×
اقتصادی
شناسه خبر : 214666
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/10 ساعت 09:10
انتظارات تورمی، مهم ترین دلیل گرانی ارز

انتظارات تورمی، مهم ترین دلیل گرانی ارز

طبق گزارش بانک مرکزی مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز، ناشی از افزایش انتظارات تورمی بوده است؛همچنین بدهی‌های خارجی کشور 11.7 درصد کاهش داشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بانک مرکزی طی گزارشی به بررسی تحولات نرخ ارز و حجم بدهی‌های خارجی کشور در دی ماه ۱۴۰۳ پرداخته که براساس آن مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز، ناشی از افزایش انتظارات تورمی بوده است؛ با این حال طی این بازه زمانی مانده بدهی‌های خارجی کشور براساس تعهدات بالفعل ۱۱.۷ درصد کاهش داشته است.

 اخیرا بانکی مرکزی طی گزارشی تحولات نرخ ارز، بدهی‌های خارجی و بازرگانی خارجی کشور در دی ماه سال جاری را بررسی کرده که براساس آن، در دی ماه سال جاری هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی با نرخ متوسط ۸۰ هزار تومان معامله شد که نسبت به آذرماه ۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین در این ماه نرخ فروش حواله و اسکناس دلار آمریکا در مرکز مبادله ارز و طلا هر دو با ۲۰.۲ درصد افزایش نسبت به آذرماه به ترتیب به رقم ۶۵۵.۲ و ۶۷۳.۵ هزار ریال رسیدند.

تداوم انتظارات تورمی و افزایش نرخ ارز

طبق اعلام بانک مرکزی، تداوم درگیری‌های نظامی در منطقه و برخی تحولات و تنش‌های سیاسی و تاثیرگذاری رویدادهای مورد اشاره بر انتظارات تورمی فعالین اقتصادی، دلیل اصلی افزایش نرخ دلار در بازار غیر رسمی در این ماه بوده است. ضمن اینکه راه اندازی سامانه ارز تجاری در اواخر آذرماه سال جاری و شکل گیری نرخ حواله از برآیند عرضه و تقاضا در این سامانه، منجر به کاهش شکاف نسبی نرخ حواله و به تبع آن نرخ اسکناس در بازار رسمی و بازار غیر رسمی در دی ماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن شد.

کاهش ۱۱ درصدی بدهی‌های خارجی کشور

با این حال، مانده بدهی‌های خارجی کشور در پایان دی ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴.۵ میلیارد دلار بود که در مقایسه با پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد از این میزان بدهی ۶۱.۵ درصد (معادل ۲.۷ میلیارد دلار به بدهی‌های کوتاه مدت و ۳۸.۵ درصد معادل ۱.۷ میلیارد دلار) به بدهی‌های بلندمدت اختصاص داشت. بدین ترتیب در پایان دی ماه سال جاری نسبت به پایان اسفندماه سال، ۱۴۰۲ سهم بدهی‌های کوتاه مدت از کل بدهی‌های خارجی کشور ۱۴.۶  واحد درصد افزایش را نشان می‌دهد.

۱۰۳ میلیارد دلار تجارت خارجی

بر اساس آمار بازرگانی خارجی گمرکی در ده ماهه سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات (بدون احتساب میعانات گازی) و واردات گمرکی به ترتیب ۴۷.۷ و ۵۶.۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۸.۳ و ۳.۲ درصد افزایش نشان می‌دهند. به علاوه ارزش هر تن کالای صادراتی و وارداتی نیز در این دوره به ترتیب ۴.۸ و ۹.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین طی ۱۰ ماهه سال جاری وزن صادرات و واردات گمرکی به ترتیب، ۱۲۷.۳ و ۳.۸ میلیون تن بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۹ درصد افزایش و ۵.۸ درصد کاهش نشان را نشان می‌دهد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا