×
سیاسی
شناسه خبر : 215500
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/16 ساعت 16:20
خضریان: آژانس چه کمک فنی هسته‌ای به ایران کرده است؟

خضریان: آژانس چه کمک فنی هسته‌ای به ایران کرده است؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با طرح این پرسش که «آژانس چه کمک فنی هسته‌ای به ایران کرده داده است»، گفت: ملت ایران از دستاوردهای علمی و فناوری‌های بدست آمده هر شرایطی مراقبت می‌کند. مجلس شورای اسلامی نیز چنانچه رفتاری خلاف منافع ملی مشاهده کند، پاسخ قاطع خود را از طریق تصویب قوانین جدید لازم الاجرا ارائه خواهد داد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی خضریان اظهار کرد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به جای اظهار نظرات فنی، جایگاه آژانس را به مجادلات سیاسی تنزل داده و در حالی از ذخایر ۲۷۵ کیلوگرمی اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران ابراز نگرانی می‌کند که مطابق ماده چهارم NPT، ملت ایران حق دارد از تمام ظرفیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز استفاده کند.

وی افزود: جناب گروسی بهتر می‌داند که رآکتور تحقیقاتی تهران برای تولید رادیودارو، نیازمند سوخت ۹۳ درصد است. لذا انجام غنی سازی ۶۰ درصد و استفاده از آن در موارد صلح آمیز پزشکی و غیرپزشکی هیچ منع قانونی ندارد. معلوم نیست علت نگرانی مدیرکل آژانس مستند به کدام قانون آژانس است؟!

وی اظهار کرد: مدیرکل آژانس در حالی اعلام کرده که ایران، پروتکل الحاقی را اجرا نمی‌کند که انگار فراموش کرده اجرای پروتکل الحاقی برای ملت ایران، داوطلبانه بوده و مشروط به رفع تحریم‌ها در برجام است. لازم است آقای مدیرکل، کشورهای غربی را ملزم به اجرای تعهداتشان در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: آقای گروسی در حالی مدعی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در اماکن اعلام نشده براساس گزارش‌های رژیم صهیونیستی است که این باند خیانتکار قاتل برای ملت‌های آزاده دنیا از جمله ملت ایران، هیچ اعتباری ندارد. و بارها اعلام شده که تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران زیر نظر آژانس و کاملاً صلح آمیز است.

وی افزود: جناب مدیرکل در حالی نسبت به مسائل باقیمانده گذشته و حال ابراز نگرانی می‌کند که باید توجه داشته باشد، آقای آمانو (مدیرکل سابق آژانس) در گزارشی در ابتدای توافق برجام به صراحت اعلام کرده است که پرسش‌های آژانس نسبت به مسائل باقی مانده، کاملاً حل شده است و سؤال دیگری ندارد.

وی بیان کرد: اظهار نگرانی جناب گروسی از عدم پذیرش ۴ بازرس آژانس از سوی ایران نیز در حالی است که مطابق اساسنامه آژانس، کشور مورد بازرسی در مورد پذیرش بازرسان آژانس حق دارد که از پذیرش برخی از آن‌ها امتناع کند و خواستار جایگزینی بازرسان دیگر به جای آنها شود. لذا رفتار ایران کاملاً قانونی است.

خضریان در توصیه‌ای به گروسی خاطرنشان کرد: رفتار آژانس و اظهارات خود را بر اساس قوانین آژانس و صرفا در حوزه فنی تنظیم کرده و پاسخ دهید. با عنایت به اینکه ۹۲ درصد تمام بازرسی‌های تاریخ آژانس در جهان، طی سال‌های اجرای برجام در ایران اعمال شده، چگونه مدعی غیر صلح آمیز بودن صنعت هسته‌ای ایران هستید؟ ضمن اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف است به کشورهای هسته‌ای عضو NPT از جمله جمهوری اسلامی ایران، کمک فنی کند. آقای گروسی مناسب است به ملت ایران گزارش دهید که آژانس چه کمک فنی هسته‌ای به ایران انجام داده است؟

وی گفت: به مدیرکل آژانس یادآوری می‌شود که ملت ایران از دستاوردهای علمی و فناوری‌هایی که با کمک دانشمندان خویش بدست آورده، تحت هر شرایطی مراقبت می‌کند و مجلس شورای اسلامی نیز چنانچه رفتاری خلاف منافع ملی مشاهده کند، پاسخ قاطع خود را از طریق تصویب قوانین جدید لازم الاجرا ارائه خواهد داد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ریزربات‌های هوشمند؛ حرکت با گرمای بدن بدون نیاز به باتری
نوراینفو | فواید مصرف بادام
محققان صدای رعد و برق روی مریخ را ثبت کردند
مخدر گل و تهدیدات آن: پزشک متخصص اعتیاد از خطرات پنهان می‌گوید
سرمربی تیم ب استقلال کیست ؟
تسهیل ارسال 24 هزار کامیون کمک به غزه
آلمان حمایت خود را از پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا اعلام کرد
شهادت 335 لبنانی پس از آتش‌بس
واکنش سازمان ملل به تجاوز اسرائیل به سوریه
شایعه مرگ عمران خان پاکستان را ملتهب کرد
شبیخون مقاومت به نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری
تفاهم‌نامه ریلی ایران، روسیه و آذربایجان در راستای توسعه ترانزیت بین المللی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحولات منطقه
واکنش صریح سازمان ملل به سخنان ترامپ علیه مهاجران
هاآرتص افشا کرد؛ درخواست عربستان برای برکناری نتانیاهو
انصارالله یمن: سوریه حق دارد به تجاوزهای اسرائیل پاسخ دهد
غافلگیری تکنولوژیک در دربی
انفجار مهیب در پایگاه موشکی روسیه/جزئیات حادثه در حال بررسی است
چین به آمریکا هشدار داد؛ هرگونه اقدام علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
افزایش خطرناک آلاینده‌ها در شهرهای پرجمعیت
مردم خشمگین سوریه پرچم صهیوئیستی را آتش زدند
سه کارگر چینی قربانی یک حمله پهپادی در مرز تاجیکستان شدند
فقط 43 هزار از یک میلیون اثر تاریخی ایران ثبت شده
محرومیت در پرسپولیس به‌دلیل مصاحبه‌های جنجالی
شیخ نعیم قاسم: حق پاسخگویی به ترور شهید الطبطبائی محفوظ است
زلزله سیاسی در اوکراین / استعفای رئیس دفتر زلنسکی
جدول لیگ برتر فوتبال ایران / پرسپولیس صدرنشین
شکست حریف آمریکایی با کامبک دیدنی فرجی
اوسمار: الان وقت کری‌خوانی برای دربی است
شرط روسیه برای پذیرفتن مذاکرات صلح
اولین واگن قطار چینی در راه ایران
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
X
آگهی تبلیغاتی