×
فرهنگی
شناسه خبر : 216005
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/20 ساعت 11:28
طرح دیوارنگاره جدید میدان ولی‌عصر(عج)  رونمایی شد

با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی؛

طرح دیوارنگاره جدید میدان ولی‌عصر(عج) رونمایی شد

طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) پایتخت با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی رونمایی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) پایتخت با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» با هدف تقدیر از بانوان پارالمپیکی رونمایی شد.

 طرح دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج) شهر تهران با عنوان «دختران ایران سربلندان جهان» دوشنبه- ۲۰ اسفندماه- با توجه به انتخاب ایران توسط کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) به عنوان کشور برتر جهان در توسعه ورزش پارالمپیکی بانوان، رونمایی شد.

دیوارنگاره
 

این دیوارنگاره اثری از خانه‌ طراحان انقلاب اسلامی است که محسن کربلایی‌زاده طراحی گرافیک و مجتبی حسن‌زداه طراحی نوشتار این اثر را برعهده داشتند.

کمیته بین‌المللی پارالمپیک ۱۷ اسفندماه در آستانه هشتم مارس، روز جهانی زن از برگزیدگان جایزه‌ روز جهانی زن تقدیر کرد. در این مراسم، ایران، در میان دیگر کمیته‌های ملی پارالمپیک عضو IPC در بخش توسعه ورزش زنان به عنوان عضو برگزیده‌ سال ٢٠٢۵ انتخاب شد. این جایزه هر ساله در روز جهانی زن، در بخش‌های مختلفی از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک IPC به برگزیدگان اهدا می‌شود.

کمیته بین‌المللی پارالمپیک در بخش اعضا از رهبری، تأثیرگذاری و تغییرات مؤثری که توسط یکی از اعضای خود (شامل کمیته‌های ملی پارالمپیک، فدراسیون‌های بین‌المللی، سازمان‌های بین‌المللی ورزش افراد دارای اختلالات بینایی و سازمان‌های منطقه‌ای) در جهت ترویج و حمایت از برابری و مشارکت فراگیر زنان در ورزش قدردانی می‌کند که در سال جاری میلادی، برنده این بخش کمیته ملی پارالمپیک ایران است.

حضور زنان ایرانی در بازی‌های پارالمپیک برای اولین بار در بارسلون ١٩٩٢ رقم خورد؛ جایی که چهار ورزشکار زن در رشته تنیس روی میز به رقابت پرداختند. (در این دوره بانوان ایران به مدالی دست نیافتند) در بازی‌های پاریس ۲۰۲۴، تعداد زنان ایران به ١٢ ورزشکار در پنج رشته افزایش یافت و این ورزشکاران موفق به کسب هفت مدال شدند (افزایشی ٣٣.٣ درصدی در میزان مشارکت).

در بازی‌های پاراآسیایی نیز روند صعودی چشمگیری مشاهده می‌شود. در دوره نخست این رقابت‌ها در گوانگجو ۲۰۱۰، ایران با ۳۴ بانوی ورزشکار در هفت رشته شرکت کرد که موفق به کسب ۱۷ مدال شد. این آمار در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲ به ۸۲ بانوی ورزشکار در ۱۳ رشته ورزشی رسید که نتیجه آن کسب ۴۰ مدال ارزشمند بود. به این ترتیب، میزان مشارکت بانوان در این رقابت‌ها رشد ۴۲ درصدی را تجربه کرده است.

در حال حاضر، بیش از ۶٠ هزار ورزشکار تحت حمایت کمیته ملی پارالمپیک ایران در ورزش‌های همگانی فعالیت می‌کنند که بیش از یک‌سوم آنها را زنان تشکیل می‌دهند. از جمله ورزشکاران پارالمپیکی برجسته ایران که الهام‌بخش بسیاری از زنان هستند، می‌توان به ساره جوانمردی دارنده‌ چهار مدال طلای پارالمپیک و زهرا نعمتی قهرمان سه دوره‌ این بازی‌ها و سفیر سازمان ملل اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، کمیته ملی پارالمپیک ایران در ساختار مدیریتی خود، دارای یک نایب‌رئیس زن است و چهل درصد از اعضای حاضر در جلسات هیات‌ رئیسه و اجرایی آن را زنان تشکیل می‌دهند که شامل دو نماینده از ورزشکاران نیز می‌شوند. این کمیته در سال ٢٠٠٢ فعالیت‌هایی را برای توسعه ورزشکاران زن، مربیان و داوران آغاز کرده که تا سال ٢٠٢۴، رشد قابل توجهی در زمینه های کمی و کیفی داشته است.


نظرات

آخرین اخبار
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور
صعود مقتدرانه دختران ایران به جمع 8 تیم آسیا
آتش‌سوزی در مجتمع 49 واحدی مشهد؛ 9 نفر نجات یافتند
خیابانی در تهران به نام اکبر عبدی نامگذاری شد
اقتصاد عمان زیر سایه جنگ؛ کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌ها
ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر رژیم جنایتکار صهیونی
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید
رادان: دشمن منتظر یک بهانه برای آشوب است
دو کشته در تونل مرگ ایلام؛ گازهای سمی مانع خروج پیکر سوم شد
دنیامالی: آغوش دولت به روی جوانان باز است
غزه زیر آتش؛ بیش از 21 هزار کودک تاکنون به شهادت رسیدند
حمله خونین باندهای تبهکار در هائیتی
جزئیات سفر عاصم منیر به تهران؛ پاکستان به دنبال پایان بن‌بست ایران و آمریکا
ثبت 59 زمین‌لرزه در کشور از 24 تا 30 مرداد
فرماندهان نظامی یمن: معادلات جدیدی بر منطقه حاکم شده است
اعتراف جنجالی وزیر ترامپ درباره تحریم ایران: «چرا باید سیستم مالی جهان را به هم بریزم؟»
درخواست اوکراین از شورای امنیت برای فشار بیشتر بر روسیه
وزیر کشور پاکستان: در مذاکرات با ایران به پیشرفت قابل‌توجهی رسیدیم
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 3 شهریور چند دلار شد؟
بار گرانی سوخت بر دوش 145 کشور
باستان‌شناسان از راز عجیب مقبره مصری پرده برداشتند؛ یک سگ در میان 16 مومیایی
جدول قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه 3 شهریور
نوراینفو | 9 نشانه‌ای که می‌گوید بدن شما زودتر از موعد پیر شده است
پشت پرده سفر‌های دیپلماتیک به تهران
جنگ آمریکا و چین بر سر تجارت جهانی؛ ایران کجای این معادله است؟
آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟
قیمت دلار امروز سه شنبه 3 شهریور + جدول قیمت ارز
بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟
سیاست نامه | کارنامه پزشکیان؛ خوب، قابل قبول یا نیازمند تلاش بیشتر؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
افق باز فرهنگ نقد و نظر