×
بین الملل
شناسه خبر : 216145
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 11:36
چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

استفن والت*

چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

اسفتن والت ، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد در یادداشتی، به برخی برداشت‌ها و پیش‌فرض‌های ذهنی خود درباره ترامپ اعتراف و به اشتباهات خود اعتراف کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : دانشمندان و مفسران سیاسی باید هر از گاهی به پیش‌بینی‌های خود بازگردند و در نظر بگیرند که کجا اشتباه کرده‌اند. آیا عالی نمی‌شد اگر افرادی مانند تام فریدمن، جو اسکاربورو، ریچل مدو، فرید زکریا، گلن گرینوالد، یان برمر، آن اپلبائوم و دیگر صاحب‌نظران برجسته، هر سال یک بررسی مجدد از برداشت‌های نادرست یا تحلیل‌های اشتباه خود در سال گذشته انجام می‌دادند؟ هیچ‌یک از ما مصون از خطا نیستیم و اگر به نظر فیلیپ تتلاک توجه کنیم، حتی کارشناسان آگاه هم در پیش‌بینی آینده با مشکل مواجه می‌شوند.

تأمل در اشتباهات خود همیشه آموزنده است و انجام این کار به‌صورت عمومی باعث می‌شود همه از این خطاها درس بگیرند. من در گذشته چندین بار چنین نقدی نسبت به خود انجام داده‌ام و اکنون زمان یک بازنگری دیگر رسیده است.

در ژانویه ۲۰۲۴، مقاله‌ای با عنوان «دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد» نوشتم. حالا در مارس ۲۰۲۵، این حرف کاملاً احمقانه به نظر می‌رسد. بخشی از مشکل به تیتر جنجالی مطلب برمی‌گردد و در واقع، برخی از چیزهایی که آن زمان نوشتم درست از آب درآمده‌اند. گفتم که دونالد ترامپ، احتمالاً موضع سختی در قبال ناتو خواهد گرفت (و شاید حتی از آن خارج شود) و برای توافق صلح در اوکراین فشار خواهد آورد. اما همچنین تصور می‌کردم که یک دولت دوم بایدن-هریس نیز به دنبال چنین توافقی خواهد بود، البته به شکلی حساب‌شده‌تر و مسئولانه‌تر.

فکر می‌کردم که سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ شباهت زیادی به سیاست بایدن خواهد داشت و تاکنون همین‌گونه بوده است. مانند جو بایدن، ترامپ هم به اسرائیل اجازه داده هر کاری که می‌خواهد انجام دهد؛ تنها تفاوت واقعی این است که ترامپ حتی وانمود به بی‌طرفی هم نمی‌کند و آشکارا از پاک‌سازی قومی حمایت می‌کند، در حالی که بایدن فقط روی آن چشم بسته بود. ترامپ همچنین مانند بایدن در قبال چین رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کرده است، همان‌طور که هریس نیز تقریباً قطعاً چنین می‌کرد.

 با این حال، بدون تردید من در برخی موارد مهم اشتباه کرده‌ام.  اول؛ من خصومت ترامپ با متحدان دموکراتیک اصلی ما را دست‌کم گرفتم. مشخص بود که او معتقد است شرکای ناتو بیش از حد به حفاظت ایالات متحده متکی هستند (دیدگاهی که همه رؤسای‌جمهور اخیر آمریکا داشته‌اند)، اما اکنون واضح است که او عمیقاً با اصول دموکراتیکی که این کشورها تجسم می‌کنند دشمنی دارد و آشکارا نیروهای اقتدارگرا درون آنها را تشویق می‌کند.

همان‌طور که چند هفته پیش نوشتم، حمایت دولت ترامپ از جناح راست افراطی اروپا تلاشی برای تغییر رژیم در سراسر این قاره است و برای نابود کردن اتحادیه اروپا به‌عنوان یک نهاد سیاسی معنادار.

دوم، با اینکه دلایل کافی وجود داشت تا انتظار داشته باشیم ترامپ برای توافق صلح تلاش کند و در نهایت حمایت آمریکا از اوکراین را کاهش دهد، تصور نمی‌کردم که او تا این حد با اشتیاق از موضع ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، حمایت کند، اوکراین را به آغاز جنگ متهم کند، یا علناً به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، حمله کند. ممکن است در واقع یک منطق استراتژیک در پس رفتار ترامپ وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه او واقعاً باور دارد تنها راه پایان دادن به جنگ و در نهایت ایجاد شکاف میان روسیه و چین، دادن هر آنچه پوتین می‌خواهد باشد، اما این بدان معنا نیست که این رویکرد نتیجه مطلوبی خواهد داشت.

سوم، من تمایل ترامپ به قمار روی سیاست‌های اقتصادی کاملاً غیرمتعارف را دست‌کم گرفتم. انتظار داشتم که او از تهدید به اعمال تعرفه به‌عنوان یک ابزار چانه‌زنی استفاده کند، اما فکر می‌کردم که خودش (یا مشاورانش) درک می‌کنند که آغاز یک جنگ تجاری به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند و کل برنامه سیاسی‌اش را به خطر می‌اندازد.

پس از انتخابات نوامبر گذشته، زمانی که بیشتر اعضای تیم اقتصادی‌اش افرادی معقول به نظر می‌رسیدند که اصول اولیه اقتصاد کلان را درک می‌کردند (چیزی که خود ترامپ نمی‌فهمد)، تا حدی خیالم راحت شد، اما حالا فکر می‌کنم در این مورد اشتباه کرده‌ام؛ مقامات اقتصادی که باید بهتر بدانند، همان مزخرفات ترامپ را تکرار می‌کنند. اگر به ترامپ رأی داده‌اید، امیدوارم از افزایش قیمت‌ها، رشد کسری بودجه، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، و نابودی شبکه ایمنی اجتماعی خود لذت ببرید.

در نهایت، با اینکه تحقیر ترامپ نسبت به قوانین و هنجارها مدت‌ها پیش از نامزدی‌اش برای ریاست‌جمهوری به‌خوبی شناخته شده بود، من از میزان آمادگی او برای زیر پا گذاشتن اصولی‌ترین مبانی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم شگفت‌زده شده‌ام.

تهدید به تصرف گرینلند با زور، اشغال مجدد منطقه کانال پاناما، الحاق کانادا، و پاک‌سازی قومی فلسطینیان از غزه، همگی نقض فاحش اصولی هستند که دهه‌ها مورد پذیرش گسترده بوده‌اند. اینها اصولی هستند که ایالات متحده نه‌تنها معمولاً به آنها احترام گذاشته و از آنها دفاع کرده، بلکه از آنها سود نیز برده است.
علاوه بر این، ترامپ این قوانین را نه به دلیل یک بحران ملی جدی بلکه صرفاً به این دلیل که معتقد است آمریکا در دنیایی که در آن خودکامگی در حال اوج‌گیری است و رهبران هر کاری که بخواهند انجام می‌دهند، وضع بهتری خواهد داشت، زیر پا می‌گذارد. با کمال صراحت اعتراف می‌کنم که تبدیل شدن ایالات متحده از یک مدافع نظم بین‌المللی به یک دولت یاغی و مخرب، هرگز در پیش‌بینی‌های من جایی نداشت.


اگر می‌توانستم به گذشته برگردم و آن مقاله قبلی را بازنویسی کنم، قطعاً هشدارهای متفاوت (و بلندتری) می‌دادم. همچنین انتظار نداشتم که کنگره و بسیاری از رهبران اقتصادی تا این حد به‌راحتی در برابرش تسلیم شوند. علاوه بر این، نقش مخرب بی‌سابقه‌ای را که ایلان ماسک در دوره دوم ترامپ ایفا خواهد کرد، پیش‌بینی نکرده بودم. اما از همان ابتدا برای من روشن بود که دور دوم ترامپ دردسر بزرگی خواهد بود. چقدر دوست داشتم که در این مورد اشتباه کرده باشم.

*استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد


روزنامه ایران
نظرات

آخرین اخبار
پایان تلخ ستاره مسترشف دنیا؛ جزئیات مرگ «ریش‌قرمز»
روایت تکان دهنده از قتل زن 47 ساله؛ سومین حکم قصاص برای قاتل
آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ تردد روان در محورهای شمالی
شیراز در سوگ خلبان شهید سوخو 24؛ مراسم استقبال از پیکر شهید مجید کاظمی برگزار شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 8 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
هیئت وزیران مهلت مجوزهای ویژه را تمدید کرد؛ جزئیات ابلاغیه جدید
واقعیت ماجرای حمله پهپادی به بندر بارگیری گاز طبیعی مصر چه بود؟
بلاگر منتشرکننده لایو ضرب‌وجرح زنان در تهران بازداشت شد
تناقض تحریم‌ها
به راه‌حل بیندیشیم
تحلیل واکنش گروه های شیعی به حمله آمریکا- سعودی به عراق
خط و نشان جنگی نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت بین‌المللی
وضعیت نگران‌کننده ایمنی هتل‌های تهران؛ ثبت 90 آتش‌سوزی در سال‌های اخیر
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب
خلیج فارس و کابوس امنیتی؛ وقتی ناجی خود بحران‌ساز است
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
پنتاگون بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی خود را امضا کرد
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری
بیشترین سفرها به شمال کشور از کدام مسیرها انجام شد؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند