×
بین الملل
شناسه خبر : 215407
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 18:11
فاجعه امنیت ملی در کاخ سفید

فاجعه امنیت ملی در کاخ سفید

در پی تشدید تنش‌ها بین ترامپ و زلنسکی، کاخ سفید مواضعی اتخاذ کرده که از سوی ژنرال بازنشسته این کشور به‌عنوان «فاجعه‌ای در امنیت ملی» آمریکا توصیف شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مارک هرتلینگ» ژنرال بازنشسته آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به تشدید تنش‌های میان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و همتای اوکراینی‌اش، موضع‌گیری‌های کاخ سفید نسبت به جنگ اوکراین را «فاجعه‌ای در امنیت ملی» آمریکا توصیف کرد.

هرتلینگ که این یادداشت را در نشریه آمریکایی «بولوارک» منتشر کرده، می‌گوید تمام افرادی که انتظار داشتند سیاست خارجی ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش اساساً مشابه سیاست خارجی او در دور اول باشد، در روزهای اخیر شوکه شده‌اند. در ابتدای امر، دیدار روز جمعه ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین قرار بود مقدمه‌ای باشد برای توافقی که بر اساس آن، ایالات متحده به منابع معدنی اوکراین دسترسی پیدا می‌کرد و در مقابل، از این کشور حمایت تسلیحاتی به عمل می‌آورد. با این حال، ترامپ و «جی دی ونس» معاونِ وی ناگهان علیه زلنسکی موضع گرفتند و او را به ناسپاسی و یک‌دندگی در مذاکرات متهم کردند. زلنسکی در نهایت بدون امضای هیچ توافقی کاخ سفید را ترک کرد.

در همان روز، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داد که کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین که از قبل تصویب‌شده بود، «تقریباً متوقف شده» و بسته‌های جدید کمک‌ها نیز تأیید نشده‌اند. سپس، در روز دوشنبه، رسانه آمریکایی «آکسیوس» گزارش داد که ترامپ قصد دارد نشستی در کاخ سفید برگزار کند تا با حضور مقاماتی مانند وزیر دفاع، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی، کمک‌های آمریکا به اوکراین را بررسی کند؛ اما پیش از آنکه این نشست حتی برگزار شود، کاخ سفید نتیجه از پیش تعیین‌شده آن را اعلام کرد.

هرتلینگ می‌گوید: «دیدن تلاش ترامپ و ونس برای تغییر روایت علیه زلنسکی با تصویرسازی از او به‌عنوان فردی ناسپاس نسبت به کمک‌های آمریکا، عمیقاً نگران‌کننده بود. از یک‌سو، این اتهام نادرست است. زلنسکی تنها در روز جمعه چندین بار از ترامپ و مردم آمریکا بابت کمک‌ها تشکر کرد؛ او پیش از آن نیز ده‌ها بار از مردم و رهبران سیاسی آمریکا قدردانی کرده بود. اما علاوه بر این، اتهام ناسپاسی از نظر استراتژیک نیز خطرناک است: شواهد حاکی از آن است که این نوع گفتار به تضعیف اتحاد غرب، جسورتر شدن دشمنان آمریکا و تهدید مبانی مأموریت دفاع جمعی ناتو منجر می‌شود.»

این نظامی آمریکایی با بیان اینکه حمایت آمریکا از اوکراین سرمایه‌گذاری‌ای در ثبات جهانی و بازدارندگی در برابر دشمنان نظم بین‌المللی تحت رهبری ایالات متحده است، گفت پوتین و دولتش نیز به‌وضوح اعلام کرده‌اند که دشمن آن‌ها ناتو و ایالات متحده است، نه کی‌یف. هرتلینگ می‌گوید: «اوکراینی‌ها در حال جنگ با روس‌ها هستند تا ما و دیگران مجبور به این جنگ نشویم.»

به ادعای این گزارش، اوکراین دارای ذخایر قابل‌توجهی از لیتیوم، تیتانیوم و عناصر خاکی کمیاب است که منابعی حیاتی برای گذار جهانی به انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های پیشرفته صنعتی و نظامی محسوب می‌شوند. هرتلینگ دسترسی مطمئن به این عناصر را از نظر ژئوپلیتیکی با دستیابی به منابع نفتی مقایسه کرده و می‌گوید: «حتی شاید یکی از انگیزه‌های احتمالی روسیه برای تهاجم تمام‌عیار به اوکراین در سه سال پیش، تلاش برای دسترسی به این معادن بوده است.»

با این همه، هرتلینگ حتی باور دارد که اوکراین نباید برای دریافت سلاح از آمریکا، منابع معدنی خود را در اختیار ایالات متحده قرار دهد، زیرا فروش سلاح به اوکراین به‌اندازه کافی برای آمریکا سود خواهد داشت و از سوی دیگر، تضعیف غیرمستقیم روسیه می‌تواند برای منافع راهبردی ایالات متحده مفید باشد.

این ژنرال بازنشسته آمریکایی با اذعان به اینکه فرسودگی جسمی، روحی و اخلاقی در زلنسکی مشهود است، مدعی شد: «او همچنان به رهبری ادامه می‌دهد، زیرا می‌داند که هر نشانه‌ای از ضعف می‌تواند روسیه را بیش از پیش جسور کند. من معتقدم که اقدامات او روزی به‌عنوان یک نمونه برجسته از رهبری راهبردی مؤثر در زمان جنگ مورد مطالعه قرار خواهد گرفت؛ مانند چرچیل یا (تئودور) روزولت.»

«مارکو روبیو» تنها چند هفته پس از تأیید سمتش به عنوان وزیر خارجه آمریکا، با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود دیدار کرد و رسانه‌های آمریکایی هم گزارش دادند که ترامپ چندین تماس تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه داشته است. این‌ها نه‌تنها روحیه زلنسکی را تضعیف کرده، بلکه پیامی روشن ارسال می‌کند: آمریکا در تعهد خود نسبت به کی‌یف متزلزل است. حتی کسانی مانند روبیو و والتز (مشاور امنیت ملی آمریکا) که زمانی از حامیان سرسخت اوکراین بودند، همگی تغییر مسیر داده و از ترامپ پیروی کرده‌اند، اقدامی که به گفته هرتلینگ با منافع امنیت ملی آمریکا در تضاد است.

بر اساس این گزارش، اروپایی‌ها به‌خوبی می‌دانند که هرگونه تلاش برای مذاکره با روسیه، تنها به وعده‌های نیم‌بند و تهدیدهای بیشتر منجر خواهد شد، زیرا به باور هرتلینگ، مسکو همواره صبر می‌کند تا رقیبش خسته شود و سپس از این سردرگمی استفاده می‌کند تا شرایط مطلوب خود را دیکته کند یا واقعیت‌های جدیدی در میدان ایجاد کند. اگر دولت ترامپ به کاهش حمایت از اوکراین ادامه دهد، این امر نه‌تنها حاکمیت اوکراین را به‌عنوان یک شریک راهبردی حیاتی آمریکا به خطر خواهد انداخت، بلکه روسیه را جسورتر خواهد کرد.

علاوه بر این، منابع معدنی اوکراین در اختیار روسیه و چین قرار خواهد گرفت که به کاهش خودمختاری راهبردی ایالات متحده در حوزه‌هایی از جمله تولیدات دفاعی و انرژی منجر خواهد شد؛ اما این تنها یک جنبه از «معامله» است. هرتلینگ می‌نویسد: «اگر اوکراین همچنان در مسیر همسویی با غرب باقی بماند، تضمین خواهد کرد که این منابع برای متحدان ناتو قابل‌دسترسی خواهد بود.»

او اقدامات و مواضع اخیر دولت ترامپ در قبال اوکراین را «شرم‌آور» توصیف کرده و می‌گوید تلاش‌های او برای نشان دادن زلنسکی به‌عنوان فردی ناسپاس، نه‌تنها اشتباه است، بلکه «به‌طور فعال به امنیت ملی ایالات متحده آسیب می‌زند.» به گفته این ژنرال بازنشسته، اگر غرب در تعهد خود دچار تزلزل شود، اوکراین سقوط خواهد کرد و «اگر اوکراین سقوط کند، کل ساختار امنیتی اروپا تهدید خواهد شد، امری که در نهایت به مداخله نظامی مستقیم ایالات متحده منجر می‌شود.»

هرتلینگ در انتهای یادداشت خود می‌نویسد: «این جنگ هرگز صرفاً جنگ اوکراین نبوده است. این جنگی برای ثبات جهانی و برای امنیت، رفاه و آزادی ایالات متحده است.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
پایان بازی و پیروزی استقلال در خانه /استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل اول
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم اسرائیل/ایران محکوم کرد
رزمایش ونزوئلا در واکنش به تحرکات آمریکا
امیر دریادار سیاری: امنیت پایدار در سایه آمادگی و بازدارندگی حاصل می شود
گل گهر موقتا صدرنشین لیگ برتر شد
درگذشت کشتی گیر 18 ساله گیلانی در حین تمرین
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
ابراز امیدواری ترامپ برای پیوستن عربستان به توافق ابراهیم
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
X
آگهی تبلیغاتی