×
سیاسی
شناسه خبر : 214537
تاریخ انتشار :

نورنیوز از تداوم اقدامات سیاسی آژانس بر علیه برنامه هسته ای ایران گزارش می‌دهد؛

گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!

رسانه‌های غربی مجدد با استناد به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تلاش‌اند فضای جهانی را علیه برنامه هسته‌ای ایران ملتهب کنند.در حالی که گزارش تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته و همان ادعاهای قدیمی است. همزمان، ایران تأکید دارد همکاری‌هایش با آژانس کاملاً در چارچوب تعهدات است و رفتارهای دوگانه و غیر حقوقی این نهاد اعتبار آن را زیر سؤال برده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: برخی رسانه‌های غربی با استناد به آنچه «آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» می‌خوانند، مدعی شده‌اند که ایران قصد دارد سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود را افزایش دهد. این رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در تمامی سطوح افزایش یافته و این مسئله می‌تواند نگرانی‌هایی را در سطح بین‌المللی ایجاد کند. رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، نیز این موضوع را نگران‌کننده خوانده و هشدار داده است که زمان برای مهار برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است.

 رسانه‌های غربی بر اساس رویه همیشگی با تمرکز بر جنبه‌های منفی گزارش‌ آژانس تلاش کرده‌اند فضای بین‌المللی را علیه ایران تحریک کنند. ایران بارها گزارش‌های آژانس و موضع‌گیری رسانه‌های غربی را جانبدارانه و غیرحرفه‌ای خوانده و تأکید کرده که برنامه هسته‌ای کشور کاملاً صلح‌آمیز بوده و همچنان تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

جزئیات گزارش آژانس؛ آمارهای جدید و تکرار ادعاهای قبلی

گزارشی که رسانه‌های غربی منتشر کرده‌اند، طبق گفته منابع خبری قرار است در نشست شورای حکام بررسی شود. اما بررسی محتوای این گزارش نشان می‌دهد که در مقایسه با گزارش‌های قبلی تغییر چندانی نداشته است. طبق این گزارش، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به ۸۲۹۵ کیلوگرم رسیده که نسبت به سه ماه گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است. این گزارش تصریح کرده که ایران در سطوح مختلف از جمله ۳.۵ درصد، ۲۰ درصد و ۶۰ درصد اقدام به غنی‌سازی کرده است.

نکته مهم در این گزارش آن است که طبق معاهده NPT، هیچ محدودیتی برای سطح و میزان غنی‌سازی کشورهای عضو وجود ندارد و تنها الزام، عدم انحراف فعالیت‌های هسته‌ای به سمت تولید سلاح هسته‌ای است. با این حال، گروسی پیش‌تر سطح ۶۰ درصدی غنی‌سازی را «تقریباً در حد تسلیحاتی» خوانده بود، ادعایی که از نظر حقوقی و علمی مبنای محکمی ندارد.

جلسه شورای حکام و فشارهای جدید بر ایران

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، امروز (پنجشنبه) جلسه فنی آژانس برگزار خواهد شد و موضوع ایران احتمالاً در روزهای آینده در دستور کار شورای حکام قرار خواهد گرفت. سابقه نشست‌های قبلی نشان داده که این جلسات بیشتر به فرصتی برای افزایش فشارهای سیاسی بر تهران تبدیل شده است. یکی از محورهای این نشست، بررسی محدودیت‌هایی است که ایران برای ورود برخی از بازرسان آژانس اعمال کرده است.

در گزارش منتشرشده توسط رسانه‌های غربی تصریح شده که ایران همچنان به تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳ پایبند است و برای برخی از بازرسان با تجربه آژانس ویزا صادر نکرده است. تهران این اقدام را در واکنش به رویکرد جانبدارانه آژانس و اعمال فشارهای سیاسی برخی کشورها اتخاذ کرده است. از سوی دیگر، گفته شده که ایران دسترسی آژانس به داده‌های دوربین‌های نظارتی در تأسیسات هسته‌ای را محدود کرده است، اقدامی که باعث نارضایتی مقامات آژانس شده است.

موضع‌گیری ایران در برابر آژانس؛ پاسخ به گروسی

رافائل گروسی، که اخیراً در توکیو با رسانه‌های غربی گفتگو کرده بود، بار دیگر بر ادعاهای قبلی خود درباره برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد. در واکنش به این اظهارات، سازمان انرژی اتمی ایران بیانیه‌ای صادر  و در آن تأکید کرد که آژانس باید بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری خود را حفظ کند. در این بیانیه تاکید شد که «متأسفانه برخی اظهارات گروسی فاقد ویژگی‌های بی‌طرفی و فنی است و این نگرانی را ایجاد می‌کند که آژانس به ابزاری برای فشارهای سیاسی غرب تبدیل شده است.»

همچنین در این بیانیه اشاره شد که ایران در چارچوب تعهدات پادمانی خود بیشترین همکاری را با آژانس داشته و تقریباً یک‌چهارم کل بازرسی‌های این نهاد بین‌المللی تنها به تأسیسات هسته‌ای ایران اختصاص یافته است. در حالی که ایران کمتر از ۳ درصد از تأسیسات هسته‌ای جهان را در اختیار دارد، این میزان بالای بازرسی‌ها نشان می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران شفاف بوده و هیچ‌گونه فعالیت پنهانی در آن وجود ندارد.

نگاه دوگانه آژانس؛ سکوت در برابر AUKUS و تمرکز بر ایران

در بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران همچنین تأکید شد که آژانس در برابر برخی فعالیت‌های هسته‌ای دیگر کشورها، از جمله پروژه AUKUS، سکوت کرده است. این پروژه که شامل همکاری هسته‌ای میان آمریکا، انگلیس و استرالیا و انتقال زیردریایی‌های دارای سوخت با غنای تسلیحاتی است، یکی از مواردی است که نگرانی‌های بسیاری را درباره رویکرد دوگانه آژانس ایجاد کرده است.

ایران همچنین انتقاد کرده که آژانس از این کشور انتظار دارد که همکاری‌هایی فراتر از تعهدات قانونی خود داشته باشد، در حالی که هیچ اشاره‌ای به تحریم‌های غیر قانونی و یکجانبه امریکا که همکاری‌های تهران و آژانس را دشوار کرده است، نمی‌شود.

 چشم‌انداز پیش‌رو

در حالی که گروسی مدیرکل کل آژانس آخرین سفر خود به تهران و گفتگو با مقامات کشورمان را «سازنده» اعلام کرد اما همزمان با تسلیم شدن در برابر اراده سیاسی کشورهای غربی به تهیه گزارشهای غیر حقوقی و کاملا سیاسی بر علیه ایران ادامه می دهد.این تناقض در اقدامات و موضع‌گیری‌های مدیرکل آژانس باعث شده  که اعتبار این نهاد بین‌المللی بیش از گذشته زیر سؤال برود.

از سوی دیگر، گروسی اخیراً در گفتگو با خبرنگار وال‌استریت ژورنال ادعا کرده که «پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، مشکلات را بزرگ‌تر می‌کند، نه کوچک‌تر.» او همچنین اعلام کرده که آژانس قصد دارد گزارش جامعی درباره برنامه هسته‌ای ایران تهیه کند که احتمالاً تا پیش از ماه ژوئن منتشر خواهد شد. گروسی همچنین تأکید کرده که ایده خوبی است که پیش از انتشار این گزارش بار دیگر به ایران سفر کند.

با توجه به این تحولات، می‌توان انتظار داشت که در نشست آینده شورای حکام، فشارها بر ایران افزایش یابد و موج جدیدی از فضا سازی های مغرضانه بر علیه برنامه هسته ای  کشورمان آغاز شود.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عربستان: جامعه بین‌الملل از اقدامات بی‌ثبات کننده اسرائیل در منطقه جلوگیری کند
بازدید رئیس جمهور از مرکز خیریه و نیکوکاری ریحانه‌النبی اسلامشهر
ترامپ: می‌خواهم اوکراین تا حد امکان سرزمین‌های خود را به دست آورد
وزارت اطلاعات یک نهاد انقلابی برخاسته از متن مردم است
برزیل: سیستم‌های پرداخت ایمن بریکس تسهیل می‌شود
هوش مصنوعی جدید آمازون از راه رسید
موافقت دولت با افزایش 46 درصدی تعرفه‌های پزشکی 1404
گفت‌وگوهای روسیه و آمریکا در استانبول آغاز شد
بغداد: به توافقنامه امنیتی با ایران متعهد هستیم
نورنما | سرقت گوشی های اپل در آمریکا بدون توجه به حضور پلیس! +فیلم
امیر سیاری: «مصاف» سلاح سازمانی نیروی زمینی ارتش شد
حکم 51 ماه حبس و تبعید برای شرور زرندی
ترامپ مجوز نفتی شورون در ونزوئلا را لغو کرد
سقوط ناگهانی طلا؛ اصلاح موقت یا آغاز یک بحران؟
گزارش فرزین به مجلس خبرگان درباره نوسانات نرخ ارز
آیت الله موحدی کرمانی: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمی‌کند
هوای تهران قابل قبول است
تلاش‌ها برای تمدید توافق آتش‌بس و تبادل اسرا/حماس: اسرائیل راهی جز آغاز مذاکرات ندارد
جاده چالوس بسته است
چرا حال کتاب با این جوایز خوب نمی‌شود؟
آنچلوتی: ماموریت به‌خوبی انجام شد
مالزی: موضع یکسانی با ایران علیه کوچاندن مردم غزه داریم
رئیس دستگاه قضا وارد آذربایجان غربی شد
پزشکیان: نباید اجازه دهیم دشمن جامعه را با تنش مواجه کند
ناو شهید رئیسعلی دلواری به نیروی دریایی سپاه ملحق شد
گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!
عراق و روسیه چندین تفاهم نامه همکاری امضا کردند
رئیس پلیس آگاهی: سرقت برای عده‌ای به حرفه تبدیل شده است
بحرینی: حمله اسرائیل به غزه تراژدی نیست، یک جنایت است
گروسی خواستار تعامل ایران و آمریکا شد
تسلا شرکت ورشکسته آلمانی را می‌خرد
شهادت بیش از 50 فلسطینی از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری
مسکو: امیدواریم ترامپ شرایط روادید برای دیپلمات‌ها را تسهیل کند
الصفدی: تجاوزات اسرائیل به سوریه تنها باعث دامن زدن به تنش‌ها می‌شود
نورنما | رزمایش فوق پیشرفته ارتش +فیلم
پزشکیان: با تمام ظرفیت‌های خود مبتلایان به بیماری‌های نادر را حمایت می‌کنیم
594 اسیر فلسطینی امشب آزاد می‌شوند
مصر پیشنهاد مدیریت غزه را رد کرد
گفت‌و‌گوی رئیس‌جمهور لبنان و وزیر خارجه عمان درباره تحولات منطقه
پزشکیان: تاکید ما بر توسعه همگرایی و همکاری میان کشورهای اسلامی مبنای دینی و اعتقادی دارد
هادی البرزی قائم‌مقام خبرگزاری صداوسیما شد
جزئیات تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع پهپادی ایران
ابوعبیده: اجساد 4 اسیر دیگر اسراییلی را امشب تحویل می‌دهیم
حملات پهپادهای ترکیه‌ای به مواضع قسد در سوریه
اعزام تیم ویژه بازرسی پلیس برای بررسی حادثه تیراندازی به ایرانشهر
حماس: افزایش شهدای اسیر فلسطینی حاکی از عدم برخورد انسانی با آنهاست
هاشمی: سفر به صربستان در راستای پیگیری راهبرد دیپلماسی فناوری است
دولت با تدریس زبان مادری در مدارس موافق است
رژیم صهیونیستی به یک خودرو در شرق لبنان حمله کرد
معاون عراقچی با بارزانی در اربیل دیدار کرد
X
آگهی تبلیغاتی