×
سیاسی
شناسه خبر : 215356
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 11:40

نورنیوز بازی تکراری آژانس و غرب علیه ایران را بررسی می‌کند؛

ادامه نمایش دیپلماتیک؛ بیانیه‌های بی‌اثر و تهدیدهای تکراری غرب علیه ایران

اولین نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال جدید میلادی در روز 13 اسفند ماه بار دیگر به صحنه‌ای برای اجرای سناریوی تکراری غرب علیه ایران تبدیل شد. در حالی که رسانه‌های خاص با انتشار گزینشی گزارش مدیرکل آژانس، فضایی بحرانی علیه تهران ایجاد کردند، مقام‌های غربی نیز با تکرار ادعاهای گذشته، تلاش کردند مسیر فشارهای سیاسی را هموار کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: اولین  نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال جدید میلادی در روز ۱۳ اسفند ماه بار دیگر با همان الگوی آشنای فضاسازی رسانه‌ای و اتهام‌زنی‌های غرب برگزار شد. رسانه‌های خاص غربی با انتشار گزینشی بخش‌هایی از گزارش مدیرکل آژانس پیش از ارائه ریمی در نشست، در مسیر هموارسازی فشارهای سیاسی علیه ایران حرکت کردند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، گزارشی ارائه داد که در ظاهر فنی اما در عمل همسو با سیاست‌های غرب بود. این سناریوی تکراری، بار دیگر نشان داد که فرآیندهای مرتبط با پرونده هسته‌ای ایران، نه بر مبنای حقوقی و فنی، بلکه به عنوان ابزاری برای اعمال فشارهای سیاسی علیه تهران به کار گرفته می‌شود.

الگوی تکراری فشار علیه ایران

سخنرانی‌های نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا در نشست شورای حکام نماد روشنی از استراتژی خصمانه غرب  و اصرار دوباره بر فشارهای رسانه‌ای و دیپلماتیک گذشته بود. در بیانیه اتحادیه اروپا، بار دیگر ایران به «نقض تعهدات» متهم شد، در حالی که این کشورها هیچ اشاره‌ای به خروج آمریکا از برجام و خلف وعده‌های اروپا نکردند. مقامات غربی با تمرکز بر پروتکل الحاقی و غنی‌سازی اورانیوم در ایران، سعی داشتند یک فضای بحرانی ساختگی ایجاد کنند، بدون اینکه مسئولیت خود را در نابودی توافق هسته‌ای بپذیرند.

در این میان، نماینده آمریکا در وین نیز همان لحن تهدیدآمیز را ادامه داد و شرط احیای توافق هسته‌ای را توقف فعالیت‌های ایران اعلام کرد. این در حالی است که همین کشور، اولین ناقض برجام بود و نه تنها به تعهدات خود پایبند نماند، بلکه دیگران را نیز تحت فشار قرار داد تا از همکاری با ایران خودداری کنند.

آژانس، ابزار سیاسی یا نهاد فنی؟

گزارش‌های اخیر آژانس و نحوه انتشار آن‌ها در رسانه‌های غربی، بار دیگر نشان داد که این نهاد بین‌المللی از بی‌طرفی لازم برخوردار نیست. اینکه گزارش‌های حساس آژانس پیش از انتشار رسمی در رسانه‌های غربی دست‌به‌دست می‌شود، خود نشانه‌ای از سیاسی بودن این نهاد است. تشابه زیاد گزارش‌های ضد ایرانی آژانس با بیانیه‌های کشورهای غربی، اثبات دیگری بر این مدعاست که آژانس در حال ایفای نقش یک ابزار فشار است، نه یک نهاد بی‌طرف علمی و فنی.

ایران در سال‌های گذشته همکاری گسترده‌ای با آژانس داشته و همواره مورد بیشترین بازرسی‌ها قرار گرفته است. با این حال، آژانس هیچ‌گاه نقش خود را در حفظ تعهدات طرف‌های دیگر ایفا نکرده است. نه‌تنها تعهدات آژانس در زمینه کمک به توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای ایران عملی نشده، بلکه در برابر خرابکاری‌ها و اقدامات غیرقانونی غرب و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نیز سکوت کرده است.

بیانیه‌های بی‌اثر؛ پژواک صدایی در خلأ

اروپایی‌ها با انتشار بیانیه‌ای دیگر علیه ایران تلاش کردند چهره‌ای مقتدر و تأثیرگذار از خود به نمایش بگذارند، اما حقیقت آن است که این بیانیه‌ها نه تغییری در واقعیت‌های میدانی ایجاد می‌کند و نه می‌تواند مسیر تحولات را دگرگون سازد. آنچه در پس این مواضع دیده می‌شود، بیشتر نوعی رفتار نمایشی و فرار از مسئولیت است؛ گویی که اتحادیه اروپا در غبار تناقضات خود گرفتار آمده و برای جبران این ضعف، هر از گاهی متوسل به زبان تهدید و هشدار می‌شود.

در دل این بیانیه‌ها، عباراتی پرطمطراق و تهدیدآمیز به چشم می‌خورد، اما مخاطب آگاه به‌خوبی می‌داند که این واژه‌ها چیزی بیش از کلماتی بر روی کاغذ نیستند. این تکرار ملال‌آور، درواقع نوعی سرپوش بر ناتوانی اروپا در پیشبرد سیاست‌های مستقل است؛ اروپایی که در مواجهه با آمریکا، توان ایستادگی ندارد و در برابر فشارهای داخلی و بین‌المللی نیز نمی‌تواند یک موضع واحد و شفاف اتخاذ کند.

اروپا از ایران می‌خواهد که به اجرای پروتکل الحاقی بازگردد، درحالی‌که خود چشم بر بدعهدی‌های مکرر واشنگتن و نقض تعهدات برجامی بسته است. درخواست جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که غرب سال‌ها از سلاح‌های کشتارجمعی اسرائیل چشم‌پوشی کرده و درباره توسعه زرادخانه‌های هسته‌ای قدرت‌های بزرگ سکوت اختیار کرده است.

این بیانیه‌های بی‌اثر، پژواکی در خلأ است؛ پژواکی که شاید برای سیاستمداران اروپایی رضایت‌بخش باشد، اما نه مسیر برنامه هسته‌ای ایران را تغییر می‌دهد و نه تأثیری بر معادلات کلان دیپلماتیک دارد. جهان امروز دیگر به صدای تکراری تهدیدها و هشدارهای توخالی گوش نمی‌سپارد و تاریخ بارها نشان داده است که هیاهوی سیاسی، نمی‌تواند جایگزین دیپلماسی واقعی شود.

سیاست هسته‌ای غرب؛ دوگانگی آشکار

غربی‌ها و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در حالی نگران فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران هستند که هیچ حساسیتی نسبت به زرادخانه‌های هسته‌ای آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی ندارند. اخیراً امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، پیشنهاد ایجاد یک چتر هسته‌ای برای اروپا را مطرح کرده است، اما نه آژانس و نه اروپا این تهدید را جدی نمی‌گیرند.

این استانداردهای دوگانه، بار دیگر نشان می‌دهد که موضوع پرونده هسته‌ای ایران، نه به دلایل فنی، بلکه به عنوان ابزاری برای حفظ سلطه غرب بر نظم بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در همین حال، ایران تأکید کرده است که سیاست‌های خود را نه بر اساس فشارهای خارجی، بلکه بر اساس منافع ملی و اصول توافقات بین‌المللی ادامه خواهد داد.

ایران در مسیر مقاومت و تعامل

غربی‌ها همچنان در توهم بهره‌گیری از ابزار فشار برای مذاکره با ایران هستند، در حالی که ایران بارها اعلام کرده است که مذاکره تحت فشار را نمی‌پذیرد و مسیر تعاملات جهانی خود را بر اساس همکاری‌های راهبردی و چندجانبه تعریف کرده است.

امروز، نظم نوین جهانی دیگر به غرب محدود نمی‌شود و کشورهای جدیدی به عنوان بازیگران اصلی وارد میدان شده‌اند. ایران نیز با تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها را در پیش گرفته است. در چنین شرایطی، اروپایی‌ها باید درک کنند که با بیانیه‌خوانی و تهدید، نمی‌توانند سیاست‌های خود را به دیگران تحمیل کنند.

غرب با سیاست‌های دوگانه، دروغ‌پراکنی و ایجاد فضاسازی رسانه‌ای، تلاش دارد ایران را تحت فشار قرار دهد، اما واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که این راهبرد دیگر کارایی ندارد. نه اروپا و نه آمریکا، نمی‌توانند با این روش‌ها ایران را به تسلیم وادار کنند. غرب باید بپذیرد که نظم جهانی تغییر کرده است و تکرار سناریوهای شکست‌خورده علیه ایران، تنها موجب افول جایگاه خودشان خواهد شد. در این میان، ایران با ادامه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود و مقاومت در برابر فشارهای ناعادلانه، ثابت کرده است که بدون تاثیر پذیری از فشارها به مسیر قانونی خود برای تامین منافع ملی ادامه خواهد داد.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
X
آگهی تبلیغاتی