×
سیاسی
شناسه خبر : 215671
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/18 ساعت 09:37
تاکید عراقچی بر حل چالش‌های پیش روی جهان اسلام

دیدار و رایزنی وزیرامورخارجه با همتایان خود در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اسلامی

تاکید عراقچی بر حل چالش‌های پیش روی جهان اسلام

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که روز پنجشنبه 16 اسفند 1403 جهت شرکت در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اسلامی به عربستان سفر کرده است، در حاشیه این اجلاس با همتایان خود از کشورهای عربستا، مصر، عمان و ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «سید عباس عراقچی» و «فیصل بن فرحان» وزرای امور خارجه ایران و عربستان در حاشیه اجلاس اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

طرفین در این دیدار با مرور وضعیت روابط دوجانبه ایران-عربستان، بر عزم دو کشور برای پیشبرد هدف مشترک رهبران دو کشور جهت توسعه مناسبات در همه عرصه‌ها تاکید کردند.

طرفین همچنین با بررسی آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، بر ضرورت اهتمام جهان اسلام برای مواجهه با چالش‌ها، به‌ویژه در رابطه با فلسطین اشغالی و جلوگیری از توطئه محو فلسطین از طریق کوچاندن اجباری مردم غزه از این باریکه تاکید کردند.

دیدار وزیران امور خارجه ایران و ترکیه در جده

عراقچی همچنین در حاشیه این اجلاس با وزیر خارجه ترکیه  دیدار و رایزنی کرد. 

او در این دیدار با اشاره به تحولات خطرناک در حال وقوع در سوریه، مسئولیت حاکمان جدید سوریه برای صیانت از امنیت و جان همه گروه‌ها و اقشار مردم سوریه را خاطرنشان و تاکید کرد: ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه فقط به نفع رژیم صهیونیستی و موجب سوءاستفاده گروه‌ها و عناصر تروریستی و افراطی خواهد بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به ضرورت همکاری و هماهنگی بیش از پیش کشورهای اسلامی جهت مواجهه با چالش‌های پیش روی جهان اسلام به‌ویژه در منطقه غرب آسیا، خواستار اقدام قاطع و واحد جهان اسلام برای جلوگیری از توطئه امحای استعماری فلسطین از طریق کوچاندن اجباری مردم غزه و یا الحاق کرانه باختری به موجودیت اشغالگر شد.

عراقچی همچنین با اشاره به تحولات خطرناک در حال وقوع در سوریه، مسئولیت حاکمان جدید سوریه برای صیانت از امنیت و جان همه گروه‌ها و اقشار مردم سوریه را خاطرنشان کرد و تاکید نمود که ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه فقط به نفع رژیم صهیونیستی و موجب سوء استفاده گروه‌ها و عناصر تروریستی و افراطی خواهد بود.

وزیر امور خارجه کشورمان روابط دوجانبه ایران-ترکیه را رابطه‌ای ممتاز و مبتنی بر منافع متقابل دو ملت بزرگ مسلمان و همسایه دانست و تصریح کرد حفظ و صیانت از این روابط مسئولیت مشترک مقام‌های هر دو کشور است.

وزیر خارجه ترکیه نیز با اشاره به دغدغه مشترک کشورهای اسلامی در حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین و رهایی از اشغالگری، بر اهتمام ترکیه در این زمینه تأکید کرد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت بالای روابط دوجانبه ترکیه-ایران، بر عزم و اراده رهبران این کشور نسبت به حفظ و ارتقای مناسبات دوجانبه در زمینه‌های مختلف تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با  همتایان خود از مصر و عمان  هم دیدار و گفتگو کرد.

عراقچی: حمله رژیم صهیونیستی به ایران به درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه منتهی خواهدشد

وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در جده در با خبرگزاری فرانسه  هم گفتگو کرد.

او در این اجلاس با اشاره به اینکه برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان با حمله نظامی نابود کرد، هشدار داد که اگر رژیم صهیونیستی به ایران حمله کند منجر به درگیری های گسترده در خاورمیانه خواهد شد

عراقچی  تاکید کرد تا زمانی که دولت ترامپ فشار حداکثری خود را اعمال کند، ایران مذاکرات با ایالات متحده در مورد برنامه هسته ای خود را از سر نخواهد گرفت.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به پرسشی درباره برخی اظهارنظرها پیرامون برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: برنامه هسته ای ایران را نمی توان با حمله نظامی نابود کرد. این فناوری است که ما به آن دست یافته ایم و فناوری در ذهن و مغز را نمی توان بمباران کرد.

عراقچی همچنین هشدار داد که اگر اسرائیل به ایران حمله کند منجر به درگیری های گسترده تری در خاورمیانه خواهد شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد که ایران عجله ای برای برقراری روابط با دولت جدید سوریه وجود ندارد.

به گزارش نورنیوز، اجلاس اضطراری وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با موضوع «تجاوزات رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین و طرح های ارائه شده برای جابجایی اجباری آنان از سرزمین خود»، روز جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در محل دبیرخانه این سازمان در جده عربستان سعودی برگزار شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی: آمریکا خطرناک‌ترین عامل اشاعه هسته‌ای در جهان است
مرگ مغزی صابر کاظمی تایید شد/ قائمی: خانواده کاظمی هنوز امیدوار است
کاروان ایران با 22 طلا چهارم آسیا شد
اعزام گروهی فرانسوی به سرزمین‌های اشغالی برای برنامه ریزی آتش بس
هشدار الجزایر به شورای امنیت درباره جنایت در سودان
هشدار حماس نسبت به شهرک‌سازی‌های جدید در کرانه باختری
در برابر نقض حقوق بین‌الملل ساکت نمانیم
سرمربی جدید یوونتوس کیست؟
روسیه: به همکاری‌مان با تهران ادامه می‌دهیم
تخصیص 1200 میلیارد تومان برای کارانه بهداشت
طلای دیگر برای شنای ایران
قطار توسعه از شلمچه می‌گذرد/ نفس خوزستان باید تازه شود
هشدار لاریجانی به برخی زعمای سیاسی که حساسیت موقعیت فعلی را درک نکرده‌اند
حمله خودرویی یک فلسطینی به پلیس رژیم صهیونیستی
تعیین راهکار موقت برای حمایت از کارکنان نیروهای شرکتی
تیم فوتسال جوانان ایران نایب قهرمان بازی‌های آسیایی شد
اژدر اتمی روسیه اروپا را نگران کرد
گوگل: هیچ هک جدیدی در جیمیل رخ نداده است
نورنما | قبرهای کوهی
حسین یزدانی به مدال برنز یک‌ضرب دست یافت
حراج اسناد محرمانه صنایع نظامی اسرائیل توسط هکرها
آواره شدن 400 هزار سوری در دوره حاکمیت جولانی
بانوی ایرانی برنده طلای جام جهانی پاراتیراندازی العین شد
قفل ترافیکی در آزادراه تهران–شمال
هواپیمای روسیه بر فراز دریای بالتیک رهگیری شد
5 درصد محصولات کشاورزی ارگانیک است
تست هسته‌ای آمریکا به تنش‌ها با چین و روسیه دامن می‌زند
بوکس بازی‌های آسیایی جوانان؛ شرافتمند نقره‌ای شد
هشدار معاون پدافند غیرعامل درباره افشای داده‌های آشکار
حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
جودو بازی‌های آسیایی؛ حکیمی و نوین برنز گرفتند
فاجعه خشکسالی؛ کاهش 82 درصد بارش‌های ایران
جدول لیگ برتر بعد از بازی پرسپولیس و تراکتور امروز
صرف صبحانه در ساعت اداری ممنوع اعلام شد
مهسا بهشتی در یکضرب فوق سنگین برنزی شد
حزب‌الله: تجاوز اسرائیل به شهرک بلیدا با چراغ سبز آمریکا انجام شد
مظنون اصلی سرقت از موزه لوور دستگیر شد
عشق دختر و پسر افغانستانی رنگ خون گرفت
رابرت مالی: ایران محدودیت‌های موشکی را نمی‌پذیرد
افغانستان؛ افغان مقیم ایران را ثبت هویت می کند
رایزنی تخت‌روانچی با وزیر خارجه عمان درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای
دو طلا و دو نقره برای کشتی ساحلی ایران
سفیران جدید ایران در ارمنستان و گرجستان معرفی شدند
آزادی موقت یکی از متهمان پرونده «موبایل موسوی»
عراقچی: دیپلماسی بخشی از قدرت دفاعی کشور است
اسامی داوران هفته نهم لیگ برتر اعلام شد
لندن یک تاجر ایرانی را تحریم کرد
تیم ملی تکواندو مردان ایران نایب قهرمان جهان شد
آمریکا طرح استقرار نیروی بین‌المللی در غزه را نهایی می‌کند
امضای توافق دفاعی جدید میان انگلیس و قطر
X
آگهی تبلیغاتی