×
بین الملل
شناسه خبر : 214851
تاریخ انتشار :

باسم نعیم: برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی سال‌های زیادی زمان برد

یکی از رهبران جنبش حماس تاکید کرد که برنامه‌ریزی برای عملیات طوفان الاقصی سال‌های زیادی زمان برد و یحیی السنوار نقش برجسته‌ای در آن داشت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «باسم نعیم» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با حضور در یکی از برنامه‌های شبکه خبری «الجزیره» درباره شخصیت و دیدگاه شهید یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی این جنبش صحبت کرد.

او در این برنامه از اولین دیدار خود با شهید السنوار بعد از خروج او از زندان در چارچوب قرارداد «وفاداری به آزادگان» (معروف به قرارداد شالیت) گفت و در توصیف ویژگی‌های شخصی این شهید مقاومت اظهار کرد: او مبارزی سرسخت با اسرائیلی‌ها و فردی مهربان با برادرانش و مشتاق روابط خوب با آنها بود. شهید السنوار (ابو ابراهیم) به عنوان فردی بسیار اهل فرهنگ و دارای باور عمیق دینی شناخته می‌شد، او مدرک لیسانس زبان عربی و لیسانس ادبیات عبری داشت و از مدت حبس در زندان‌های رژیم صهیونیستی (۲۲ سال) برای مطالعه هر کتاب و نوشته‌ای که به دستش می‌رسید چه به زبان عربی و چه عبری استفاده کرد.

نعیم در بخش دیگری از این برنامه افشا کرد: شهید السنوار بر این باور بود حاکمیتی که فلسطینی‌ها تحت اشغال دارند، موردی استثنایی است که به دلیل توافقنامه اسلو مجبور به قبول آن شدند، او مشتاق بود آشتی محقق شود تا از زیر فشارهای حاکمیت رها شده و با فراغ بال به سراغ پروژه مقاومت برود، همچنین او سعی داشت طرح جنبش حماس و طرح حاکمیت را از یکدیگر به طور کامل جدا کند. دیدگاه ابو ابراهیم این بود که عملکرد دولت باید به یکی از پرونده‌های دفتر سیاسی جنبش و نه دغدغه اصلی آن تبدیل شود و همانگونه که نعیم گفت: حماس سال ۲۰۱۴ دولت را تحویل داد تا خود را وقف پروژه کند اما شکست خورد چراکه دولت وحدت ملی در نوار غزه به واقعیت تبدیل نشد.

در همین چارچوب شهید السنوار از توانایی فوق‌العاده‌ای در احترام به دیگران حتی با وجود اختلافات سیاسی یا اجتماعی برخوردار بود، از نمونه‌های آن که نعیم در اظهاراتش به آن اشاره کرد، این بود که او از جبهه مردمی آزادسازی فلسطین (حزب چپ‌گرا) تقدیر کرد و در یکی از نشست‌ها ابراز تمایل کرد که اعضای این جبهه جزو کادر حماس بودند، او همواره در خصوص جنبش جهاد اسلامی توصیه به خوبی می‌کرد و آن را از باوفاترین شرکا به ایده مقاومت مسلحانه می‌دانست و می‌گفت: به شما توصیه می‌کنم ورود به هرگونه درگیری با برادران‌مان در جنبش جهاد اسلامی اکیدا ممنوع است.

دیدگاه شهید السنوار در اتاق عملیات مشترک گروه‌ها در نبرد «شمشیر قدس» در سال ۲۰۲۱  و نیز در راهپیمایی‌های بازگشت در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ میلادی منعکس شد و او بر نمایش اتحاد و تقدیر از دیگران تاکید داشت.

این رهبر جنبش حماس درباره دیدگاه شهید السنوار درباره تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: او به جنبش آزادسازی ملی (فتح) به عنوان یک جنبش ملی اصیل نگاه می‌کرد که نمی‌توان آن را حذف کرد و یا تاریخش را پاک کرد، و از آنجایی که بدنه تشکیلات خودگردان جنبش فتح است، کشمکش با فتح باید خنثی شود، او بر این باور بود که ضربه زدن به دشمن رویکردها ضد با حماس در داخل فتح را تضعیف خواهد کرد.  

نعیم افزود: همچنین او بر این باور بود که نبرد اصلی آمادگی برای نبرد سرنوشت‌ساز (طوفان الاقصی) است و هر گونه مشغله رسانه‌ای و سیاسی به نفع رژیم اشغالگر خواهد بود چراکه آن تنها طرفی است که از اختلافات میان ملت فلسطین بهره‌ می‌برد.

به گفته نعیم که در دولت شهید اسماعیل هنیه به عنوان وزیر بهداشت مشغول به کار بود، «برنامه‌ریزی برای طوفان الاقصی سال‌های طولانی زمان برد، ۶۰۰ تونل وجود داشت که حفاری آنها حدود ۲۰ سال زمان برد و السنوار برجسته‌ترین نقش را در مراحل پایانی نبرد طوفان الاقصی در هفتم اکتبری ۲۰۲۳ ایفا کرد.»

جنبش حماس در چارچوب دیدگاه رئیس دفتر شهید خود، روابط متمایز و استثنایی را با ۲ جناح فتح در غزه، جناح محمد دحلان، نماینده سابق جنبش فتح در غزه و جریان تشکیلات خودگردان در رام‌الله حفظ کرد در حالی که پیش از این اختلاف‌نظرهای ریشه‌ای و عمیقی درباره این دیدگاه و آینده میان آنها وجود داشت و همینطور او بر آرام کردن تنش‌ها با سایر گروه‌های فلسطینی متمرکز بود.

نعیم درباره دیدار محرمانه‌ای‌ که شهید السنوار با دحلان داشت، گفت: این دیدار در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در چارچوب دیدگاه شهید السنوار برای آرام کردن تنش با گروه‌ها و تمرکز بر مقابله با رژیم اشغالگر اسرائیلی انجام شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
قیمت دلار امروز شنبه 4 مرداد 1404
نبرد نان؛ نقشه جدید قدرت از مزرعه تا مرزهای ژئوپلیتیک
کشتی «حنظله» با وجود تهدید توسط 30 پهپاد به غزه نزدیک می‌شود
یمن باز هم با موشک «فلسطین 2» به اسرائیل حمله کرد
ترامپ: «در آستانه تحقق بزرگ‌ترین توافق تجاری با اروپا هستیم»
X
آگهی تبلیغاتی