×
بین الملل
شناسه خبر : 216072
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/20 ساعت 20:21
الجولانی پس از کشتار مردم سوریه وعده برقراری عدالت داد!

الجولانی پس از کشتار مردم سوریه وعده برقراری عدالت داد!

در حالی که عناصر وابسته به تحریرالشام با کشتارهای جمعی در شهرهای ساحل سوریه جان صدها غیرنظامی را طی چند روز گرفته‌اند، سرکرده تحریرالشام و رئیس موقت سوریه وعده برقراری عدالت داد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: با وجود انتشار تصاویر گسترده از کشتار اقلیت‌ها در سوریه توسط عناصر وابسته به تحریرالشام، «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام که برای حضور در نشست حامیان مالی در ۱۷ مارس به بروکسل دعوت شده است، شامگاه دوشنبه با خواندن کشته‌شدگان به‌عنوان «اعضای فرقه اقلیت بشار اسد»، مدعی شد که این کشتار تهدیدی برای ماموریت او در جهت «متحد کردن کشور است» و وعده داد که در صورت لزوم مسئولین، از جمله متحدان خود را مجازات کند.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» الجولانی در اولین مصاحبه خود با یک خبرگزاری جهانی که پس از کشته شدن صدها نفر در چهار روز درگیری بین مسلمانان علوی و شورشیان حاکم بر سوریه صورت می‌گیرد، از نقش داشتن تحریر الشام در این کشتار طفره رفت و مدعی شد: «گروه‌های طرفدار اسد که از سوی خارجی‌ها حمایت می‌شوند، مسئول این خونریزی هستند.»

او در این گفت‌وگو ادعا کرد: «سوریه یک کشور قانون‌مدار است. قانون بر همه چیز حاکم است. ما برای دفاع از مظلوم جنگیدیم و نمی‌پذیریم که خونی به ناحق ریخته شود یا بدون مجازات یا پاسخگویی توسط حتی نزدیک‌ترین افراد ما ریخته شود.»

در حالی که او وقوع خشونت در روزهای اخیر را به گردن یک واحد نظامی سابق وفادار به برادر اسد و یک قدرت خارجی نامشخص انداخت اذعان کرد که در واکنش به این کشتار «احزاب زیادی وارد سواحل سوریه شدند و تخلفات زیادی رخ داده است.»

سرکرده گروه تحریر الشام همچنین با خودداری از بیان آمار به دست آمده توسط کمیته «حقیقت‌یاب» سوریه، مدعی شد که ۲۰۰ نفر از نیروهای «امنیتی» سوریه در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

او که از اذعان به کشتار اقلیت‌ها توسط نیروهای خود طفره می‌رفت مدعی شد که «خشونت‌های روزهای اخیر» تهدیدی برای از بین بردن «تلاش‌های او برای متحد کردن سوریه» است.

الجولانی همچنین از پاسخ دادن به اینکه آیا «جنگجویان تندرو خارجی و سایر گروه‌های اسلامگرای متحد یا نیروهای امنیتی خود» در این قتل‌عام دخیل بوده اند یا خیر، خودداری کرد و گفت که اینها مواردی برای تحقیق هستند.

او درحالی کشتارهای اخیر را کوچک جلوه می‌دهد که به طبق گزارش رویترز، شهروندان سوریه در روزهای اخیر تصاویر متعددی از کشتار خویشاوندان خود و غیرنظامیان سوری توسط اسلامگرایان تندرو و نیروهای تحریر الشام منتشر شده است.

خبرگزاری انگلیسی همچنین اعلام کرد که براساس تحقیقات این رسانه، تصاویر منتشر شده از اعدام گسترده غیرنظامیان حقیقی است. 

با این وجود، الجولانی مجددا با طفره رفتن از پاسخ دادن به سوالات رویترز، مدعی شد که کمیته حقیقت‌یاب سوریه این تصاویر را بررسی خواهد کرد.

او مجددا با طرح این ادعا که نیروهای او در این کشتار نقشی نداشته‌اند، مدعی شد: «نیروهای وفادار به اسد که مورد حمایت کشوری خارجی هستند که اخیرا در سوریه شکست خورده به درگیری اخیر دامن زده است.»

به ادعای خبرنگار رویترز، الجولانی در اقدامی ستیزه‌جویانه و بی‌اساس، درحال متهم کردن ایران و روسیه به نقش داشتن در این کشتار است. 

«اسماعیل بقایی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در طول نشست خبری هفتگی خود، در مورد ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه ایران و دوستان ایران در عراق پشت تحولات اخیر سوریه و ناآرامی‌های آن بوده‌اند، گفت: این اتهام‌زنی‌ها مضحک و مردود است و انگشت اتهام دراز کردن به سمت ایران و دوستان ایران آدرس اشتباه دادن است و در واقع یک جریان انحرافی و  صددرصد گمراه کننده است.

وی تاکید کرد: این نوع اتهامات برخورد کلیشه‌ای با موضوعات و ساده‌سازی تحولات سوریه است و هیچ کمکی به بهبود اوضاع در سوریه نمی‌کند.

آمریکا نیز «تروریست‌های افراطی» را مسئول این کشتار معرفی کرده است.

عدم ارتباط بین دمشق و واشنگتن

الجولانی در ادامه گفت‌وگوی خود با رویترز، با تأکید بر این مسئله که همچنان تحریم‌های واشنگتن علیه سوریه به قوت خود باقی مانده است، افزود: «از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هیچ تماسی با ایالات متحده نداشته‌ایم. درهای سوریه برای تعامل باز است.»

او بارها از واشنگتن خواسته تا تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه که به بهانه حکمرانی «بشار اسد» اعمال شده بود را بردارد.

امید الجولانی برای «احیای» روابط با مسکو

سرکرده تحریرالشام در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود همچنین نسبت به چشم انداز احیای روابط با مسکو ابراز امیدواری کرد و گفت که مذاکرات با مسکو درباره حضور نظامی این کشور در دو پایگاه نظامی استراتژیک مدیترانه، پایگاه دریایی طرطوس و پایگاه هوایی حمیمیم ادامه دارد.

در همین راستا الجولانی افزود که مسکو و دمشق برای بازنگری همه توافقات قبلی به توافق رسیده‌اند، اما هنوز زمان کافی برای وارد شدن به جزئیات وجود نداشته است.

وی تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم بین سوریه و روسیه شکافی ایجاد شود و حضور روسیه در سوریه برای هیچ کشوری در جهان خطر یا تهدیدی ایجاد نمی‌کند و می‌خواهیم این روابط عمیق استراتژیک را حفظ کنیم.

او گفت که روابط با مسکو آنقدر کلیدی بود که «ما بمباران روسیه را تحمل کردیم و آن‌ها را مستقیماً هدف قرار ندادیم تا پس از آزادسازی، فضایی برای ملاقات و گفت‌ؤگو بین ما و آنها ایجاد کنیم.»

اسرائیل حق صحبت ندارد

سرکرده گروه تحریر الشام همچنین در پاسخ به «انتقادات» رژیم صهیونیستی از حاکمان جدید سوریه و کشتار اقلیت‌ها، با اشاره به کشتار فلسطینیان در غزه توسط رژیم اشغالگر گفت: «آن‌ها آخرین کسانی هستند که می توانند صحبت کنند.»


نظرات

آخرین اخبار
«بادهای سرد شمال» با حضور سعید پورصمیمی، هوتن شکیبا و حسن معجونی
بیانیه بسیج دانشجویی درباره اتفاقات روزگذشته دانشگاه شریف
دلایل انتخاب سهراب بختیاری زاده از سوی باشگاه استقلال اعلام شد
حدود یک کیلو بلع کوکائین در فرودگاه امام کشف شد
25 کشته درحمله پاکستان به اردوگاه‌های طالبان و داعش در مرز افغانستان
تشکیل کارگروه برای اختلالات جی‌پی‌اس در شورای عالی امنیت ملی
حمله به ایران فاجعه‌ای بزرگ برای منطقه
چگونه با 7 راهکار ساده دیابت نوع 2 را کنترل کنیم؟
اعتراض رسمی کویت به نقشه عراق در سازمان ملل
تأمین ارز 6.7 میلیارد دلاری در بازار تجاری
ترامپ خطاب به گرینلندی‌ها: کشتی بزرگ در راه است!
داعش حکومت جولانی را تهدید کرد
علامت هشدار سکته مغزی در 90 روز آینده
طرح اولیه لباس تیم ملی برای جام جهانی
آخرین نوسانات قیمت حبوبات در بازار
پادکست | چگونه دعا کردن می تواند سبک زندگی ما را تغییر دهد؟
استقلال – مس رفسنجان ؛ مصاف حساس با قعرنشین لیگ در غیاب ساپینتو
هشدار نیویورک تایمز به ترامپ؛ ایران، ونزوئلا نیست
در مواجهه با کیف‌قاپی و سرقت چه کنیم؟
افزایش خطر تب مالت در فصل زایش دام‌ها
هشدار دموکرات‌های آمریکا: ترامپ در قبال ایران به اختیارات قانونی پایبند باشد
آغاز نخستین جلسه دادگاه «کوروش کمپانی» در دادگاه انقلاب تهران
واکنش تند پلیس به اظهارات جنجالی بابک زنجانی
تحول راهبردی در کرانه باختری
وزیر آموزش و پرورش: پیگیر استخدام 74 هزار نیروی جدید هستیم
ساعت فعالیت مراکز معاینه فنی در ماه رمضان اعلام شد
معادله پیچیده مذاکرات
طومار ایرانیان خارج از کشور برای توقف فشار حداکثری و تحریم‌ها
سخنگوی کاخ سفید: ایران جزئیات بیشتری پس از مذاکرات ژنو ارائه می‌دهد
حمله محدود یا بحرانی نامحدود و فراگیر؟
واکنش قاطع رونالدو به پیام غافلگیرکننده ترامپ
تعرفه‌های جدید ترامپ، اروپا را در شوک اقتصادی فرو برد
ثبت نام جذب اعضای هیأت علمی پیوسته دانشگاه آزاد آغاز شد
نماینده پارلمان اردن اظهارات سفیر آمریکا را «بسیار خطرناک» خواند
ویتکاف: ترامپ از این که ایرانی‌ها با وجود فشارها تسلیم نشده‌اند‌، متعجب است
رمضان از نگاه حضرت فاطمه(س)
بیانیه مشترک کشورهای اسلامی علیه اظهارات سفیر آمریکا در فلسطین
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-کرج-قزوین؛ انسداد در جاده چالوس
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 3 اسفند 1404+ جدول
تقریر مسأله و راه حل
درآمدی بر پاسخ رجزخوانی‌های ترامپ
چرا با افزایش احتمال درگیری آمریکا و ایران، اسرائیل آرامش را بر هراس ترجیح می دهد؟
مداردیپلماسی | ژنو؛ مذاکره، زمان و بازی با ضرب الاجل
ملوان_تراکتور ؛ ملوان در پی تداوم رکورد برابر مدعیان
31 نفر بر اثر سوختگی در کردستان جان باختند
تمرکز بر اقتصاد آمریکا مهم‌تر از تقابل با ایران است
سهراب بختیاری‌زاده سرمربی استقلال شد
واکنش ایران به اظهارات سفیر آمریکا درباره «از نیل تا فرات»
گفت‌وگوی تلفنی گروسی و عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا
از سه‌شنبه منتظر باران و برف باشید