×
بین الملل
شناسه خبر : 215597
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/17 ساعت 15:21
اعتراض ها به حلب رسید/ واکنش عربستان و ترکیه/تمدید مقررات منع آمد و شد

تحولات سوریه:

اعتراض ها به حلب رسید/ واکنش عربستان و ترکیه/تمدید مقررات منع آمد و شد

تظاهرات مردم سوریه علیه نقض فزاینده حقوق بشر از سوی نیروهای امنیتی دولت موقت سوریه از استان‌های طرطوس، لاذقیه و منطقه ساحل سوریه فراتر رفت و به استان حلب در شمال شرقی سوریه هم کشیده شد و مردم به درگیری با نیروهای وابسته به الجولانی ادامه دادند.

نورنیوز-گروه بین الملل: تظاهرات مردم سوریه علیه نقض فزاینده حقوق بشر از سوی نیروهای امنیتی دولت موقت سوریه از استان‌های طرطوس، لاذقیه و منطقه ساحل سوریه فراتر رفت و به استان حلب در شمال شرقی سوریه هم کشیده شد و مردم به درگیری با نیروهای وابسته به الجولانی ادامه دادند.

 در پی تظاهرات علیه سیاست‌های دولت «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام و رئیس موقت سوریه در مناطق مختلف این کشور از جمله استان‌های لاذقیه، طرطوس و منطقه ساحل سوریه، مردم حلب در شمال شرقی سوریه امروز جمعه به درگیری‌ها با نیروهای وابسته به الجولانی پرداختند.

همچنین نیروهای وابسته به الجولانی در مناطق ساحلی سوریه، اقدام به اعدام میدانی غیرنظامیان می‌کنند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش کرد در نتیجه درگیری‌ها در ساحل سوریه، طی ساعات گذشته بیش از ۷۰ تن زخمی شده‌اند که بیشتر آنها نیروهای وابسته به الجولانی هستند.

سوریه
 

همزمان گروه‌های جدیدی با هدف مبارزه با دولت موقت سوریه، تشکیل شده که مهم‌ترین آنها «تیپ سپر ساحل» و «شورای نظامی برای آزادی سوریه» است که فرماندهی آن را یک سرتیپ سابق ارتش سوریه به عهده دارد.

در همین راستا، «الیاس المر» مدیر مرکز مطالعات و مستندسازی «العربی المشرقی» در گفت‌وگو با سایت خبری العهد با اشاره به کنترل مخالفان مسلح به سرکردگی الجولانی بر دمشق و برکناری نظام «بشار اسد» رئیس‌جمهور مستعفی سوریه گفت آنچه رخ داد، انقلاب نبود بلکه کودتای از قبل برنامه‌ریزی شده علیه نظام سوریه بود.

وی با بیان اینکه اقدامات جنایتکارانه انتقام‌جویانه‌ در شهرهای مختلف سوریه به ویژه مناطق علوی نشین و شیعه گسترش یافته است، افزود آنچه اکنون در سوریه رخ می‌دهد، واکنشی طبیعی به ظلمی است که ملت سوریه با آن روبرو هستند. این اعتراضات، اولین اعتراض نیست اما در مقایسه با اعتراضات قبلی بسیار جدی‌تر است. این اعتراضات به دنبال حمایت کشورهای عربی یا بین‌المللی است تا بتواند تمام شهرها را از کنترل باندهای الجولانی آزاد کند. مردم سوریه از زمان برکناری نظام اسد از وضعیت ناراضی هستند.

سوریه
 

واکنش عربستان به تحولات اخیر سوریه

وزارت خارجه عربستان امروز (جمعه) با انتشار بیانیه‌ای به تحولات تازه سوریه واکنش نشان داد.  وزارت خارجه عربستان در این بیانیه‌ قیام و اعتراض ساکنان منطقه ساحل سوریه را محکوم کرد.

بر اساس گزارش العربیه، این وزارتخانه در بیانیه خود حمایت ریاض را از نیروهای ابومحمد الجولانی، رئیس دولت موقت سوریه جهت «حفظ امنیت و ثبات در سوریه» اعلام کرد.

در بیانیه وزارت خارجه عربستان آمده است: اقدامات گروه‌های خارج از چارچوب قانون در سوریه در حمله به نیروهای امنیتی این کشور امری محکوم‌شدنی است.

وزارت خارجه عربستان در بیانیه مذکور بر حمایت خود از تلاش‌های دمشق در راستای «برقراری امنیت و ثبات و حفظ ثبات داخلی» تاکید کرد.

این بیانیه پس از آن صادر شد که شبکه خبری صابرین نیوز گزارش کرد درگیری‌ها میان مردم سوریه و نیروهای وابسته به «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام و رئیس موقت سوریه در اطراف ساحل سوریه و لاذقیه ادامه دارد و معترضان بر مرکز لاذقیه و تعدادی از مناطق آن کنترل یافته‌اند.

این شبکه گزارش کرد، پس از محاصره نیروهای الجولانی در یک کمین فشرده که بر اثر آن ده‌ها تن از نیروهای وابسته به الجولانی کشته و زخمی شدند، جاده طرطوس - حمص شاهد درگیری‌های شدیدی است و معترضان در حومه استان طرطوس علیه نیروهای الجولانی کمین کرده‌اند. در همین حال اعلام شده در طرطوس حکومت نظامی اعلام شده است.

اهالی معترض سوریه ضمن درگیری با نیروهای وابسته به الجولانی بر پل میعاد در سوریه کنترل یافته و گروهی از نیروهای وی را در مرکز فرهنگی در منطقه القرداحه سوریه محاصره کردند.

نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)، الجولانی را مسؤول درگیری‌ها در ساحل سوریه دانسته و نسبت به قتل‌عام نیروی وابسته به وی علیه مردم سوریه هشدار دادند.

واکنش ترکیه به تحولات شب گذشته در سوریه

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که نباید به تحرکات در سوریه اجازه بروز داد.
 اونجو کچلی سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در خصوص تحولات شب گذشته(پنجشنبه شب) در مناطقی در سوریه اظهار داشت: به این قبیل تحریکات که تهدیدی برای آرامش در سوریه و منطقه است، نباید اجازه بروز داد.  

شب گذشته درگیری های گسترده ای در مناطق لاذقیه و طرطوس بین مخالفان و عناصر الجولانی شکل گرفته است. در حال حاضر مقررات ممنوعیت آمد و شد در برخی مناطق سوریه در جریان است.

همچنین خبرگزاری سوریه به نقل از فرماندار طرطوس اعلام کرد: مقررات منع آمدوشد در شهر طرطوس تا فردا شنبه ساعت 10 صبح تمدید شد و تنها مردم اجازه خروج برای نماز جمعه را دارند.

تمدید مقررات منع آمدوشد در پی درگیری میان نیروهای وابسته به جولانی (عناصر تحریرالشام) و مخالفان دولت جدید سوریه صورت گرفت.

نیروهای عراقی در مرز سوریه به حرکت درآمدند

نیروهای عراقی به دنبال تحولات سوریه و قیام مردمی علیه الجولانی در ساحل سوریه، در مرز این کشور با سوریه تدابیر امنیتی بی سابقه ای به اجرا درآورده اند.

منابع آگاه امروز جمعه از تدابیر امنیتی شدیدی خبر دادند که نیروهای عراقی در مرز این کشور با سوریه به دنبال تحولات جاری در شهرهای ساحلی سوریه، به اجرا درآورده اند.

منبع عراقی بیان کرد: بغداد تحولات شتابزده در شهرهای ساحلی سوریه به ویژه با توجه به درگیری های جاری را زیر نظر دارد و سلسله اقدامات و تدابیر پیشگیرانه ای به ویژه در نوار مرزی با سوریه به عمل آورده است

این منبع عراقی تصریح کرد: در سایه تحولات خاص سوریه به ویژه تحولات ساحل سوریه، باید هوشیاری بیشتری به عمل آید به ویژه که ما در برابر تحولاتی قرار داریم که با توجه به درگیری های جاری، اوضاع قابل پیش بینی نیست.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده