×
بین الملل
شناسه خبر : 215311
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/14 ساعت 23:23
اتحادیه اروپا: ایران فورا به برجام بازگردد!

اتحادیه اروپا: ایران فورا به برجام بازگردد!

نماینده اتحادیه اروپا در وین، با انتشار بیانیه‌ای، بدون اشاره به بدعهدی‌های انگلیس، آلمان، فرانسه یا آمریکا، از ایران خواستار پیروی از قطعنامه 2231 شورای امنیت و تعهدات برجامی خود شد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه برگزار شد.

نماینده اتحادیه اروپا در وین، با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ضمن قدردانی از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس، بدون اشاره به بدعهدی‌های انگلیس، آلمان، فرانسه یا آمریکا، از ایران خواستار پیروی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و تعهدات برجامی خود شد!

با وجود تأکید گروسی بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و خواسته او برای تعامل ایران و آمریکا، در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده: «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، یکی از اولویت‌های امنیتی اتحادیه اروپا است. ما از همه کشورها می‌خواهیم تا از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و برجام که مبنای بازرسی آژانس است حمایت کنند.»

اتحادیه اروپا مجددا بدون اشاره به اقدامات مخرب «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا یا بدعهدی دیگر اعضای امضا کننده برجام، نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است.

در بیانیه مغرضانه اتحادیه اروپا آمده است: «پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در پنج سال گذشته بسیار نگران کننده است. خطر یک بحران اشاعه هسته‌ای در منطقه در نتیجه توسعه برنامه هسته‌ای ایران در حال افزایش است. ما همچنان متعهد به یک راه حل دیپلماتیک برای رسیدگی به این موضوع هستیم.»

این اتحادیه در بیانیه خود افزود: «ایران به شدت از تعهدات خود در برجام خارج شده و به دانش برگشت ناپذیری دست یافته است. اتحادیه اروپا با نگرانی خاصی به افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم بسیار غنی شده ایران و گسترش قابلیت و عملیات غنی‌سازی هسته ای این کشور می‌نگرد.»

عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ در سال ۲۰۱۸، به‌طور یکجانبه از برجام خارج و تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. با گذشت یکسال از خروج رئیس جمهور آمریکا از برجام، تهران در واکنش به اقدام ترامپ اعلام کرد که به‌طور پله‌پله و مرحله‌ای میزان پایبندی خود به برجام را کاهش خواهد داد.

در این مدت، اتحادیه اروپا نیز با پیروی از آمریکا، تعهدات برجامی خود را به‌طور کامل نقض کرده است.

با این وجود، این اتحادیه در بیانیه ادعایی خود، ذکر کرد: «اقدامات ایرانخطرات مرتبط با اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را به همراه دارند و نگرانی‌های شدیدی را در مورد نیات ایران ایجاد می‌کنند، زیرا هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارند. در این زمینه، اتحادیه اروپا همچنان نگران اظهارات مقامات ایرانی درباره ظرفیت ایران برای تولید سلاح هسته ای است.»

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درحالی است که مقامات ایران همواره تأکید کرده‌اند که سلاح هسته‌ای در سیاست ایران جایگاهی ندارد. گروسی نیز به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اذعان دارد.

اما، این اتحادیه مجددا بدون اشاره به بدعهدی‌های خود، اعلام کرد: «ایران اجرای تعهدات مربوط به هسته ای خود در چارچوب برجام را متوقف کرده است. به مدت چهار سال، آژانس قادر به انجام چندین فعالیت راستی‌آزمایی و نظارت مرتبط با برجام نبوده است. در نتیجه آژانس نمی‌تواند تضمینی درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ارائه دهد.»

اتحادیه اروپا همچنین بدون اشاره به نقش کشورهای اروپایی برای ارائه و به تصویب رساندن قطعنامه ضدایرانی در نشست فصلی پیشین شورای حکام ادعا کرد: «ما تأسف عمیق مدیرکل را تکرار می‌کنیم که ایران، علی‌رغم موافقت پیشین خود، در نهایت از بررسی پذیرفتن چهار بازرس مجرب که اخیراً توسط آژانس پیشنهاد شده بود، خودداری کرد.»

این اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد: «ایران تنها کشور غیرهسته ای است که به طور سیستماتیک اورانیوم بسیار غنی شده را تولید و انباشته می کند. این موضوع برای گروسی و همچنین ما نگران کننده است. با توجه به این نگرانی‌های متعدد و شدید، ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر نگران کننده هسته‌ای خود را تغییر دهد و بدون تأخیر بیشتر به تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد. ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد. این، همراه با اجرای کامل توافق جامع پادمان (CSA  و بند اصلاح شده ۳.۱، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی به ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ضروری است.»

اتحادیه اروپا در آخر اعلام کرد: «همکاری به موقع و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است. اتحادیه اروپا به طور کامل از تلاش های آژانس برای ادامه اجرای ماموریت بلندمدت راستی آزمایی و نظارت مستمر در ایران حمایت می کند. ما حمایت خود را از تلاش‌های مدیرکل (گروسی) در برقراری تعامل سازنده با ایران برای دستیابی به همکاری‌های لازم و رسیدگی به مسائلی که نیاز به حل فوری دارند، تکرار می‌کنیم. ما به صراحت از ایران می‌خواهیم که بدون تاخیر بیشتر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل مؤثری داشته باشد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لوکاشنکو حامل پیام‌ آمریکا به پوتین
وزیر راه و شهرسازی: راه‌آهن رشت ـ آستارا بازارهای قفقاز، هند و اروپا را منتفع خواهد کرد
فرستاده آمریکا : چیزی به نام خاورمیانه وجود ندارد
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دفاع مقدس
پاسخ تند حماس به محمود عباس
غریب آبادی: ادعاهای آمریکا و اروپا درباره پایبندی به دیپلماسی غیرواقعی است
تولید طلا در ایران به 25 تن در سال می‌رسد
چرا دانش‌آموزان از دوران دفاع مقدس چیزی نمی‌دانند؟
بیانیه مشترک نشست چهارجانبه وزرای خارجه چین، ایران، پاکستان و روسیه درباره افغانستان
سه ستاره نوجوان هندبال ایران در جمع برترین‌های آسیا
جزئیات تازه از برنامه توزیع شیر در مدارس
ابراز نگرانی آلمان از افزایش توانمندی‌های فضایی روسیه و چین
وزیر خارجه روسیه: ناتو و اروپا عملاً وارد جنگ با روسیه شده‌اند
امروز، شورای امنیت قطعنامه روسیه و چین پیرامون اسنپ‌بک را رای‌گیری می‌کند
برنامه مرحله نیمه‌نهایی والیبال قهرمانی جهان 2025
تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به صنعا/واکنش یمن با موشک بالستیک پیشرفته «فلسطین 2»
عراقچی : مداخله نظامی آمریکا در افغانستان فقط ناامنی درپی داشته است
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 4 مهر+ وضعیت استان ها
پزشکیان دفتر یادبود سازمان ملل را امضاء کرد
واردات بنزین سوپر به تعویق افتاد؟
اجرای طرح نسیم مهربانی+فیلم
سنگ تمام مردم دزفول برای سعید اسماعیلی، قهرمان کشتی فرنگی جهان+فیلم
استقبال رئیس جمهور برزیل از سخنان همتای کلمبیایی در حمایت از فلسطین
تاکید وزیران خارجه ایران و برزیل بر تقویت همکاری‌های جنوب-جنوب
مشاور ترامپ: انحصار سلاح در لبنان باید در دست ارتش این کشور باشد
فعال شدن آژیر هشدار در تل‌آویو و قدس اشغالی
انفجار پیاپی در دمشق
‌آغاز نخستین سخنرانی بعد از ظهر روز سوم مجمع عمومی سازمان ملل
بقائی: ادعای سخیف علیه دیپلمات‌های ایران، ماهیت بی‌اخلاق بانیان آن را آشکار می‌کند
مایکروسافت دسترسی یگان 8200 ارتش اسرائیل را قطع کرد
نورنما | باز شدن گودال عظیم در پایتخت تایلند
روسیه و چین خواستار تعویق شش ماهه مکانیزم اسنپ‌بک در شورای امنیت شدند
اطلاعیه درخصوص بیمه تکمیلی فرهنگیانی که از مهر ماه 1404 بازنشسته می‌شوند
آسوشیتدپرس: ایران احتمالا یک آزمایش موشکی اعلام نشده انجام داده است
فرانسه پرونده شکایت از ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری را پس گرفت
زمان ثبت‌نام‌ حج تمتع اعلام شد+جزییات
مراسم نمادین در دریا به یاد سید مقاومت+فیلم
ترامپ در دیدار با اردوغان قول لغو تحریم های ترکیه را داد
ما برای نداشتن بهانه همه شروط اروپایی ها را پذیرفتیم+فیلم
جدول لیگ برتر در هفته پنجم لیگ برتر و صدرنشینی تراکتور
در صورت فعال شدن اسنپ‌بک، نوع تعامل ایران متناسب با وضعیت جدید تنظیم خواهد شد
موج استعفاها در دفتر نخست‌وزیر انگلیس
محدود کردن آزادی تردد رئیس‌جمهور و هیات ایرانی، نقض فاحش تعهدات بین‌المللی است
آسیا زیر پای پسران هندبال ایران
پوتین: بدون قید و شرط از توسعه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حمایت می‌کنیم
سرنوشت رژیم صهیونیستی جدای از دیگر اشغالگران نخواهد بود
راز قتل مرموز در اعترافات فاش شد+جزییات
اسلامی در مجمع جهانی اتم: برنامه‌ هسته‌ای ایران شفاف است
آغاز پاییز طلایی با حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران از ششم مهر
زمان فروش 11 محصول ایران خودرو اعلام شد + لینک سایت
X
آگهی تبلیغاتی