×
اجتماعی
شناسه خبر : 215575
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/17 ساعت 10:14
اسامی استان‌های جوان کشور اعلام شد

اسامی استان‌های جوان کشور اعلام شد

استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان و خراسان شمالی بیشترین درصد جمعیت کودک، نوجوان و جوان را دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: براساس داده‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان و خراسان شمالی بیشترین درصد جمعیت کودک، نوجوان و جوان و در مقابل استان‌های گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و تهران بیشترین جمعیت ۶۵ سال به بالا یا سالمند را دارند.

براساس داده‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲ برآورد جمعیتی انجام شده از کل کشور ۸۵ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر اعلام شده که بر این اساس بیشترین جمعیت استان‌ها متعلق به تهران با جمعیت ۱۴ میلیون و ۲۸۷ هزار نفر، خراسان رضوی با جمعیت هفت میلیون و ۳۶ هزار نفر، اصفهان پنج میلیون و ۴۰۲ هزار نفر، فارس پنج میلیون و ۱۱۱ هزار نفر و خوزستان پنج میلیون و ۷۵ هزار نفر است.  

همچنین کمترین استان‌هایی که جمعیت کمتری را به خود اختصاص داده‌اند عبارت است از ایلام با جمعیت ۵۹۶ هزار نفر، کهگلویه و بویراحمد با جمعیت ۷۵۵ هزار نفر، سمنان با جمعیت ۷۷۷ هزار نفر، خراسان جنوبی با جمعیت ۸۳۶ هزار نفر و خراسان شمالی ۸۷۶ هزار نفر.

بر این اساس، استان تهران به عنوان پایتخت کشور همچنان بیشترین تراکم جمعیت را به خود اختصاص داده است.

همچنین در بخش دیگری از این آمار به میزان شهرنشینی استان‌ها پرداخته شده است. بررسی‌ها حاکی از آن است که در سال گذشته میزان شهرنشینی در استان‌ها در کل کشور ۷۶ درصد است که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۰.۴ درصد افزایش یافته است.

در این میان بیشترین میزان شهرنشینی متعلق به استان‌های قم با ۹۵.۹ درصد، تهران با ۹۴.۷ درصد، البرز با ۹۳.۴ درصد، اصفهان با ۸۹.۵ درصد و یزد با ۸۶.۹ درصد است.

آخرین وضعیت جمعیت کمتر از ۱۵ سال در استان‌ها

مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت جمعیت کمتر از ۱۵ سال در استان‌های کشور پرداخته است. طبق اطلاعات ارائه شده نسبت جمعیت کمتر از ۱۵ سال در کل کشور ۲۳.۲ درصد برآورد شده است که استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، خوزستان و خراسان شمالی به ترتیب ۳۸.۳، ۲۸.۵، ۲۸.۲، ۲۷.۷، ۲۶.۶ درصد بیشترین جمعیت کمتر از ۱۵ سال یا کودک و نوجوان را به خود اختصاص داده‌اند.

البته شایان ذکر است؛ استان‌هایی چون گیلان، مازندران، البرز، تهران و سمنان نیز کمترین درصد نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال را به خود اختصاص داده‌اند.   

کدام استان‌ها بیشترین جمعیت جوان را دارند؟ 

بررسی‌های انجام شده حکایت از آن دارد نسبت جمعیت جوان یا ۱۵ تا ۲۴ سال کل کشور در سال گذشته ۱۳.۳ درصد است و استان‌های سیستان و بلوچستان(۱۷.۶درصد) خراسان جنوبی (۱۵.۱ درصد)، هرمزگان (۱۵ درصد)، کرمان(درصد۱۴.۷) و خراسان شمالی( ۱۴.۵ درصد) بیشترین درصد را به خود اختصاص داده‌اند و در مقابل استان‌های تهران، گیلان، همدان، مازندران و اصفهان کمترین نسبت جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال را داشته‌اند.

با گذر از جمعیت کودک، نوجوان و جوانان این مرکز به آخرین وضعیت جمعیت فعال کشور اشاره کرده است، به این صورت که استان گیلان با ۷۳.۷ درصد بیشترین درصد و میزان را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیشترین درصد جمعیت فعال کشور در استان های البرز (۷۳.۵)، مازندران(۷۳.۳)، سمنان(۷۲.۸) قرار دارد.

گفتنی است؛ کمترین میزان حضور جمعیت فعال کشور متعلق به استان‌های سیستان و بلوچستان (۵۸.۵ درصد)، خراسان جنوبی(۶۴.۹ درصد)، خراسان شمالی (۶۶.۵)، خوزستان (۶۶.۸ درصد) و یزد(۶۷ درصد) است.

در پایان این گزارش نیز اشاره‌ای به وضعیت جمعیت سالمند در کشور می‌کنیم. بر اساس اطلاعات منتشر شده نسبت جمعیت ۶۵ سال به بالا یا سالمند در کل کشور ۷.۳ درصد است که استان گیلان بالاترین درصد جمعیت سالمند (۱۰.۸ درصد) را به خود اختصاص داده است پس از استان‌های مازندران(۹.۴ درصد)، مرکزی(۹.۴ درصد )همدان و تهران (۸.۴ درصد) قرار دارند.

همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان با (۳.۲ درصد)، هرمزگان(۴.۵ درصد) بوشهر(۵.۴ درصد)، کهگلویه بویراحمد(۵.۴ درصد) و خوزستان (۵.۵ درصد) کمترین درصد جمعیت سالمند را به خود اختصاص داده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
افزایش تورم و قیمت سوخت؛ ترامپ تنها راه نجات در انتخابات کنگره را از دست داد
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ نوسان دلار بین دو مرز حساس
خرید حمایتی مرغ با قیمت 335 هزار تومان؛ دولت به کمک مرغداران آمد
درخواست سازمان ملل برای ورود بازرسان بین‌المللی به غزه
پایان فرار عامل حمله با کوکتل مولوتوف در پونک؛ دستگیری متهم با بازبینی دوربین مداربسته
جشن پرسپولیس با بلیت 2 میلیونی؛ چرا بازیکنان در مراسم هواداران غایب بودند؟
دیدار عراقچی و طالبانی در تهران؛ تأکید بر امنیت مرزهای ایران و عراق
آمار هولناک سیل نپال؛ 1400 کشته و هزاران مفقود
سازمان ملل خواستار دسترسی بازرسان بین‌المللی برای مستندسازی جنایات غزه شد
رئیس‌جمهور پیگیر تأمین دارو از هند؛ واکسن اروپایی آنفلوآنزا وارد نمی‌شود
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
نیویورک تایمز: بی‌میلی ترامپ به جنگ در یمن، عربستان را سرخورده کرد
ثبت سفارش واردات برنج از امروز آغاز شد
صدای انفجار در بهمئی؛ مهمات به‌جامانده از جنگ منهدم می‌شود
روسیه با استقرار تسلیحات در فضا مخالفت کرد
اکران آنلاین «ماهور» با بازی زنده‌یاد همایون ارشادی
فراخوان حزب عهد ایران برای انسجام و همبستگی ملی حداکثری در شرایط محاصره و دفاع میهنی
نورنما | یک لحظه حواس‌پرتی، یک سقوط تلخ!
رئیس اتحادیه نانوایان: یارانه نان باید به مردم یا زنجیره نهایی پرداخت شود
تمام آمبولانس‌های کشور تا پایان سال هوشمند می‌شوند
تکذیب معامله آمریکا و روسیه بر سر ایران و اوکراین
عارف: خطوط قرمز تصمیم‌گیری مشخص است؛ اختلاف سلیقه نباید به بی‌احترامی به مسئولان منجر شود
انتقال 49 زندانی ایرانی از عراق به زندان ایلام
مقاومت تا زمان اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان پابرجا خواهد ماند
یک کشتی در تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفت
بازسازی برج مراقبت فرودگاه تبریز آغاز شد
وزیر علوم راهی ریاض شد؛ ایران در مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی
تشکیل پرونده قضایی برای تأخیر پروازها
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب: وحدت اسلامی راه مقابله با بحران‌های منطقه است
غذای دانشجویی گران‌تر شد؛ سهم دانشجویان کاهش یافت
سرمربی تیم امید :برای بازی با امارات نگرانی نداریم؛ منتظر بازیکنان استقلال و تراکتور هستیم