×
بین الملل
شناسه خبر : 214988
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/12 ساعت 17:00
توقف انتقال کمک‌ها به نوار غزه توسط نتانیاهو

توقف انتقال کمک‌ها به نوار غزه توسط نتانیاهو

نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد به دلیل مخالفت حماس با پیشنهاد نماینده آمریکا در غرب آسیا، انتقال کمک‌ها به نوار غزه را متوقف کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به مخالفت حماس با پیشنهاد «استیو ویتکاف» (نماینده آمریکا در غرب آسیا) تصمیم گرفتیم ورود کمک‌ها و تدارکات به غزه را متوقف کنیم. اگر حماس روی موضع خود پافشاری کند و اسرا را آزاد نکند، این اقدام تبعات دیگری هم خواهد داشت.

وی افزود رژیم صهیونیستی با هماهنگی کامل با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و تیمش با این پیشنهاد نماینده آمریکا موافقت کرد.

نتانیاهو تهدید کرد حماس اگر گمان می‌کند که می‌تواند بدون آزادی اسرای صهیونیست، آتش‌بس را تمدید کند، در اشتباه است.

وی گفت حماس ۵۹ اسیر صهیونیستی را تحت اسارت دارد که ۲۴ تن از آنها زنده هستند و رژیم صهیونیستی از هیچ اسیری نمی‌گذرد و برای آزادی همه آنها مصمم است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد این رژیم در طول مرحله اول آتش‌بس، مفاد توافق را نقض نکرده است اما حماس بارها آن را نقض کرده است.  

وی مدعی شد آتش‌بس موقت رایگانی بدون آزادی اسرای صهیونیستی وجود نخواهد داشت.

نتانیاهو مدعی شد حماس همه تدارکات و کالاهایی که وارد غزه می‌شود، تصاحب می‌کند.

وی افزود: اگر احساس کنیم مذاکرات آتش‌بس بی نتیجه است به جنگ در غزه باز می‌گردیم. اما اگر حماس با پیشنهاد ویتکاف موافقت کند، بلافاصله آن را اجرایی خواهیم کرد.

در همین زمینه،‌ دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم از صبح امروز دستور توقف کامل ورود کالاها و کمک‌های انسانی به نوار غزه را صادر کرده است.

بر اساس این بیانیه، این اقدام در پی پایان یافتن مرحله نخست توافق آتش‌بس و همچنین امتناع جنبش حماس از پذیرش پیشنهاد مطرح‌شده از سوی «استیو ویتکاف» صورت گرفته است.

نماینده آمریکا در غرب آسیا پیشنهاد کرده بود آتش‌بس موقت در ماه مبارک رمضان و همچنین «عید پسح» میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شود. بر اساس پیشنهاد ویتکاف، در اولین روز آتش‌بس، نیمی از اسرای مرده و زنده آزاد خواهند شد و بقیه اسرا نیز پس از برقراری آتش‌بس دائمی آزاد می‌شوند.

استیو ویتکاف پس از این نتیجه گیری که در این مرحله امکان نزدیک کردن دو طرف برای پایان دادن به جنگ وجود ندارد و زمان بیشتری برای مذاکرات در مورد آتش بس دائمی نیاز است، این طرح را پیشنهاد کرد. بر اساس این طرح، رژیم صهیونیستی می‌تواند پس از ۴۲ روز در صورت بی‌نتیجه ماندن مذاکرات، جنگ را از سر بگیرد.

گروه‌های مقاومت فلسطین هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در واکنش به هفت دهه جنایات اشغالگران، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ (سوم آذرماه ۱۴۰۲) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد. این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۰ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد و مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.

توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، صبح یکشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد که شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول می‌انجامد و در طول این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

در حالی که قرار بود مذاکرات برای مرحله دوم توافق در شانزدهمین روز از مرحله اول توافق (سوم فوریه) آغاز شود، بنیامین نتانیاهو مانع از آن شد، زیرا می‌خواهد تنها مرحله اول را تمدید کند که با مخالفت حماس مواجه شد.

مرحله اول توافق دیروز (شنبه) بدون توافق برای ورود به مرحله دوم پایان یافت.

طبق مرحله اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا، ۳۳ اسیر اسرائیلی در ازای آزادی حدود ۲۰۰۰ اسیر فلسطینی، از غزه آزاد شدند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت