×
اجتماعی
شناسه خبر : 214752
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/11 ساعت 08:15
سونامی سرطان پستان در جهان‌؛ چرا زنان ایرانی زودتر بیمار می‌شوند؟

نورنیوز از افزایش چشمگیر موارد ابتلا به سرطان پستان در ایران و جهان گزارش می‌دهد؛

سونامی سرطان پستان در جهان‌؛ چرا زنان ایرانی زودتر بیمار می‌شوند؟

روند صعودی ابتلا به سرطان پستان زنگ خطر جدیدی برای سلامت جهانی به صدا درآورده است. طبق پیش‌بینی‌های سازمان جهانی بهداشت، تا سال 2050 میلادی، آمار مبتلایان به این بیماری به شکل چشمگیری افزایش خواهد یافت و میلیون‌ها نفر جان خود را از دست خواهند داد. در ایران نیز این روند نگران‌کننده است و میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان، پایین‌تر از استانداردهای جهانی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: طبق جدیدترین پیش‌بینی‌های مرکز بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) وابسته به سازمان جهانی بهداشت (WHO)، ابتلاء جهانی به سرطان پستان در دهه‌های آینده به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. بر اساس این گزارش، تا سال ۲۰۵۰، تعداد مبتلایان سالانه به این بیماری به ۳.۲ میلیون نفر خواهد رسید و ۱.۱ میلیون نفر نیز جان خود را از دست خواهند داد. این روند رشد ناشی از ترکیبی از عوامل از جمله افزایش سن جمعیت، شیوه‌های زندگی ناسالم و عدم دسترسی به روش‌های پیشگیری و درمان در برخی کشورها است.

نابرابری در نرخ ابتلا و مرگ‌ومیر

داده‌های WHO نشان می‌دهند که نابرابری‌های چشمگیری در نرخ ابتلا و مرگ ناشی از سرطان پستان وجود دارد. در کشورهای با شاخص توسعه انسانی (HDI) بالا، ۱ زن از هر ۱۲ زن در طول زندگی به سرطان پستان مبتلا می‌شود، اما نرخ مرگ‌ومیر نسبتاً پایین‌تر است (۱ نفر از هر ۷۱ زن). در مقابل، در کشورهای کم‌تر توسعه‌یافته، احتمال ابتلا کمتر است (۱ در ۲۷ زن)، اما نرخ مرگ‌ومیر بالاتر (۱ در ۴۸ زن) است که این موضوع به محدودیت‌های شدید در تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر برمی‌گردد.

آمار سرطان پستان در ایران

بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت ایران، سالانه بیش از ۱۸ هزار زن در کشور به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. همچنین، روند ابتلا به این بیماری در ایران سالانه حدود ۶ درصد افزایش می‌یابد. نکته قابل‌توجه این است که میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران، ۱۰ تا ۱۵ سال کمتر از سایر کشورها است، به این معنا که بسیاری از مبتلایان ایرانی در سنین پایین‌تر به این بیماری دچار می‌شوند.

متخصصان بر این باورند که سبک زندگی بانوان ایرانی، از جمله تغییرات وزنی زیاد، ورزش نکردن و تغذیه نامناسب، از عوامل مهم در افزایش این آمار است. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که طی ۱۰ سال آینده، میزان سرطان پستان در کشور ۱.۵ تا ۲ برابر شود که این مسأله ضرورت اقدامات پیشگیرانه و غربالگری زودهنگام را دوچندان می‌کند.

دلایل افزایش سرطان پستان و راهکارها

عوامل خطری مانند افزایش سن، چاقی، مصرف الکل، استفاده از هورمون‌های جایگزین پس از یائسگی، سابقه خانوادگی و برخی جهش‌های ژنتیکی، در افزایش موارد سرطان پستان نقش دارند. تقریباً ۵۰ درصد موارد سرطان پستان در زنانی رخ می‌دهد که هیچ عامل خطر مشخصی ندارند، جز جنسیت و سن بالا. به همین دلیل، غربالگری زودهنگام و آموزش عمومی درباره علائم بیماری از جمله استراتژی‌های کلیدی برای کاهش میزان ابتلاء به سرطان پستان هستند.

چالش‌های جهانی و اقدامات ضروری

در حالی که سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان ۱۵۷ کشور از ۱۸۵ کشور جهان است، بسیاری از کشورها هنوز پوشش کافی برای تشخیص و درمان آن ندارند. تنها ۳۹ درصد کشورها مراقبت‌های پایه‌ای سرطان را تحت پوشش خدمات بهداشتی همگانی قرار داده‌اند و تنها ۲۸ درصد خدمات مراقبتی تسکینی مانند تسکین درد را شامل می‌شوند.

سرطان پستان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشتی در جهان است که طی سال‌های آینده ابعاد گسترده‌تری پیدا خواهد کرد. سازمان جهانی بهداشت تأکید دارد که کشورها باید سرمایه‌گذاری بیشتری در غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری انجام دهند. همچنین، کاهش نابرابری‌های بهداشتی از طریق تأمین مالی بهتر و گسترش دسترسی به خدمات درمانی، می‌تواند میزان مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری را کاهش دهد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چمران: تاکسی‌های پلاک شهرستان نمی‌توانند در تهران فعالیت کنند
تیم ملی فوتبال بانوان ایران امروز به مصاف هند می‌رود
اخراج 16 هزار کارمند نستله در پی تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی
سفر معاون ترامپ به نوار غزه به دلایل امنیتی لغو شد
«سانائه تاکایچی» اولین زن نخست‌وزیر در تاریخ ژاپن شد
نه به پادشاهی!
سرماخوردگی تا 8 بار در سال برای کودکان طبیعی است
دزدی از موزه لوور و اعتبار فرانسه را زیر سوال برد
نقص فنی برق، خط 5 مترو تهران را دچار اختلال کرد
افشای پیام تند فرستادگان ترامپ به نتانیاهو درباره آتش‌بس غزه
سیاست‌نامه | چه کسی در تئور اختلافات سیاسی هیزم می‌گذارد؟
ناکامی دوباره سنای آمریکا در تصویب بودجه؛ دولت همچنان تعطیل
علت سرگیجه هنگام تغییر وضعیت خواب چیست؟
آفتاب آنتالیا زیر سایه دلار یارانه‌ای!
جزایر سه‌گانه ایرانی در انتظار ورود به تقویم
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 29 مهر+ وضعیت استان ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 29 شهریور 1404 + ساعت بازی سپاهان
چرا نباید از رسیدن به 60 سالگی ترسید؟
بهره هوشی دوقلوهای همسان یکسان نیستند!
گل‌های دی ان ای به بدن دارو می‌رسانند!
خشونت علیه مسلمانان در هند به سرگرمی تبدیل شده است
هشدار درباره رژیم کتوژنیک
برای سلامتی ریه ها آه بکشید
گفتگوی عراقچی و گوترش پیرامون مسائل غزه
کارشکنی اسرائیل در غزه همزمان با آغاز مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس
اولتیماتوم چند هفته‌ای ترامپ به چین
شهادت 270 نفر در لبنان پس از برقراری آتش بس
سهمیه جهانی برای گلبال ایران
اسرائیل طرح آمریکا برای توقف حملات به لبنان را رد کرد
غریب‌آبادی: همکاری با آژانس در چارچوب توافق قاهره‌ متوقف شد
آمریکا تحریم های سوریه را لغو می کند؟
اعتراف عجیب نتانیاهو به نسل کشی در غزه
چرا داوران دیدار استقلال و الوحدات تغییر کردند؟
ادعای نیوزویک درباره گسترش همکاری‌های تهران و مسکو
راه‌حل قالیباف برای مترو حومه و بافت فرسوده تهران
نورنما | عبور جالب یک کشتی از تنگه پاناما
کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال!
قتل خونین پدرزن توسط دامادش
ماجرای احضار کادر فنی پرسپولیس چیست؟
وزیر میراث فرهنگی : اختیاراتم را به استانداران تفویض کردم
نظامیان آذربایجانی به نیروهای چند ملیتی در غزه پیوستند
آمریکایی‌ ها در صدر گردشگران حرم حضرت معصومه (س)
تعطیلی پالایشگاه روسیه به دنبال حمله پهپادی اوکراین
بازدید همسران سفیران 20 کشور از گروه صنعتی و پژوهشی زر(زرکام)
دومین پیروزی تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان
رئیس جمهور سابق فرانسه روانه زندان شد
درخشش پرشکوه دختران هندبالیست ایران مقابل چین
علی مطهری: جای حجاب، کم‌فروشی و گرانفروشی را رصد کنید
واکنش عراقچی به ادعاهای ضدایرانی لهستان
جزئیات سقوط بالگرد نیروی دریایی آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی