×
بین الملل
شناسه خبر : 215485
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/16 ساعت 13:32
مذاکرات مخفیانه مقامات آمریکایی با اپوزیسیون دولت اوکراین

مذاکرات مخفیانه مقامات آمریکایی با اپوزیسیون دولت اوکراین

نشریه آمریکایی پولیتیکو نوشت: مقامات ارشد دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا همزمان با افزایش فشارهای واشنگتن بر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین برای کناره گیری از قدرت، مخفیانه با اپوزیسیون این کشور مذاکره کردند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به نقل از تارنمای پولیتیکو، همزمان با همسویی واشنگتن با مسکو برای فشار بر رئیس جمهوری اوکراین جهت کناره گیری از قدرت، چهار عضو ارشد تیم ترامپ مذاکرات محرمانه ای را با برخی از مقامات ارشد اپوزیسیون اوکراین انجام دادند.

پولیتیکو به نقل از سه نفر از اعضای پارلمان اوکراین و یک کارشناس جمهوریخواه سیاست خارجی در آمریکا نوشت: مقامات تیم ترامپ با یولیا تیموشینکو نخست وزیر سابق اوکراین و اعضای ارشد حزب پترو پروشنکو، رئیس جمهوری سلف زلنسکی گفت وگو کرده اند.

این مذاکرات با محوریت امکان برگزاری سریع انتخابات ریاست جمهوری اوکراین انجام شده است. انتخابات در اوکراین برمبنای قانون اساسی این کشور به دلیل حکومت نظامی در آن به تعویق افتاده است.

منتقدان برگزاری انتخابات در اوکراین مدعی هستند که برپایی آن می تواند منجر به آشفتگی و هرج و مرج در کشور شود و با توجه به این که بسیاری از رای دهندگان احتمالی در خط مقدم جنگ قرار دارند و یا به عنوان پناهنده در خارج از کشور بسر می برند، به نفع روسیه تمام شود.

بر اساس این گزارش، مشاوران ترامپ ابراز اطمینان کرده اند که اگر انتخابات برگزار شود، زلسنکی به دلیل شکست در جنگ و ناامیدی از فساد در این کشور، بازنده خواهد بود.

محبوبیت زلنسکی در سه سال جنگ کاهش یافته اما رویارویی هفته گذشته او با ترامپ و جی دی ونس معاونش در کاخ سفید، محبوبیت او را افزایش داد. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهند که زلنسکی هنوز با درصدی از اطمینان در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری پیشتاز است.

پولیتیکو ادامه داد: سیاست رسمی در دولت ترامپ این است که رئیس جمهوری آمریکا دخالتی در امور داخلی اوکراین ندارد، اما رفتارهای ترامپ و مقامات دولتش کاملا عکس این قضیه را نشان می دهد. ترامپ، زلنسکی را «دیکتاتور بدون انتخابات» توصیف و تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی آمریکا، کی یف را به لغو انتخابات متهم کرد.

در حالی که تیم ترامپ امیدوارند انتخابات باعث سرنگونی زلنسکی شود، وی همچنان عمدتا بیش از تیموشنکو و پروشنکو محبوبیت دارد.

بر اساس گزارش پولیتیکو، موضوع اصلی گفت و گوهای پشت پرده بین مقامات ترامپ و اپوزیسیون اوکراین، برگزاری انتخابات پس از توافق آتش بس موقت و قبل از مذاکرت صلح کامل است.

با این حال تیموشنکو و پروشنکو به طور علنی با برگزاری انتخابات قبل از پایان جنگ مخالفت کرده اند، همانطور که ویتالی کلیچکو شهردار کی یف نیز مخالفت کرده است.

ناتالیا لیسووا، سخنگوی تیموشنکو، در پاسخ به این سوال که آیا وی در مذاکرات با تیم دولت یا اطرافیان ترامپ در مورد انتخابات ریاست جمهوری یا مذاکرات صلح شرکت داشته است، گفت: هنوز درباره آن اظهار نظر نمی کنیم.

مقامات کابینه ترامپ پیشنهاد کرده اند که زلنسکی باید کناره گیری کند، مگر اینکه به طور کامل با طرح آمریکا برای پایان دادن سریع به جنگ موافقت کند و حتی اگر این طرح شامل اعطای امتیازات بزرگی از طرف اوکراین باشد.

زلنسکی خود این تصور را که از سمتش کناره‌گیری می‌کند، رد کرده و به تازگی به خبرنگاران در لندن گفت که حتی اگر انتخابات امسال برگزار شود، او احتمالاً پیروز خواهد شد.

وی پیشتر گفته بود تنها در صورتی استعفا می دهد که اوکراین به عضویت ناتو درآید.

به گزارش ایرنا، پیشتر پولیتیکو مدعی شده بود که پس از مشاجره لفظی روسای جمهوری آمریکا و اوکراین، اکنون تلاش هایی برای ترمیم و بهبود روابط میان دو کشور در جریان است.

کاخ سفید ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ (۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۳) جمعه پرآشوبی داشت و دیدار دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی به مشاجره ای تند میان آن ها در برابر رسانه‌ها تبدیل شد که با سخنان «جی دی ونس» معاون ترامپ، آتش این تنش شعله ور شد.

دیدار رهبران آمریکا و اوکراین در کاخ سفید به چنان تنش لفظی میان آنها منجر شد که ترامپ بارها در مقابل خبرنگاران در دفتر ریاست جمهوری بر سر زلنسکی فریاد زد و «جی دی ونس» معاون ترامپ که در این دیدار حضور داشت، در این تنش مداخله و با حمایت تمام قد از سیاست رئیس جمهوری آمریکا، این تنش را به اوج رساند.

زلنسکی پیش از موعد کاخ سفید را ترک کرد. ترامپ، زلنسکی را به «بی‌احترامی به ایالات متحده» متهم کرد و گفت که او برای صلح آمادگی ندارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واریز مرحله پنجم کالابرگ/ مبلغ کالابرگ سه دهک‌ افزایش یافت+ جدول افزایش
افزایش قیمت دوباره انواع خودروهای داخلی در بازار
انسداد کندوان از فردا برای ایمن‌سازی مسیر
سند ملی میراث فرهنگی ابلاغ شد
رونمایی از 2 رام قطار متروی ملی
دادستان کل کشور: دانشجویان جز سرمایه‌های کشور هستند
سرمربیگری جدید تیم فوتبال جوانان کیست؟ + سوابق
طوفان الاقصی «هویت امنیتی» و «برتری فناوری» اسرائیل را فرو ریخت
دو نفر از عوامل برگزاری دو ماراتن کیش بازداشت شدند
ثبت حضور 2 قلاده یوز در شمال شهرستان سبزوار
عدالت نسبت به زنان در تصمیم‌ها باید رعایت شود
بلاتر: نمی‌دانم چه کسی جانشین من است ترامپ یا اینفانتینو!
تکذیب خبر خودکشی یک متهم در زندان وکیل‌آباد مشهد
بررسی لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی در مجلس
سدهای کشور و تهران چقدر آب دارند؟
واکنش وزارت بهداشت به یک استعفای شبهه‌انگیز
دریادار تنگسیری: در رزمایش اخیر، موشکی با برد بیش از طول خلیج فارس شلیک شد
انتخاب مدیرعامل در هفته جاری در دستور کار باشگاه استقلال
پرداخت 2 هزار فقره وام قرض‌الحسنه عمره دانشجویی از طریق سامانه «پارس‌وام»
قدردانی رضا عطاران از مردم برای پیگیری حالش / «در حال ترخیص‌ام»
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 آذر1404+ جدول
هر تجاوزی موجب پشیمانی دشمن می‌شود
گام سرنوشت‌ساز برای پرونده کرسنت؛ دیوان عالی انگلیس فرجام‌خواهی ایران را پذیرفت
حملات پهپادی متقابل کی‌یف و مسکو
بانک مرکزی: تا پایان سال هر هفته حراج سکه برگزار میشود
شرق به غرب تونل نیایش و پل صدر امشب مسدود می‌شود
گلستان میزبان ششمین رویداد ملی ایران جان
رونمایی از سند راهبردی 10 ساله ثبت‌احوال
نورنما | عروسی دسته جمعی در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 15 آذر1404+ جدول
آغاز ساخت پهپاد ایرانی مخصوص بارورسازی ابرها
حضور 5 وزیر در جلسات هفته جاری کمیسیون‌های مجلس
واکنش سرمربی مصر به هم گروهی با ایران در جام جهانی
رویترز ادعا کرد: تماس محرمانه میان کوبا و آمریکا در مورد ونزوئلا
مهاجرانی: موضوع زنان اساسی است و باید با نگاه کل‌نگر به آن پرداخته شود
چند پیشنهاد برای دیدن و سنجیدن مناظرات این روزها ‌
خطر انتقال آنفلوآنزا تا چند روز پس از ابتلا وجود دارد؟
خوش‌بینی قلعه‌نویی به وعده اینفانتینو برای حضور کامل تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
پلیس راهور تهران بزرگ، شرایط دریافت انواع گواهینامه‌های رانندگی را تشریح کرد
خداحافظی «پدر راک ایران» از دنیای موسیقی
جزییات فاجعه خانوادگی در پرند
آغاز اجرای مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از امروز+ جزییات و دهک های مشمول
باند حرفه‌ای کلاهبرداری تلگرامی در عملیات پلیس فتا متلاشی شد
قلعه نویی: حریف آسان بی‌معناست
محکومیت هزار و 700 میلیارد ریالی مدیر حوزه سوخت در هرمزگان قطعی شد
راز برگهای رو نشده ایران در معادلات امنیتی
ثبت‌نام حج تمتع 1405 از امروز 15 آذر آغاز شد
افتتاح ابرپروژه انتقال آب دریا به فولاد مبارکه با حضور رئیس‌جمهور
صلح در جنگ اوکراین
مادورو؛ روند مسالمت‌آمیز و سرنوشتی تراژیک
X
آگهی تبلیغاتی