×
بین الملل
شناسه خبر : 214851
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/11 ساعت 17:53
باسم نعیم: برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی سال‌های زیادی زمان برد

باسم نعیم: برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی سال‌های زیادی زمان برد

یکی از رهبران جنبش حماس تاکید کرد که برنامه‌ریزی برای عملیات طوفان الاقصی سال‌های زیادی زمان برد و یحیی السنوار نقش برجسته‌ای در آن داشت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «باسم نعیم» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با حضور در یکی از برنامه‌های شبکه خبری «الجزیره» درباره شخصیت و دیدگاه شهید یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی این جنبش صحبت کرد.

او در این برنامه از اولین دیدار خود با شهید السنوار بعد از خروج او از زندان در چارچوب قرارداد «وفاداری به آزادگان» (معروف به قرارداد شالیت) گفت و در توصیف ویژگی‌های شخصی این شهید مقاومت اظهار کرد: او مبارزی سرسخت با اسرائیلی‌ها و فردی مهربان با برادرانش و مشتاق روابط خوب با آنها بود. شهید السنوار (ابو ابراهیم) به عنوان فردی بسیار اهل فرهنگ و دارای باور عمیق دینی شناخته می‌شد، او مدرک لیسانس زبان عربی و لیسانس ادبیات عبری داشت و از مدت حبس در زندان‌های رژیم صهیونیستی (۲۲ سال) برای مطالعه هر کتاب و نوشته‌ای که به دستش می‌رسید چه به زبان عربی و چه عبری استفاده کرد.

نعیم در بخش دیگری از این برنامه افشا کرد: شهید السنوار بر این باور بود حاکمیتی که فلسطینی‌ها تحت اشغال دارند، موردی استثنایی است که به دلیل توافقنامه اسلو مجبور به قبول آن شدند، او مشتاق بود آشتی محقق شود تا از زیر فشارهای حاکمیت رها شده و با فراغ بال به سراغ پروژه مقاومت برود، همچنین او سعی داشت طرح جنبش حماس و طرح حاکمیت را از یکدیگر به طور کامل جدا کند. دیدگاه ابو ابراهیم این بود که عملکرد دولت باید به یکی از پرونده‌های دفتر سیاسی جنبش و نه دغدغه اصلی آن تبدیل شود و همانگونه که نعیم گفت: حماس سال ۲۰۱۴ دولت را تحویل داد تا خود را وقف پروژه کند اما شکست خورد چراکه دولت وحدت ملی در نوار غزه به واقعیت تبدیل نشد.

در همین چارچوب شهید السنوار از توانایی فوق‌العاده‌ای در احترام به دیگران حتی با وجود اختلافات سیاسی یا اجتماعی برخوردار بود، از نمونه‌های آن که نعیم در اظهاراتش به آن اشاره کرد، این بود که او از جبهه مردمی آزادسازی فلسطین (حزب چپ‌گرا) تقدیر کرد و در یکی از نشست‌ها ابراز تمایل کرد که اعضای این جبهه جزو کادر حماس بودند، او همواره در خصوص جنبش جهاد اسلامی توصیه به خوبی می‌کرد و آن را از باوفاترین شرکا به ایده مقاومت مسلحانه می‌دانست و می‌گفت: به شما توصیه می‌کنم ورود به هرگونه درگیری با برادران‌مان در جنبش جهاد اسلامی اکیدا ممنوع است.

دیدگاه شهید السنوار در اتاق عملیات مشترک گروه‌ها در نبرد «شمشیر قدس» در سال ۲۰۲۱  و نیز در راهپیمایی‌های بازگشت در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ میلادی منعکس شد و او بر نمایش اتحاد و تقدیر از دیگران تاکید داشت.

این رهبر جنبش حماس درباره دیدگاه شهید السنوار درباره تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: او به جنبش آزادسازی ملی (فتح) به عنوان یک جنبش ملی اصیل نگاه می‌کرد که نمی‌توان آن را حذف کرد و یا تاریخش را پاک کرد، و از آنجایی که بدنه تشکیلات خودگردان جنبش فتح است، کشمکش با فتح باید خنثی شود، او بر این باور بود که ضربه زدن به دشمن رویکردها ضد با حماس در داخل فتح را تضعیف خواهد کرد.  

نعیم افزود: همچنین او بر این باور بود که نبرد اصلی آمادگی برای نبرد سرنوشت‌ساز (طوفان الاقصی) است و هر گونه مشغله رسانه‌ای و سیاسی به نفع رژیم اشغالگر خواهد بود چراکه آن تنها طرفی است که از اختلافات میان ملت فلسطین بهره‌ می‌برد.

به گفته نعیم که در دولت شهید اسماعیل هنیه به عنوان وزیر بهداشت مشغول به کار بود، «برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی سال‌های طولانی زمان برد، ۶۰۰ تونل وجود داشت که حفاری آنها حدود ۲۰ سال زمان برد و السنوار برجسته‌ترین نقش را در مراحل پایانی نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبری ۲۰۲۳ ایفا کرد.»

جنبش حماس در چارچوب دیدگاه رئیس دفتر شهید خود، روابط متمایز و استثنایی را با ۲ جناح فتح در غزه، جناح محمد دحلان، نماینده سابق جنبش فتح در غزه و جریان تشکیلات خودگردان در رام‌الله حفظ کرد در حالی که پیش از این اختلاف‌نظرهای ریشه‌ای و عمیقی درباره این دیدگاه و آینده میان آنها وجود داشت و همینطور او بر آرام کردن تنش‌ها با سایر گروه‌های فلسطینی متمرکز بود.

نعیم درباره دیدار محرمانه‌ای‌ که شهید السنوار با دحلان داشت، گفت: این دیدار در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در چارچوب دیدگاه شهید السنوار برای آرام کردن تنش با گروه‌ها و تمرکز بر مقابله با رژیم اشغالگر اسرائیلی انجام شد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند