×
اجتماعی
شناسه خبر : 215463
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/16 ساعت 10:10
هشدار کم آبی به تهرانی‌ها/کاهش 45 درصدی بارندگی

هشدار کم آبی به تهرانی‌ها/کاهش 45 درصدی بارندگی

در حالی که تهران پنجمین سال پیاپی خشکسالی را پشت سر می‌گذارد، کاهش 45 درصدی بارندگی‌ها زنگ خطر کم‌آبی را برای پایتخت به صدا درآورده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد که برنامه‌ای برای نوبت‌بندی آب وجود ندارد، اما از شهروندان درخواست کرد مصرف خود را 20 درصد کاهش دهند تا تابستان سختی را پیش رو نداشته باشیم.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس گزارش‌های رسمی، وضعیت منابع آبی تهران به شدت بحرانی شده است. حجم ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب پایتخت کاهش یافته و پیش‌بینی‌های هواشناسی نیز از ادامه خشکسالی برای سال آینده خبر می‌دهد.

این در حالی است که به گفته مقامات، مصرف آب در پایتخت همچنان بسیار بالاتر از الگوی استاندارد است. در این بین محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اینکه سرانه مصرف هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز است، این میزان را بسیار بالاتر از الگوی استاندارد ۱۳۰ لیتری دانست و تأکید کرد که تنها ۳۵ درصد مشترکان در چارچوب استاندارد مصرف می‌کنند، در حالی که ۶۰ درصد آن‌ها تا دو برابر الگوی تعیین‌شده و ۵ درصد بیش از دو برابر آن مصرف دارند.

وی همچنین نسبت به مصرف بی‌رویه برخی از شهروندان هشدار داد و گفت: شایسته نیست در شرایطی که تهران با ناترازی منابع و مصارف آبی روبه‌روست، برخی افراد روزانه ۵۰۰ لیتر آب مصرف کنند. به گفته اردکانی، برای مشترکان بدمصرف ابتدا اخطار صادر می‌شود و در صورت ادامه مصرف بالا، محدودیت‌هایی در دسترسی به آب برای آن‌ها اعمال خواهد شد.

خانه‌تکانی و افزایش مصرف آب

هم‌زمان با نزدیک شدن به ایام نوروز، افزایش مصرف آب به دلیل خانه‌تکانی‌های گسترده نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. حسام خسروی، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران، نیز اعلام کرد که در آخرین جمعه پیش از ماه رمضان، مصرف لحظه‌ای آب در پایتخت به ۴۸ هزار لیتر بر ثانیه رسید که نسبت به سال گذشته ۸ هزار لیتر بر ثانیه افزایش داشته است.

وی تصریح کرد که این میزان مصرف، آن هم در اسفندماه و هوای سرد، بی‌سابقه بوده است. با این حال، اطلاع‌رسانی‌های اخیر سبب کاهش نسبی مصرف شده و امید می‌رود شهروندان با صرفه‌جویی ۲۰ درصدی، از بروز تنش آبی در روزهای گرم پیش رو جلوگیری کنند.

خشکسالی ادامه دارد

باتوجه به ضعیف بودن بارش‌های برفی در سال جاری، وضعیت نامناسب منابع آبی ادامه خواهد داشت، که پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده ادامه خشکسالی در سال آینده است و شهروندان باید با همکاری در مصرف بهینه آب، به حفظ منابع محدود موجود کمک کنند.

با این شرایط، نقش شهروندان در مدیریت مصرف آب بیش از پیش اهمیت دارد. مسئولان امیدوارند که با همراهی مردم، تهران بتواند بدون قطعی و جیره‌بندی آب از این بحران عبور کند.


اخبار مرتبط
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
دوشنبه 1404/06/17 ساعت 09:52
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
آخرین گزارش‌ها از وضعیت سدهای مهم کشور نشان می‌دهد که 19 سد حیاتی با کمتر از 15 درصد ظرفیت پر شده، هشدار کم‌آبی در آغاز سال آبی جدید را افزایش داده‌اند.
چرا جابه‌جایی ابرها امکان‌پذیر نیست؟
پنج‌شنبه 1404/05/23 ساعت 14:10
انجمن هواشناسی ایران پاسخ می دهد
چرا جابه‌جایی ابرها امکان‌پذیر نیست؟
انجمن هواشناسی ایران با انتقاد از ادعاهای غیرعلمی درباره رفع خشکسالی هشدار داد که این طرح‌ها موجب هدررفت منابع مالی، ایجاد امیدهای بی‌اساس و تأخیر در اجرای راهکارهای مؤثر می‌شوند.
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
شنبه 1404/05/18 ساعت 18:35
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
معاون محیط زیست انسانی با هشدار نسبت به تبعات اجرای طرح‌های انتقال آب بدون اصلاح الگوی مصرف، تأکید کرد: بدون مدیریت صحیح منابع آبی، اقداماتی مانند انتقال آب طالقان به تهران، راه‌حلی موقتی و بی‌اثر مانند ریختن آب در ظرف سوراخ خواهد بود.
ذخیره سدها قرمز شد
دوشنبه 1403/12/27 ساعت 12:02
ذخیره سدها قرمز شد
بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی تا تاریخ 27 اسفندماه از وضعیت سدهای کشور 15 سد زیر 20 درصد آب دارند و حجم آب موجود در مخازن 44 درصد است.
بحران آب در سدهای تهران/ آب تهران جیره بندی می شود؟
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 12:17
نورنیوز چالش بی‌آبی تهران را بررسی می کند
بحران آب در سدهای تهران/ آب تهران جیره بندی می شود؟
روز گذشته معاون وزیر نیرو از وضعیت بحرانی آب سد کرج خبر داد. محمد جوانبخت گفته بود: به دلیل کاهش 47 درصدی بارش استان تهران نسبت به متوسط بلندمدت، منابع تامین آب شرب تهران در سدهای لار، لتیان، ماملو و به ویژه سد کرج که بخش زیادی از آب شرب تهران را تأمین می‌کند با کاهش قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
X
آگهی تبلیغاتی