×
بین الملل
شناسه خبر : 215834
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/19 ساعت 08:58
سوریه در بحران؛آیا جنگ داخلی جدیدی در راه است؟

نورنیوز از ریشه درگیری‌های گسترده و افزایش تنش‌های طایفه‌ای در سوریه گزارش می دهد؛

سوریه در بحران؛آیا جنگ داخلی جدیدی در راه است؟

سوریه بار دیگر در آستانه یک بحران بزرگ قرار گرفته است. درگیری‌های شدید در استان‌های ساحلی، کشتار سیستماتیک علویان و ناتوانی دولت خودخوانده در مدیریت بحران، نشان از آینده‌ای تاریک برای این کشور دارد. در حالی که معارضان مسلح علیه دمشق قد علم کرده‌اند، نیروهای الجولانی به‌جای آرام‌سازی اوضاع، موج جدیدی از سرکوب و پاک‌سازی قومی را به راه انداخته‌اند.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل: همزمان، رسانه‌های همسو با دولت خودخوانده در تلاشند تا این بحران را به مداخله خارجی نسبت دهند و افکار عمومی را از واقعیت‌های میدانی منحرف کنند.

نور نیوز-گروه بین الملل-در روزهای اخیر، استان‌های لاذقیه، طرطوس و حماه شاهد درگیری‌های شدیدی بوده‌اند که نشانه‌ای از اوج‌گیری جنگ داخلی جدیدی در سوریه است. گروه‌های معارضی که تا پیش از این به‌طور پراکنده فعالیت داشتند، اکنون علیه دولت خودخوانده دمشق دست به سلاح برده‌اند. این درگیری‌ها به‌ویژه در مناطق جبله، مصیاف و بانیاس شدت گرفته است و گزارش‌های محلی از استفاده گسترده سلاح‌های نیمه‌سنگین در نبردهای خیابانی حکایت دارد.

دولت خودخوانده که توان کنترل این بحران را ندارد، نیروهای امنیتی وابسته به الجولانی را برای سرکوب معترضان به کار گرفته، اما این اقدام نه‌تنها آرامش را بازنگردانده، بلکه خشم عمومی را دوچندان کرده است.

کشتار علویان؛ خشونتی سازمان‌یافته و هدفمند

همزمان با تشدید درگیری‌ها، گزارش‌های مستندی از حملات گسترده نیروهای تحت فرمان الجولانی علیه علویان در استان‌های ساحلی منتشر شده است. این گروه با یورش به روستاهای الحفّه، القرداحة و بیت یاشوط، اقدام به کشتار غیرنظامیان کرده و ده‌ها خانواده را آواره ساخته است. منابع محلی از قتل عام وحشیانه مردان و ربایش زنان و کودکان در برخی مناطق خبر می‌دهند. همچنین، اماکن مذهبی متعلق به علویان و ساختمان‌های دولتی سابق، هدف تخریب‌های گسترده قرار گرفته‌اند. این اقدامات، نشان از یک سیاست طایفه‌ای سازمان‌یافته دارد که هدف آن، پاک‌سازی قومی در این مناطق است.

ناکارآمدی دولت خودخوانده و فرار از مسئولیت در میانه بحران

در حالی که سوریه در آتش درگیری‌های داخلی می‌سوزد، مقامات دولت خودخوانده به‌جای مدیریت بحران، همچنان سرگرم مذاکرات و دیدارهای دیپلماتیک هستند. آن‌ها می‌کوشند از طریق جلب حمایت‌های خارجی، نام خود را از فهرست گروه‌های تروریستی غربی خارج کنند. اما این تحرکات دردی از بحران داخلی دوا نکرده و باعث افزایش شکاف میان مردم و حکومت شده است. بسیاری از شهروندان سوری، دیگر امیدی به اصلاحات یا بازگشت ثبات تحت حاکمیت این دولت ندارند و در چنین فضایی، گروه‌های معارض بیش از پیش قدرت گرفته‌اند.

فرافکنی رسانه‌ای؛ تلاش برای تغییر واقعیت‌های میدانی

در میان این آشفتگی‌ها، رسانه‌هایی چون الجزیره در تلاشند با روایت‌سازی‌های هدفمند، تحولات سوریه را به مداخله خارجی گره بزنند. این شبکه از دو روز گذشته، موجی از گزارش‌های جهت‌دار را منتشر کرده و مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران در تحریک اعتراضات مردمی در استان‌های ساحلی نقش دارد.

این خط رسانه‌ای، آشکارا با هدف ایجاد تنش‌های منطقه‌ای و انحراف افکار عمومی از مسئولیت‌های دولت خودخوانده و حامیان آن طراحی شده است. در حالی که کشتار علویان و سرکوب وحشیانه مخالفان، مستند و قابل اثبات است، تلاش برای نسبت دادن این تحولات به دخالت خارجی، صرفاً فرافکنی رسانه‌ای و پوششی برای جنایات افراد وابسته به حکومت الجولانی و گروه‌های  وابسته به آن است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ترور یک دیپلمات‌ در شمال درعا/هشدار یک قبیله به «الجولانی/الجولانی زیر نظر رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1403/12/22 ساعت 11:54
چند خبر از سوریه؛
ترور یک دیپلمات‌ در شمال درعا/هشدار یک قبیله به «الجولانی/الجولانی زیر نظر رژیم صهیونیستی
منابع محلی در سوریه از ترور یکی از دیپلمات‌های سابق این کشور خبر دادند. از سوی دیگر یکی از قبایل مطرح سوریه در شهر الصنمین پیام هشدارآمیزی را خطاب به رژیم تروریستی الجولانی مخابره کرد.
سوریه در معرض جنگ داخلی و طرح تجزیه
دوشنبه 1403/12/20 ساعت 11:54
رای‌الیوم؛
سوریه در معرض جنگ داخلی و طرح تجزیه
حولات سوریه توجه تحلیلگران و ناظران امور را به خود مشغول کرده، به طوری که «عادل حموده» تحلیلگر مصری در این باره گفت: سوریه در معرض جنگ داخلی و طرح تجزیه به مناطق کوچکتر قرار دارد تا رژیم اسرائیل آسوده خاطر باشد.
آغاز نشست امنیتی کشورهای همسایه سوریه در اردن
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 17:24
آغاز نشست امنیتی کشورهای همسایه سوریه در اردن
همزمان با تحولات امنیتی و درگیری‌های مناطق ساحلی سوریه، نشست وزرای خارجه و دفاع و روسای ستاد‌های ارتش، مدیران دستگاه اطلاعات کشورهای همسایه سوریه در امان، پایتخت اردن آغاز شد.
نقشه خاورمیانه بزودی تغییر خواهد کرد
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 13:05
عبدالباری عطوان*
نقشه خاورمیانه بزودی تغییر خواهد کرد
عبدالباری عطوان نوشت: هفته های آتی نقشه منطقه خاورمیانه تغییر خواهد کرد؛ اما سئوال این است که این نقشه ها طبق خواسته نتانیاهو تغییر پیدا خواهد کرد یا طبق خواست نیروهای مقاومت عربی و اسلامی؟
کشتار غیرنظامیان در مناطق ساحلی؛ سوریه در آتش درگیری‌های تازه
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 12:46
کشتار غیرنظامیان در مناطق ساحلی؛ سوریه در آتش درگیری‌های تازه
افزایش درگیری‌ها در سوریه و کشتار گسترده غیرنظامیان در مناطق ساحلی این کشور، بار دیگر خطر تجزیه و تشدید مداخلات خارجی را پررنگ کرده است. تحلیلگران معتقدند که این بحران می‌تواند شروع درگیریهای تازه در این کشور باشد.
نسل‌کشی علویان در سایه سکوت عربی!
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 11:40
نجاح محمدعلی*
نسل‌کشی علویان در سایه سکوت عربی!
کشتارهای وحشیانه‌ای که علیه علویان و سایر اقلیت‌ها رخ می‌دهد، در برابر دیدگان جامعه جهانی، با تبانی آشکار منطقه‌ای و سکوت مشکوک رسانه‌های عربی انجام می‌شود. آنچه امروز در جریان است، صرفاً یک درگیری داخلی نیست، بلکه یک پاک‌سازی قومی و فرقه‌ای سیستماتیک است که توسط گروه‌های مسلح، با پوشش سیاسی دولتی و حمایت نظامی قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی هدایت می‌شود.
کشته شدن یکهزار و 18 نفر در حملات/آماده‌باش ارتش دولت جدید سوریه/الجولانی:جای نگرانی نیست
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 11:22
اخبار و تحولات سوریه؛
کشته شدن یکهزار و 18 نفر در حملات/آماده‌باش ارتش دولت جدید سوریه/الجولانی:جای نگرانی نیست
یکهزار و 18 نفر در عملیات امنیتی نیروهای دولت جدید سوریه در شمال غرب این کشور کشته شدند این در حالی است که رئیس دولت موقت سوریه گفت که این کشور پایه های بقا را داراست، بنابراین جای هیچ نگرانی وجود ندارد. از سوی دیگر منابع سوری امروز (یکشنبه) از آماده‌باش ارتش تحت امر دولت هیئت تحریر الشام در سراسر سوریه خبر دادند.
اعدام 52 علوی توسط حکومت موقت در لازقیه سوریه
جمعه 1403/12/17 ساعت 21:40
اعدام 52 علوی توسط حکومت موقت در لازقیه سوریه
دیده بان موسوم به حقوق بشر سوریه اعلام کرد که نیروهای امنیتی حکومت موقت سوریه، 52 مرد و زن جوان علوی را در شهرک‌های الشیر و المختاریه در حومه استان لاذقیه اعدام کردند.
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه