×
بین الملل
شناسه خبر : 214464
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 17:42
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران

گزارش جدید آژانس انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود که به رویت خبرگزاری آمریکایی رسیده است، از افزایش 92.5 کیلوگرمی ذخیره اورانیوم نسبت به گزارش قبلی خبر داد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود که به رویت خبرگزاری آمریکایی رسیده است، مدعی تسریع روند تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده با خلوص بالا توسط ایران شد.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» که گزارشات آژانس را مشاهده کرده، در گزارشی نوشت: «در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در وین آمده است که ایران تا ۸ فوریه ۲۷۴.۸ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا خلوص ۶۰ درصد ذخیره سازی کرده است. این گزارش از افزایش ۹۲.۵ کیلوگرمی نسبت به گزارش قبلی آژانس در نوامبر حکایت می‌کند.»

طبق گزارش ادعایی آژانس، میزان ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد ایران که بر اساس گزارش خبرگزاری آمریکایی به «درجه تسلیحاتی ۹۰ درصد» نزدیک است در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

در گزارش محرمانه آژانس ادعا شده: «افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم با غنای بالا توسط ایران، به‌عنوان تنها کشور غیرهسته‌ای که چنین مواد هسته‌ای تولید می‌کند، یک نگرانی جدی است».

ابراز نگرانی آژانس درباره برنامه هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز ایران درحالی است که مقامات ایران همواره بر عدم خواست خود برای ساخت سلاح هسته‌ای تأکید کرده‌اند.

با این وجود، آسوشیتدپرس، به نقل از گزارش آژانس و در تلاشی برای زیر سوال بردن ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران، ادعا کرد: «تقریباً ۴۲ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده برای تولید یک بمب اتمی کافی است. اما اورانیوم مورد نیاز باید تا ۹۰ درصد غنی سازی شوند.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در گزارش فصلی خود تخمین زد که تا هشتم فوریه، ذخایر کلی اورانیوم غنی‌شده ایران به ۸۲۹۴.۴ کیلوگرم رسیده که نشان‌دهنده افزایش هزار و ۶۹۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم ایران نسبت به آخرین گزارش آژانس در ماه نوامبر است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود اذعان کرد که برنامه هسته‌ای ایران در پی خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ به شرایط کنونی انجامیده است. 

با این وجود، خبرگزاری آمریکایی به نقل سازمان‌های اطلاعاتی و با اذعان به این مسئله که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز باقی‌ مانده‌ است، ادعا کرد «ایران فعالیت‌هایی را انجام داده است که اگر بخواهد برنامه هسته‌ای خود را تسلیحاتی کند، موقعیت بهتری برای ساخت بمب هسته‌ای خواهد داشت.»

آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: «تولید تسریع شده اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحات توسط ایران، فشار بیشتری بر ترامپ وارد می‌کند، زیرا او بارها گفته است که آماده مذاکره با ایران است و در عین حال فروش نفت ایران را به‌عنوان بخشی از سیاست "فشار حداکثری" که مجدداً تحمیل کرده، هدف قرار می‌دهد.»

به اذعان خبرگزاری آمریکایی مقامات ایران همواره بر خواست خود برای مذاکره با غرب پیرامون برجام تأکید کرده‌اند.

در گزارش روز چهارشنبه آژانس همچنین آمده است که ایران همچنین از تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳برای ممنوعیت حضور برخی از بازرسان آژانس برای نظارت بر برنامه هسته ای خود تجدید نظر نکرده است.

در این گزارش آمده است: «مدیرکل آژانس عمیقاً متأسف است که ایران، به‌رغم تمایل خود برای بررسی انتخاب چهار بازرس مجرب دیگر آژانس، تعیین نام آن‌ها را نپذیرفت.»

عدم موافقت ایران با بررسی احتمال حضور مجدد چهار بازرس «مجرب» پس از آن صورت می‌گیرد که در نشست شورای حکام، قطعنامه‌ای ضد ایرانی تصویب شد. مقامات ایران پیش از نشست مذکور و در گفت‌وگو با مدیرکل آژانس توافق کرده بودند تا در صورت عدم صدور قطعنامه ضدایرانی، احتمال انتصاب چهار بازرس بررسی و غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد محدود شود.

اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود به این مسئله اشاره ای نکرده و مدعی شده که «هیچ پیشرفتی در جهت حل مسائل پادمان باقی‌مانده در روابط ورامین و تورقوزآباد حاصل نشده است.»

در این گزارش همچنین آمده است که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابتدای سال جاری میلادی با «سید عباس عراقچی»،وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگوی تلفنی داشته است و طی آن وی بر آمادگی خود برای همکاری با ایران برای ازسرگیری اجرای توافقی که آژانس و تهران ۲ سال پیش توافق کرده بودند، تاکید کرده است.

در این گزارش آمده است: «عراقچی آمادگی ایران را برای همکاری با آژانس اعلام و احتمال سفر مجدد مدیرکل به تهران را مطرح کرد.»

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از گزارش فصلی دوم آژانس نوشت: «گروسی به طور جدی نگران این است که مسائل برجسته پادگانی در ایران حل نشده باقی بماند. ایران نه توضیحات فنی معتبری برای حضور ذرات اورانیوم در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران ارائه کرده است و نه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده است.»

در گزارش دوم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط خبرگزاری انگلیسی مشاهده شده، آژانس مدعی مغایرت اطلاعات ارائه شده توسط ایران درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود و اطلاعات در اختیار آژانس شده است.


اخبار مرتبط
رونمایی از دستاوردهای جدید در روزملی فناوری هسته‌ای
شنبه 1404/01/16 ساعت 11:36
رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد:
رونمایی از دستاوردهای جدید در روزملی فناوری هسته‌ای
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی از رونمایی تازه‌ترین دستاوردهای این سازمان همزمان با روزملی فناوری هسته ای در20 فروردین ماه خبر داد.
گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!
پنج‌شنبه 1403/12/09 ساعت 09:34
نورنیوز از تداوم اقدامات سیاسی آژانس بر علیه برنامه هسته ای ایران گزارش می‌دهد؛
گروسی و تناقض‌هایش؛ سفرهای سازنده، گزارش‌های مخرب!
رسانه‌های غربی مجدد با استناد به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تلاش‌اند فضای جهانی را علیه برنامه هسته‌ای ایران ملتهب کنند.در حالی که گزارش تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته و همان ادعاهای قدیمی است. همزمان، ایران تأکید دارد همکاری‌هایش با آژانس کاملاً در چارچوب تعهدات است و رفتارهای دوگانه و غیر حقوقی این نهاد اعتبار آن را زیر سؤال برده است.
گروسی خواستار تعامل ایران و آمریکا شد
پنج‌شنبه 1403/12/09 ساعت 07:49
گروسی خواستار تعامل ایران و آمریکا شد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرنگار نشریه آمریکایی ضمن ابراز نگرانی درباره «عدم ارتباط بین ایران و آمریکا»، با استقبال از اظهارات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خواست او برای رسیدن به توافقی تازه با ایران، اذعان کرد: «می‌دانم که ایران خواستار توافق است.
اسلامی: مشکل آژانس با صنعت هسته‌ای ایران سیاسی است نه فنی/همکاری با آژانس ادامه دارد+فیلم
چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 11:53
اسلامی: مشکل آژانس با صنعت هسته‌ای ایران سیاسی است نه فنی/همکاری با آژانس ادامه دارد+فیلم
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: وقتی مدیر کل آژانس می‌گوید ایران مسائل خود را با ترامپ حل کند، یعنی موضوع سیاسی است نه فنی.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
تراکتور و پرسپولیس؛ جدال 6 ساله در جام حذفی
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
موج دوم بارش‌های شدید در نیمه جنوبی کشور
پیام‌های سفر عراقچی به مسکو
نقش کریدورها در صلح
بازتعریف قدرت در نظم پسالیبرال
فروکاستن خویشتن
حمله دوباره آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
تصویب فروش تسلیحات 11 میلیارد دلاری آمریکا به تایوان
وحدت را فراموش کن، نجات در گفت‌وگوست
قطعنامه محدودکننده حمله به ونزوئلا در کنگره شکست خورد
شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم از شنبه آغاز می‌شود+ مبلغ کالابرگ
امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم از امروز آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 آذر 1404+ جدول پخش
وزیر خارجه روسیه: توافق ایران و آژانس دست‌یافتنی است
حذف کامل یارانه نقدی سه دهک پردرآمد/چه کسانی دیگر یارانه نقدی نمی‌گیرند؟
ترامپ دوباره مدعی «نابودی تهدید هسته‌ای ایران» و پایان 8 جنگ شد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 27 آذر
چین: با زورگویی در روابط بین‌الملل مخالفیم
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 27 آذر + وضعیت استان ها
سیاست جدید ترامپ علیه غول‌های فناوری
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
X
آگهی تبلیغاتی