×
اقتصادی
شناسه خبر : 214666
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/10 ساعت 09:10
انتظارات تورمی، مهم ترین دلیل گرانی ارز

انتظارات تورمی، مهم ترین دلیل گرانی ارز

طبق گزارش بانک مرکزی مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز، ناشی از افزایش انتظارات تورمی بوده است؛همچنین بدهی‌های خارجی کشور 11.7 درصد کاهش داشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بانک مرکزی طی گزارشی به بررسی تحولات نرخ ارز و حجم بدهی‌های خارجی کشور در دی ماه ۱۴۰۳ پرداخته که براساس آن مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز، ناشی از افزایش انتظارات تورمی بوده است؛ با این حال طی این بازه زمانی مانده بدهی‌های خارجی کشور براساس تعهدات بالفعل ۱۱.۷ درصد کاهش داشته است.

 اخیرا بانکی مرکزی طی گزارشی تحولات نرخ ارز، بدهی‌های خارجی و بازرگانی خارجی کشور در دی ماه سال جاری را بررسی کرده که براساس آن، در دی ماه سال جاری هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی با نرخ متوسط ۸۰ هزار تومان معامله شد که نسبت به آذرماه ۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین در این ماه نرخ فروش حواله و اسکناس دلار آمریکا در مرکز مبادله ارز و طلا هر دو با ۲۰.۲ درصد افزایش نسبت به آذرماه به ترتیب به رقم ۶۵۵.۲ و ۶۷۳.۵ هزار ریال رسیدند.

تداوم انتظارات تورمی و افزایش نرخ ارز

طبق اعلام بانک مرکزی، تداوم درگیری‌های نظامی در منطقه و برخی تحولات و تنش‌های سیاسی و تاثیرگذاری رویدادهای مورد اشاره بر انتظارات تورمی فعالین اقتصادی، دلیل اصلی افزایش نرخ دلار در بازار غیر رسمی در این ماه بوده است. ضمن اینکه راه اندازی سامانه ارز تجاری در اواخر آذرماه سال جاری و شکل گیری نرخ حواله از برآیند عرضه و تقاضا در این سامانه، منجر به کاهش شکاف نسبی نرخ حواله و به تبع آن نرخ اسکناس در بازار رسمی و بازار غیر رسمی در دی ماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن شد.

کاهش ۱۱ درصدی بدهی‌های خارجی کشور

با این حال، مانده بدهی‌های خارجی کشور در پایان دی ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴.۵ میلیارد دلار بود که در مقایسه با پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد از این میزان بدهی ۶۱.۵ درصد (معادل ۲.۷ میلیارد دلار به بدهی‌های کوتاه مدت و ۳۸.۵ درصد معادل ۱.۷ میلیارد دلار) به بدهی‌های بلندمدت اختصاص داشت. بدین ترتیب در پایان دی ماه سال جاری نسبت به پایان اسفندماه سال، ۱۴۰۲ سهم بدهی‌های کوتاه مدت از کل بدهی‌های خارجی کشور ۱۴.۶  واحد درصد افزایش را نشان می‌دهد.

۱۰۳ میلیارد دلار تجارت خارجی

بر اساس آمار بازرگانی خارجی گمرکی در ده ماهه سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات (بدون احتساب میعانات گازی) و واردات گمرکی به ترتیب ۴۷.۷ و ۵۶.۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۸.۳ و ۳.۲ درصد افزایش نشان می‌دهند. به علاوه ارزش هر تن کالای صادراتی و وارداتی نیز در این دوره به ترتیب ۴.۸ و ۹.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین طی ۱۰ ماهه سال جاری وزن صادرات و واردات گمرکی به ترتیب، ۱۲۷.۳ و ۳.۸ میلیون تن بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۹ درصد افزایش و ۵.۸ درصد کاهش نشان را نشان می‌دهد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه