×
بین الملل
شناسه خبر : 214954
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/12 ساعت 13:49
پوتین به دنبال از سرگیری فعالیت خط لوله نورد استریم 2

فایننشال تایمز؛

پوتین به دنبال از سرگیری فعالیت خط لوله نورد استریم 2

خط لوله دوم نورد استریم 2 که دارای ظرفیت سالانه 27.7 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی است، بدون آسیب مانده اما هرگز از آن استفاده نشده است و متحد نزدیک رئیس‌جمهوری روسیه، برای از سرگیری فعالیت پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم 2 به اروپا با حمایت سرمایه‌گذاران آمریکایی تلاش می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه فایننشال تایمز مدعی شد که جاسوس سابق و متحد نزدیک رئیس‌جمهوری روسیه، برای از سرگیری فعالیت پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ به اروپا با حمایت سرمایه‌گذاران آمریکایی تلاش می‌کند.

 این رسانه انگلیسی، نوشت: از سرگیری فعالیت خط انتقال گاز از روسیه به اروپا تا قبل از این «غیرقابل تصور» بود و گستردگی رویکرد ترامپ در آشتی دوباره با مسکو را نشان می دهد.

فایننشال تایمز با استناد به اظهارات افراد آگاه از رایزنی های مربوطه نوشت: ماتیاس وارنینگ ایده اولیه برای دستیابی به چنین توافقی را مطرح کرده است. وی تا سال ۲۰۲۳ از مقامات سازمان اطلاعات و امنیت آلمان شرقی بود و سپس اداره شرکت اصلی اپراتور نورد استریم ۲ موسوم به نورد استریم ای جی را برعهده گرفت.

طرح وارنینگ شامل نزدیک شدن به تیم ترامپ از طریق تجار آمریکایی و به عنوان بخشی از تلاش های پشت پرده با هدف میانجی گری برای پایان دادن به جنگ اوکراین و همزمان تعمیق روابط اقتصادی بین آمریکا و روسیه است.

مقاماتی در واشنگتن تایید کرده اند که برخی از مقامات ارشد دولت ترامپ از این طرح برای استفاده از سرمایه گذاران آمریکایی آگاه هستند و آن را بخشی از تلاش ها برای بازسازی روابط با مسکو قلمداد می کنند.

یک فرد آگاه از مذاکرات مربوطه تایید کرد که برخی نسبت به این طرح ابراز علاقه کرده اند و یکی از کنسوسیوم های سرمایه گذاران آمریکایی نسبت به ترسیم توافقی با گازپروم برای دوران پس از لغو تحریم ها اقدام کرده است.

افراد آگاه از این مذاکرات درباره این طرح، تصدیق کرده اند که برخی از مقام های اتحادیه اروپا از بحث های مربوطه مطلع هستند و این موضوع برخی از کشورهای اروپایی را نگران کرده است.

یکی از دو خط لوله نورد استریم ۲ در حمله خرابکارانه در سپتامبر سال ۲۰۲۲ منفجر شد و این انفجار دو خط لوله پروژه قدیمی تر، نورد استریم ۱ را نیز تخریب کرد.

خط لوله دوم نورد استریم ۲ که دارای ظرفیت سالانه ۲۷.۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی است، بدون آسیب مانده اما هرگز از آن استفاده نشده است.

افراد آگاه از رایزنی ها در این زمینه، عنوان کردند طرح اخیر، قدرت بی نظیری را به آمریکا برای اعمال نفوذ در تامین انرژی اروپا می دهد به ویژه آن که اتحادیه اروپا بعد از حمله به اوکراین تلاش کرده وابستگی به گاز روسیه را کاهش دهد.

فایننشال تایمز در ادامه به موانع اجرای این طرح پرداخته و نوشت: این طرح در صورتی اجرا می شود که آمریکا تحریم های روسیه را لغو کند، مسکو با از سرگیری فروش گاز به اروپا که در طول جنگ اوکراین قطع شده بود، موافقت کند و آلمان اجازه دهد گاز به خریداران احتمالی این محصول در اروپا جریان یابد.

این خط لوله که از طریق دریای بالتیک ساخته و تکمیل شد، قرار بود گاز روسیه را به آلمان برساند. نورد استریم ۲ متعلق به شرکت روسی گازپروم است.

بحث ها بر سر طرح از سرگیری پروژه خط لوله نورد استریم ۲ همزمان با تکاپوی دولت ترامپ برای فروختن طرح صلح خود از طریق مذاکرات دوجانبه با روسیه مطرح شده است. ترامپ در این تلاش جدید خود، از شرکت دادن اروپا و اوکراین در مذاکرات خودداری کرده و این امر پایتخت های اروپایی را نگران تنش زدایی در روابط آمریکا با مسکو و تهدید آن برای قاره سبز کرده است.

ترامپ وعده داده در صورت دستیابی به توافق صلح، همکاری های اقتصادی با روسیه را عمیق تر کند.

روسیه به مزایای اقتصادی صلح در اوکراین برای آمریکا اشاره کرده و مدعیست که برخی از شرکت های تجاری از هم اکنون آماده انعقاد توافقات احتمالی هستند.

وارنینگ در گفت وگو با فایننشال تایمز مدعی شد که «در هیچ گونه مذاکره ای با سیاستمداران یا نمایندگان تجاری آمریکا دخالتی ندارد» و به عنوان فردی که تحت تحریم آمریکا قرار دارد مقررات را رعایت می کند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز گفت اطلاعاتی درباره هر گونه مذاکره بر سر خط لوله مذکور در اختیار ندارد.

شرکت گازپروم از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده و نمایندگان حقوقی نورد استریم در پیگیری روند رسیدگی به ورشکستی شرکت مادر نورد استریم ۲ از پاسخگویی به درخواست فایننشال تایمز برای اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده اند.

فایننشال تایمز افزود: وارنینگ ۶۹ ساله در دهه ۱۹۹۰ به دوست نزدیک پوتین تبدیل شد. وی در آن دوران دفتر نمایندگی بانک درسدنر بانک را در سن پترزبورگ تاسیس کرد و همزمان پوتین که هنوز شهرتی نداشت ریاست کمیته روابط خارجی این شهر را برعهده داشت.

به رغم روابط دوستانه دو طرف، وارنینگ حمله به اوکراین را «اشتباهی غیرقابل توصیف» عنوان کرد و در سال ۲۰۲۲ از هیات مدیره دو شرکت دولتی انرژی در روسیه استعفا داد .

وی شرکت نورد استریم ای جی، اپراتور اصلی تحت مالکیت دولت روسیه را که خط لوله نورد استریم را اداره می کند، در سال ۲۰۲۳ ترک کرد، اما در مصاحبه با یک رسانه آلمانی گفت که ، الکسی میلر مدیر اجرایی گازپروم ، تضمین کرده که هزینه های این شرکت را به امید نجات آنچه که از آن باقی مانده است، پوشش خواهد داد.

بایدن در سال ۲۰۲۲ میلادی وارنینگ و اپراتور نورد استریم ۲ ای جی را تحریم کرد. مقامات دولت بایدن سال گذشته علاقه چندانی به پیشنهاد استفان لینچ تاجر آمریکایی که سابقه همکاری با روسیه را دارد، برای خرید نورد استریم ۲ نشان ندادند.

به دنبال مطرح شدن این پیشنهاد از سوی لینچ، سرمایه گذاران احتمالی دیگری نیز مطرح شده اند. به گفته فردی که به طور مستقیم ازمذاکرات گازپروم در این زمینه آگاه است، گفت و گوهای پیشرفته تر این شرکت با کنسریوم متفاوتی از سرمایه گذاران آمریکایی به غیر از لینچ در جریان است.


نظرات

آخرین اخبار
بحران در صف وام ازدواج؛ نیم میلیون جوان در انتظار تسهیلات
امتحانات خردادماه در استان گیلان غیرحضوری شد
کاهش تنوع مدارس از مهر امسال اجرایی می شود؟
رایزنی تلفنی عراقچی و بدرالبوسعیدی
ترافیک در آزادراه‌های منتهی به تهران و هشدار هواشناسی در جاده های شمالی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 2 خرداد + جدول
ایروانی: دولت‌های خلیج فارس موظف به جبران کامل خسارات علیه ایران هستند
طارمی به اردوی آنتالیا رسید
با پرچم رسمی وارد ورزشگاه شوید!
طب سنتی و توصیه‌هایی برای مصرف نوشیدنی‌های تابستانی
ایران سکان‌دار نایب‌رئیسی سازمان بهره‌وری آسیا شد
شکست کنفرانس NPT به دلیل زیاده‌خواهی آمریکا
آغاز به کار سامانه «ثبت ادعا»؛ جزئیات مهم برای مالکان
ده‌گانه دولت دفاع ملی
شوک بزرگ به کاروان ایران با حذف نعمت‌زاده
ایران و آمریکا در کورس تاب‌آوری
عملکرد ضعیف لژیونرها در آستانه جام جهانی 2026
تهدیدات لاتی مذاکرات وانتی!
پیام ترور عزالدین الحداد
خانواده خبرنگار ایرنا خواستار اجرای فوری حکم قصاص قاتل شدند
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 خرداد 1405+ جدول پخش
وعده ترامپ برای پایان سریع «موضوع ایران» و سقوط قیمت نفت
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 2 خرداد 1405 + وضعیت استانها
رایزنی‌های فشرده فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی در تهران
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛ آغاز ثبت نام حضوری از امروز
بمب‌های سدیم در غذاهای فرآوری‌ شده چه خطراتی دارند؟
کشف راه های جدید برای کند کردن پارکینسون
سلولز باکتریایی جایگزینی طبیعی برای پلاستیک
افزایش هزینه استقراض در بازارهای مالی دولت انگلیس
سیل تاکسی روباتیک وایمو را در آتلانتا با خود برد
ناسا به ساختار نسل‌های آینده ستارگان نزدیک شد
ایران اتهام حمله پهپادی به نیروگاه هسته ای امارات را رد کرد
ترامپ در مراسم ازدواج پسرش شرکت نمی‌کند
رایزنی جدید فدراسیون فوتبال با AFC درباره معرفی نمایندگان ایران
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد + علت سفر
دومین پیروزی استقلال با غلبه بر نفت جهرم
تهران حلقه پیوند دیپلماسی همسایگی و همکاری‌های اقتصادی با پاکستان است
مقاومت تنها ضامن حفظ موجودیت لبنان است
پس‌انداز خانوارهای انگلیسی صفر شد
نحوه برگزاری امتحانات و ثبت نمرات هفتم تا دهمی‌های پایتخت اعلام شد
سقوط نرخ فعالیت اقتصادی در منطقه یورو
داوید آلابا از رئال مادرید خداحافظی می کند؟
پشت پرده استعفایی دیگر در دولت ترامپ
ورود نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی به بورس انرژی
تمرینات تیم ملی فوتبال با سه لژیونر برگزار شد
فرانسه قطعنامه ماموریت تنگه هرمز را به شورای امنیت می برد
نخستین اظهارنظر پیاتزا بعد از ورود به تهران چه بود؟
هشدار فرانسه درباره عواقب گزینه نظامی آمریکا علیه تنگه هرمز
تسلط ایران بر گلوگاه اینترنت منطقه و تعیین «مجوز عبور»
چرا رهبران جمهوری‌خواه از رأی‌گیری برای ادامه جنگ با ایران خودداری کردند؟