×
بین الملل
شناسه خبر : 215311
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/14 ساعت 23:23
اتحادیه اروپا: ایران فورا به برجام بازگردد!

اتحادیه اروپا: ایران فورا به برجام بازگردد!

نماینده اتحادیه اروپا در وین، با انتشار بیانیه‌ای، بدون اشاره به بدعهدی‌های انگلیس، آلمان، فرانسه یا آمریکا، از ایران خواستار پیروی از قطعنامه 2231 شورای امنیت و تعهدات برجامی خود شد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه برگزار شد.

نماینده اتحادیه اروپا در وین، با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ضمن قدردانی از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس، بدون اشاره به بدعهدی‌های انگلیس، آلمان، فرانسه یا آمریکا، از ایران خواستار پیروی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و تعهدات برجامی خود شد!

با وجود تأکید گروسی بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و خواسته او برای تعامل ایران و آمریکا، در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده: «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، یکی از اولویت‌های امنیتی اتحادیه اروپا است. ما از همه کشورها می‌خواهیم تا از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و برجام که مبنای بازرسی آژانس است حمایت کنند.»

اتحادیه اروپا مجددا بدون اشاره به اقدامات مخرب «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا یا بدعهدی دیگر اعضای امضا کننده برجام، نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است.

در بیانیه مغرضانه اتحادیه اروپا آمده است: «پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در پنج سال گذشته بسیار نگران کننده است. خطر یک بحران اشاعه هسته‌ای در منطقه در نتیجه توسعه برنامه هسته‌ای ایران در حال افزایش است. ما همچنان متعهد به یک راه حل دیپلماتیک برای رسیدگی به این موضوع هستیم.»

این اتحادیه در بیانیه خود افزود: «ایران به شدت از تعهدات خود در برجام خارج شده و به دانش برگشت ناپذیری دست یافته است. اتحادیه اروپا با نگرانی خاصی به افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم بسیار غنی شده ایران و گسترش قابلیت و عملیات غنی‌سازی هسته ای این کشور می‌نگرد.»

عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ در سال ۲۰۱۸، به‌طور یکجانبه از برجام خارج و تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. با گذشت یکسال از خروج رئیس جمهور آمریکا از برجام، تهران در واکنش به اقدام ترامپ اعلام کرد که به‌طور پله‌پله و مرحله‌ای میزان پایبندی خود به برجام را کاهش خواهد داد.

در این مدت، اتحادیه اروپا نیز با پیروی از آمریکا، تعهدات برجامی خود را به‌طور کامل نقض کرده است.

با این وجود، این اتحادیه در بیانیه ادعایی خود، ذکر کرد: «اقدامات ایرانخطرات مرتبط با اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را به همراه دارند و نگرانی‌های شدیدی را در مورد نیات ایران ایجاد می‌کنند، زیرا هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارند. در این زمینه، اتحادیه اروپا همچنان نگران اظهارات مقامات ایرانی درباره ظرفیت ایران برای تولید سلاح هسته ای است.»

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درحالی است که مقامات ایران همواره تأکید کرده‌اند که سلاح هسته‌ای در سیاست ایران جایگاهی ندارد. گروسی نیز به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اذعان دارد.

اما، این اتحادیه مجددا بدون اشاره به بدعهدی‌های خود، اعلام کرد: «ایران اجرای تعهدات مربوط به هسته ای خود در چارچوب برجام را متوقف کرده است. به مدت چهار سال، آژانس قادر به انجام چندین فعالیت راستی‌آزمایی و نظارت مرتبط با برجام نبوده است. در نتیجه آژانس نمی‌تواند تضمینی درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ارائه دهد.»

اتحادیه اروپا همچنین بدون اشاره به نقش کشورهای اروپایی برای ارائه و به تصویب رساندن قطعنامه ضدایرانی در نشست فصلی پیشین شورای حکام ادعا کرد: «ما تأسف عمیق مدیرکل را تکرار می‌کنیم که ایران، علی‌رغم موافقت پیشین خود، در نهایت از بررسی پذیرفتن چهار بازرس مجرب که اخیراً توسط آژانس پیشنهاد شده بود، خودداری کرد.»

این اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد: «ایران تنها کشور غیرهسته ای است که به طور سیستماتیک اورانیوم بسیار غنی شده را تولید و انباشته می کند. این موضوع برای گروسی و همچنین ما نگران کننده است. با توجه به این نگرانی‌های متعدد و شدید، ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر نگران کننده هسته‌ای خود را تغییر دهد و بدون تأخیر بیشتر به تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد. ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد. این، همراه با اجرای کامل توافق جامع پادمان (CSA  و بند اصلاح شده ۳.۱، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی به ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ضروری است.»

اتحادیه اروپا در آخر اعلام کرد: «همکاری به موقع و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است. اتحادیه اروپا به طور کامل از تلاش های آژانس برای ادامه اجرای ماموریت بلندمدت راستی آزمایی و نظارت مستمر در ایران حمایت می کند. ما حمایت خود را از تلاش‌های مدیرکل (گروسی) در برقراری تعامل سازنده با ایران برای دستیابی به همکاری‌های لازم و رسیدگی به مسائلی که نیاز به حل فوری دارند، تکرار می‌کنیم. ما به صراحت از ایران می‌خواهیم که بدون تاخیر بیشتر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل مؤثری داشته باشد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شیخ نعیم قاسم: دولت مسئول حاکمیت و بیرون راندن اشغالگران است
جسد پیتر گرین، بازیگر «داستان عامه‌پسند» در خانه‌اش پیدا شد
قلعه‌نویی خواهان 4 بازی تدارکاتی شد
شناسایی 5200 نقطه پر تصادف در معابر شهری و جاده‌ای کشور
ملاحظات پزشکیان در ساماندهی ناترازی انرژی
حنظله هویت 13 طراح سامانه‌های پدافندی اسرائیل را افشا کرد
48 هزار زندانی در داخل و خارج از زندان مشغول به کار هستند
فعالیت ادارات و بانک‌ها تا پایان سال ساعت 14 پایان می‌یابد
نقشه ترامپ برای خروج چهار کشور اروپایی از اتحادیه اروپا
تیم گلبال دختران ایران قهرمان بازی‌های پاراآسیایی جوانان شد
اردوغان: دریای سیاه نباید میدان نبرد شود
صمصامی: از 97 تا کنون 116 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات بازنگشته است
نیاز سالانه کشور به کالاهای اساسی حدود 32 میلیون تن است
گروسی: برخی فعالیت‌ها در نیروگاه هسته‌ای «چرنوبیل» متوقف شده است
آرتور کوهن، تهیه‌کننده برجسته سینما، در 98 سالگی درگذشت
کارآگاه‌خصوصی‌های اینستاگرامی مورد تأیید پلیس نیستند
نورنما | دستگیری سارقان طلا فروشی در کرمانشاه زیر یک ساعت
ترامپ بار دیگر به یک خبرنگار زن توهین کرد
باد و باران در نقاط مختلف تهران
گام تازه ایران و قزاقستان در تعمیق همکاری‌های فرهنگی
وقتی آتش اوکراین، دود غزه را پنهان می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 22 آذر 1404+ جدول
ثبت‌نام 1400 متقاضی تاکسی برقی در تهران
دبیرکل سازمان ملل وارد بغداد شد
اوسمار:پرسپولیس برای قهرمانی می جنگد
افزایش قیمت بنزین تاثیری بر کرایه تاکسی‌ها ندارد
20 درصد جنگل الیت براثر حریق خسارت دیده است
هوشنگ مرادی کرمانی از بیمارستان مرخص شد
واردات کالاهای اساسی از استان‌های مرزی آزاد شد
نزدیکی نتانیاهو به رئیس دیوان عالی قضایی برای رهایی از محاکمه
آیت‌الله سید محمد شاهچراغی دار فانی را وداع گفت
اسامی 12 مرکز تجاری ناایمن تهران اعلام شد
اینکه مرده است «فانی» نیست
چراغ سبز ترامپ برای فروش تراشه‌های انویدیا به چین
رونمایی از 2 سامانه جدید برای اشتغال زایی و حمایت از زندانیان
اعلام زمان ثبت نام و برگزاری آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم سال 1405
ناگفته‌های وکیل اولیای دم امیرمحمد خالقی + بخشش به شرط حفظ قرآن صحت ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 22 آذر 1404+ جدول
تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی به سوریه
دستور یلدایی عارف به تولیدکنندگان، اصناف و نهادهای نظارتی
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری استعفا کرد
خطیب‌زاده: روابط ایران و چین مبتنی بر انتخاب است نه اجبار
ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گوگل ترنسلیت با جمینای متحول شد؛ ترجمه زنده مکالمات از طریق هدفون
قالیباف: توسعه روابط سیاسی و اقتصادی بین ایران و اتیوپی هدف گذاری شده است
سهام عدالت یلدایی تکذیب شد
تهران و ایلام بیشترین و کمترین زندانیان زن جرائم غیرعمد را دارند
جهش شاخص کل بورس به 3.6 میلیون واحد
خطرناک‌ترین توطئه عربستان و امارات علیه یمن
«سرو میوه، شیرینی، شام و ناهار» در همایش‌ها و جلسات اداری ممنوع شد
X
آگهی تبلیغاتی