×
فرهنگی
شناسه خبر : 216005
تاریخ انتشار :

با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی؛

طرح دیوارنگاره جدید میدان ولی‌عصر(عج) رونمایی شد

طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) پایتخت با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی رونمایی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) پایتخت با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی رونمایی شد.

 طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) شهر تهران با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» دوشنبه- ۲۰ اسفندماه- با توجه به انتخاب ایران توسط کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) به عنوان کشور برتر جهان در توسعه ورزش پارالمپیکی بانوان، رونمایی شد.

دیوارنگاره
 

این دیوارنگاره اثری از خانه‌ طراحان انقلاب اسلامی است که محسن کربلایی‌زاده طراحی گرافیک و مجتبی حسن‌زداه طراحی نوشتار این اثر را برعهده داشتند.

کمیته بین‌المللی پارالمپیک ۱۷ اسفندماه در آستانه هشتم مارس، روز جهانی زن از برگزیدگان جایزه‌ روز جهانی زن تقدیر کرد. در این مراسم، ایران، در میان دیگر کمیته‌های ملی پارالمپیک عضو IPC در بخش توسعه ورزش زنان به عنوان عضو برگزیده‌ سال ٢٠٢۵ انتخاب شد. این جایزه هر ساله در روز جهانی زن، در بخش‌های مختلفی از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک IPC به برگزیدگان اهدا می‌شود.

کمیته بین‌المللی پارالمپیک در بخش اعضا از رهبری، تأثیرگذاری و تغییرات مؤثری که توسط یکی از اعضای خود (شامل کمیته‌های ملی پارالمپیک، فدراسیون‌های بین‌المللی، سازمان‌های بین‌المللی ورزش افراد دارای اختلالات بینایی و سازمان‌های منطقه‌ای) در جهت ترویج و حمایت از برابری و مشارکت فراگیر زنان در ورزش قدردانی می‌کند که در سال جاری میلادی، برنده این بخش کمیته ملی پارالمپیک ایران است.

حضور زنان ایرانی در بازی‌های پارالمپیک برای اولین بار در بارسلون ١٩٩٢ رقم خورد؛ جایی که چهار ورزشکار زن در رشته تنیس روی میز به رقابت پرداختند. (در این دوره بانوان ایران به مدالی دست نیافتند) در بازی‌های پاریس ۲۰۲۴، تعداد زنان ایران به ١٢ ورزشکار در پنج رشته افزایش یافت و این ورزشکاران موفق به کسب هفت مدال شدند (افزایشی ٣٣.٣ درصدی در میزان مشارکت).

در بازی‌های پاراآسیایی نیز روند صعودی چشمگیری مشاهده می‌شود. در دوره نخست این رقابت‌ها در گوانگجو ۲۰۱۰، ایران با ۳۴ بانوی ورزشکار در هفت رشته شرکت کرد که موفق به کسب ۱۷ مدال شد. این آمار در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲ به ۸۲ بانوی ورزشکار در ۱۳ رشته ورزشی رسید که نتیجه آن کسب ۴۰ مدال ارزشمند بود. به این ترتیب، میزان مشارکت بانوان در این رقابت‌ها رشد ۴۲ درصدی را تجربه کرده است.

در حال حاضر، بیش از ۶٠ هزار ورزشکار تحت حمایت کمیته ملی پارالمپیک ایران در ورزش‌های همگانی فعالیت می‌کنند که بیش از یک‌سوم آنها را زنان تشکیل می‌دهند. از جمله ورزشکاران پارالمپیکی برجسته ایران که الهام‌بخش بسیاری از زنان هستند، می‌توان به ساره جوانمردی دارنده‌ چهار مدال طلای پارالمپیک و زهرا نعمتی قهرمان سه دوره‌ این بازی‌ها و سفیر سازمان ملل اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، کمیته ملی پارالمپیک ایران در ساختار مدیریتی خود، دارای یک نایب‌رئیس زن است و چهل درصد از اعضای حاضر در جلسات هیات‌ رئیسه و اجرایی آن را زنان تشکیل می‌دهند که شامل دو نماینده از ورزشکاران نیز می‌شوند. این کمیته در سال ٢٠٠٢ فعالیت‌هایی را برای توسعه ورزشکاران زن، مربیان و داوران آغاز کرده که تا سال ٢٠٢۴، رشد قابل توجهی در زمینه های کمی و کیفی داشته است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
وزیر خارجه پاکستان: هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن اسرائیل نداریم
سرلشکر موسوی: به قول‌های آمریکا و اسرائیل اعتماد نداریم
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
بازگشت از عفو تا چوبه‌دار؛ فرجام تلخی که یک تروریست برای خود رقم زد
مراسم چهلمین روز شهادت حاج رمضان امروز با مداحی هلالی، پویانفر و نوشه‌ور برگزار می‌شود
اولین فیلم از آغاز حمله تروریست‌ها به دادگستری زاهدان منتشر شد +عکس
بی‌سیاستی مزمن درمورد مهاجران افغانستانی
آخرین خواهش الهه حسین‌نژاد از قاتلش چه بود؟ +عکس و جزئیات جدید از پرونده
مجلس به وزیر ارشاد کارت زرد داد!
تاکنون بیش از یک میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند +لینک‌سایت
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق از سوختن لوازم منزل‌مان جلوگیری کنیم؟
خواهر رهبر کره شمالی: تلاش برای خلع سلاح هسته‌ای ما خنده‌دار است!
دوفوریتی | چرا بی‌آب و بی‌برق و بی‌انرژی شدیم؟
اولین حضور سرژ اوریه در ترکیب پرسپولیس +عکس
سرنشینان کشتی حنظله اعتصاب غذا کردند
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز منتشر شده است +جزئیات
تیراندازی مرگبار در منهتن 5 کشته از جمله یک افسر پلیس برجای گذاشت
لرزه بر موازنه دیپلماتیک! +فیلم
معاون پزشکیان: رئیس‌جمهور از تدوین لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» خبر نداشت!
ایثار در شعله‌های آبیدر
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
رسانه صهیونیستی خبر داد: آذربایجان در آستانه پیوستن به «پیمان ابراهیم»
نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد
X
آگهی تبلیغاتی