×
اجتماعی
شناسه خبر : 215720
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 11:00
تلفن همراه 10 برابر آلوده‌تر از توالت

تلفن همراه 10 برابر آلوده‌تر از توالت

دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که تلفن همراه می‌تواند تا10 برابر نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد. آزمایش‌های متعدد هم نشان داده‌اند که 100 درصد صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند باکتری اشریشیا کلی (E. coli) داشتند. چندین باکتری دیگر مانند باسیلوس سرئوس (و برخی آلودگی‌های دیگر هم به مقدار زیاد روی گوشی‌های یافت شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: میزان ابتلا به آنفلوانزا در حال حاضر به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۹ تاکنون رسیده و نورویروس (آنفولانزای معده)، کووید و آر‌اس‌وی (ویروس تنفسی سینسیشیال عامل سرماخوردگی و برونشیت) نیز در حال گسترش‌اند. 

تجزیه و تحلیل ۵۶ مطالعه انجام‌شده نشان می‌دهد تلفن همراه یکی از مراکز تجمع میکروب‌ها است، بنابراین تمیز کردن آن‌ می‌تواند بسیار موثر باشد. پیشنهاد می‌شود سعی کنید در دستشویی و مراکز درمانی از گوشی استفاده نکنید. یک راهکار ساده هم این است که گوشی‌تان را روزانه با یک دستمال الکلی ضدعفونی کنید؛ به‌ویژه اگر دیگران از آن استفاده کنند یا آن را روی سطحی آلوده مثل کف زمین باشگاه ورزشی قرار می‌دهید. همچنین، سعی کنید هنگام صحبت کردن، گوشی را به صورتتان نچسبانید و به جای آن از هدفون‌ها استفاده کنید.

به گزارش یاهولایف، دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که تلفن همراه می‌تواند تا۱۰ برابر نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد. آزمایش‌های متعدد هم نشان داده‌اند که ۱۰۰ درصد صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند باکتری اشریشیا کلی (E. coli) داشتند. چندین باکتری دیگر مانند باسیلوس سرئوس (که عامل مسمومیت غذایی شدید است) و برخی آلودگی‌های دیگر هم به مقدار زیاد روی گوشی‌های یافت شده‌اند.

ممکن است بخواهید پاک‌کننده‌های خانگی یا ضدعفونی‌کننده دست برای تمیز کردن اساسی گوشی استفاده کنید، اما کارشناسان این کار را توصیه نمی‌کنند، چون این محصولات ممکن است حاوی الکل اتیل و عطرهایی باشند که به دستگاه شما آسیب برسانند. تمام چیزی که برای انجام دادن این کار به طور کامل، موثر و ایمن نیاز دارید، یک پارچه میکروفیبر بدون پرز و الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد است.

برخی کارشناسان توصیه می‌کنند گوشی را هر روز ضدعفونی کنید اما برخی دیگر می‌گویند دو بار در هفته کافی است. با این حال قطعا باید هر روز صفحه گوشی را با پارچه بدون پرز تمیز کرد. اگر محافظ صفحه شما شکسته است، هم آن را دور بیندازید. این ترک‌ها و شکاف‌های کوچک می‌توانند محل تجمع باکتری‌ها شوند.

در ادامه نحوه ضدعفونی کردن گوشی توضیح داده شده است.

مرحله اول: گوشی را خاموش کنید و قاب آن را بردارید، زیرا گوشه‌ها و منافذ محل خوبی برای تجمع میکروب‌ها به شمار می‌روند. صفحه‌نمایش گوشی‌ را با یک پارچه میکروفیبر به‌آرامی پاک کنید و حواستان به لنزها و لبه‌های دوربین هم باشد. 

مرحله دوم: یک محلول نصف الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد و نصف آب معمولی، درست کنید. کمی از محلول به پارچه بزنید تا فقط کمی مرطوب شود. حواستان باشد که قرار نیست پارچه را کاملا خیس کنید. 

مرحله سوم: کل گوشی یعنی جلو، پشت و کناره‌ها را با احتیاط و با کمی فشار پاک کنید. مواظب باشید رطوبت به درگاه‌ها وارد نشود. قاب گوشی را نیز پاک کنید (با دقت ویژه به گوشه‌ها). توصیه می‌شود برای تمیز کردن گوشی از هوای فشرده استفاده نکنید.

اگر برای راحت‌تر تمیز کردن گوشی‌تان حاضرید هزینه کنید، می‌توانید دستگاه‌های تمیزکننده با اشعه یووی را بخرید که کارآیی آن‌ها ثابت شده است. استفاده از این دستگاه‌ها آنقدر ساده است که در مورد ضدعفونی کردن روزانه تردید نخواهید کرد. دستگاه‌هایی مانند فون سوپ (PhoneSoap) می‌توانند ۹۹.۹۹ درصد میکروب‌ها و باکتری‌های روی گوشی‌ و سایر ابزارهای تکنولوژیکی کوچک را از بین ببرند.

 در وسایل نقلیه عمومی از گوشی استفاده نکنید، زیرا دستگیره‌ها، نرده‌ها، میله‌ها و پشتی‌های اتوبوس‌، قطار، هواپیما و تاکسی مکان‌هایی پر از باکتری‌اند. وقتی یک سطح را لمس می‌کنید و بعد به گوشی‌تان دست می‌زنید، میکروب‌ها به‌راحتی منتقل می‌شوند.

گوشی را با خود به دستشویی نبرید. زیرا سطوح در توالت‌ها پر از میکروب‌ و باکتری‌ است.

در باشگاه ورزشی، گوشی‌تان را جای خاص و محفوظی بگذارید یا آن را به بازو ببندید. البته کارکنان باشگاه‌ها معمولا تجهیزات را تمیز می‌کنند، اما این دستگاه‌ها احتمالا آن‌طور که باید ضدعفونی نمی‌شوند.


نظرات

آخرین اخبار
اهدای عضو زن جوان، جان تازه به دو بیمار بخشید
قراردادهای اجاره مسکن و واحدهای صنفی مستاجرین تهرانی تمدید شد
جزئیات آخرین جلسه دادگاه بازیگر سینما و تلویزیون ؛ جدال جمشیدی با شاکی پرونده
علی نصیریان: ایران از بین رفتنی نیست
ملی‌پوشان فوتبال ایران پس از تمرینات داخلی راهی ترکیه می‌شوند
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 16 اردیبهشت ؛ بازگشت دلار به کانال 170 هزار تومانی
هشدار اژه ای درباره سوءاستفاده از شرایط جنگی در اجرای قانون
احمد نجفی دوباره مقابل دوربین «کارآگاه علوی» رفت
سی‌ان‌ان: قیمت بنزین در کالیفرنیا به 10 دلار رسید
بازداشت 24 افسر پلیس در پرونده سوءاستفاده از قدرت
جریمه 250 میلیون دلاری اپل به خاطر تاخیر در عرضه هوش مصنوعی
اسرائیل در مسیر فرسایش استراتژیک قرار دارد
شکست فرمول جادویی ترامپ
تیم مجیدی قعرنشینی پایدار لیگ امارات
نورنما | گلی تماشایی در لیگ تانزانیا که شایسته برنده شدن جایزه پوشکاش است
یورش نیروهای اسرائیلی به چندین منطقه در کرانه باختری
گریزمان با 120 بازی همچنان بدون جام لیگ قهرمانان
دنیامالی بر تشکیل فوری کادر فنی تیم‌های امید و والیبال بانوان تأکید کرد
کشف کالاهای قاچاق به ارزش بیش از 400 میلیارد تومان در تهران
میانگین قیمت بنزین در آمریکا به 4.52 دلار رسید
توقیف اموال 40 خائن به وطن در همدان به نفع مردم
هاآرتص: حزب‌الله تهدیدی جدی‌تر برای ارتش اسرائیل است
تداوم رایزنی‌ها برای تشکیل دولت جدید عراق
بیش از 16 هزار پرونده اوراق بهادار در 1404 توقیف شد
انفجارهای کنترل‌شده در شرق اصفهان امروز انجام می‌شود
410 هزار وسیله نقلیه در توقفگاه‌های سراسر کشور توقیف هستند
اهدای عضو در فامنین جان چند بیمار را نجات داد
تصمیم جدید درباره خودروهای منطقه آزاد کیش
نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد
رایزنی رئیس امارات با نتانیاهو درباره تحولات منطقه
سخنگوی حماس: کاهش ورود کمک‌ها به غزه نقض آشکار آتش‌بس است
پهپادهای حزب‌الله و چالش جدید برای سامانه‌های اسرائیل
نوراینفو | 8 دلیل افزایش وزن غیرارادی
وال‌استریت ژورنال: پروژه «آزادی» تهدیدی برای آتش‌بس با ایران بود
شوک مثبت به سینما با اکران فیلم‌های توقیفی
اولویت منافع‌ ملی
ناکامی سیاست دریایی ترامپ از نگاه استاد دانشگاه شیکاگو
آخرین قیمت جهانی طلا همزمان با کاهش تنش‌ها در خاورمیانه
سفر عراقچی و پیام‌های دیپلماتیک تهران
سازمان حج: مشکل ویزا و رقم‌طلب 1346 زائر در حال پیگیری است
قیمت گوشت قرمز امروز 16 اردیبهشت 1405 + جدول
ثبت و ارسال الکترونیکی لوایح قضایی غیرحضوری شد
واکنش بازار انرژی به عقب نشینی ترامپ از «پروژه آزادی»
افزایش تنش میان سودان و اتیوپی پس از حملات پهپادی
ادامه اختلافات ترامپ و رهبر کاتولیک‌های جهان
جهش قیمت طلا در بازار جهانی با افت دلار
صعود قیمت مسکن در بازار بی‌رمق؛ ردپای گرانی مصالح در جهش هزینه‌ها
نورنما | چگونه واقعیتی دردناک در دود و تحریف پنهان شد؟
هوای تهران در وضعیت قابل قبول قرار گرفت
شناسایی 1132 واحد کاملاً تخریب‌شده در 24 استان کشور