×
بین الملل
شناسه خبر : 215284
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/14 ساعت 23:31
آکسیوس: اقدامات ترامپ زنگ خطر را در ناتو به صدا درآورده است

آکسیوس: اقدامات ترامپ زنگ خطر را در ناتو به صدا درآورده است

رسانه آمریکایی نوشته نزدیکی رئیس‌جمهور این کشور با همتای روس خود و بدرفتاری او با رئیس‌جمهور اوکراین، زنگ خطر را برای اعضای ناتو و حتی برخی از جمهوری‌خواهان به صدا درآورده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به اقدامات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، آن‌ها را در راستای منافع روسیه توصیف کرد و مدعی شد که ترامپ در حال محقق کردن آرزوهای کرملین است.

به گزارش رسانه «آکسیوس»، تصمیم ترامپ برای تعلیق تمام کمک‌های نظامی به اوکراین، جدیدترین اقدام او در مجموعه‌ای از تصمیماتی است که گویی مستقیماً از کتاب آرزوهای «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برداشته شده است. او همچنین در حال بررسی کاهش تحریم‌ها علیه مسکو و اشاره به تغییر دولت در کی‌یف است. این اقدامات که به گفته رسانه آمریکایی در راستای منافع مسکو هستند، همزمان با تلاش او برای بهبود روابط میان آمریکا و روسیه انجام می‌شوند.

بر اساس این گزارش، نزدیکی ترامپ با پوتین و بدرفتاری او با زلنسکی زنگ خطر را برای اعضای ناتو و حتی برخی از جمهوری‌خواهان نیز به صدا درآورده است. یک مقام کاخ سفید دوشنبه شب به «باراک راوید» خبرنگار آکسیوس گفت که ترامپ می‌خواهد ارسال تمامی تسلیحات به اوکراین را متوقف کند، زیرا «بر صلح متمرکز است» و اوکراین نیز باید بر این هدف متمرکز باشد.

ترامپ در صبح روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که معتقد است روسیه خواهان صلح است و با اشاره تلویحی به زلنسکی افزود: «شاید بعضی‌ها نخواهند توافقی صورت بگیرد.» او همچنین گفت اگر کسی نخواهد توافقی انجام دهد، «آن شخص مدت زیادی دوام نخواهد آورد.» این اظهارات ترامپ به جریانی فزاینده در میان هواداران وی اشاره داشت که خواستار استعفای زلنسکی یا برگزاری انتخابات جدید دراوکراین هستند.

کرملین نیز در روز یکشنبه اعلام کرد رویکرد در حال تغییر سیاست خارجی آمریکا «تا حد زیادی» با دیدگاه روسیه همخوانی دارد و «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه نیز از «عقل سلیم» ترامپ تمجید کرد.

چشمگیرترین اقدام ترامپ درباره روسیه

به گزارش آکسیوس، ترامپ تنها در ۲ هفته گذشته دست‌کم پنج اقدام انجام داده که با منافع مسکو هم‌راستا بوده است:

۱. کاخ سفید از وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه خواسته است تحریم‌هایی را که می‌توان در راستای بهبود روابط با روسیه کاهش داد، پیدا کنند. به گزارش رویترز، ترامپ روز دوشنبه این موضوع را تایید یا رد نکرد، اما به خبرنگاران گفت: «می‌خواهیم با همه توافق کنیم.»

۲. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، «پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا به فرماندهی سایبری ایالات متحده دستور داده است که عملیات‌های تهاجمی سایبری و اطلاعاتی علیه روسیه را متوقف کند. مقامات به واشنگتن‌پست گفته‌اند که این تعلیق تا زمانی که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین ادامه دارد، پابرجا خواهد بود.

۳. ترامپ خواستار برگزاری انتخابات در اوکراین شده است. پس از دیدار پرتنش میان روسای جمهور آمریکا و اوکراین در کاخ سفید در هفته گذشته، ترامپ و اطرافیانش کناره‌گیری زلنسکی از قدرت را به‌عنوان یکی از گزینه‌های روی میز مطرح کردند. به ادعای آکسیوس، تغییر حکومت در کی‌یف یکی از اهداف اولیه روسیه در جنگ اوکراین بوده و اکنون ترامپ با نحوه رفتار خود با زلنسکی، به تحقق هدف کرملین برای تضعیف جایگاه رئیس‌جمهور اوکراین کمک کرده است.

۴. ایالات متحده در هفته گذشته همراه با روسیه و ۱۶ کشور دیگر به قطعنامه‌ای در سازمان ملل رأی مخالف داد که «تجاوز» روسیه به اوکراین را محکوم می‌کرد. دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بارها از این رأی‌گیری‌ها برای منزوی نشان دادن روسیه استفاده کرده بود، اما این بار ایالات متحده همراه با مسکو و در مقابل تقریباً تمام متحدان غربی خود قرار گرفت.

۵. جدیدترین و چشمگیرترین اقدام ترامپ که به گزارش آکسیوس در راستای منافع کرملین بوده، تعلیق ارسال تسلیحات به اوکراین است که ترامپ پیش از این نیز به طور چشمگیری آن را کاهش داده بود. میلیاردها دلار تجهیزات نظامی که بایدن در دوران ریاست‌جمهوری خود به اوکراین متعهد شده بود، در مراحل مختلف تحویل قرار داشت، اما به گزارش آکسیوس، این روند اکنون دچار وقفه شده است. علاوه بر این، ترامپ و تیمش درباره محدود کردن همکاری‌های اطلاعاتی ایالات متحده با اوکراین نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

این در حالی است که رئیس‌جمهور اوکراین در ماه میلادی گذشته در گفت‌وگو با شبکه خبری «ان‌بی‌سی» آمریکا اذعان کرده بود اوکراین بدون حمایت نظامی ایالات متحده شانس چندانی برای بقا ندارد.

اگر من اینجا نبودم، روس‌ها همه چیز را گرفته بودند!

با این همه، ترامپ در روز دوشنبه ادعای همسویی سیاست خارجی‌اش با کرملین را تکذیب و به این واقعیت اشاره کرد که درگیری‌های گذشته روسیه با غرب همگی در تاریخ‌هایی اتفاق افتاده‌اند که شخص ترامپ در قدرت نبوده است؛ از جمله حمله به گرجستان در سال ۲۰۰۸، الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ و جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲. او همچنین در ادامه گفت: «در دوران ریاست‌جمهوری من، آن‌ها هیچ چیزی به دست نیاوردند، اما در دوران بایدن، سعی کردند همه چیز را تصاحب کنند. اگر من اینجا نبودم، آن‌ها همه چیز را گرفته بودند.»

به ادعای آکسیوس، وعده کاهش تحریم‌ها، آتش‌بس سایبری و ادغام مجدد در جامعه بین‌المللی، همگی می‌توانند اهرم فشاری باشند که ترامپ علیه پوتین استفاده می‌کند تا او را به پذیرش صلح وادار کند، اما تا به اینجا، او فقط امتیازاتی به پوتین داده و در مقابل، زلنسکی را تحت فشار قرار داده است.

در گزارش آکسیوس آمده است: «این رویکرد منعکس‌کننده تمایل ترامپ به تعامل قدرت‌محور میان ابرقدرت‌ها است، در دنیایی که بر اساس قدرتِ سخت شکل می‌گیرد.»


نظرات

آخرین اخبار
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند
تسریع عملیات پاکسازی سواحل سوزا از آلودگی نفتی
توافق جنایت ذیل توافق چارچوب!
نارضایتی آمریکا از امتیازدهی بیش از حد عمان به ایران
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره اصلاح شدید سهام فناوری
تشکیل کارگروه ویژه بررسی بنزین در مجلس
پیروزی نخست ایران در والیبال زیر 17 سال جهان