×
سیاسی
شناسه خبر : 214537
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/09 ساعت 09:34
گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!

نورنیوز از تداوم اقدامات سیاسی آژانس بر علیه برنامه هسته ای ایران گزارش می‌دهد؛

گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!

رسانه‌های غربی مجدد با استناد به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تلاش‌اند فضای جهانی را علیه برنامه هسته‌ای ایران ملتهب کنند.در حالی که گزارش تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته و همان ادعاهای قدیمی است. همزمان، ایران تأکید دارد همکاری‌هایش با آژانس کاملاً در چارچوب تعهدات است و رفتارهای دوگانه و غیر حقوقی این نهاد اعتبار آن را زیر سؤال برده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: برخی رسانه‌های غربی با استناد به آنچه «آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» می‌خوانند، مدعی شده‌اند که ایران قصد دارد سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود را افزایش دهد. این رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در تمامی سطوح افزایش یافته و این مسئله می‌تواند نگرانی‌هایی را در سطح بین‌المللی ایجاد کند. رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، نیز این موضوع را نگران‌کننده خوانده و هشدار داده است که زمان برای مهار برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است.

 رسانه‌های غربی بر اساس رویه همیشگی با تمرکز بر جنبه‌های منفی گزارش‌ آژانس تلاش کرده‌اند فضای بین‌المللی را علیه ایران تحریک کنند. ایران بارها گزارش‌های آژانس و موضع‌گیری رسانه‌های غربی را جانبدارانه و غیرحرفه‌ای خوانده و تأکید کرده که برنامه هسته‌ای کشور کاملاً صلح‌آمیز بوده و همچنان تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

جزئیات گزارش آژانس؛ آمارهای جدید و تکرار ادعاهای قبلی

گزارشی که رسانه‌های غربی منتشر کرده‌اند، طبق گفته منابع خبری قرار است در نشست شورای حکام بررسی شود. اما بررسی محتوای این گزارش نشان می‌دهد که در مقایسه با گزارش‌های قبلی تغییر چندانی نداشته است. طبق این گزارش، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به ۸۲۹۵ کیلوگرم رسیده که نسبت به سه ماه گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است. این گزارش تصریح کرده که ایران در سطوح مختلف از جمله ۳.۵ درصد، ۲۰ درصد و ۶۰ درصد اقدام به غنی‌سازی کرده است.

نکته مهم در این گزارش آن است که طبق معاهده NPT، هیچ محدودیتی برای سطح و میزان غنی‌سازی کشورهای عضو وجود ندارد و تنها الزام، عدم انحراف فعالیت‌های هسته‌ای به سمت تولید سلاح هسته‌ای است. با این حال، گروسی پیش‌تر سطح ۶۰ درصدی غنی‌سازی را «تقریباً در حد تسلیحاتی» خوانده بود، ادعایی که از نظر حقوقی و علمی مبنای محکمی ندارد.

جلسه شورای حکام و فشارهای جدید بر ایران

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، امروز (پنجشنبه) جلسه فنی آژانس برگزار خواهد شد و موضوع ایران احتمالاً در روزهای آینده در دستور کار شورای حکام قرار خواهد گرفت. سابقه نشست‌های قبلی نشان داده که این جلسات بیشتر به فرصتی برای افزایش فشارهای سیاسی بر تهران تبدیل شده است. یکی از محورهای این نشست، بررسی محدودیت‌هایی است که ایران برای ورود برخی از بازرسان آژانس اعمال کرده است.

در گزارش منتشرشده توسط رسانه‌های غربی تصریح شده که ایران همچنان به تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳ پایبند است و برای برخی از بازرسان با تجربه آژانس ویزا صادر نکرده است. تهران این اقدام را در واکنش به رویکرد جانبدارانه آژانس و اعمال فشارهای سیاسی برخی کشورها اتخاذ کرده است. از سوی دیگر، گفته شده که ایران دسترسی آژانس به داده‌های دوربین‌های نظارتی در تأسیسات هسته‌ای را محدود کرده است، اقدامی که باعث نارضایتی مقامات آژانس شده است.

موضع‌گیری ایران در برابر آژانس؛ پاسخ به گروسی

رافائل گروسی، که اخیراً در توکیو با رسانه‌های غربی گفتگو کرده بود، بار دیگر بر ادعاهای قبلی خود درباره برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد. در واکنش به این اظهارات، سازمان انرژی اتمی ایران بیانیه‌ای صادر  و در آن تأکید کرد که آژانس باید بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری خود را حفظ کند. در این بیانیه تاکید شد که «متأسفانه برخی اظهارات گروسی فاقد ویژگی‌های بی‌طرفی و فنی است و این نگرانی را ایجاد می‌کند که آژانس به ابزاری برای فشارهای سیاسی غرب تبدیل شده است.»

همچنین در این بیانیه اشاره شد که ایران در چارچوب تعهدات پادمانی خود بیشترین همکاری را با آژانس داشته و تقریباً یک‌چهارم کل بازرسی‌های این نهاد بین‌المللی تنها به تأسیسات هسته‌ای ایران اختصاص یافته است. در حالی که ایران کمتر از ۳ درصد از تأسیسات هسته‌ای جهان را در اختیار دارد، این میزان بالای بازرسی‌ها نشان می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران شفاف بوده و هیچ‌گونه فعالیت پنهانی در آن وجود ندارد.

نگاه دوگانه آژانس؛ سکوت در برابر AUKUS و تمرکز بر ایران

در بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران همچنین تأکید شد که آژانس در برابر برخی فعالیت‌های هسته‌ای دیگر کشورها، از جمله پروژه AUKUS، سکوت کرده است. این پروژه که شامل همکاری هسته‌ای میان آمریکا، انگلیس و استرالیا و انتقال زیردریایی‌های دارای سوخت با غنای تسلیحاتی است، یکی از مواردی است که نگرانی‌های بسیاری را درباره رویکرد دوگانه آژانس ایجاد کرده است.

ایران همچنین انتقاد کرده که آژانس از این کشور انتظار دارد که همکاری‌هایی فراتر از تعهدات قانونی خود داشته باشد، در حالی که هیچ اشاره‌ای به تحریم‌های غیر قانونی و یکجانبه امریکا که همکاری‌های تهران و آژانس را دشوار کرده است، نمی‌شود.

 چشم‌انداز پیش‌رو

در حالی که گروسی مدیرکل کل آژانس آخرین سفر خود به تهران و گفتگو با مقامات کشورمان را «سازنده» اعلام کرد اما همزمان با تسلیم شدن در برابر اراده سیاسی کشورهای غربی به تهیه گزارشهای غیر حقوقی و کاملا سیاسی بر علیه ایران ادامه می دهد.این تناقض در اقدامات و موضع‌گیری‌های مدیرکل آژانس باعث شده  که اعتبار این نهاد بین‌المللی بیش از گذشته زیر سؤال برود.

از سوی دیگر، گروسی اخیراً در گفتگو با خبرنگار وال‌استریت ژورنال ادعا کرده که «پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، مشکلات را بزرگ‌تر می‌کند، نه کوچک‌تر.» او همچنین اعلام کرده که آژانس قصد دارد گزارش جامعی درباره برنامه هسته‌ای ایران تهیه کند که احتمالاً تا پیش از ماه ژوئن منتشر خواهد شد. گروسی همچنین تأکید کرده که ایده خوبی است که پیش از انتشار این گزارش بار دیگر به ایران سفر کند.

با توجه به این تحولات، می‌توان انتظار داشت که در نشست آینده شورای حکام، فشارها بر ایران افزایش یابد و موج جدیدی از فضا سازی های مغرضانه بر علیه برنامه هسته ای  کشورمان آغاز شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد