×
بین الملل
شناسه خبر : 214995
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/12 ساعت 17:32
سناریوی پیچیده اسرائیل در مواجهه با مقاومت؛آتش‌بس یا ادامه جنگ؟

نورنیوز پشت پرده حملات جدید رژیم صهیونیستی به غزه را بررسی می‌کند؛

سناریوی پیچیده اسرائیل در مواجهه با مقاومت؛آتش‌بس یا ادامه جنگ؟

افزایش حملات اسرائیل به نوار غزه، همزمان با بن‌بست مذاکرات تبادل اسرا، نشان از تزلزل راهبردی این رژیم دارد. فشارهای داخلی و بین‌المللی، تل‌آویو را در موقعیتی دشوار قرار داده و نتانیاهو با فرار از مذاکرات، به‌دنبال خرید زمان است. اما معادلات جدید میدانی، جایگاه مقاومت فلسطین را تقویت کرده و گزینه‌های اسرائیل را محدود ساخته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر بار دیگر به حملات گسترده علیه نوار غزه متوسل شده است. از حملات توپخانه‌ای تا بمباران پهپادی و حتی بستن گذرگاه‌های ارتباطی، همه این اقدامات نشان‌دهنده تلاش این رژیم برای تشدید فشار بر حماس و مردم غزه است. در عین حال، همزمانی این اقدامات با تصمیمات دولت آمریکا در تسریع ارسال تسلیحات به اسرائیل، حاکی از یک هماهنگی راهبردی میان تل‌آویو و واشنگتن برای تغییر معادلات میدان و مذاکرات است. اما آیا این نمایش قدرت واقعی است یا تلاشی برای فرار از الزامات مرحله دوم توافق آتش‌بس؟

افزایش تنش نظامی؛ راهبردی برای تعویق مذاکرات

تحولات اخیر نشان می‌دهد که اسرائیل تلاش دارد مذاکرات مرحله دوم تبادل اسرا را به تعویق بیندازد. مرحله اول توافق که به آزادی برخی اسرا و دریافت کمک‌های بشردوستانه منجر شد، بدون دستیابی به توافق جدید پایان یافت. صهیونیست‌ها که با فشار داخلی برای پذیرش شروط مقاومت مواجه هستند، گزینه تشدید حملات را به‌عنوان ابزاری برای فرار از مذاکره انتخاب کرده‌اند. این در حالی است که بر اساس معادلات نظامی و سیاسی، حماس دست برتر را در این مذاکرات دارد و تمایل تل‌آویو به تمدید مرحله نخست آتش‌بس، نشان‌دهنده ناتوانی آن در پذیرش شروط جدید است.

فشار داخلی بر نتانیاهو؛ شکاف در سیاست‌های جنگی

یکی از چالش‌های کلیدی اسرائیل، افزایش اعتراضات داخلی علیه سیاست‌های نتانیاهو در قبال جنگ غزه است. خانواده‌های اسرای اسرائیلی که همچنان در دست حماس هستند، از دولت خواسته‌اند که برای آزادی آنها مذاکره کند. در مقابل، جناح‌های افراطی در کابینه صهیونیستی بر تشدید حملات و قطع کامل کمک‌های بشردوستانه اصرار دارند. این اختلافات، تزلزل در سیاست‌های جنگی اسرائیل را نشان می‌دهد و ناتوانی این رژیم در مدیریت بحران را آشکار می‌سازد.

ابعاد نظامی و امنیتی؛ ضعف اطلاعاتی اسرائیل

روند تحولات میدانی و گزارش‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که اسرائیل در مدیریت جنگ با چالش‌های جدی مواجه است. علی‌رغم دریافت میلیاردها دلار تسلیحات از آمریکا، این رژیم نتوانسته است بر ضعف‌های امنیتی و اطلاعاتی خود غلبه کند. گزارش کمیته بررسی جنگ، نشان‌دهنده ناتوانی صهیونیست‌ها در پیش‌بینی و واکنش سریع به تحرکات مقاومت است. علاوه بر این، تداوم حملات ارتش اسرائیل به غزه بدون تغییر در معادلات میدان، مؤید آن است که این اقدامات بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند تا یک راهبرد کارآمد برای تغییر شرایط جنگ.

ابعاد بین‌المللی؛ کاهش حمایت جهانی از اسرائیل

در سطح بین‌المللی، شرایط برای اسرائیل پیچیده‌تر شده است. اجماع جهانی در محکومیت حملات این رژیم به غزه و کاهش حمایت از سیاست‌های آمریکا در منطقه، موقعیت تل‌آویو را در صحنه دیپلماتیک تضعیف کرده است. همزمان، اختلافات میان اروپا و آمریکا بر سر جنگ اوکراین و کاهش همکاری‌های اقتصادی و امنیتی میان دو طرف، فضای بیشتری برای مقاومت فلسطین در عرصه بین‌المللی ایجاد کرده است.

سناریوهای پیش رو؛ ادامه جنگ یا پذیرش شکست؟

اسرائیل اکنون در یک دو راهی قرار دارد: یا باید مرحله دوم مذاکرات را بپذیرد و به شروط مقاومت تن دهد، یا اینکه با ادامه حملات نظامی و اعمال فشار بر غزه، سعی کند زمان بخرد و بحران داخلی خود را مدیریت کند. تجربه نشان داده است که ادامه جنگ بدون دستاورد، تنها موجب افزایش هزینه‌های سیاسی و اقتصادی برای این رژیم خواهد شد. در مقابل، مقاومت فلسطین با حفظ موقعیت خود در مذاکرات، همچنان ابتکار عمل را در دست دارد و می‌تواند شرایط مطلوب‌تری را برای تبادل اسرا و رفع محاصره غزه رقم بزند.

تحولات اخیر نشان می‌دهد که اسرائیل نه‌تنها در تحقق اهداف نظامی خود ناکام مانده، بلکه در عرصه سیاسی و دیپلماتیک نیز با چالش‌های جدی مواجه است. تأخیر در آغاز مذاکرات مرحله دوم و تلاش برای تمدید مرحله نخست آتش‌بس، تلاشی آشکار برای فرار از پذیرش شکست است. اما واقعیت میدانی و فشارهای داخلی و بین‌المللی، نشان می‌دهد که این راهبرد نمی‌تواند دوام داشته باشد و در نهایت، صهیونیست‌ها مجبور خواهند شد که شرایط مقاومت را بپذیرند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید