×
اجتماعی
شناسه خبر : 215720
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 11:00
تلفن همراه 10 برابر آلوده‌تر از توالت

تلفن همراه 10 برابر آلوده‌تر از توالت

دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که تلفن همراه می‌تواند تا10 برابر نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد. آزمایش‌های متعدد هم نشان داده‌اند که 100 درصد صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند باکتری اشریشیا کلی (E. coli) داشتند. چندین باکتری دیگر مانند باسیلوس سرئوس (و برخی آلودگی‌های دیگر هم به مقدار زیاد روی گوشی‌های یافت شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: میزان ابتلا به آنفلوانزا در حال حاضر به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۹ تاکنون رسیده و نورویروس (آنفولانزای معده)، کووید و آر‌اس‌وی (ویروس تنفسی سینسیشیال عامل سرماخوردگی و برونشیت) نیز در حال گسترش‌اند. 

تجزیه و تحلیل ۵۶ مطالعه انجام‌شده نشان می‌دهد تلفن همراه یکی از مراکز تجمع میکروب‌ها است، بنابراین تمیز کردن آن‌ می‌تواند بسیار موثر باشد. پیشنهاد می‌شود سعی کنید در دستشویی و مراکز درمانی از گوشی استفاده نکنید. یک راهکار ساده هم این است که گوشی‌تان را روزانه با یک دستمال الکلی ضدعفونی کنید؛ به‌ویژه اگر دیگران از آن استفاده کنند یا آن را روی سطحی آلوده مثل کف زمین باشگاه ورزشی قرار می‌دهید. همچنین، سعی کنید هنگام صحبت کردن، گوشی را به صورتتان نچسبانید و به جای آن از هدفون‌ها استفاده کنید.

به گزارش یاهولایف، دانشمندان دانشگاه آریزونا دریافته‌اند که تلفن همراه می‌تواند تا۱۰ برابر نشیمن‌گاه‌ بیشتر توالت‌ها باکتری داشته باشد. آزمایش‌های متعدد هم نشان داده‌اند که ۱۰۰ درصد صفحه‌ نمایش گوشی‌های هوشمند باکتری اشریشیا کلی (E. coli) داشتند. چندین باکتری دیگر مانند باسیلوس سرئوس (که عامل مسمومیت غذایی شدید است) و برخی آلودگی‌های دیگر هم به مقدار زیاد روی گوشی‌های یافت شده‌اند.

ممکن است بخواهید پاک‌کننده‌های خانگی یا ضدعفونی‌کننده دست برای تمیز کردن اساسی گوشی استفاده کنید، اما کارشناسان این کار را توصیه نمی‌کنند، چون این محصولات ممکن است حاوی الکل اتیل و عطرهایی باشند که به دستگاه شما آسیب برسانند. تمام چیزی که برای انجام دادن این کار به طور کامل، موثر و ایمن نیاز دارید، یک پارچه میکروفیبر بدون پرز و الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد است.

برخی کارشناسان توصیه می‌کنند گوشی را هر روز ضدعفونی کنید اما برخی دیگر می‌گویند دو بار در هفته کافی است. با این حال قطعا باید هر روز صفحه گوشی را با پارچه بدون پرز تمیز کرد. اگر محافظ صفحه شما شکسته است، هم آن را دور بیندازید. این ترک‌ها و شکاف‌های کوچک می‌توانند محل تجمع باکتری‌ها شوند.

در ادامه نحوه ضدعفونی کردن گوشی توضیح داده شده است.

مرحله اول: گوشی را خاموش کنید و قاب آن را بردارید، زیرا گوشه‌ها و منافذ محل خوبی برای تجمع میکروب‌ها به شمار می‌روند. صفحه‌نمایش گوشی‌ را با یک پارچه میکروفیبر به‌آرامی پاک کنید و حواستان به لنزها و لبه‌های دوربین هم باشد. 

مرحله دوم: یک محلول نصف الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد و نصف آب معمولی، درست کنید. کمی از محلول به پارچه بزنید تا فقط کمی مرطوب شود. حواستان باشد که قرار نیست پارچه را کاملا خیس کنید. 

مرحله سوم: کل گوشی یعنی جلو، پشت و کناره‌ها را با احتیاط و با کمی فشار پاک کنید. مواظب باشید رطوبت به درگاه‌ها وارد نشود. قاب گوشی را نیز پاک کنید (با دقت ویژه به گوشه‌ها). توصیه می‌شود برای تمیز کردن گوشی از هوای فشرده استفاده نکنید.

اگر برای راحت‌تر تمیز کردن گوشی‌تان حاضرید هزینه کنید، می‌توانید دستگاه‌های تمیزکننده با اشعه یووی را بخرید که کارآیی آن‌ها ثابت شده است. استفاده از این دستگاه‌ها آنقدر ساده است که در مورد ضدعفونی کردن روزانه تردید نخواهید کرد. دستگاه‌هایی مانند فون سوپ (PhoneSoap) می‌توانند ۹۹.۹۹ درصد میکروب‌ها و باکتری‌های روی گوشی‌ و سایر ابزارهای تکنولوژیکی کوچک را از بین ببرند.

 در وسایل نقلیه عمومی از گوشی استفاده نکنید، زیرا دستگیره‌ها، نرده‌ها، میله‌ها و پشتی‌های اتوبوس‌، قطار، هواپیما و تاکسی مکان‌هایی پر از باکتری‌اند. وقتی یک سطح را لمس می‌کنید و بعد به گوشی‌تان دست می‌زنید، میکروب‌ها به‌راحتی منتقل می‌شوند.

گوشی را با خود به دستشویی نبرید. زیرا سطوح در توالت‌ها پر از میکروب‌ و باکتری‌ است.

در باشگاه ورزشی، گوشی‌تان را جای خاص و محفوظی بگذارید یا آن را به بازو ببندید. البته کارکنان باشگاه‌ها معمولا تجهیزات را تمیز می‌کنند، اما این دستگاه‌ها احتمالا آن‌طور که باید ضدعفونی نمی‌شوند.


نظرات

آخرین اخبار
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد