×
بین الملل
شناسه خبر : 214746
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/10 ساعت 23:35
مشاجره ترامپ و زلنسکی/لغوامضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین/واکنش‌ها به مشاجره

مشاجره ترامپ و زلنسکی/لغوامضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین/واکنش‌ها به مشاجره

شبکه خبری «فاکس نیوز» به نقل از منابعی در کاخ سفید گزارش داد که پس از مشاجره «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، امضای توافق میان دو کشور بر سر استخراج مواد معدنی کمیاب لغو شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود تاکید کرد که امروز توافق منابع معدنی باارزش با کی‌یف امضا خواهد شد.

 ترامپ در این رابطه گفت: «ما منابع کمیاب را استخراج کرده و برای همه اهداف خود - از جمله هوش مصنوعی و تسلیحات نظامی - از آن‌ها استفاده خواهیم کرد.»

زلنسکی از سوی دیگر با اشاره به اینکه سند مدنظر ترامپ برای توافق معادن «کافی نیست» عنوان کرد: «مایلم در مورد اقداماتی که آمریکا آماده انجام آن‌هاست، صحبت کنیم.»

هرچند رئیس‌جمهور اوکراین گفت که توافق خوبی در رابطه با پایانه‌های گاز طبیعی مایع می‌تواند حاصل شود.

ترامپ در ادامه سخنان خود عنوان کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه آغازگر جنگ با اوکراین بوده و باید هزینه‌ آن را نیز پرداخت کند.

وی همچنان ضمن ابراز تعهد خود نسبت به لهستان گفت که اروپا و ناتو باید تلاش‌های خود را بیشتر کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، نخستین دیدار زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید با مشاجره لفظی همراه بوده است. 

ترامپ در این دیدار به زلنسکی گفته: با توافق صلح موافقت می کنید یا از هم دور خواهیم شد. شما در آستانه جنگ جهانی سوم هستید و باید از ما تشکر کنید.

ترامپ همچنین به زلنسکی گفت اظهاراتش به شدت باید محترمانه تر باشد.

ترامپ: زلنسکی آماده صلح نیست

 

رامپ بعد از مذاکره با زلنسکی نوشت: ترامپ پس از دیدار با زلنسکی بیانیه رسمی صادر کرد. معامله قطع شده است. زلنسکی برای صلح آماده نیست و آمریکا احمق نخواهد شد.

ترامپ

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت تا زمانی که پای واشنگتن در میان باشد، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای صلح آمادگی نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا، ترامپ در این پیام با اشاره به دیدار خود با زلنسکی نوشت: «ما امروز دیدار پرثمری در کاخ سفید داشتیم. چیزهایی را فهمیدیم که بدون فشار این گفت‌وگو نمی‌توانستیم بفهمیم.»

وی در ادامه نوشت: «من به این نتیجه رسیدم که اگر پای آمریکا در میان باشد، رئیس‌جمهور زلنسکی آماده توافق صلح نخواهد بود؛ چراکه او احساس می‌کند دخیل بودن ما باعث می‌شود از مزیت بزرگی در مذاکرات برخوردار شوند.»

ترامپ با اشاره به اینکه به دنبال مزیت دادن به اوکراین در این مذاکرات نیست، گفت: «من خواستار صلح هستم. او در اتاق بیضی به آمریکا توهین کرد. او زمانی که برای صلح آماده شد، می‌تواند بازگردد.»

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

شبکه خبری «فاکس نیوز» به نقل از منابعی در کاخ سفید گزارش داد که پس از مشاجره «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، امضای توافق میان دو کشور بر سر استخراج مواد معدنی کمیاب لغو شده است.

فاکس نیوز هم‌چنین گزارش داد که ترامپ پس از مشاجره خود با زلنسکی از رئیس‌جمهور اوکراین خواسته تا اتاق بیضی را ترک کند.

ترامپ پیش‌تر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «سوشال تروث» با اشاره به اینکه زلنسکی آماده صلح نیست، عنوان کرد که رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید به آمریکا توهین کرده است.

واکنش های جهانی به تحقیر زلنسکی در کاخ سفید

مشاجره میان دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی واکنش های گسترده ای درپی داشت.

 ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که با امید جلب حمایت آمریکا به کاخ سفید سفر کرده بود، با تحقیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و معاونانش مواجه شد. این مسئله واکنش‌های گسترده داخلی و بین المللی را به همراه داشت.

مکرون: روسیه متجاوز است، نه اوکراین

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در واکنش به آنچه در کاخ سفید رخ داد، بار دیگر حمایت خود از ولودیمیر زلنسکی و اوکراین را اعلام و تأکید کرد روسیه به‌عنوان متجاوز، مسئول این جنگ است.

مکرون تأکید کرد: ما باید به کسانی که از آغاز جنگ مبارزه کرده‌اند، احترام بگذاریم.

مقام آمریکایی: توافق درباره منابع معدنی امضا نشده است

یک مقام ارشد کاخ سفید به خبرگزاری رویترز اعلام کرد دونالد ترامپ توافق مربوط به منابع معدنی را رد نکرده، اما این موضوع را منوط به آمادگی اوکراین برای گفت‌وگویی سازنده کرده است.

وی افزود: این به اوکراینی‌ها بستگی دارد که آیا نشست خبری مشترک لغو شده میان رهبران دو کشور، در زمان حضور زلنسکی در آمریکا مجدداً برنامه‌ریزی شود یا نه.

نماینده پارلمان انگلیس: اتفاقات رخ داده در کاخ سفید شرم‌آور بود

آلیشیا کرنز، نماینده پارلمان انگلیس، رفتار ترامپ در دیدار با زلنسکی را «نمونه‌ای از قلدری آشکار» توصیف کرد.

او در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این یک نمایش تحقیرآمیز برای مخاطبان داخلی آمریکا بود. مشاهده این ویدئو مرا به‌شدت شرمسار کرد. این مسئله به معنای واقعی شرم‌آور بود.»

چاک شومر: ترامپ و ونس در حال انجام کارهای کثیف پوتین هستند

چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا از برخورد ترامپ و معاونش با زلنسکی انتقاد کرد.

او در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دموکرات‌های سنا هرگز از مبارزه برای آزادی و دموکراسی دست نخواهند کشید.»

واکنش قانون‌گذاران آمریکایی به تنش‌ها در کاخ سفید

آدام شیف، سناتور دموکرات، از رفتار ترامپ در دیدار با زلنسکی انتقاد و اعلام کرد: «امروز در دفتر بیضی، یک قهرمان و یک ترسو با هم دیدار کردند. و پس از پایان این ملاقات، قهرمان به اوکراین بازخواهد گشت.»

در مقابل، آنا پائولینا لونا، نماینده جمهوری‌خواه کنگره، از مواضع ترامپ و ونس حمایت کرد و گفت: «رفتار زلنسکی و احساس طلبکار بودن او شگفت‌انگیز است.»

ایلان ماسک: هشدار ترامپ درباره جنگ جهانی سوم دقیق بود

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان و از حامیان ترامپ، ویدئویی را که در آن ترامپ زلنسکی را متهم به «شرط‌بندی روی جنگ جهانی سوم» کرده بود، تأیید کرد و آن را «دقیق» توصیف کرد.

در پستی دیگر، ماسک به ویدئوی خوشامدگویی ترامپ به زلنسکی که با لحنی طعنه‌آمیز گفته بود «امروز خیلی خوش‌پوش شده‌ای»، با یک ای موجی خنده واکنش نشان داد.

زلنسکی از ترامپ تشکر کرد

رئیس‌جمهور اوکراین پس از خروج از کاخ سفید و پس از دیدار پرتنش با ترامپ، اولین واکنش عمومی خود را نشان داد.

او ضمن تشکر از ترامپ، کنگره آمریکا و مردم این کشور برای حمایتشان گفت: «اوکراین به صلحی عادلانه و پایدار نیاز دارد و ما دقیقاً در همین راستا تلاش می‌کنیم.»


اخبار مرتبط
توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین
سه‌شنبه 1403/12/14 ساعت 11:33
فوربس اعلام کرد؛
توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین
رئیس جمهور آمریکا از روز گذشته (دوشنبه) و تنها چند روز پس از دیدار فاجعه‌بار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در دفتر بیضی‌شکل و همچنین بعد از اعلام حمایت کشورهای اروپایی از کی‌یف در تداوم جنگ با روسیه، دستور توقف تمام کمک‌های نظامی واشنگتن به اوکراین را صادر کرده است.
سی‌ان‌ان ادعا کرد؛ مشاجره در کاخ سفید، نشست پوتین و ترامپ را تسریع کرد
دوشنبه 1403/12/13 ساعت 13:07
سی‌ان‌ان ادعا کرد؛ مشاجره در کاخ سفید، نشست پوتین و ترامپ را تسریع کرد
شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی با اشاره به تنش روز جمعه در کاخ سفید بین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی وی، اعلام کرد که با این تحولات، روند برگزاری نشست بین ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هم‌اکنون تسریع شده است.
نشست لندن؛ نمایش اتحاد یا تعمیق اختلافات اروپا و  آمریکا؟
دوشنبه 1403/12/13 ساعت 10:33
نشست لندن؛ نمایش اتحاد یا تعمیق اختلافات اروپا و آمریکا؟
نشست لندن که با حضور سران اروپایی، ناتو و اوکراین روز گذشته 12 اسفندماه برگزار شد، بار دیگر اختلافات فزاینده بین اروپا و آمریکا در مورد حمایت از اوکراین را آشکار کرد. این نشست که با محوریت تداوم کمک‌های نظامی و مالی به کی‌یف برگزار شد، در عین حال زمینه‌ساز تنش‌های جدیدی در روابط ترانس آتلانتیک بود.
اروپا در جستجوی استقلال راهبردی؛ مسیر جدید در بحران اوکراین
دوشنبه 1403/12/13 ساعت 09:05
نورنیوز چالش‌های اروپا برای حمایت مستقل از اوکراین را بررسی می کند؛
اروپا در جستجوی استقلال راهبردی؛ مسیر جدید در بحران اوکراین
تحولات اخیر در لندن و واشنگتن بار دیگر نشان داد که اروپا به دنبال تعریف نقش جدیدی برای خود در معادلات جهانی است.
ترامپ و زلنسکی در مشاجره لفظی به دنبال چه بودند؟
یکشنبه 1403/12/12 ساعت 15:26
تحلیلگران غربی پاسخ می‌دهند؛
ترامپ و زلنسکی در مشاجره لفظی به دنبال چه بودند؟
تحلیلگران اعتقاد دارند ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از ابتدا با نیت ایجاد تنش با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، وارد کاخ سفید شد.زلنسکی نیز به هدف خود دست یافت. در واقع او با این مشاجره ترامپ را در مقابل دیگر رهبران غربی قرار داد و به شکلی غیرقابل بازگشت، اروپا را به درگیری کشاند.
مسکو: زلنسکی در واشنگتن با شکست تمام عیار مواجه شد
شنبه 1403/12/11 ساعت 17:48
مسکو: زلنسکی در واشنگتن با شکست تمام عیار مواجه شد
وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد سفر روز جمعه رئیس جمهور اوکراین به واشنگتن شکست سیاسی و دیپلماتیک تمام عیار برای کی‌یف را به نمایش گذاشت.
درگیری لفظی ترامپ و معاونش با زلنسکی  با زیرنویس فارسی+ فیلم
شنبه 1403/12/11 ساعت 08:32
درگیری لفظی ترامپ و معاونش با زلنسکی با زیرنویس فارسی+ فیلم
چرا دیدار ترامپ و زلنسکی به یک جنگ دیپلماتیک تبدیل شد؟
شنبه 1403/12/11 ساعت 08:27
نورنیوز از پیامدهای تقابل ترامپ و زلنسکی بر جنگ اوکراین و روابط آمریکا و اروپا گزارش می دهد؛
چرا دیدار ترامپ و زلنسکی به یک جنگ دیپلماتیک تبدیل شد؟
دیدار روز جمعه ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید نه‌تنها به توافقی که بسیاری انتظارش را داشتند ختم نشد، بلکه به صحنه‌ای از اختلافات عمیق میان واشنگتن و کی‌یف تبدیل شد.
معادن اوکراین در دستان ترامپ؛ معامله‌ای برای بقای زلنسکی
جمعه 1403/12/10 ساعت 08:10
نورنیوز ابعاد سیاسی و اقتصادی توافق معدنی آمریکا و اوکراین را بررسی می کند؛
معادن اوکراین در دستان ترامپ؛ معامله‌ای برای بقای زلنسکی
اوکراین سرانجام پیشنهاد آمریکا را برای مشارکت در معادن این کشور پذیرفت. این توافق که با هدف بازسازی اقتصاد اوکراین معرفی شده، ساختاری را ایجاد می‌کند که کنترل بخش قابل توجهی از منابع معدنی این کشور را به واشنگتن واگذار می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
موج جدید داوطلبان بسیجی در ایست‌های بازرسی
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند