×
اجتماعی
شناسه خبر : 216125
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/03 ساعت 11:00
عمر طولانی با مصرف روغن‌های گیاهی

عمر طولانی با مصرف روغن‌های گیاهی

بنابر نتایج چندین مطالعه دیگر هم استفاده از روغن‌های گیاهی برای سلامت، به‌ویژه سلامت قلب و عروق، بسیار مفید است. روغن زیتون و روغن آووکادو از چربی‌های تک غیراشباع، که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، سرشارند

نورنیوز- گروه اجتماعی: مطالعه‌ای جدید از ارتباط مصرف زیاد کره با افزایش نرخ مرگ‌و‌میر خبر می‌دهد، در حالی که محققان با تحلیل داده‌های بیش از ۲۰۰هزار بزرگسال دریافته‌اند که استفاده از روغن‌های گیاهی به جای کره نرخ مرگ‌‌ومیر را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

نتایج این مطالعه جدید در مجله تخصصی متخصصان داخلی انجمن پزشکی آمریکا، جاما (JAMA Internal Medicine) منتشر شده است. به‌گزارش نیویورک‌پست، بنابر نتایج چندین مطالعه دیگر هم استفاده از روغن‌های گیاهی برای سلامت، به‌ویژه سلامت قلب و عروق، بسیار مفید است.

استفانی شیف، متخصص تغذیه در بیمارستان هانتینگتون نورث‌ول هلث، به نیویورک‌پست گفت که چرا کره «مضر» است: «طبق شواهد به‌دست‌آمده کره کلسترول «ال‌دی‌ال» (LDL‌) یعنی لیپوپروتئین با چگالی کم در بدن را افزایش می‌دهد که می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.» کره همچنین حاوی چربی‌های اشباع‌شده است که معمولا در دمای معمولی جامدند و در محصولاتی مانند کره، روغن نارگیل، چربی خوک، پنیر و خامه وجود دارند.

در مقابل، روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو از چربی‌های تک غیراشباع، که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، سرشارند. آن‌ها همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ ضدالتهابی دارند و به همین دلیل است که شیف  «صرفا» از آنها استفاده می‌کند.

او می‌گوید: «من از روغن زیتون برای سس سالاد، تفت دادن غذاها و گاهی در پخت‌وپز استفاده می‌کنم. این روغن فنول‌های گیاهی دارد، ترکیباتی که مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند، مانع آسیب سلولی می‌شوند و خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند.» به گفته او، روغن آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان و بی‌طعم است و در مقایسه با روغن زیتون دربرابر دمای بالا مقاوم است.

توصیه او این است: «فقط از روغن زیتون و روغن آووکادو تصفیه‌نشده استفاده کنید. آن‌ها سالم‌ترند و بیش از روغن‌های فراوری‌شده و تصفیه‌شده ویتامین‌، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ دارند.» شیف با آگاهی از بدنام‌شدن روغن دانه‌‌ها، مانند روغن دانه پنبه، روغن دانه انگور و روغن سویا، در میان مردم و سروصدای رسانه‌های اجتماعی درمورد آن‌ها، می‌گوید: «مشکل روغن دانه‌‌ها نسبت بالای چربی امگا ۶ به امگا ۳ است. نسبت سالم امگا ۶ به امگا ۳ (حدود چهار به یک) به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند، در حالی‌که سطح بالای امگا ۶ به امگا ۳ التهاب را افزایش می‌دهد.»

او می‌‌گوید: «مشکل این است که ما مقدار زیادی از روغن دانه‌ها را ازطریق مواد غذایی فوق‌فراوری‌شده دریافت می‌کنیم و روغن‌های موجود در این غذاها اغلب به‌شدت تصفیه و پردازش می‌شوند. به همین دلیل اگر می‌خواهید با این روغن آشپزی کنید، روغن‌ دانه‌‌ای را تهیه کنید که به‌شکل سرد فشرده شده است.» به باور او، این روغن‌ها اگر به‌شکل متعادل و در ترکیب صحیح با چربی‌های امگا ۳ مصرف شوند، بخشی از رژیم غذایی سالم به شمار می‌آیند.

و در نهایت اگر واقعا نمی‌توانید بدون کره زندگی کنید، سراغ محصولاتی بروید که از دام‌هایی به دست می‌آیند که در مراتع طبیعی پرورش می‌یابند، زیرا این نوع کره چربی‌های اشباع کمتر، چربی‌های سالم بیشتر و همچنین ویتامین کا۲ بیشتری دارد و به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

شیف می‌گوید که مقصودش این نیست که کره بسیار خطرناک است، به همین دلیل است که توصیه می‌کند کره‌هایی را مصرف کنیم که از دام‌های مراتع به‌دست می‌آیند و البته تاکید می‌کند که بهتر است کم مصرف کنید، از روغن زیتون و آووکادو بهره ببرید و از روغن‌های تصفیه‌شده دانه‌ها و غذاهای فوق‌فراوری‌شده پرهیز کنید. فراموش نکنید که نیازی نیست بی‌نقص باشید، زیرا بدن هرکس چربی‌ها را به‌شکل متفاوتی تجزیه می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست