×
بین الملل
شناسه خبر : 214330
تاریخ انتشار :

نورنیوز از چالشهای حمایت‌ اروپا از اوکراین گزارش می دهد؛

اروپا و جنگ اوکراین ؛ عمل به تعهدات یا نمایش قدرت؟

جنگ اوکراین و روسیه در پنجم اسفندماه وارد سه سالگی خود شد و در چنین روزی مقامات ارشد اتحادیه اروپا در کی‌یف حضور یافته و بر ادامه حمایت‌های مالی و نظامی خود از اوکراین تأکید کردند.

نور نیوز-گروه بین الملل: پنجم اسفند ماه مصادف با سومین سالگرد جنگ اوکراین و روسیه است. در همین چارچوب مقامات ارشد اتحادیه اروپا در کی‌یف حضور یافته‌اند تا از تعهد اروپا به اوکراین و حمایت مداوم از این کشور در جنگ با روسیه سخن بگویند.

سفر آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا، اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و دیگر مقامات به این منظور صورت گرفت که نشان دهند اروپا همچنان به حمایت از اوکراین پایبند است. در این سفر، فون درلاین تأکید کرد که اتحادیه اروپا آماده است تا کمک‌های مالی جدیدی به ارزش ۳.۵ میلیارد یورو به اوکراین ارسال کند و از سوی دیگر، آنتونیو کاستا عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را به‌عنوان یکی از ارکان امنیت آینده این کشور عنوان کرد. همزمان، بسته‌های تحریمی جدیدی علیه روسیه تصویب شد و کشورهای اروپایی بر حمایت نظامی خود از اوکراین تأکید کردند.

در این راستا، نخست‌وزیر اسپانیا، پدرو سانچز، اعلام کرد که بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش یک میلیارد یورو به اوکراین ارسال خواهد شد. در کنار این حمایت‌ها، مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز اعلام کرد که حمایت از اوکراین از سوی اروپا تزلزل‌ناپذیر خواهد ماند. اما این وعده‌ها و تحرکات بیشتر جنبه نمادین دارند تا تحولی در میدان جنگ. چراکه در حقیقت، بسیاری از این اقدامات بیشتر با هدف تقویت اعتبار اروپا در سطح جهانی انجام می شود تا تغییر واقعی در وضعیت میدانی جنگ. وعده‌های بلندمدت اتحادیه اروپا به اوکراین یکی از موضوعاتی است که نشان می دهد اقدامات اتحادیه بیشتر جنبه نمایشی دارد.

در شرایطی که جنگ به طور مستقیم بر سر اراضی و حاکمیت است وعده های اروپا همانطور که در سخنان فون درلاین در خصوص امکان عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ مطرح شد، اثری بر جنگ جاری نخواهد داشت. ریشه‌یابی جنگ و کتمان حقیقت در ریشه‌یابی جنگ اوکراین، باید توجه داشت که توسعه‌طلبی‌های ناتو و تهدیدات امنیتی علیه روسیه، زمینه‌ساز اصلی این درگیری‌ها بودند.

بسیاری از تحلیلگران، از جمله آنگلا مرکل، صدر اعظم پیشین آلمان، بر این باورند که غرب با توافقات متعدد، مانند توافق مینسک، در تلاش بوده‌ است تا وقت بخرد و در عین حال اوکراین را برای جنگ تسلیح کند. همچنین، دونالد ترامپ اخیراً در اظهاراتی تأکید کرده که نه روسیه بلکه رفتارهای اوکراین ریشه جنگ را شکل داده و حتی زلنسکی را یک دیکتاتور خوانده است.

این تحلیل‌ها، باوجود تأکیدات سیاسی و دیپلماتیک اروپایی‌ها، حقیقتی ناخوشایند را فاش می‌کند و آن اینکه توسعه‌طلبی‌های ناتو و غرب خود زمینه‌ساز بروز جنگ بوده‌اند. اما کشورهای اروپایی همچنان در تلاش‌اندتا با دستاویز قرار دادن جنگ‌افروزی روسیه، از پذیرش مسئولیت‌های خود در این زمینه فرار کنند و به نوعی به خودشان این مشروعیت را بدهند که جنگ به دلایلی خارج از اراده آنها آغاز شده است.

واقعیت‌های میدانی: موفقیت‌های روسیه و تزلزل غرب تحلیل‌ها و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند که با وجود هزینه‌هایمیلیاردی اروپا و آمریکا، روسیه در میدان نبرد به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته است. این کشور توانسته است ۱۸ درصد از اراضی اوکراین را تحت کنترل درآورد و این وضعیت در مناطق شرقی و جنوبی تثبیت شده است.

مسکو حتی اخیراً از تصرف یک منطقه مسکونی جدید در استان خارکیف خبر داده است. این دستاوردهای میدانی، به رغم تمام تلاش‌هایغرب برای تضعیف روسیه، نمایانگر این است که ناتو و اتحادیه اروپا نتواسته‌اند در برابر روسیه موفق شوند. همچنین، اقتصاد روسیه که با تکیه بر همگرایی‌های اقتصادی و منطقه‌ایمانند بریکس، شانگهای و اوراسیا حرکت می‌کند، توانسته است بر تحریم‌ها فائق آید و رشد اقتصادی مطلوبی را تجربه کند.

در این راستا، روسیه با استفاده از منابع داخلی و روابط جدید خود با کشورهایی نظیر ایران و چین، مسیرهای جدیدی برای مقابله با تحریم‌ها و خروج انزوای اقتصادی پیدا کرده است. اختلافات درونی اروپا و تضعیف نفوذ جهانی یکی از مهم‌ترین چالش‌های اروپا در این بحران، ناتوانی در ایجاد اجماع داخلی است. در حالی که سیاست‌های آمریکا در مسیر پایان دادن به جنگ در حال پیگیری است، برخی کشورهای اروپایی به‌ویژه فرانسه، انگلیس و آلمان از ادامه جنگ حمایت می‌کنند. این وضعیت باعث ایجاد شکاف‌های داخلی در اتحادیه اروپا شده است، به‌طوری که برخی کشورهای اروپایی در مذاکرات مربوط به کمک نظامی به اوکراین برای سال ۲۰۲۵ شکست خوردند. این اختلافات نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا در درون خود از یک انسجام راهبردی برخوردار نیست و نمی‌تواند نقش مؤثری در روند تصمیم‌گیری‌ها ایفا کند.

حذف اروپا از معادلات جنگ و بحران‌های آینده در حالی که ایالات متحده به‌ویژه تحت رهبری ترامپ، به دنبال مذاکره مستقیم با روسیه و پایان دادن به جنگ است، اروپا عملاً از معادلات کلان حذف شده است. اروپا در تلاش است تا از این حذف جلوگیری کند و تلاش می کند در مذاکرات صلح حاضر باشد. اما به نظر می‌رسد که واشنگتن تمایلی به پذیرش حضور مستقیم اروپا در این روند ندارد.

ترامپ حتی اعلام کرده که هزینه‌های حفظ صلح در اوکراین باید بر عهده کشورهای اروپایی باشد. این تحولات نه تنها اروپا را در موقعیتی نامطلوب قرار داده، بلکه نشان‌دهنده بحران هویت جهانی این قاره است که نمی‌تواند در معادلات جهانی نقشی فعال ایفا کند.

 

 

 


اخبار مرتبط
روسیه با آتش‌بس موقت در اوکراین مخالفت کرد
جمعه 1403/12/17 ساعت 12:02
روسیه با آتش‌بس موقت در اوکراین مخالفت کرد
سفیر روسیه با اعلام مخالفت با آتش بس در جنگ اوکراین از آمادگی مسکو برای مذاکره با اوکراین خبر داد.
امریکا نیرو‌یی را در اوکراین مستقر نخواهد کرد
جمعه 1403/12/10 ساعت 19:02
وال استریت ژورنال؛
امریکا نیرو‌یی را در اوکراین مستقر نخواهد کرد
وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد دولت ترامپ گفت که ایالات متحده نیرویی را در اوکراین مستقر نخواهد کرد.
فایننشال‌تایمز: آمریکا اکنون دشمن غرب است
چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 11:10
فایننشال‌تایمز: آمریکا اکنون دشمن غرب است
روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به مواضع تیم دونالد ترامپ درباره اوکراین، آن را به منزله فاصله گرفتن از کی یف و نقش آمریکا در دوران پس از جنگ قلمداد کرد و نوشت: آمریکا اکنون به دشمن غرب تبدیل شده است.
پوتین: مسکو مخالف حضور اروپا در مذاکرات صلح نیست/اوکراین نباید پایگاه دشمنان روسیه باشد
سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 10:31
پوتین: مسکو مخالف حضور اروپا در مذاکرات صلح نیست/اوکراین نباید پایگاه دشمنان روسیه باشد
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه شب گذشته در مصاحبه اختصاصی با پاول زاروبین، مجری برنامه مستند «مسکو. کرملین. پوتین» گفت:مذاکرات آمریکا و اوکراین درباره منابع ربطی به روسیه ندارد و مسکو مخالف حضور اروپا در مذاکرات صلح نیست و آنها خود تماس‌ها را قطع کردند.
ناکامی وزیران خارجه اروپا برای توافق بر سر کمک‌های نظامی جدید اوکراین
دوشنبه 1403/12/06 ساعت 22:14
ناکامی وزیران خارجه اروپا برای توافق بر سر کمک‌های نظامی جدید اوکراین
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از شکست مقام‌های این اتحادیه در توافق بر سر طرح ارائه کمک‌های نظامی جدید به اوکراین خبر داد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نتانیاهو به پناهگاه رفت
تعطیلی یک هفته‌ای مسابقات فوتبال تهران
صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیروهای مسلح در خیابان معلم تهران
تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو
آسمان کشور تا ساعت 14 روز شنبه بسته است
عراقچی: دعوت به خویشتن‌داری را نمی‌پذیریم
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد
فرار خبرنگار و فیلمبردار فاکس نیوز حین پخش زنده
خلبان یکی از دو جنگنده رژیم صهیونیستی که ساقط شد زن بود
بیانیه سپاه پاسداران در پی انجام عملیات وعده صادق 3
گزارش تصویری | حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
آغاز دور جدید عملیات «وعده صادق 3»؛ ایران قلب سرزمین‌های اشغالی را موشک‌ باران کرد+ تصاویر
ارتش: 8 جنگنده رژیم صهیونیستی و چندین پهپاد متجاوز سرنگون شدند
ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟
سایت هسته‌ای «یو سی اف» مورد حمله قرار گرفت
امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد
راهنمای بقا در شرایط جنگی در پنج قدم
مهدی کروبی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
ره‌گیری موفق پرتابه‌ها در آسمان تهران
شلیک به فرمول موازنه
ساقط شدن پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان قم
پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد
فعال‌شدن پدافند هوایی در مرکز تهران+ فیلم
محدوده ستارخان همین الان+فیلم
واکنش اعضای تیم ملی فوتبال به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی
اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
حمله رژیم صهیونیستی به محدوده سایت فردو +فیلم
شهادت دریابان شمخانی تکذیب شد
حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی در حوالی چیتگر +فیلم
فعال شدن پدافند پارچین در شرق تهران +فیلم
دقایقی قبل؛ انفجار و مشاهده دود در منطقه گرمدره +فیلم
به درخواست ایران امشب شورای امنیت سازمان ملل تشکیل می‌شود
سرلشکر پاکپور: به‌زودی درهای جهنم به روی رژیم کودک‌کش گشوده می‌شود
راه‌آهن: هیچ اختلالی در حرکت قطارها نداریم
فراجا هشدار داد: از جابجایی موشک‌ها فیلم نگیرید
عراقچی: ایران از اروپا انتظار دارد صهیونیست‌ها را محکوم کنند
واکنش محسن چاوشی به حمله دیشب رژیم صهیونیستی: لگد کردی، لگد می‌شی ...
آیت‌الله جوادی آملی: سنگ را از همان‌جا که آمده، برگردانید
دادستانی کل هشدار داد: انتشار محتوای مخل امنیت روانی جامعه جرم است
ایران هیچ حمله پهپادی انجام نداده است
فرماندهان شهید ایران را بیشتر بشناسید
پاسخ سنگین ایران در راه است؛ شهادت تنی چند از فرماندهان سپاه+فیل
درخواست مردم همدان از نیروهای مسلح
در شرایط جنگی حواسمان به علائم هشدار دهنده روان کودکان باشد
بمباران سنگین اطراف تبریز توسط رژیم صهیونیستی +فیلم
ویتکاف خواهان دیدار با عراقچی شد؛ ایران نپذیرفت!
توقف واریز و برداشت در پلتفرم‌های طلا با دستور بانک مرکزی
مجمع روحانیون مبارز: ذات رژیم صهیونیستی دشمن صلح است
پزشکیان: پاسخ ما دشمن را پشیمان می‌کند
آمار غیررسمی شهدا و زخمی شدگان در حملات دیشب اسرائیل به ایران
X
آگهی تبلیغاتی