×
بین الملل
شناسه خبر : 216145
تاریخ انتشار :

استفن والت*

چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

اسفتن والت ، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد در یادداشتی، به برخی برداشت‌ها و پیش‌فرض‌های ذهنی خود درباره ترامپ اعتراف و به اشتباهات خود اعتراف کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : دانشمندان و مفسران سیاسی باید هر از گاهی به پیش‌بینی‌های خود بازگردند و در نظر بگیرند که کجا اشتباه کرده‌اند. آیا عالی نمی‌شد اگر افرادی مانند تام فریدمن، جو اسکاربورو، ریچل مدو، فرید زکریا، گلن گرینوالد، یان برمر، آن اپلبائوم و دیگر صاحب‌نظران برجسته، هر سال یک بررسی مجدد از برداشت‌های نادرست یا تحلیل‌های اشتباه خود در سال گذشته انجام می‌دادند؟ هیچ‌یک از ما مصون از خطا نیستیم و اگر به نظر فیلیپ تتلاک توجه کنیم، حتی کارشناسان آگاه هم در پیش‌بینی آینده با مشکل مواجه می‌شوند.

تأمل در اشتباهات خود همیشه آموزنده است و انجام این کار به‌صورت عمومی باعث می‌شود همه از این خطاها درس بگیرند. من در گذشته چندین بار چنین نقدی نسبت به خود انجام داده‌ام و اکنون زمان یک بازنگری دیگر رسیده است.

در ژانویه ۲۰۲۴، مقاله‌ای با عنوان «دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد» نوشتم. حالا در مارس ۲۰۲۵، این حرف کاملاً احمقانه به نظر می‌رسد. بخشی از مشکل به تیتر جنجالی مطلب برمی‌گردد و در واقع، برخی از چیزهایی که آن زمان نوشتم درست از آب درآمده‌اند. گفتم که دونالد ترامپ، احتمالاً موضع سختی در قبال ناتو خواهد گرفت (و شاید حتی از آن خارج شود) و برای توافق صلح در اوکراین فشار خواهد آورد. اما همچنین تصور می‌کردم که یک دولت دوم بایدن-هریس نیز به دنبال چنین توافقی خواهد بود، البته به شکلی حساب‌شده‌تر و مسئولانه‌تر.

فکر می‌کردم که سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ شباهت زیادی به سیاست بایدن خواهد داشت و تاکنون همین‌گونه بوده است. مانند جو بایدن، ترامپ هم به اسرائیل اجازه داده هر کاری که می‌خواهد انجام دهد؛ تنها تفاوت واقعی این است که ترامپ حتی وانمود به بی‌طرفی هم نمی‌کند و آشکارا از پاک‌سازی قومی حمایت می‌کند، در حالی که بایدن فقط روی آن چشم بسته بود. ترامپ همچنین مانند بایدن در قبال چین رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کرده است، همان‌طور که هریس نیز تقریباً قطعاً چنین می‌کرد.

 با این حال، بدون تردید من در برخی موارد مهم اشتباه کرده‌ام.  اول؛ من خصومت ترامپ با متحدان دموکراتیک اصلی ما را دست‌کم گرفتم. مشخص بود که او معتقد است شرکای ناتو بیش از حد به حفاظت ایالات متحده متکی هستند (دیدگاهی که همه رؤسای‌جمهور اخیر آمریکا داشته‌اند)، اما اکنون واضح است که او عمیقاً با اصول دموکراتیکی که این کشورها تجسم می‌کنند دشمنی دارد و آشکارا نیروهای اقتدارگرا درون آنها را تشویق می‌کند.

همان‌طور که چند هفته پیش نوشتم، حمایت دولت ترامپ از جناح راست افراطی اروپا تلاشی برای تغییر رژیم در سراسر این قاره است و برای نابود کردن اتحادیه اروپا به‌عنوان یک نهاد سیاسی معنادار.

دوم، با اینکه دلایل کافی وجود داشت تا انتظار داشته باشیم ترامپ برای توافق صلح تلاش کند و در نهایت حمایت آمریکا از اوکراین را کاهش دهد، تصور نمی‌کردم که او تا این حد با اشتیاق از موضع ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، حمایت کند، اوکراین را به آغاز جنگ متهم کند، یا علناً به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، حمله کند. ممکن است در واقع یک منطق استراتژیک در پس رفتار ترامپ وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه او واقعاً باور دارد تنها راه پایان دادن به جنگ و در نهایت ایجاد شکاف میان روسیه و چین، دادن هر آنچه پوتین می‌خواهد باشد، اما این بدان معنا نیست که این رویکرد نتیجه مطلوبی خواهد داشت.

سوم، من تمایل ترامپ به قمار روی سیاست‌های اقتصادی کاملاً غیرمتعارف را دست‌کم گرفتم. انتظار داشتم که او از تهدید به اعمال تعرفه به‌عنوان یک ابزار چانه‌زنی استفاده کند، اما فکر می‌کردم که خودش (یا مشاورانش) درک می‌کنند که آغاز یک جنگ تجاری به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند و کل برنامه سیاسی‌اش را به خطر می‌اندازد.

پس از انتخابات نوامبر گذشته، زمانی که بیشتر اعضای تیم اقتصادی‌اش افرادی معقول به نظر می‌رسیدند که اصول اولیه اقتصاد کلان را درک می‌کردند (چیزی که خود ترامپ نمی‌فهمد)، تا حدی خیالم راحت شد، اما حالا فکر می‌کنم در این مورد اشتباه کرده‌ام؛ مقامات اقتصادی که باید بهتر بدانند، همان مزخرفات ترامپ را تکرار می‌کنند. اگر به ترامپ رأی داده‌اید، امیدوارم از افزایش قیمت‌ها، رشد کسری بودجه، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، و نابودی شبکه ایمنی اجتماعی خود لذت ببرید.

در نهایت، با اینکه تحقیر ترامپ نسبت به قوانین و هنجارها مدت‌ها پیش از نامزدی‌اش برای ریاست‌جمهوری به‌خوبی شناخته شده بود، من از میزان آمادگی او برای زیر پا گذاشتن اصولی‌ترین مبانی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم شگفت‌زده شده‌ام.

تهدید به تصرف گرینلند با زور، اشغال مجدد منطقه کانال پاناما، الحاق کانادا، و پاک‌سازی قومی فلسطینیان از غزه، همگی نقض فاحش اصولی هستند که دهه‌ها مورد پذیرش گسترده بوده‌اند. اینها اصولی هستند که ایالات متحده نه‌تنها معمولاً به آنها احترام گذاشته و از آنها دفاع کرده، بلکه از آنها سود نیز برده است.
علاوه بر این، ترامپ این قوانین را نه به دلیل یک بحران ملی جدی بلکه صرفاً به این دلیل که معتقد است آمریکا در دنیایی که در آن خودکامگی در حال اوج‌گیری است و رهبران هر کاری که بخواهند انجام می‌دهند، وضع بهتری خواهد داشت، زیر پا می‌گذارد. با کمال صراحت اعتراف می‌کنم که تبدیل شدن ایالات متحده از یک مدافع نظم بین‌المللی به یک دولت یاغی و مخرب، هرگز در پیش‌بینی‌های من جایی نداشت.


اگر می‌توانستم به گذشته برگردم و آن مقاله قبلی را بازنویسی کنم، قطعاً هشدارهای متفاوت (و بلندتری) می‌دادم. همچنین انتظار نداشتم که کنگره و بسیاری از رهبران اقتصادی تا این حد به‌راحتی در برابرش تسلیم شوند. علاوه بر این، نقش مخرب بی‌سابقه‌ای را که ایلان ماسک در دوره دوم ترامپ ایفا خواهد کرد، پیش‌بینی نکرده بودم. اما از همان ابتدا برای من روشن بود که دور دوم ترامپ دردسر بزرگی خواهد بود. چقدر دوست داشتم که در این مورد اشتباه کرده باشم.

*استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد


روزنامه ایران
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصادف بر اثر خواب آلودگی جان 4 نفر را گرفت
برنامه‌های راهبردی بانک مرکزی در جهت تحقق شعار امسال "سرمایه گذاری برای تولید"
هشدار پزشکان؛ بوتاکس فک و گونه نکنید
جاده چالوس از ساعت 10 صبح به سمت تهران یک‌طرفه شد
اجرای طرح‌های ملی برای کاهش گاز رادون با استفاده از آشکارسازهای ساخت داخل
مداردیپلماسی | پیجرهای انفجاری از کجا آمد؟
رژیم صهیونیستی 2 پایگاه نظامی سوریه را بمباران کرد
رسوایی امنیتی در کاخ سفید؛کدام مقام ارشد مجبور به استعفا خواهد شد؟
کاهش ضرایب دروس نظام آموزشی 6-3-3 در کنکور 1404
از موشک بالستیک «جهاد» تا ماهواره «نور 3»
کتاب، هرسال دریغ از پارسال
از سقوط اقتصاد تا اعدام‌های میدانی؛ کارنامه تاسف بار حکومت جولانی در سوریه
هابیل و قابیل؛ که در قرآن با بنَی آدم یاد شده است
اولین درگیری علنی میان وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش "اسرائیل"
بیمارستان سرطان یمن در حمله آمریکا کامل تخریب شد
عراقچی خطاب به همتای عراقی: مراقب فتنه‌انگیزی آمریکا باشید
آمریکا در بامداد سه شنبه 12 مرتبه به یمن حمله کرد
وزیر خارجه آلمان: آنکارا بدون حاکمیت قانون به اتحادیه اروپا راه نخواهد یافت
گزارش تصویری | ادامه اعتراضات در ترکیه درپی بازداشت شهردار استانبول
عکس های منتخب ایران،4 فروردین 1404
انبار نفت روسیه پس از حملات اوکراین همچنان می سوزد
عمار حکیم با پادشاه اردن درباره عراق و غزه گفت‌وگو کرد
سفیر ایران استوارنامه خود را تقدیم رئیس‌جمهور آلمان کرد
عراقچی وارد ایروان شد
حمله به بیمارستان‌ها؛ راهبرد اسرائیل برای تداوم نسل کشی در غزه
هدیه شخصی پوتین به ترامپ چه بود؟
مرگ 360 نفر در حوادث جاده ای کشور از ابتدای سفرهای نوروزی 1404
عراقچی: هیچ‌کس حتی فکر تجاوز به ایران را نخواهد کرد
پادکست | داستان حضرت ابراهیم(ع)
کرمان لرزید/آماده باش پایگاه‌های هلال‌احمر استان کرمان+آخرین جزییات
خلاصه بازی آلمان _ ایتالیا+فیلم
لحظه ترور اسماعیل برهوم+فیلم
خلاصه بازی پرتغال _ دانمارک
جزئیات برگزاری آزمون‌های مهم 1404 اعلام شد
عراقچی: مطمئنم جنگی در کار نخواهد بود چون آمادگی کاملی برای این وضعیت داریم+فیلم
چگونه یمن معادلات قدرت درمنطقه را تغییر داد؟
نورنما | هفت ساحل جذاب در جنوب ایران
جدال سرنوشت‌ساز ایران و ازبکستان؛ بلیت جام جهانی در یک قدمی یوزها
قانون مهریه اصلاح می‌شود/ سقف مهریه چقدر؟
مرگ در مسیر مهاجرت؛ آیا جهان در برابر جنایت علیه پناهجویان سکوت خواهد کرد؟
زوال عقل با کمبود ویتامین ب12
اشتباهات رایج در تصادفات؛ تلاش برای بیرون کشیدن افراد محبوس از خودرو
تاثیر افت فروش نفت بر جهش تورم
هشدار به مسافران نوروزی؛ سامانه بارشی جدید در راه است+آخرین وضعیت جاده ها
اقتصادنگار | معاف از مالیات
کاهش محسوس دما طی امروز در کشور
ساعت پخش سریال «پایتخت7» در تلویزیون اعلام شد
جزییات شرایط جدید وام ازدواج در سال 1404 اعلام شد
مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان سال 1404 از چه زمانی اجرا می شود؟
زر؛ طعم خوش آغازهای نو
X
آگهی تبلیغاتی