×
اجتماعی
شناسه خبر : 214718
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/10 ساعت 16:55
ساخت بزرگ‌ترین موتور مافوق صوت جهان در چین

ساخت بزرگ‌ترین موتور مافوق صوت جهان در چین

چین اعلام کرد موتور ساخته شده توسط این کشور در آزمایش‌ها به قابلیت عملیاتی 16 ماخ دست یافته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در گامی بزرگ در حوزه پروازهای مافوق صوت، چین اعلام کرد موتور ساخته شده توسط این کشور در آزمایش‌ها به قابلیت عملیاتی ۱۶ ماخ دست یافته است.

موتور انفجاری مورب (ODE) که با سوخت نفت سفید استاندارد هوانوردی کار می‌کند، در سلسله آزمایش‌های انجام شده در تونل شوک JF-12 پکن به این عملکرد رسید.

این تونل شوک که زیر نظر مؤسسه مکانیکِ آکادمی علوم چین (CAS) فعالیت می‌کند، قادر است شرایط واقعی پرواز مافوق صوت را شبیه سازی کند و یکی از بزرگترین و پیشرفته‌ترین تأسیسات در نوع خود جهانی محسوب می‌شود.

دانشمندان CAS تأکید کردند که با بهره‌گیری از سوخت جت RP-3، موفق به ایجاد امواج انفجاری موربِ پایدار شدند. بر اساس گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، سرعت احتراق در این آزمایش‌ها هزار برابر سریع‌تر از موتورهای اسکرامجت معمولی ثبت شد. دامنه سرعت عملیاتی این موتور نیز بین 6 تا 16 ماخ اعلام شده است.

سرعت 16 ماخ تقریباً معادل 12,276 مایل بر ساعت (19,756 کیلومتر بر ساعت) است. در جریان آزمایش‌ها، دانشمندان توانستند تنها در سرعت 9 ماخ و برای مسافتی حدود 150 متر (492 فوت) عملکرد پایدار را حفظ کنند. با توجه به محدودیت‌های انرژی، تونل JF-12 اجازه ادامه عملیات را تنها برای 50 میلی ثانیه فراهم می‌کرد.

با این حال، حتی در این بازه کوتاه، محققان از فناوری‌های پیشرفته برای تحلیل رفتار احتراق ODE و سایر مؤلفه‌های کلیدی در سرعت‌های مافوق صوت استفاده کردند.

برپایه گزارش SCMP، طول مرحله احتراق در این موتور جدید 85٪ کوتاهتر از اسکرامجت‌های مرسوم است. این ویژگی نه تنها به کاهش وزن هواپیما، بلکه به افزایش برد پرواز کمک شایانی خواهد کرد.

یکی از عوامل کلیدی کارایی ODE، توانایی آن در بهره‌برداری از امواج ضربه‌ای به‌عنوان متحدی برای تقویت احتراق است. این رویکرد در تضاد کامل با موتورهای اسکرامجت سنتی قرار دارد که در سرعت‌های بسیار بالا با خطر خاموشی مواجه‌اند.

دانشمندان با نصب یک برجستگی 5میلیمتری روی دیواره محفظه احتراق ODE، موفق به ایجاد انفجارهای کنترل شده با کمک امواج شوک شدند. در اوج آزمایش‌ها، این موتور نشان داد قادر است نیروی رانش بیشتری در سرعت‌های بالا تولید کند.

برای غلبه بر تأخیرهای اشتعال مرتبط با سوخت RP-3، تیم CAS این سوخت را پیش از آزمایش تا دمای 3,527 درجه سانتیگراد (6,380 درجه فارنهایت) فشرده کرد. آنها همچنین از پایه‌های بالشکل برای تسریع پخش سوخت در محفظه احتراق بهره بردند.

این دستاورد گامی کلیدی در راستای تحقق هدف چین برای ساخت هواپیمایی با سرعت 16 ماخ تا سال 2030 است. چنین فناوری علاوه بر تقویت زرادخانه سلاح‌های مافوق صوت، موشک‌ها و پهپادهای کم‌هزینه این کشور، جایگاه چین را در رقابت با قدرت‌های جهانی تثبیت می‌کند.

پیشتر در سال 2023، محققان چینی ادعا کردند «قدرتمندترین موتور مافوق صوت جهان» را ساخته‌اند که می‌تواند هواپیما را تا ارتفاع 30 کیلومتری (18.6 مایلی) پرواز داده و با سرعت 16 ماخ حرکت دهد.

به گزارش تسنیم، اگرچه روسیه و ایالات متحده نیز در توسعه سلاح‌ها و هواپیماهای مافوق صوت پیشرفته رقابت می‌کنند، چین با سرعتی چشمگیر در حال پیشروی در این عرصه است و به نظر میرسد به زودی شگفتی‌های بیشتری از این کشور شاهد خواهیم بود.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش منفی بازار نفت به ترامپ/قیمت نفت 4 دلار گران شد
پاسخگویی به بیش از 310 هزار تماس مردمی در تهران از ابتدای جنگ
انگلیس اشتراک‌گذاری اطلاعات با آمریکا را محدود کرد
نمایش برخط «موسی کلیم الله» در شبکه نمایش خانگی
خسارت گسترده در تل‌آویو بعد از اصابت موشک‌های ایرانی
حملات مجدد حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی
غول پتروشیمی عربستان به دلیل کنترل تنگه هرمز تعطیل شد
آمریکا برای همیشه از خلیج فارس اخراج شد
واشنگتن آماده آتش‌بس با تهران است
مقام ایرانی به المیادین: زرادخانه ما دشمن را غافلگیر می‌کند
دبیرکل ناتو پس از تهدید ترامپ به آمریکا سفر می کند
انتقاد سناتور آمریکایی از جنگ‌طلبی‌های ترامپ
گفت‌وگوی استاب و ترامپ درباره ایران
ایران در تنگه هرمز «عوارضی» راه‌اندازی کرده است
آمریکا تحریم‌ها علیه دلسی رودریگز را لغو کرد
شکست اف-15 آمریکایی در دوئل با پهپاد ایرانی
فرانسه و ژاپن اعلامیه همکاری در حوزه انرژی هسته‌ای امضا کردند
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در خصوص تحولات منطقه
گزارش CNN از پیام‌های رد و بدل شده بین ترامپ و اروپایی‌ها
پالتیکو: ترامپ می‌خواهد اعلام کند جنگ با ایران رو به پایان است
اردن تنها برای دو ماه ذخایر سوخت و گاز دارد
انفجارهای متوالی پایگاه‌های آمریکا در عراق و بحرین را لرزاند
مرشایمر: اگر دادگاهی شبیه نورنبرگ برگزار می‌شد، ترامپ و نتانیاهو اعدام می‌شدند
سپاه: یک فروند موشک کروز«جی اس اس ام» در بویین زهرا منهدم شد
افزایش قیمت بنزین در ایالت های مختلف آمریکا
ایران قصدی برای ورود به مذاکره ندارد
سردار موسوی: پناهگاه تاریک هدیه نتانیاهو به صهیونیست‌هاست
بقائی: خواسته‌های آمریکا حداکثری و غیرمنطقی است/ برای هر شرایطی آماده‌ایم
ترامپ اروپا را تهدید کرد؛ کمک به بازگشایی تنگه هرمز یا قطع حمایت نظامی از اوکراین
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری