×
بین الملل
شناسه خبر : 214388
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 11:10

فایننشال‌تایمز: آمریکا اکنون دشمن غرب است

روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به مواضع تیم دونالد ترامپ درباره اوکراین، آن را به منزله فاصله گرفتن از کی یف و نقش آمریکا در دوران پس از جنگ قلمداد کرد و نوشت: آمریکا اکنون به دشمن غرب تبدیل شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این روزنامه گزارش خود را با اشاره به بخشی از سخنان فرانکلین روزولت سیاستمدار پیشین آمریکایی در اولین سالگرد امضای «منشور آتلانتیک» آغاز کرد و افزود: «آزادی و استقلال، امروز در جهان در خطر است. اگر نیروهای فاتح با موفقیت مقاومت نمی کردند و شکست نمی خوردند، نه آزادی، نه استقلال و نه فرصت آزادی برای هیچ ملتی وجود نداشت».

به نوشته فایننشال تایمز، به این ترتیب فرانکلین روزولت اولین سالگرد منشور آتلانتیک را که بین او و وینستون چرچیل در ۱۴ اوت ۱۹۴۱ توافق شده بود، گرامی داشت.

این رسانه افزود: با گذشت نیم قرن و سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق، دستکم عقلانی است که امیدوار باشیم چنین ایده‌آل‌هایی در سراسر جهان تحقق یابد. اما این طور نیست.

امروز نه تنها حکومت های استبدادی به شکل فزاینده ای اعتماد به نفس یافته اند بلکه آمریکا نیز به سمت آنها حرکت می کند. این درسی است که در دو هفته گذشته گرفتیم.

اکنون آزادی به اندازه سال ۱۹۴۲ در خطر نیست اما خطرات واقعی هستند.

این روزنامه انگلیسی در ادامه به سه مورد از اظهارات مقام های تیم ترامپ در مناسبت های مختلف برای اثبات ادله خود استفاده کرد و نوشت:

اولی، سخنرانی وزیر دفاع ترامپ در ۱۲ فوریه و در نشست گروه تماس دفاعی اوکراین در مقر ناتو بود. وی به اروپایی ها گفت که اکنون باید تصمیم بگیرند. آمریکا اکنون اساسا نگران مرزهای خود و چین است. خلاصه این که، حفظ امنیت اروپا امری لازم برای اعضای اروپایی ناتو است. بخشی از این اروپا باید سهم اصلی را در کمک های آینده در زمینه سلاح های مرگبار و غیرمرگبار به اوکراین داشته باشد.

دومین رویداد، سخنرانی جی دی ونس معاون ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ در تاریخ ۱۴ فوریه بود. وی مشخصا گفت که «نگران تهدیدها از درون و عقب نشینی اروپا از برخی از ارزش های بنیادینی است که آمریکا در آن شریک است».

وی به عنوان مثال به تهدید ناشی از اقدام دولت رومانی در لغو انتخابات در این کشور اشاره کرد و گفت: اروپایی ها بهتر از آمریکایی ها می دانند که وقتی دشمنان آزادی از طریق انتخابات به قدرت می رسند چه اتفاقی می افتد.

فایننشال تایمز خاطرنشان کرد، اما اروپایی ها این را هم می دانند که رئیس او، ترامپ، چهار سال پیش نتیجه انتخابات را باطل کرد. مثال «دیگ به دیگ می گوید روی تو سیاه است»، به ذهن می رسد.

مورد سوم، مذاکرات درباره آینده اوکراین است. وزیر دفاع امریکا با بیان این که امکان بازپس گیری اراضی اوکراین و ملحق شدن آن به ناتو وجود ندارد، نشان داد که شروط مهم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را پذیرفته است.

اما این تازه شروع کار بوده است. مذاکرات بین آمریکا و روسیه بدون مشارکت اروپا و حتی مردم اوکراین که سالها جنگ را تحمل کردند آغاز شده است. ترامپ تاکید می کند که روسیه آغازگر جنگ نبوده و اوکراین جنگ را آغاز کرده است. آمریکا در قطعنامه شورای امنیت در کنار روسیه و چین ایستاد در حالی که فرانسه، انگلیس و سایر کشورها رای ممتنع دادند. «غرب» اکنون مرده است.

قطعنامه آمریکا در مورد اوکراین که از حمایت روسیه برخوردار بود، در شورای امنیت سازمان ملل در حالی به تصویب رسید که کشورهای اروپایی به شدت با طرح‌های فشار به اوکراین برای تسلیم شدن مخالفت کردند و فرانسه و انگلیس، این بار به جای استفاده از حق وتو (رای مخالف) رای ممتنع دادند.

ترامپ همچنین زلنسکی را «دیکتاتور» خطاب کرد؛ با این توجیه که رئیس جمهوری اوکراین از برگزاری انتخابات امتناع کرده است. ترامپ همچنین پیشنهاد داده به ازای کمک های نظامی گذشته، در زمینه مواد معدنی نایاب اوکراین معامله کند.

فایننشال تایمز نوشت: مسلماً برای ترامپ، «دیکتاتور» احتمالا یک اصطلاح برای ستایش است، نه محکوم کردن. برای او، داشتن یک دارایی ارزشمند در کشوری دیگر ممکن است تنها بهانه محافظت از آن کشور باشد. اما درخواست مبلغی هنگفت از کشوری فقیر و جنگ زده، ظالمانه است، به ویژه زمانی کیه اوکراین به بازسازی نیاز دارد. بدتر از این، ارزش مطالبات آمریکا است که چهار برابر کمک به اوکراین است.

موسسه کیل در رابطه با کمک ها به اوکراین گزارش داده، اروپایی ها کمک بیشتری نسبت به آمریکا ارائه کردند. واشنگتن فقط ۳۱ درصد از کل تعهدات دوجانبه و ۴۱ درصد از تعهدات نظامی به اوکراین را بین ژانویه ۲۰۲۲ تا دسامبر ۲۰۲۴ انجام داد. با این حال اروپایی ها در مذاکرات اوکراین کجا هستند؟ هیچ جا. ترامپ به تنهایی برای اوکراین و اروپا تصمیم می گیرد.

فایننشال تایمز افزود: در دو هفته گذشته دو چیز روشن شد: اول این که آمریکا تصمیم گرفته نقش خود در جهان را که در طول جنگ جهانی دوم بدست آورد، کنار بگذارد. با بازگشت ترامپ به کاخ سفید این کشور قصد دارد فقط به ابرقدرت دیگری تبدیل شود و به هر چیزی به جز منافع کوتاه مدت خود به ویژه در بخش نظامی بی اعتنا است. آنچه که در امریکا اتفاق می افتاد خطراتی است که تشکیل دولت قانونی به موجب قانون اساسی در این کشور را تهدید می کند.

به گزارش ایرنا، این رسانه در پایان بر ضرورت همکاری قوی تر اروپایی ها تاکید کرد و گفت در غیر این صورت اروپا توسطه قدرت های بزرگ تکه تکه می شود. اروپا باید با نجات اوکراین کار را شروع کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
اتمام تعمیرات اساسی سکوهای فاز یک پارس جنوبی
خلبان، پرواز قشم-تهران را به سلامت فرود آورد
انتقاد عراقچی از سکوت کرکننده غرب نسبت به توسعه هسته‌ای رژیم اسرائیل
تعطیلی دوباره راکتور هسته‌ای در فرانسه به دلیل هجوم عروس‌های دریایی
اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه بلیت جام جهانی را رزرو کردند
واکنش نتانیاهو به بیانیه وزارت خارجه مصر درباره کوچاندن مردم غزه
افت نرخ ارز، قیمت سکه را کاهشی کرد
رئیس پیشین صداوسیما: تا تغییر ساختار، رفع فیلترینگ امکان‌پذیر نیست
اتحادیه اروپا بر استمرار دیپلماسی با ایران تاکید کرد
سفارت روسیه: فروش دارایی‌های روسیه از سوی انگلیس غیرقانونی است
مصر خواستار آتش‌بس فوری و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه شد
عدالت مالیاتی در دستور کار؛ حذف مالیات برای اقشار کم‌درآمد
اعتراف ترامپ به عقب‌نشینی آمریکا در برابر چین، روسیه و هند
استقبال زلنسکی از موضع پوتین درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
فنلاند حمایت خود را از راه‌حل دو کشوری در مسئله فلسطین اعلام کرد
هفت افتخار جهانی ایران در کمتر از 2 ماه
نشست فوق‌العاده برخط سران بریکس دوشنبه برگزار می‌شود
بیانیه حماس در واکنش به دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای تشدید بمباران غزه
سفر هیات 5 نفره افغانستان به ایران برای حل مشکلات هویتی افغان‌ها
نظم ترامپ؛ جهان شرکت، آمریکا مدیرعامل!
وضعیت بحرانی کیفیت هوا در 11 شهر خوزستان
بازگشت به زندگی یک محکوم به قصاص در استان هرمزگان پس از 9 سال
خلع سلاح مقاومت؛ ریسک فروپاشی موازنه منطقه‌ای
هافبک پرسپولیس خانه‌نشین شد
رایزنی گروسی با پاپ درباره ایران و خلع سلاح هسته‌ای
هفتمین نمایشگاه پوشاک ایرانی - اسلامی «هدی» در آستانه افتتاح
ترافیک سنگین در محورهای شمال کشور؛ کندوان یک‌طرفه شد
گرمای 46 درجه، آبادان را جهانی کرد
در جلسه دولت لبنان علیه خلع سلاح حزب الله چه گذشت؟
مقاومت فلسطین؛ تنها گزینه استراتژیک در برابر اشغالگران صهیونیست است
فیلم «مست عشق» آماده درخشش جهانی می‌شود
دستورالعمل واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور مشخص شد+ جزئیات آیین نامه
تغییر سیاست صادرات تسلیحاتی آمریکا برای دور زدن محدویت ها!
X
آگهی تبلیغاتی