×
سیاسی
شناسه خبر : 214840
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/11 ساعت 16:41
پزشکیان: تفویض اختیار به استانداران را باید با همراهی همه سیستم به پیش ببریم

در نشست استانداران سراسر کشور؛

پزشکیان: تفویض اختیار به استانداران را باید با همراهی همه سیستم به پیش ببریم

رئیس جمهور گفت: تفویض اختیار به استانداران را باید با تعامل و رسیدن به درک مشترک، همراهی و همکاری همه سیستم به پیش ببریم. با همت و تلاش و ایده‌های برآمده از شناخت و اشراف استانداران به ظرفیت‌های استان‌های کشور به خصوص استان‌های مرزی می‌توانیم با قدرت بر مشکلات غلبه کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه در «نشست استانداران سراسر کشور» ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه ما و شما بار سنگینی بر دوش داریم و باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات انباشته کشور را حل کنیم، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در سخنان استانداران محترم بازتاب بیشتری داشت، اعمال نظر و فشار در انتصاب مقامات استانی بود. یکی از موثرترین راهکارهای رفع این مشکل تدوین شاخص‌هایی برای هر مسئولیت و منصب است تا افراد از هر طریقی که معرفی شدند، به شرط تطبیق با این شاخص‌ها منصوب شوند.

رئیس جمهور افزود: اگر برای هر جایگاهی متناسب با توانمندی‌های مورد نیاز، شاخص‌هایی در زمینه مهارت‌ها، سوابق، تحصیلات، تخصص در زمینه‌های کارگروهی، مدیریت، حل مسئله و برنامه‌ریزی تدوین شد، آن وقت تفاوتی ندارد که افراد برای انتصاب، از طرف چه فرد یا مرجعی پیشنهاد شوند، هر کس که بیشترین انطباق را با شاخص‌ها داشت، منصوب خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت‌ها باید بر اساس اصول مسئولیت‌پذیری، نوع عملکرد و پاسخگویی واگذار و ساختار اجرایی نیز بر اساس مدیریت عملکرد نیروی انسانی، پرداخت بر اساس عملکرد، اعطای اختیارات مورد نیاز برای تحقق اهداف مدنظر، پاسخگویی و اصلاح ساز و کارها کارآمد شوند، گفت: شما این چارچوب‌ها را با مشورت کارشناسان تهیه کنید تا ما با طی روال قانونی تأییده آنها را بگیریم؛ با اجرای این رویه‌ها و انتصاب افراد بر اساس شاخص‌ها دیگر خیلی جایی برای اختلاف و دعوا باقی نمی‌ماند.

پزشکیان در ادامه با اشاره به موضوع تفویض اختیارات به استانداران خاطرنشان کرد: در موضوع تفویض اختیارات نیز کار به شکل دستوری آنچنان که باید به پیش نمی‌رود، بلکه باید با تعامل و رسیدن به درک مشترک همراهی و همکاری همه سیستم را جلب کنیم. تلاش ما بر این است که تا پیش از پایان سال با مشخص کردن چارچوب اهداف مدنظر، اختیارات لازم را احصا کرده و روش‌های استفاده از این اختیارات برای رسیدن به اهداف مدنظر را نیز نهایی و ابلاغ کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه در سخنانی که استانداران مطرح کردند، اشاره به موضوع مدرسه‌سازی نشد، افزود: محور تلاش‌های شما در این زمینه باید بالفعل کردن مشارکت‌های مردمی باشد؛ با تشکیل هیئت امناهای محلی اول مشارکت‌های مردمی را جلب کنید و بعد از ظرفیت‌های خیرین و مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه‌ها نیز به نحو شایسته بهره بگیرید. آینده این کشور متعلق به فرزندان ماست که اگر به شکل صحیح آموزش ببینند، آینده را خواهند ساخت و اگر آموزش صحیح نبینند، فقط مشکلات را تشدید می‌کنند.

رئیس جمهور همچنین به موضوع ارتقای کیفی روش‌های آموزشی در مدارس اشاره و تصریح کرد: برای تشکیل و ارتقای سرمایه اجتماعی و همراه کردن مردم با روند توسعه پایدار کشور، باید کیفیت آموزش کشور ارتقا یابد؛ رفتار نوجوانان و جوانان ما به شکل دستوری و با بگیر و ببند، اصلاح نخواهد شد، رفتار نسل آینده امروز و در مهدکودک‌ها و مدارس و دانشگاه‌ها در حال شکل‌گیری و قوام یافتن است.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع تلاش دولت برای تسریع در اجرای پروژه خط‌آهن رشت-آستارا اشاره کرد و اظهار داشت: در مناطق شمالی کشور که اراضی به دلیل پوشش‌های جنگلی و کاربردهای زراعی ارزش بسیار بالایی دارند، باید سعی شود حداکثر بهره‌برداری از حداقل اراضی تملک شده برای مثلا خط‌آهن و جاده به عمل آید. در این زمینه نیز باید از تجارب موفق بین‌المللی بهره گرفت تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. تمهید مقدمات لازم برای تکمیل این پروژه در راستای تکمیل کریدورهای کشور باید با جدیت دنبال شود.

پزشکیان استانداران را امیدهای کشور برای ناامید و ناکام گذاشتن فشارها و تحریم‌ها علیه کشور توصیف و تصریح کرد: به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست که با صحبت و ادعای فردی در آن سوی دنیا اقتصاد ما متلاطم شود. با همت و تلاش و ایده‌های برآمده از شناخت و اشراف شما به ظرفیت‌های استان‌های کشور به خصوص استان‌های مرزی می‌توانیم با قدرت بر مشکلات غلبه کنیم. با اختیاراتی که به شما تفویض خواهد شد و تسهیلی که در برقراری ارتباط و افزایش مراودات استان‌های مرزی صورت خواهد گرفت، این استان‌ها می‌توانند کمک بزرگی به حل مشکلات کشور بکنند.

رئیس جمهور امنیت، سلامت، آموزش، معیشت و مسکن را اولویت‌های اساسی دولت برشمرد و گفت: برنامه‌های خود را با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استانی برای رفع مشکل مسکن ارائه دهید و ما نیز تلاش خواهیم کرد موانع و دست‌اندازها را برطرف کنیم تا سرعت شما در رفع مشکلات کشور افزایش یابد.

در ابتدای این نشست وزیر کشور نیز با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه 6 ماه پرکار را با رویکرد اصلی توجه به شعار وفاق و همبستگی و با رویکرد مردم‌مداری در همه امور پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: توجه به مسایل اجتماعی و جلوگیری از غلبه رویکرد امنیتی به این عرصه یکی از رویکردهای اصلی وزارت کشور در این مدت بوده است.

اسکندر مومنی موضوع ساماندهی مسئله انرژی و مدیریت مصرف، مشارکت موثر در نهضت اجرای عدالت در نظام آموزشی و رفع کاستی‌های فضاهای آموزشی، تلاش برای ساماندهی موضوع پسماندها، توجه به حوزه حمل و نقل عمومی، ایجاد انسجام و یکپارچگی میان شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت احزاب و گروه‌های مرجع و پیگیری موضوع تفویض اختیار به استانداران را از جمله دیگر موضوعات کاری 6 ماه گذشته وزارت کشور برشمرد و تصریح کرد: در جلسه امروز که آخرین نشست استانداران در سال 1403 است نیز موضوع تنظیم بازار آخر سال، معیشت مردم به ویژه با توجه به فرارسیدن ماه رمضان و تمهید مقدمات و تسهیلات سفرهای نوروزی بررسی خواهد شد.

همچنین استانداران خوزستان، تهران، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، کرمانشاه، فارس، قزوین، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد، کردستان، همدان و هرمزگان نیز در سخنانی به تشریح مهمترین مسایل و برنامه‌های خود در استان‌های محل خدمت‌شان پرداختند.


نظرات

آخرین اخبار
نگاه کارشناسی به منافع ملی + فایل صوتی
از پذیرش قطع‌نامه 598 تا توافق با آمریکا
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛از خسارت به پایگاه‌های آمریکاتا تحریم‌های جدید علیه ایران
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 28 شهریور؛ قیمت نمایندگی و بازار + جدول قیمت ها
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 28 شهریور + جدول
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد