×
حوادث
شناسه خبر : 215062
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/13 ساعت 10:31
قاتل لرستانی با مراسم خون بس بخشیده شد

قاتل لرستانی با مراسم خون بس بخشیده شد

در جریان دعوای خانوادگی دو پسر عمو ، یکی از پسرعموها به ضرب گلوله جان باخت قاتل دستگیر شد اما در نهایت با گذشت خانواده مقتول از قصاص رهایی یافت.

نورنیوز-گروه حوادث: در شامگاه یکی از روزهای پایانی تابستان سال ۱۴۰۰، یک جوان برای بازپس‌گیری طلب مالی خود به منزل پسرعمویش در شهرستان الیگودرز لرستان رفت. چند ماه پیش‌تر، این جوان مبلغی را به عنوان وام به پسرعمویش داده بود، اما با گذشت مدت زمان مقرر، موفق نشده بود بدهی‌اش را پس بگیرد.

با وجود اینکه او بارها از پسرعمویش درخواست بازپرداخت کرده بود، اما پاسخی که می‌گرفت اغلب امروز و فردا کردن بود. به همین دلیل تصمیم گرفت تا حضوری در این مورد صحبت کند و پولش را طلب کند.

شب هنوز به نیمه نرسیده بود که صدای مشاجره‌ای بین این دو نفر بلند شد. ناگهان صدای شلیک گلوله‌ای سکوت شب را شکست و همگان را به وحشت انداخت. وقتی اهالی محل به سمت خانه آمدند، با صحنه‌ای دلخراش مواجه شدند؛ پسرعموی بدهکار با اسلحه‌ای در دست ایستاده بود و در مقابلش، پسرعموی طلبکار روی زمین افتاده و پیکر او غرق در خون بود.

در حالیکه مرد جوان برای لحظاتی در بهت و شوک فرو رفته بود، ناگهان اسلحه را روی زمین انداخت و از محل فرار کرد. اما کمی بعد، پلیس و امدادگران در محل حضور یافتند و زخمی را به بیمارستان رساندند. متأسفانه، این تلاش‌ها نتیجه‌ای در پی نداشت و او به دلیل شدت جراحات وارده، جان باخت.

عامل جنایت بازداشت شد

مدتی بعد با آغاز تحقیقات، پلیس موفق شد قاتل را دستگیر کند. به شهادت همسایگان، او شخصیتی زحمتکش و خوش‌خلق بود و برای همه باورش سخت بود که این اتفاق تنها به دلیل یک بدهی رخ داده باشد. او در جریان بازجویی‌های خود گفت: "از پسرعمویم مبلغی پول قرض گرفته بودم، اما توان بازپرداخت نداشتم. شب حادثه دوباره آمد و طلب خود را خواست. در آن لحظه، تحت فشار قرار گرفتم و ناگهان اسلحه را برداشتم و شلیک کردم. همان لحظه از کارم پشیمان شدم."

دادگاه و صدور حکم قصاص

چند ماه بعد، جلسات محاکمه این فرد در دادگاه کیفری لرستان برگزار و بنا به درخواست نزدیکان مقتول، حکم «قصاص» برای او صادر شد. قاتل بارها در دادگاه اظهار ندامت کرد و گفت که قصد نداشته پسرعموی خود را به قتل برساند. با تأیید حکم در دیوان عالی کشور، شمارش معکوس برای اجرای قصاص آغاز شد. در این مدت، تلاش‌های زیادی از سوی بزرگان طوایف بختیاری، خیرین، و افراد فعال در زمینه صلح و سازش صورت گرفت، اما همه آنها بی‌نتیجه ماند.

برگزاری مراسم خون بس و گذشت خانواده

در نهایت، چند روز پیش با برگزاری مراسم «خون بس»، خانواده مقتول تصمیم گرفتند از قصاص قاتل صرف‌نظر کنند. این تصمیم به معنای بخشیدن یک بار دیگر فرصت زندگی به قاتل بود.

شیخ علی زبید، یکی از خیرین فعال در این پرونده، درباره این سنت می‌گوید: "خون بس یکی از آیین‌های دیرین عشایر و ایلات لر و بختیاری است که هدف آن برقراری صلح و آرامش میان طرفین دشمنی است. خانواده مقتول با دریافت دیه یا تحقق شروط خاصی، از انتقام و قصاص صرف‌نظر می‌کنند. در این مورد خاص نیز این آیین موجب شد جان زندانی پس از تحمل چهارسال زندان، از مرگ نجات پیدا کند."


رکنا
نظرات

آخرین اخبار
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید