نورنیوز - گروه اجتماعی: پزشکان کنگویی و سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که یک بیماری ناشناخته باعث مرگ ناگهانی بیش از ۵۰ نفر در شمال غربی کشور آفریقایی جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر سابق) شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس به نقل از سرژ نگالاباتو (Serge Ngalebato) مدیر بخش درمان بیمارستانی در شهر بیکورو نوشت که فاصله بین بروز علائم بیماری و مرگ در اکثر موارد ۴۸ ساعت بوده و این موضوعی بشدت نگران کننده است.
شیوع این بیماری از ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) آغاز شد و ۴۱۹ مورد ابتلا و از جمله ۵۳ فوتی ثبت شده است.
به گزارش دفتر آفریقای سازمان جهانی بهداشت، شیوع این بیماری برای نخستین بار در شهر بولوکو ثبت شد زمانی که سه کودک پس از خوردن یک خفاش ظرف ۴۸ ساعت به تب خونریزیدهنده مبتلا شده و جان خود را از دست دادند.
مدت هاست که نگرانیهایی در مورد انتقال بیماری های حیوانات وحشی به انسان پس از مصرف آنها به وسیله مردم بومی وجود داشته است. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که در آفریقا تعداد این همه گیری ها در دهه گذشته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۹ فوریه (۲۱ بهمن) پس از دومین مورد شیوع این بیماری مرموز در شهر بومات، نمونه هایی از ۱۳ مبتلا برای آزمایش به موسسه ملی تحقیقات زیست پزشکی در کینشازا پایتخت کنگو ارسال شد.
تمام این نمونهها از لحاظ ابتلا به ویروس ابولا یا سایر بیماری های شایع تب خونریزی دهنده مانند ماربورگ منفی بودند. برخی از نمونه ها نیز حاکی از ابتلای بیماران به مالاریا بود.
سال ۲۰۲۴ نیز بیماری مرموز دیگری که به آنفلوآنزا شباهت داشت، جان دهها نفر را در بخش دیگری از کنگو گرفت. بعداً مشخص شد که بیماری مالاریا بوده است.