×
اجتماعی
شناسه خبر : 215523
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/16 ساعت 20:45
بهبود وضعیت دلبر در توران

بهبود وضعیت دلبر در توران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان روند تشخیص بیماری و درمان «دلبر» ماده یوز مشهور پارک ملی توران را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سعید یوسف‌پور از بهبود وضعیت تغذیه «دلبر»، یوزپلنگ 14 ساله پارک ملی توران پس از انجام اقدامات درمانی و بیهوشی خبر داد.

وی اعلام کرد که دلبر به دلیل درد شدید در ناحیه دهان قادر به تغذیه مناسب نبود، اما پس از بیهوشی و انجام اقدامات تشخیصی، وضعیتش بهبود یافته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اشاره به آغاز بیماری دلبر در توران، افزود: از پنجشنبه هفته گذشته، شرایط «دلبر»، یوزپلنگ معروف پارک ملی توران طبیعی نبوده است.

یوسف‌پور عنوان کرد: دلبر به دلیل درد شدیدی که در ناحیه دهان خود احساس می‌کرد، قادر به تغذیه مناسب نبود.

وی با اشاره به تصمیم مهم و سرنوشت‌ساز سازمان محیط زیست کشور برای درمان دلبر، تصریح کرد: پس از برگزاری چندین جلسه توسط کمیته دامپزشکی یوزپلنگ در سازمان حفاظت محیط زیست (دو تا سه جلسه) در نهایت تصمیم گرفته شد که دلبر تحت بیهوشی قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان اضافه کرد: با توجه به سن بسیار بالا و کهولت سن دلبر، ریسک بیهوشی بسیار زیاد بود و احتمال تلف شدن حیوان در طول فرآیند بیهوشی وجود داشت، همچنین وضعیت جسمی دلبر نیز پایدار نبود.

یوسف‌پور افزود: با این حال پس از بررسی‌های دقیق تصمیم نهایی بر این شد که یک تیم متخصص دامپزشکی متشکل از متخصص بیهوشی، جراح، دندانپزشک حیوانات، متخصص رادیولوژی و همکاران دامپزشک سازمان حفاظت محیط زیست، اقدام به بیهوشی دلبر کنند.

وی با بیان اینکه ابتدا بیهوشی به صورت تزریقی و با استفاده از دارت انجام شد، گفت: سپس بیهوشی کامل به روش استنشاقی صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه این عملیات به‌صورت میدانی و در محیط باز انجام شد، تصریح کرد: اما تمام تجهیزات لازم از جمله گوشی پزشکی، دستگاه‌های استنشاقی، رادیولوژی، سونوگرافی، یونیت دندانپزشکی و تجهیزات مانیتورینگ علائم حیاتی مانند کاپنوگراف و پالس‌اکسی‌متر به محل انتقال داده شد.

یوسف‌پور با بیان اینکه در طول بیش از دو ساعت بیهوشی، اقدامات تشخیصی مختلفی از جمله عکس‌برداری، رادیولوژی، نمونه‌برداری ژنتیکی، نمونه‌برداری خونی و سیتولوژی انجام شد عنوان کرد: خوشبختانه در تصاویر و گراف‌های رادیولوژی، هیچ عارضه خاصی مانند شکستگی، آرتروز یا دررفتگی در ناحیه سر، صورت، گردن و اندام‌های قدامی و خلفی حیوان مشاهده نشد.

به گفته وی، در بررسی‌های رادیولوژی نیز مشخص شد که به‌ جز تحلیل رفتن تخمدان‌ها به دلیل سن بالا، سایر اندام‌ها مانند کلیه‌ها، پانکراس، کبد، طحال و دستگاه گوارش در وضعیت سالمی قرار داشتند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان بیان کرد: تنها مشکلات مشاهده‌ شده شامل زخمی روی زبان بود که باعث از بین رفتن حدود 60 درصد از پرزهای زبان شده بود، یک شکستگی قدیمی در دندان و یک شکستگی جدید در فک بالای حیوان. 

یوسف‌پور گفت: جراح دندانپزشک حیات وحش، شکستگی فک بالا را به‌دقت بررسی کرد تا علت زخم روی زبان مشخص شود و برای تشخیص دقیق‌تر، نمونه‌برداری برای آزمایش‌های پاتولوژی و استرولوژی انجام شد و آزمایش خون نیز گرفته شد تا مشکل به‌طور کامل شناسایی شود، اکنون باید منتظر نتایج آزمایش‌های تشخیصی باشیم.

وی با اشاره به بهبود نسبی حال عمومی دلبر بیان کرد: بر اساس گزارش‌های دیروز و امروز (شانزدهم اسفندماه)، وضعیت تغذیه دلبر بهبود قابل‌توجهی داشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان  با بیان اینکه در روزهای قبل از این گزارش، دلبر کمتر از 200 گرم گوشت در روز مصرف می‌کرد و این کار نیز با سختی انجام می‌شد، تصریح کرد: اما دیروز بیش از دو کیلوگرم گوشت تازه مصرف کرد و امروز نیز شرایطش خوب بوده و مشکل خاصی مشاهده نشده است.

یوسف‌پور، گفت: امیدواریم مشکل دلبر به‌طور کامل برطرف شود، اما باید توجه داشت که او با 14 سال سن، بسیار پیر است و ممکن است به دلیل کهولت سن، با بیماری‌های مختلفی مواجه شود.

به گزارش تسنیم، وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که تمام مسائل و مشکلات، چه اخبار خوب و چه بد، را به‌طور دقیق و شفاف به مردم عزیز اطلاع‌رسانی کنیم. ما متعهد هستیم که تمام اقدامات دامپزشکی و سایر فعالیت‌ها را به‌طور شفاف بیان کنیم تا مردم در جریان کامل اقدامات انجام‌شده قرار بگیرند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی