×
بین الملل
شناسه خبر : 214988
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/12 ساعت 17:00
توقف انتقال کمک‌ها به نوار غزه توسط نتانیاهو

توقف انتقال کمک‌ها به نوار غزه توسط نتانیاهو

نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد به دلیل مخالفت حماس با پیشنهاد نماینده آمریکا در غرب آسیا، انتقال کمک‌ها به نوار غزه را متوقف کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به مخالفت حماس با پیشنهاد «استیو ویتکاف» (نماینده آمریکا در غرب آسیا) تصمیم گرفتیم ورود کمک‌ها و تدارکات به غزه را متوقف کنیم. اگر حماس روی موضع خود پافشاری کند و اسرا را آزاد نکند، این اقدام تبعات دیگری هم خواهد داشت.

وی افزود رژیم صهیونیستی با هماهنگی کامل با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و تیمش با این پیشنهاد نماینده آمریکا موافقت کرد.

نتانیاهو تهدید کرد حماس اگر گمان می‌کند که می‌تواند بدون آزادی اسرای صهیونیست، آتش‌بس را تمدید کند، در اشتباه است.

وی گفت حماس ۵۹ اسیر صهیونیستی را تحت اسارت دارد که ۲۴ تن از آنها زنده هستند و رژیم صهیونیستی از هیچ اسیری نمی‌گذرد و برای آزادی همه آنها مصمم است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد این رژیم در طول مرحله اول آتش‌بس، مفاد توافق را نقض نکرده است اما حماس بارها آن را نقض کرده است.  

وی مدعی شد آتش‌بس موقت رایگانی بدون آزادی اسرای صهیونیستی وجود نخواهد داشت.

نتانیاهو مدعی شد حماس همه تدارکات و کالاهایی که وارد غزه می‌شود، تصاحب می‌کند.

وی افزود: اگر احساس کنیم مذاکرات آتش‌بس بی نتیجه است به جنگ در غزه باز می‌گردیم. اما اگر حماس با پیشنهاد ویتکاف موافقت کند، بلافاصله آن را اجرایی خواهیم کرد.

در همین زمینه،‌ دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم از صبح امروز دستور توقف کامل ورود کالاها و کمک‌های انسانی به نوار غزه را صادر کرده است.

بر اساس این بیانیه، این اقدام در پی پایان یافتن مرحله نخست توافق آتش‌بس و همچنین امتناع جنبش حماس از پذیرش پیشنهاد مطرح‌شده از سوی «استیو ویتکاف» صورت گرفته است.

نماینده آمریکا در غرب آسیا پیشنهاد کرده بود آتش‌بس موقت در ماه مبارک رمضان و همچنین «عید پسح» میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شود. بر اساس پیشنهاد ویتکاف، در اولین روز آتش‌بس، نیمی از اسرای مرده و زنده آزاد خواهند شد و بقیه اسرا نیز پس از برقراری آتش‌بس دائمی آزاد می‌شوند.

استیو ویتکاف پس از این نتیجه گیری که در این مرحله امکان نزدیک کردن دو طرف برای پایان دادن به جنگ وجود ندارد و زمان بیشتری برای مذاکرات در مورد آتش بس دائمی نیاز است، این طرح را پیشنهاد کرد. بر اساس این طرح، رژیم صهیونیستی می‌تواند پس از ۴۲ روز در صورت بی‌نتیجه ماندن مذاکرات، جنگ را از سر بگیرد.

گروه‌های مقاومت فلسطین هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در واکنش به هفت دهه جنایات اشغالگران، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ (سوم آذرماه ۱۴۰۲) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد. این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۰ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد و مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.

توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، صبح یکشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد که شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول می‌انجامد و در طول این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

در حالی که قرار بود مذاکرات برای مرحله دوم توافق در شانزدهمین روز از مرحله اول توافق (سوم فوریه) آغاز شود، بنیامین نتانیاهو مانع از آن شد، زیرا می‌خواهد تنها مرحله اول را تمدید کند که با مخالفت حماس مواجه شد.

مرحله اول توافق دیروز (شنبه) بدون توافق برای ورود به مرحله دوم پایان یافت.

طبق مرحله اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا، ۳۳ اسیر اسرائیلی در ازای آزادی حدود ۲۰۰۰ اسیر فلسطینی، از غزه آزاد شدند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پهپادها برای جلوگیری از سرقت اموال به کمک پلیس می‌آیند
ممنوعیت ساخت سلاح ارواح در آمریکا
بهترین شوینده‌های پوست کدامند؟
سرفه‌های آلرژیک و عفونی نشانه چه بیماری‌هایی هستند؟
تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر اضطراب نوجوانان
با این راهکار ساده از خطر ابتلا به آلزایمر رها شوید
کمبود چه غذایی به حافظه آسیب می‌زند؟
محرومیت بازیکن جنجالی بنفیکا
پاریس: خواستار ممنوعیت تردد دریایی روسیه هستیم
وزیر خارجه اسپانیا: صحبت از وقوع جنگ جهانی سوم اغراق آمیز است
واکنش شورای همکاری فارس به مواضع عراق در مورد مرز با کویت
نخست‌وزیر انتاریو: ترامپ به‌تنهایی جهان را به آشوب کشانده است
درآمد چند صد میلیون دلاری قزاقستان از مالیات گوگل
انصارالله به‌دنبال افزایش سطح آمادگی برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا
هشدار درباره تشدید بحران بهداشتی و انسانی در غزه
درخواست روسیه از آمریکا: از اقدام نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران صرفنظر کن
کدام معاون رئیس جمهور خواهد شد؛ «روبیو یا ونس؟»
نیروهای عملیاتی هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند
درخواست زلنسکی از ترامپ؛ در کنار ما بمان!
به‌تعویق افتادن سفر روبیو به اراضی اشغالی
شکست اروپا در رابطه با تحریم‌های جدید ضدروسی
واکنش فرمانداری تهران به حواشی رد صلاحیت برخی داوطلبان انتخابات شوراها
جزئیات تازه از فساد 17 همتی سلاطین سکه و خودرو
شایعه بازداشت دانشجویان بوعلی‌سینا تکذیب شد
دلیل ارسال پیامک عجیب مشخص شد
امضای سند همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان
بازگشایی همه موزه‌ها در نوروز
ادعای ترامپ: روسای جمهور تاثیر گذار هدف خشونت قرار می‌گیرند
سقوط بالگرد نظامی در پرو با 15 کشته
تشدید تحریم‌های حقوق‌بشری علیه روسیه توسط اتحادیه اروپا
نتانیاهو: با روزهای پیچیده‌ و چالش‌برانگیزی مواجه هستیم
ترامپ با حمله به ایران، متحمل شکستی طولانی‌مدت خواهد شد
حذف نام «اسرائیل» از صورتجلسه‌های پارلمان اردن
بازداشت سفیر پیشین انگلیس در آمریکا در ارتباط با پرونده اپستین
هشدار ژنرال آمریکایی به ترامپ درباره حمله به ایران
نورنما |5 اسفند سالروز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس گرامی باد
آتش‌سوزی در یک گاراژ چوب‌بری در بزرگراه آزادگان تهران
خروج فوری دانشجویان عراقی از ایران کذب است
دور بعدی مذاکرات روسیه و اوکراین احتمالا آخر هفته جاری برگزار می‌شود
رقابت سخت در صدر جدول؛ سپاهان به رتبه دوم رسید
شیخ نعیم قاسم: پیروزی یا شهادت؛ شکست در قاموس مقاومت جایی ندارد
پزشکیان: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع متقابل است
آمریکا در آستانه جنگ؛ خاکریز بلند عدم قطعیت‌ها ترامپ را متوقف کرده!
عمار حکیم: ثبات ایران رکن مهم برای امنیت و ثبات منطقه است
گزارش تصویری | موج تازه خشونت ها در مکزیک پس از کشته شدن «ال منچو»
«باتلاق راهبردی» آمریکا
بلومبرگ: ویتکاف و کوشنر پنجشنبه برای مذاکره با ایران راهی ژنو می‌شوند
اسرائیل بیمارستان زیرزمینی می‌سازد
ترامپ هم ایران را تحریم می‌کند و هم برایش اشک تمساح می‌ریزد!
توقف تصویب توافق تجاری با آمریکا توسط اتحادیه اروپا