×
بین الملل
شناسه خبر : 215003
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/12 ساعت 19:45
روبیو: زلسنکی به‌دنبال اخلال در تلاش‌های آمریکا برای صلح در اوکراین بود

روبیو: زلسنکی به‌دنبال اخلال در تلاش‌های آمریکا برای صلح در اوکراین بود

وزیر امور خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه هدف واشنگتن، ترغیب روسیه و اوکراین برای آمدن بر سر میز مذاکره برای صلح است، گفت که رفتار روز جمعه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید به منظور اخلال در اقدامات واشنگتن در راستای این هدف انجام شد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که واشنگتن رفتار اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید را تلاشی برای تضعیف اقدامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در زمینه حل‌وفصل درگیری‌ها در اوکراین می‌داند.

 زلنسکی که برای مذاکره با ترامپ درباره امضای توافقی در زمینه ارائه حق معدن‌کاوی در اوکراین به واشنگتن در ازای کمک‌های مالی و نظامی و تضمین‌های امنیتی آن، جمعه گذشته به واشنگتن سفر کرده بود، تقریبا به طور غیررسمی از کاخ سفید بیرون انداخته شد. دیدار آن‌ها به هرج‌ومرجی در برابر جهان تبدیل شد که در آن، ترامپ با عصبانیتی آشکار به زلنسکی عتاب و خطاب می‌کرد.

مشاجره از جایی شروع شد که وقتی «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در این دیدار در حال دفاع از مذاکرات واشنگتن با مسکو  برای پایان دادن به جنگ بود، زلنسکی حرف او را قطع کرد. رئیس‌جمهور اوکراین تجاوز روسیه به کشورش را تشریح کرده و پرسید، «جی‌دی، انتظار چه نوع دیپلماسی را از من داری؟»

ونس، زلنسکی را متهم کرد که به جای تشکر از ترامپ برای حمایت او، با شاکی شدن این گفت‌وگو را مقابل رسانه‌های آمریکای به مرافعه می‌کشاند.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به زلنسکی گفت که «شما سربازان وظیفه را به خط مقدم می‌فرستید چون مشکل نیروی انسانی دارید». اشاره ونس به کمبود شدید نیروی رزمی بود که موضع آن در میدان را تضعیف کرده است.

تنش‌ها در این گفت‌وگو زمانی بالا رفت که زلنسکی از ونس پرسید آیا مانند دیگر قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی از خط مقدم بازدید کرده است و ونس پاسخ داد: شما آن‌ها را به یک تور تبلیغاتی می‌آورید.

می‌خواهیم روسیه و اوکراین را پای میز مذاکره بیاوریم

روبیو در گفت‌وگویی با شبکه ای‌بی‌سی درباره مذاکرات صلح احتمالی میان روسیه و اوکراین گفت: اکنون، مسئله این است که آیا ما می‌توانیم آن‌ها(اوکراین و روسیه) را پای میز مذاکره بیاوریم؟ این هدف ما است. کاری برای ایجاد اخلال در آن نکنید. اما متاسفانه، زلنسکی همین کار را کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود که پس از به هیاهوی برپا شده در جمعه گذشته در کاخ سفید، با زلنسکی یا هیچ یک از دیگر مقامات اوکراینی گفت‌وگو نکرده است.

او در این باره گفت: من از جمعه، هیچ تماسی با او نداشته‌ام. اگرچه، با او زیاد تماس می‌گیریم. تاکنون، چندین بار با وزیر امور خارجه اوکراین گفت‌وگو کرده‌ام اما نه از آن روز به بعد.

زلنسکی پس از این دیدار در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کمک آمریکایی‌ها در کمک به بقای ما خیلی مهم بوده و من به این مساله اعتراف می‌کنم. با وجود گفت‌وگوی پر تنشی که داشتیم، ما همچنان شرکای استراتژیک می‌مانیم.

این در حالی است که او در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز درباره رفتار خود در دیدار با ترامپ گفت: من به رئیس‌جمهور و به مردم آمریکا احترام می‌گذارم و فکر می‌کنم که باید بسیار باز و صادق باشیم و مطمئن نیستم که کار بدی انجام داده‌ باشم.

اروپا برنامه‌ای برای پایان جنگ اوکراین ندارد

وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره برنامه کشورهای اروپایی برای پایان دادن به جنگ اوکراین بیان کرد: من از بسیاری از وزرای امور خارجه (اروپایی) که با آن‌ها دیدار کرده‌ام، پرسیده‌ام از نظر شما عاقبت شما از سرانجام این وضعیت چه خواهد بود؟. بیشترشان برنامه‌ای ندارند.

روبیو گفت که برخی از کشورها پیشنهاد کرده‌اند این جنگ باید حداقل، به مدت یک سال دیگر ادامه پیدا کند.

او در این باره گفت: این برای من برنامه خوبی به نظر نمی‌رسد و مطمئنا، برنامه‌ای نیست که رئیس‌جمهور موافق آن باشد.

مشاجره میان ترامپ، «جی‌دی ونس» معاون او و زلنسکی، اختلاف موجود میان واشنگتن و شرکای دیرین اروپایی آن را آشکار ساخت. این موضوع باعث شده رهبران اروپایی به فکر پیدا کردن راهی برای برطرف کردن اختلافات و این مسئله باشند که فاصله گرفتن بیشتر از آمریکا در مسیر حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه امکان‌پذیر است یا نه.

پس از ماجرای مشاجره در کاخ سفید، رهبران اروپا سعی کردند دو کار را هم‌زمان انجام دهند؛ اعلام اینکه روزهای شراکت با آمریکا به پایان رسیده، همگام با با تلاش‌های دیپلماتیک برای کنترل آسیب‌ها بود.

سیاستمداران اروپایی با افزایش احتمال حمایت از اوکراین بدون کمک‌های آمریکا، در حال بررسی موجودی ذخایر تسلیحاتی خود و برآورد این هستند که چه اقدامی می‌توانند انجام دهند.


نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال