×
فرهنگی
شناسه خبر : 215725
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/18 ساعت 14:03

تکذیب آسیب‌دیدگی تابلو پیکاسو

مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت ارشاد گفت: ماجرای آسیب دیدن یک اثر از پیکاسو در موزه هنر‌های معاصر را رد می‌کنم. به زودی نمایشگاه آثار پیکاسو افتتاح خواهد شد و زمانی که در معرض دید قرار بگیرند، متوجه خواهید شد که هیچ اثری آسیب ندیده است.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت ارشاد در خصوص حواشی مربوط به آسیب‌دیدگی یک اثر پیکاسو در فرآیند مرمت گفت: ماجرای آسیب دیدن یک اثر پیکاسو در موزه هنر‌های معاصر را رد می‌کنم، به زودی نمایشگاه آثار پیکاسو افتتاح خواهد شد و متوجه خواهید شد که هیچ اثری آسیب ندیده است.

رضا دبیری‌نژاد مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت ارشاد در خصوص مرمت آثار پیکاسو در موزه هنر‌های معاصر و حواشی مربوط به آسیب دیدن یک اثر در این فرآیند، گفت: ماجرای آسیب دیدن یک اثر از پیکاسو در موزه هنر‌های معاصر را رد می‌کنم. به زودی نمایشگاه آثار پیکاسو افتتاح خواهد شد و زمانی که در معرض دید قرار بگیرند، متوجه خواهید شد که هیچ اثری آسیب ندیده است.

وی افزود: پنجاه سال است که آثار در گنجینه موزه هنر‌های معاصر قرار دارند و برخی آثار هم حدود ۵۰ سال است که بهبود سازی درستی نشده‌اند. زیر آثار موزه‌ای طبق استاندارد‌های موزه داری، هر از چند گاهی باید بازدید و بهبود وضعیت شوند و به طور مثال آثار پارچه‌ای هوادهی شوند. متاسفانه بعضی از آثار موزه هنر‌های معاصر از همان ابتدا تاسیس تا به حال در قاب مانده‌اند.  

مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت ارشاد گفت: برای هر نمایشگاهی ابتدا آثار بررسی می‌شوند و مورد بهبود وضعیت قرار گیرند. برای مرمت و بهبود وضعیت آثار پیکاسو یک تیم حرفه‌ای با تجربه و تحصیل کرده مرمت به کار گرفته شدند. تیم مرمت فعلی تجربه بهبودسازی چند اثر مدرن کاخ نیاوران را نیز دارند و عضو انجمن مرمت‌گران آثار ایران هستند. در واقع این مرمت و بهبود سازی زیر نظر انجمن مرمت‌گران آثار ایران آغاز شده است.

وی در خصوص برپایی نمایشگاه آثار پیکاسو نیز ادامه داد: برای نمایشگاه آثار پیکاسو آسیب شناسی اولیه صورت گرفت، سپس طرح مرمت تهیه و در ادامه آثار بهبود وضعیت داده شدند، زیرا مرمت کار دراز مدتی است؛ ما بیشتر اقدامات اضطراری و بهبود وضعیت را انجام دادیم تا با وضعیت بهتری آثار در معرض دید عموم قرار بگیرند. این فرآیند همچنان در حال انجام است و به همین دلیل افتتاح نمایشگاه به تاخیر افتاد.

دبیری‌نژاد افزود: طی دهه‌های مختلف می‌بایست آثار در موزه هنر‌های معاصر با استاندارد‌های لازم قاب و بهبودسازی شوند که به هردلیلی در سال‌های گذشته به صورت پیوسته کمتر چنین اتفاقی رخ داده است، زیرا حفاظت از آثار، کاری پیوسته را می‌طلبد.

وی با تاکید بر اینکه باید کارگاه مرمت موزه هنر‌های معاصر تقویت شود، گفت: بررسی و گزارش اولیه‌ای از گنجینه موزه هنر‌های معاصر تهیه شده و بر این اساس دیدیم که لازم است کارگاه مرمت فعالی داشته باشیم و در واقع بخش مرمت موزه تقویت شود و به طور پیوسته کار خود را ادامه دهد. می‌بایست ایجاد شناسنامه‌های و گزارش‌های تخصصی به صورت مدام تهیه شود. یکی از چالش‌هایی که وجود دارد این است که سابقه خیلی از مرمت‌ها موجود نیست که چه اتفاقاتی رخ داده و چه موادی در مرمت استفاده شده است.

مشاور موزه‌ها و میراث هنر معاونت هنری وزارت ارشاد ادامه داد: لازم است که قاب آثار عوض شده و استانداردسازی شوند تا شرایط بهتری صورت گیرد. خوشبختانه ایران یکی از مراکز مهم و قدرتمند مرمت آثار در حوزه مرمت نقاشی، معماری و کاغذ در منطقه است. زیرا در کشور ما ۸۰۰ موزه وجود دارد و چند دانشگاه در حوزه مرمت آثار فعال داریم و متخصصانی هستند که آثار چند هزار ساله تاریخی را مرمت می‌کنند و حتی به کشور‌های دیگر در مرمت آثارشان کمک می‌کنند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه وضعیت آثار در موزه هنر‌های معاصر وخیم نیست و به راحتی می‌توان با کار‌های جدی و پیوسته وضع بهبود بهتری را بر آثار ایجاد کرد.

دبیری‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه پیکاسو با ۶۶ قطعه اثر شامل مجسمه، تابلو‌های نقاشی، کتاب‌های آرتیست بوک از چاپ دستی‌های پیکاسو و ... با رویکرد روایت محوری برپا می‌شود.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
X
آگهی تبلیغاتی