×
بین الملل
شناسه خبر : 215404
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 17:49
عون: بدون تشکیل کشور فلسطین، صلحی وجود نخواهد داشت

در اجلاس اضطراری اتحادیه عرب؛

عون: بدون تشکیل کشور فلسطین، صلحی وجود نخواهد داشت

رئیس جمهور لبنان تأکید کرد بدون آزادی آخرین وجب از مرزهای لبنان که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است، بدون تشکیل کشور فلسطین و بدون احیای حقوق مشروع و کامل ملت فلسطین هیچ صلحی وجود نخواهد داشت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان روز سه‌شنبه و در سخنرانی خود در اجلاس اضطراری اتحادیه عرب در قاهره که با موضوع فلسطین و به ویژه نوار غزه برگزار شد، تأکید کرد: لبنان در درجه اول به من آموخت که فلسطین،‌ مسأله حقی است که به قدرت نیاز دارد. قدرت در مبارزات مردمی، قدرت منطق،‌ قدرت موضع،‌ قدرت متقاعد کردن جهان، قدرت جلب حمایت افکار عمومی و قدرت توازن قوای جامع است.

وی افزود: لبنان در درجه دوم به من آموخت که فلسطین مسأله‌ای سه‌گانه است؛ یک حق ملی فلسطینی، یک حق عربی ملی و یک حق انسانی جهانی است. هرچه بیشتر در نشان دادن این جنبه‌های مسأله فلسطین موفق شویم، بیشتر به آن کمک کرده‌ایم و با آن پیروز شده‌ایم. برعکس، هرچه آن را محدود و کوچک کنیم، بیشتر آن را از دست می‌دهیم و با آن بازنده می‌شویم.

عون ادامه داد: جنگ‌های لبنان به من آموخت جنبه فلسطینی مسأله فلسطین اقتضا می‌کند که ما همواره از ملت فلسطین حمایت کنیم. از انتخاب‌ها و تصمیماتش و از مقامات رسمی و نمایندگان مشروع آن حمایت کنیم و آنچه که ملت فلسطین می‌پذیرد، بپذیریم وآنچه که این ملت رد می‌کند، بی هیچ چانه‌زنی رد کنیم، روی درد و رنج آنها سرمایه‌گذاری نکنیم و مبارزات آنها را نادیده نگیریم. همچنین جنبه عربی مسأله فلسطین ایجاب می‌کند که همه ما قوی باشیم تا فلسطین قوی باشد چرا که وقتی بیروت اشغال می‌شود یا دمشق نابود می‌شود یا اردن تهدید می‌شود و بغداد ناله می‌کند و صنعا سقوط می‌کند، غیرممکن است که کسی ادعا کند که این کار برای حمایت از فلسطین است.

وی افزود همانطور که حاکمیت کامل و دائمی لبنان با بازیابی کامل در سوریه و همچنین با استقلال کامل در فلسطین تقویت می‌شود، همین امر در مورد هر یک از کشورهای عربی در روابط و تعاملات آن با همسایگان عربش و با کل منطقه عرب صدق می‌کند. بنابرابن، بحران همسایه عربی، بحرانی برای همه همسایگانش محسوب می‌شود و عکس آن نیز صحیح است.

عون تصریح کرد: لبنان به من آموخت که هیچ تناقضی میان هویت‌های ملی تاریخی ما و بین هویت عربی واحد و جامع ما وجود ندارد بلکه تکمیل کننده هم هستند.

وی تأکید کرد در مورد فلسطین که یک مسأله حق انسانی جهانی است، ایجاب می‌کند که جهان عرب از همه جهان استقبال کند و تأثیرگذار باشد نه منزوی و مطرود.

عون خاطرنشان کرد: در لبنان هم مانند فلسطین همچنان سرزمین‌هایی وجود دارند که از سوی اسرائیل اشغال شده‌اند، روزانه این رژیم دست به تجاوزاتی می‌زند و هر روزی بی‌گناهانی شهید و زخمی می‌شوند. اما بدون آزادی آخرین وجب از مرزهای لبنان که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است، بدون تشکیل کشور فلسطین،‌ بدون احیای حقوق مشروع و کامل ملت فلسطین هیچ صلحی وجود نخواهد داشت. این چیزی است که کشورهای عربی از زمان طرح صلح بیروت در سال ۲۰۰۲ تا بیانیه ریاض در ماه نوامبر به آن متعهد شده است.

وی تأکید کرد لبنان رنج های زیادی کشیده است، اما از رنج‌های خود آموخته است که هدف جنگ‌های دیگران نباشد، مقر یا گذرگاه سیاست‌های نفوذ خارجی  و نیز محل اشغال‌گری‌ها، قیمومیت‌ها و سلطه‌ها نباشد.

عون در پایان گفت لبنان آموخت که منافع وجودی‌اش با محیط عربی‌اش گره خورده است و منافع حیاتی‌اش با جهان آزاد در ارتباط است. نقش آن در منطقه این است که وطنی برای ملاقات باشد، نه میدانی برای درگیری. علت وجودش در شکل‌دهی به آزادی، مدرنیته و ایجاد شادی است، شادی زندگی آزاد، شرافتمندانه، شکوفا، درخشان و گشوده به روی هر آنچه زیبایی، حق، خیر، عدالت و ارزش‌های انسانی زنده و جامع است.

قاهره دیروز سه‌شنبه میزبان اجلاس اضطراری اتحادیه عرب بود که در آن بر طرح مصر برای بازسازی غزه و مخالفت با طرح کوچ اجباری مردم غزه تأکید شد.


نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات
یک منبع مطلع: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد
پایان ماموریت ناو لینکلن در خاورمیانه؛ پهلوگیری در تایلند پس از 250 روز
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 3 شهریور چقدر کاهش یافت؟
سیاست‌های مالی ترامپ و بمب ساعتی بدهی آمریکا
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 3 شهریور 1405؛دلار 203 هزار تومان شد
تقابل دوباره اسماعیلی و نصیب‌اف؛ جدال طلای المپیک در لهستان تکرار می‌شود
علت صف‌های طولانی بنزین در جایگاه‌های سوخت چیست؟؛مردم چه می‌گویند؟
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 4 شهریور/ بورس فردا صعود می کند؟
رکورد تاریخی کاهش باروری در جهان در راه است