×
سیاسی
شناسه خبر : 214748
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/10 ساعت 21:42
واکنش قاطع ایران به گزافه‌گویی وزیر خارجه ترکیه

واکنش قاطع ایران به گزافه‌گویی وزیر خارجه ترکیه

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه ترکیه گفت: ندیدن دست‌های آشکار و پنهان آمریکا و اسرائیل در تحولات منطقه اشتباه بزرگی است.

نورنیوز-گروه سیاسی:سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات وقیحانه هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: ما در مواضع اصولی خود ثابت‌قدم هستیم.

 اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه ترکیه گفت: ندیدن دست‌های آشکار و پنهان آمریکا و اسرائیل در تحولات منطقه اشتباه بزرگی است. روشن است که به تعبیر وزیر امور خارجه ترکیه «منطقه باید از فرهنگ سلطه‌جویی یک کشور بر دیگران رها شود؛ نه عرب‌ها، نه ترک‌ها، نه کردها و نه ایرانی‌ها؛ هیچ‌یک نباید به دنبال تسلط بر دیگری، ایجاد مزاحمت یا تهدید باشند.» اما اسرائیل چطور؟

‏بقائی ادامه داد در عرض چند روز پس از سقوط دمشق توسط نیروهای مورد حمایت ترکیه، اسرائیل حملات بسیار گسترده‌ای علیه تأسیسات و زیرساخت‌های نظامی و دفاعی ⁧ سوریه⁩، و حتی مراکز علمی و تحقیقاتی آن کشور، انجام داد و بیش از نود درصد آنها را نابود کرد. علاوه بر آن، ⁧ اسرائیل⁩ مجدداً تمامی ارتفاعات جولان را تصرف کرده و با ادامه توسعه‌طلبی خود تا کنون بخش‌های بزرگ و مهمی از خاک سوریه را به اشغال خود درآورده است.

وی خاطر نشان کرد اسرائیل اکنون مهم‌ترین منابع آبی سوریه را تحت کنترل دارد و مکرراً تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی این کشور را نقض می‌کند. این است دستاوردهای یک سیاست غلط برای مردم سوریه، فلسطین و کل منطقه.

بقائی گفت ‏ایران در پنج دهه گذشته به دنبال هیچ جاه‌طلبی منطقه‌ای نبوده است. همه دغدغه ما حمایت از مردم ⁧ فلسطین⁩ و پشتیبانی از آرمان‌های آنان در مبارزه با اشغال و تجاوز و جلوگیری از سلطه اسرائیل بر منطقه بوده است.

وی تصریح کرد امروز موضوع فلسطین از همیشه زنده‌تر است و اسرائیل از همیشه منفورتر. اگر نبود خنجرهایی که از پشت زده شد، قطعا اکنون کسی جرأت نمی‌کرد از کوچ اجباری مردم فلسطین از غزه و الحاق کرانه باختری سخن بگوید.

‏بقائی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران همواره از مقاومت پشتیبانی کرده اما همزمان صادقانه با رفتارهای خلاف قانون و تروریسم مقابله کرده است. ما اولین کشوری بودیم که پرچم مبارزه با داعش و افراط‌گرایی خشن را با دست قهرمان ملی خود شهید سلیمانی بلند کردیم و آنان را در منطقه شکست دادیم.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد ما اولین کشوری بودیم که با کودتا علیه دولت ترکیه مخالفت و با آن مقابله کردیم. ما از جمله اولین کشورهایی بودیم که از کنار گذاشتن سلاح توسط پ.ک.ک استقبال کردیم و آن را گامی مهم در جهت تقویت امنیت در کشور همسایه خود ⁧ ترکیه⁩ دانستیم.

‏بقائی تاکید کرد ما در مواضع اصولی خود ثابت‌قدم هستیم و هر روز از سیاستی به سیاستی دیگر تغییر موضع نمی‌دهیم.

خاطر نشان می شود که هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در گفتگو با الجزیره با طرح ادعاهای واهی و وقیحانه علیه جمهوری اسلامی ایران به زعم خود سیاست منطقه‌ای ایران را اشتباه خواند و مدعی شد که ممکن است این سیاست گاهی پیروزی‌هایی به همراه داشته باشد اما در بلند مدت هزینه‌های سنگینی را به ایران و منطقه تحمیل می‌کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش فدراسیون فوتبال به قرارداد بازیکن عراقی سابق استقلال
استقلال – چادرملو | آخرین فرصت برای ساپینتو
نتانیاهو: اجازه نمی‌دهیم حماس یا تشکیلات خودگردان، غزه را کنترل کند
دوری 4 ماهه سردار آزمون از فوتبال
پرداخت مهریه باید عندالاستطاعه باشد نه عندالمطالبه+ سند
ارجاع پرونده‌های صدور گواهی حصر وراثت به ثبت احوال قانونی نیست
کسب اولین طلای تاریخ والیبال زنان ایران
تراکتور پرتماشاگرترین تیم لیگ نخبگان
معلمان از دادن تکالیف طولانی به دانش‌آموزان ابتدایی پرهیز کنند
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ارتش در غزه باقی خواهد ماند
وزیر دفاع آلمان: در برابر تهدیدهای پهپادی بی‌دفاعیم
جهش خیره‌کننده ایران در فهرست IQ
فرمانده مرزبانی فراجا: مرزهای ایران در امنیت کامل است
کمتر از 50 متخصص طب سالمندی در کشور وجود دارد!
ارزش گمرکی آیفون 17 اعلام شد
کاهش قیمت دلار امروز یکشنبه 13 مهر 1404
خشک شدن 3 سد و بحران در 19 سد بزرگ کشور
پزشکیان: باید تعادل و تناسب را بین منابع و مصارف درنظر بگیریم
توزیع سود سهام عدالت بین 4 میلیون و 290 هزار ورثه قانونی + نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان
ریزش قیمت مسکن در شمیرانات و پردیس
شروع بارورسازی ابرها از شمال غرب ایران
زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد
اسرائیل بزرگترین بازنده عدم امضای توافق با حماس است
شمار قربانیان فرو ریختن مدرسه‌ در اندونزی افزایش یافت+تعداد جانباختگان
وزیر دفاع: فراجا نمونه پلیسی هوشمند و برخاسته از بطن جامعه است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 13 مهر + جدول
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 13 مهر1404+ جدول
برگزارکنندگان قهوه‌پارتی مختلط در جزیره کیش بازداشت شدند
استقبال وزرای خارجه کشورهای اسلامی از پاسخ حماس به طرح صلح ترامپ
رکوردشکنی وزنه بردار مسلمان در قهرمانی جهان +فیلم
عراقچی: زیاده‌خواهی غرب مذاکرات را به بن‌بست کشاند
نورنما | تلاش شیر مادر در نجات فرزندش
جزئیات حمله موشکی بامداد امروز یمن به قدس اشغالی
دستگیری گرداننده کانال سیگنال‌دهی رمزارز جعلی با 11 میلیون عضو
ترامپ دستور اعزام 300 نیروی گارد ملی به شیکاگو را صادر کرد
سه خدمت مهم پلیس راهور در هفته نیروی انتظامی
داوودی و بربط پرچمداران کاروان ایران در بازی‌های ریاض 2025
اختلاف‌نظر ارزی
چرا تونل های پایتخت شب ها مسدود می شوند؟
جزئیات جدید مصوبه دریافت گواهینامه موتورسیکلت نوجوانان اعلام شد
هوای امروز اهواز در وضعیت «خطرناک»
انتخابات پارلمانی سوریه امروز آغاز شد
ادامه روند صعود بورس | شاخص کل از 2.8 میلیون واحد عبور کرد
نشست ادیان ترامپ؛ بازی سیاسی پشت پرده صلح
زمان آخرین مهلت ثبت نام هشتمین مرحله فروش اینترنتی ایران خودرو اعلام شد +جدول
زمان واریز مرحله چهارم وام 50 میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
مداردیپلماسی | طرح صلح ترامپ تله آمریکا برای مقاومت؟
نورنما | سقوط عجیب صدها پهپاد حین اجرای نمایش در چین
تجاوز مجدد اسرائیل به القنیطره سوریه
مجلس حذف چهار صفر از پول ملی را تصویب کرد
X
آگهی تبلیغاتی