×
سیاسی
شناسه خبر : 216008
تاریخ انتشار :

علی‌اصغر زرگر*

اعراب منطقه و احتمال میانجی‌گری

کشورهای عربی هشدار داده‌اند که در صورت آسیب‌دیدن تأسیسات هسته‌ای ایران و نشت مواد رادیواکتیو، آب‌های خلیج فارس آلوده خواهد شد. این مسئله تهدیدی جدی برای منابع آبی و امنیت غذایی کشورهای منطقه محسوب می‌شود. با توجه به این ملاحظات، کشورهای عربی به‌ویژه قطر و عمان، که روابط متوازن‌تری با ایران دارند، به دنبال راهکارهای دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها هستند.

نورنیوز-گروه سیاسی: تحولات سیاسی و امنیتی منطقه خلیج فارس همواره تحت تأثیر رقابت‌های ژئوپلیتیکی قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای بوده است. در این میان، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نقش مهمی در تحولات منطقه‌ای ایفا می‌کنند و دارای قدرت لابی‌گری در ایالات متحده هستند.

این نفوذ می‌تواند عاملی تعیین‌کننده در سیاست‌های واشنگتن نسبت به ایران باشد، به‌ویژه در مقاطع حساس که بحث تهدید نظامی علیه ایران مطرح می‌شود. کشورهای عربی خلیج فارس، به‌ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، از طریق روابط اقتصادی و نظامی گسترده‌ای که با ایالات متحده دارند، نفوذ قابل‌توجهی بر سیاست‌گذاران آمریکایی اعمال می‌کنند.

این کشورها با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و رسانه‌ای، تلاش دارند تا واشینگتن را متقاعد کنند که حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران نه‌تنها بی‌نتیجه خواهد بود، بلکه امنیت کل منطقه را به خطر می‌اندازد. آنها هشدار می‌دهند که چنین اقدامی با واکنش شدید ایران همراه خواهد شد و می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای ثبات خاورمیانه داشته باشد.

 ایران نیز به‌خوبی می‌داند که هرگونه حمله‌ای به تأسیسات هسته‌ای آن، یک پاسخ قاطع در پی خواهد داشت. تهران ابزارهای کافی برای مقابله‌به‌ مثل را در اختیار دارد و می‌تواند پایگاه‌های آمریکا در منطقه، از جمله پایگاه «سنتکام» در کشورهای حاشیه خلیج فارس را هدف قرار دهد.

 از آنجا که واشینگتن پایگاه‌های متعددی در منطقه دارد، هرگونه درگیری نظامی می‌تواند دامنه وسیعی پیدا کند و کنترل اوضاع را دشوار سازد. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های ایالات متحده در قبال هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، تأثیر آن بر بازار انرژی جهان است.

 افزایش تنش‌ها در خلیج فارس به‌طور مستقیم بر قیمت نفت تأثیر می‌گذارد. در شرایطی که دولت آمریکا، به‌ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، به دنبال کنترل قیمت سوخت و جلوگیری از افزایش تورم در داخل کشور است، وقوع یک جنگ در منطقه می‌تواند منجر به جهش قیمت نفت و بحران اقتصادی شود. علاوه بر این، نگرانی‌هایی درباره پیامدهای زیست‌محیطی یک حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز مطرح است.

کشورهای عربی هشدار داده‌اند که در صورت آسیب‌دیدن تأسیسات هسته‌ای ایران و نشت مواد رادیواکتیو، آب‌های خلیج فارس آلوده خواهد شد. این مسئله تهدیدی جدی برای منابع آبی و امنیت غذایی کشورهای منطقه محسوب می‌شود. با توجه به این ملاحظات، کشورهای عربی به‌ویژه قطر و عمان، که روابط متوازن‌تری با ایران دارند، به دنبال راهکارهای دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها هستند. آنها بر این باورند که واشینگتن باید به‌جای تهدید نظامی، رویکردی انعطاف‌پذیرتر در قبال ایران اتخاذ کند.

یکی از پیشنهادهایی که مطرح شده، آزادسازی بخشی از دارایی‌های مسدودشده ایران در بانک‌های بین‌المللی است. این اقدام می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از حسن نیت تلقی شود و زمینه را برای مذاکرات جدی‌تر فراهم کند. در این میان، روسیه نیز تأکید کرده است که هرگونه مذاکره با ایران باید بر مسئله هسته‌ای متمرکز باشد و از ورود به مباحث مرتبط با توانایی‌های دفاعی ایران پرهیز شود. مسکو بر این باور است که رویکرد عادلانه و شرافتمندانه در مذاکرات می‌تواند به کاهش تنش‌ها کمک کند و مانع از گسترش درگیری‌ها شود.

در مجموع، لابی کشورهای عربی در آمریکا نقش مؤثری در جهت‌دهی به سیاست‌های واشینگتن در قبال ایران دارد. این کشورها با درک تبعات یک درگیری نظامی، تلاش می‌کنند تا رویکرد آمریکا را از گزینه‌های نظامی به‌سوی دیپلماسی و مذاکره سوق دهند.

از سوی دیگر، ایران نیز در پی یافتن راه‌هایی برای کاهش فشارهای اقتصادی و سیاسی است. اگر آمریکا و غرب بتوانند با ارائه تضمین‌هایی در خصوص لغو تحریم‌ها، زمینه را برای مذاکراتی سازنده فراهم کنند، احتمال حل‌وفصل بحران از طریق دیپلماسی افزایش خواهد یافت.


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بلومبرگ: تعرفه‌های ترامپ 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌رساند
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
اسرائیلی‌ها خطاب به سرنشینان کشتی حنظله: «فلسطین وجود ندارد!» +جزئیات بدرفتاری صهیونیست‌ها
مجازات اجاره کارت بانکی اعلام شد؛ توقیف حساب در انتظار متخلفان
اولین فیلم از درگیری تروریست‌ها با مردم عادی داخل دادگستری زاهدان +عکس
به طور میانگین سالی 4200 موتوسوار فوت می‌کنند
«دیبا کارت» چه تاثیری روی اقتصاد زندگی خانواده‌های ایثارگر خواهد گذاشت؟
خسارت 1.5 میلیارد دلاری ایران به اسرائیل تایید شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(59) «بزمان»
سخنگوی دولت: استرداد لایحه فضای مجازی مصوب شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
فروش ویژه ایران‌خودرو با سه محصول جدید آغاز شد +لینک سایت
خطای سیستمی در سامانه ارز اربعین ؛ زائران با پیام خطا مواجه شدند
واکنش ترامپ به تصمیم انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
زن فلجی که با ذهنش نوشت؛ انقلابی در فناوری نورالینک و خواندن ذهن + عکس
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
محکومیت عبدالرضا داوری به 6 ماه حبس
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
فردا صبح در تبریز صدای انفجار شنیده می‌شود
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
X
آگهی تبلیغاتی