×
اجتماعی
شناسه خبر : 215692
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/18 ساعت 11:25
ماجرای قطع عمدی درختان خیابان ولیعصر چه بود؟

ماجرای قطع عمدی درختان خیابان ولیعصر چه بود؟

قطع عمدی 13 درخت در منطقه یک تهران هفته در فضای مجازی با واکنش‌های مختلفی از سوی شهروندان مواجه شد و گلایه بسیاری را به همراه داشت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: شهرداری منطقه یک تهران توضیحاتی درباره ماجرای قطع عمدی ۱۳ درخت در خیابان ولیعصر (عج) ارائه داد و اعلام کرد که عامل این ماجرا مالک یک ملک تجاری است که مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان جریمه شد.

هادی حق‌بین شهردار منطقه یک تهران در واکنش به این موضوع گفت: با هدف حفظ درختان خیابان ولیعصر (عج) به عنوان ریه‌های تنفسی شهر، حد فاصل میدان تجریش تا پل پارک وی، ۱۰۰ اصله درخت آسیب دیده و خشک شناسایی شد که در اولین مرحله ،۱۳ اصله جمع‌آوری و ۲۰ اصله درخت چنار بن بالا کاشته شد و این طرح تا احیای کامل درختان ادامه دارد.

وی یکی از مهمترین دلایل این جمع‌آوری را جلوگیری از سرایت آفت و توسعه بیماری برخی درختان به درختان سالم و کاهش سرسبزی بیشتر این محور تاریخی دانست.

حق بین افزود: درختان کاشته شده بین ۱۰ تا ۱۲ سال دارند که بهترین سن مناسب برای کاشت درخت و تطبیق آنها با شرایط جدید به شمار می‌آیند.

اسکن ۲ هزار و ۴۰۰ درخت در محدوده منطقه یک تهران

شهردار منطقه یک گفت: درختان خیابان ولیعصر (عج) در محدوده منطقه یک، ۲ هزار و ۴۰۰ درخت است که همگی از نظر بیماری و وضعیت ریشه، اسکن شدند و کمتر از ۵ درصد آنها آسیب دیده هستند که مستمر بررسی و رصد می‌شوند.

احسان صفایی معاون خدمات شهری شهرداری منطقه یک تهران نیز در این زمینه بیان داشت: از یکسال و نیم اخیر پروژه توموگرافی (تصویربرداری آکوستیکی از مقاطع (سی تی اسکن) چوب و درخت) درختان ولیعصر انجام شده و دفترچه‌های راهنمای هر درخت مشخص و درختان داخل دفترچه شماره گذاری شدند و نسخه وضعیت نگهداری هر درخت توسط کلینیک گل و گیاه منطقه مشخص شده است. همچنین موضوع نگهداری هر درخت بر اساس اسکن و آنالیز هر درخت در دستورکار معاونت شهری منطقه یک قرار دارد.

کمتر از ۵ درصد درختان خیابان ولیعصر دچار مشکل هستند

وی با بیان اینکه از حدود ۲۵۰۰ درخت چنار در خیابان ولیعصر در محدوده پارک وی تا میدان تجریش کمتر از ۵ درصد دچار مشکل هستند که تحت درمان هستند و نمی‌گذاریم به مرز خشک شدن برسد، اظهار کرد: در سنوات گذشته یک تعدادی از درختان بنا به دلایل مختلف حتی به صورت عمدی خشک شدند و مدتها بود که به دلیل حساسیت‌ها، درختان خیابان ولیعصر همانگونه خشک و بدون شاخ و برگ در این محور باقی مانده بودند، در حالی که ادامه این وضعیت آسیب زا بوده است؛ چراکه موجب حادثه برای شهروندان به خصوص در فصل‌های بهار و پاییز که بادهای شدید فصلی داریم، می‌شود و ممکن است دچار سقوط آنها بر فرد یا خودرو شوند. همچنین این درخت‌های خشک به مرکز و کلونی آفت بدل می‌شوند و آفت‌ها به درختان مجاور هم سرایت می‌کنند و میزان درگیری درختان را تشدید می‌کند.

صفایی با بیان اینکه مجوزهای لازم از کمیسیون ماده ۷ برای حذف و واکاری مجدد این درختان خشک اخذ شد و بر اساس دستورالعمل‌های سازمان بوستانها و استانداردهای کمیته صیانت از خیابان، درخت‌های مناسب تهیه شده و بر همین اساس حذف درختان خشک و واکاری درختان جدید ظرف مدت ۲۴ ساعت در دستور کار منطقه است، افزود: برهمین اساس در ابتدا درخت خشک رفع خطر شده و بعد کنده کشی می‌شود و بعد از آن بر اساس استانداردها چاله مناسب حفر می‌شود و با کود ارگانیک که طبق دستورالعمل سازمان بوستان‌ها است درخت جدید با بن بالای ۵۰، واکاری می‌شود.

نباید اجازه داد که درخت بر اثر آفت از پای در بیاید

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تا پایان سال ۱۰۰ اصله درخت کاشته خواهد شد که البته تنها ۶۰ الی ۷۰ درخت در این محور خشک شدند و ما بیشتر درخت می‌کاریم و حدود ۱۰۰ درخت چنار واکاری می‌شود، تأکید کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته درختان این محدوده با روش خاص تیمار می‌شوند و اجازه نمی‌دهیم به درختان خشک این محور اضافه شود البته دقت داشته باشید که بعد از مدتی عمر درختان تمام می‌شود و به اجبار باید به حذف درخت اقدام شود؛ اما نباید اجازه داد که درخت بر اثر آفت از پای در بیاید.

تغییر اقلیم شمیرانات در ۱۵ سال اخیر موجب آسیب زیاد به درختان شد

صفایی با تأکید بر اینکه علیرغم تلاش همکاران در سازمان بوستان‌ها و فضای سبز، متأسفانه تغییر اقلیم شمیرانات در ۱۵ سال اخیر موجب آسیب زیاد به درختان شده در حالی که سرما از عوامل طبیعی آفت کش درختان است، گفت: امید است با اقدامات انجام شده از سال ۱۴۰۴ بهار سرسبزتری را در محور ولیعصر شاهد باشیم.

وی در مورد درختان تحت درمان محور ولیعصر حد فاصل پارک وی تا میدان تجریش نیز با بیان اینکه کمتر از ۵ درصد از درختان تحت تیمار هستند، افزود: در اسکن‌ها نشان داده شد که برخی از این درختان مشکل آفت زدگی داشته، برخی درختان مشکل ریشه‌های سطحی داشتند و عوامل مختلف موجب بیماری درختان شده بودند که در حال تیمار هستند.

ماجرای خشک کردن عمدی تعدادی از درختان ولیعصر مقابل یک ملک تجاری

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه یک تهران در مورد سرانجام پرونده خشک کردن عمدی تعدادی از درختان ولیعصر مقابل یک ملک تجاری گفت: بر اساس رأی کمیسیون ماده ۷، توسط مالک این ملک تجاری ۱۳ درخت خشک شده که مبلغ جریمه پرداخت نشده است؛ اما مبلغ جریمه به روز شد و به حدود ۱۷۰ میلیارد تومان رسید.

وی افزود: همچنین با گذاشتن نیوجرسی، بهره برداری از ملک را متوقف کرده و از سویی دیگر ملک فریز شده و امکان نقل و انتقال مجموعه نیست، ضمن اینکه پایان کار برای ملک صادر نشده و از آنجایی که می‌خواستیم دیگر در این محور درخت خشک نداشته باشیم؛ واکاری درختان مقابل این ساختمان با اولویت انجام شده و به ازای ۱۳ درختی که خشک کردند، ۱۹ درخت را در مقابل این ملک واکاری کردیم که البته هزینه کاشت درخت را باید مالک ملک تجاری پرداخت کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
X
آگهی تبلیغاتی