×
سیاسی
شناسه خبر : 216139
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 10:55
میدری وزیر رفاه از مجلس کارت زرد گرفت

میدری وزیر رفاه از مجلس کارت زرد گرفت

سوال نماینده تهران از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی بود. احمد میدری از عملکرد خود دفاع کرد اما نمایندگان قانع نشدند و او نخستین وزیر دولت پزشکیان شد که از مجلس کارت زرد گرفت.

نورنیوز-گروه سیاسی:  احمد میدری در شرایطی کارت زرد از مجلس گرفت که پیش از او عبدالناصر همتی وزیر اقنصاد نتوانست رای اعتماد مجدد مجلس را بدست آورد و از کرسی وزارت کنار رفت.

جلسه امروز مجلس برای طرح سوال از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ریاست محمدباقرقالیباف و حضور۲۱۲ نماینده آغاز شد.  نماینده سوال‌کننده کامران غضنفری، نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس بود.
 

مدیرعامل شستا موضوع سوال از وزیر کار

کامران غضنفری در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی به همراه ۳۸ نماینده دیگر سوالی درباره برخی از انتصاب ها و جا به جایی های به گفته وی مشکوک سیاسی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از احمد میدری سوال پرسید.

کامران غضنفری نماینده تهران در طرح سوال خود گفت: آقای وزیر می‌گوید انتصابات سیاسی نبوده است، پس مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا که طبق برخی از گزارشاتی که به دست ما رسیده در فتنه ۸۸ نقش داشته انتصاب سیاسی بوده یا نبوده است؟، آقای جلایی پور بازداشتی فتنه ۸۸ در کنار شما چه کار می کند؟

وی ادامه داد: مدیرعامل صندوق فولاد بعد از فتنه ۸۸ طی نامه وقیحانه که در یکی از روزنامه ها منتشر می شود به رهبری معظم انقلاب جسارت می کند این ها گزینه های شما هستند یا آقای ربیعی وزیر کار دولت حسن روحانی و یار غار میرحسین موسوی این افراد را معرفی کرده است.

غضنفری با بیان این که طی دو سه هفته اخیر افرادی واسطه شدند که من سوالم را پس بگیرم اما نپذیرفتم، گفت: رهبر معظم انقلاب در ابتدای دولت به مسئولان دولتی سفارش کردند افرادی را که می‌خواهید به عنوان همکار انتخاب کنید از میان کسانی باشد که مومن، انقلابی، متعهد و از بن دندان معتقد به نظام بوده و سابقه سوء نداشته باشند؛ آیا انتخاب‌های شما با این معیارها تطابق داشته است؟

وی افزود: رهبر معظم انقلاب فتنه ۸۸ را خط قرمز بیان کردند اما آیا شما چنین خط قرمزی را رعایت کرده اید؟ فردی که مدیرعامل شستا است با حضور در لیست انتخاباتی حزب مشارکت وارد مجلس ششم شد و از تحصن‌کنندگان این مجلس و امضاکنندگان نامه معروف به جام زهر خطاب به رهبر معظم بوده است.

نماینده تهران در مجلس خطاب به وزیر کار گفت: از شما در کمیسیون درباره سوابق آن فرد سوال پرسیدم که گفتید این مسائل مربوط به گذشته است و تمام شده حال اینکه در سوابق افراد این مسائل گذشته در نظر گرفته می شود. آیا فردی با چنین سوابق منفی از گذشته خود ابراز پشیمانی و ندامت کرده است؟

وی خاطر نشان کرد: طبق گزارش های مختلفی این فرد و همسرش تابعیت مضاعف دارند لذا انتصاب او مغایر قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس است؛ آیا شما دغدغه‌های مقام معظم رهبری را رعایت کرده اید؟

غضنفری افزود: طبق برخی گزارشات رئیس هیات تخلفات اداری وزرات خانه کسی است که پرونده تخلفات در نهاد ریاست جمهوری زمان دولت شهید رئیسی داشته است. همچنین کسانی را به عنوان رئیس صندوق بیمه روستائیان و عشایر و مدیرکل حوزه نظارتی و رییس مرکز نظارتی و بازرسی و مدیرکل روابط عمومی کسانی معرفی کردید که پاسخ استعلام آنها منفی بوده است.

وی بیان کرد: علاوه بر این مشاور عالی شما در مسئولیت‌های اجتماعی کسی است که در مراسم برخی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران شرکت کرده که در آن برخی افراد بدون حجاب بوده و او عکس‌العملی نشان نمی‌دهد.

غضنفری در پایان اعلام کرد که از پاسخ های وزیر کار قانع نشد و آن را به رای مجلس گذاشت در نهایت نمایندگان با پاسخ های وزیر مخالفت کردند.


وزیرکار: وزارت کار در انتصاب مدیران به سمت استقلال بخشیدن حرکت کرده است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوال، با بیان اینکه هر زمان انتخابات برگزار می‌شود، مدیران در سطح گسترده تغییر می‌کنند، گفت: اما در این دوره انتصاب مدیران این حوزه به سمت استقلال بخشیدن حرکت کرده است.

احمدمیدری خاطرنشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو مسوولیت متفاوت دارد، از یک طرف بخشی بزرگی از نظام اداری ایران در این وزارتخانه قرار دارد و کمتر وزارتخانه‌ای وجود دارد که چندین اداره کل از جمله اداره تعاون، فنی و حرفه‌ای، سازمان بهزیستی، درمان و تامین اجتماعی در سراسر کشور برخوردار باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: هرگونه سیاست زدگی در انتصاب این مدیران پیامدهای مخربی در کل نظام اداری و خدمات دولتی به جا می‌گذارد. از طرفی این وزارتخانه مسوول مدیریت شرکت‌های بزرگ اقتصاد ایران است که این شرکت‌ها موتورهای اقتصادی هستند و اگر سیاسی اداره شوند، اقتصاد ایران را به رکود می‌کشانند.

وی با بیان اینکه در زمین انتصاب مدیران کل فرایندی چند مرحله از ابتدای دولت چهاردم طی شده است، تصریح کرد: ابتدا شرایط احراز را برای مدیران تعریف کردیم و کسانی که حداقل ۵ سال سابقه کار به عنوان رئیس اداره داشته باشند، فراخوان داده شده و نیروهای متخصص با این افراد مصاحبه انجام دادند و سه نفر از آنها انتخاب شدند و به کانون‌های ارزیابی فرستاده شده و این کانون ‌ها آنها را از نظر صلاحیت مدیریتی بررسی کردند.

میدری تصریح کرد: در ادامه با سه نفر از برگزیدگان شخصا مصاحبه کردم و یک نفر به عنوان مدیرکل با هماهنگی مدیران استان‌ها انتخاب شد و شما می‌توانید گواهی دهید که مدیران کلی که منصوب شدند، آیا این انتصاب‌ها سیاسی بوده یا غیرسیاسی.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در کشورهایی که انتخابات دارند، نظام اداری تحت سیطره نظام سیاسی است، گفت: هر زمان که انتخابات برگزار می‌شود، مدیران در سطح گسترده و در ایران حتی مدیران مدرسه هم تغییر می‌کنند.

وی اضافه کرد: این سیاست زدگی در نظام اداری اجازه وجود دولت کارآمد را به شدت محدود کرده است. البته در کشورهایی که سالها انتخابات در آنها برگزار شده مانند آمریکا، نظام اداری آنها هم سیاست زده است. فقط برخی از کشورها مانند آلمان و فرانسه تا حدودی توانستند این استقلال را حفظ کنند.

میدری تاکید کرد: ادعا می‌کنم در انتخاب مدیران کل این مسیر را رفتیم و این مشکلی است که باید در نظام سیاسی و اداری ما و سازمان اداری استخدامی بررسی شود. ولی فرآیندی که ما طی کردیم به سمت استقلال بخشیدن در انتخاب مدیران اداری کشور حرکت کرده است.

وی با بیان اینکه این وزارتخانه آیین نامه‌های مختلف را در حوزه کاری خود نگاشته است، تصریح کرد: آیین نامه صلاحیت حرفه‌ای برای صلاحیت مدیران نوشته شده تا مدیران شرکت‌ها به صورت سیاسی اداره نشوند. البته ۶ ماه گذشته، دوران طراحی برنامه در این وزارتخانه بوده و قطعا سال بعد شاهد تحول بزرگی در شرکت داری تمام صنایع ایران در اختیار این وزارتخانه خواهید بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان خروج از شرایط بنگاه دارای ۳۲ ساله برخی از شرکت‌ها سخت اما نشدنی نیست، گفت: باید این کار بزرگ را انجام دهیم و فقط این کار بزرگ را توسط شما نمایندگان می توان انجام داد.

میدری در پاسخ به سوال کامران غضنفری در بخش دوم سخنان خود گفت: آقای غضنفری به مدیرعامل شستا ایراد گرفتند که تمام استعلامات وی انجام شده است وهر سه مرجع نظارتی کتبا تائید کردند که می‌توانم گزارش آن را در اختیار هیأت رئیسه مجلس قرار دهم.  بنابراین از نظر رعایت ملاحظات قانونی، تمام نکات برای انتصاب‌ها رعایت شده است.

وی با بیان اینکه درباره سایر افراد رویه قانونی انجام شده است، درباره مدیرعامل شستا و انتخاب‌هایی که در آنجا صورت گرفته است، یادآور شد: مدیرعامل شستا ۱۵ سال بعد از دوره نمایندگی مدیر شرکت‌های مختلف شستا بوده است. قائم مقام کنونی او ۲۵ سال در شستا کار کرده است. مدیرعامل شستا فردی است که هیچ حرکت سیاسی بعد از دوره نمایندگی خود نداشته که اگر هم می‌داشت جرم سیاسی نبوده است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وی در این مدت کار حرفه‌ای انجام داده است، فارغ التحصیل دانشگاه سوئد است و خود و خانواده وی تابعیت کشور دیگری را ندارند و کسی است که درآمد ۱۲ هزار دلاری را رها کرده و در سقف مصوب مجلس کار می‌کند و حقوق می‌گیرد.

میدری در ادامه با اشاره به تذکرات رئیس‌جمهور در جلسات هیأت دولت، بیان کرد: این تذکرات با بهره بدن از قرآن و مبتنی بر نهج البلاغه به ویژه در ماه رمضان بیان می‌شود و در حقیقت ما یک قولی به مردم دادیم که قول وفاق و امانت داری این شرکت‌های بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: هرگونه مداخله سیاسی وعبوراز وفاق یعنی دچار شدن به ظلمی به مانند آنچه که حضرت یونس دچار آن شد. بنابراین به هیچ وجه انتصاب‌های سیاسی و مغایر با اصول را بر نمی‌تابیم.

کارت زرد مجلس به وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی 

اما در ادامه بررسی سوال ملی کامران غضنفری، نماینده مردم تهران از احمد میدری، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی درباره علت جابجایی های مشکوک در این وزارتخانه این نماینده از توضیحات وزیر قانع نشد و سوال مذکور به رای نمایندگان رسید؛ در ادامه نمایندگان نیز با 99 رای موافق، 137 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در صحن علنی،از توضیحات وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی قانع نشدند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ /کدام محورهای مواصلاتی مسدودند
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
راهدار ماسالی حین خدمت‌رسانی به کاربران جاده‌ای جان باخت
انتخاب داوران ژاپنی برای دیدار تراکتور - الدحیل
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد
نشست پاریس؛ مهندسی بی‌دفاع‌سازی لبنان
بازار طلا به سمت خریدهای خرد رفت/ هشدار نسبت به تبعات مسدودسازی حساب فعالان صنف
ترامپ: احتمال جنگ با ونزوئلا وجود دارد
پیشنهاد صالحی برای مذاکرات ایران و آمریکا
تراکتور نقره داغ شد
مومنی: با اقدامات پیش‌دستانه، خسارت‌های بارندگی‌های شدید به حداقل رسید
پیکر شهروند مسجدسلیمانی غرق‌شده در سیلاب کشف شد
مصرف 75 درصد گاز شبکه در بخش خانگی و تجاری
بقایی: آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی حذف شد
«تهدید ایران» همچنان برای اسرائیل پابرجاست
کدام مدارس فردا شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
حمله سایبری به وزارت خارجه انگلیس/چین دوباره متهم شد
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
X
آگهی تبلیغاتی