×
اقتصادی
شناسه خبر : 214231
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 11:17
وزیر جهاد کشاورزی: با سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشک دارو و واکسن مدیریت می‌شود

در مراسم رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی؛

وزیر جهاد کشاورزی: با سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشک دارو و واکسن مدیریت می‌شود

در نشست شورای مدیران ستادی و استانی سازمان دامپزشکی کشور با حضور غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور و جمعی از مدیران ستادی و استانی این سازمان، سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی رونمایی شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با به‌کارگیری سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بخش دام، طیور و آبزیان و همچنین قاچاق دارو و واکسن در صنعت دامی کاهش می‌یابد که سلامت فرآورده‌های خام دامی و پیشگیری از مخاطرات ورود بیماری‌ها را در پی خواهد داشت.

به‌کارگیری این سامانه به مراقبت از بهداشت عمومی و تحقق امنیت غذایی کمک خواهد کرد.

در این مراسم، وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای حفظ امنیت غذایی جامعه با تلاش و جدیت و بدون اغماض باید از سلامت فراورده‌های خام دامی مراقبت کرد و از مخاطرات و ورود بیماری‌ها پیشگیری شود.

نوری به اهمیت راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی برای مدیریت مصارف دارو و حتی واکسن در جمعیت دامی کشور و تاثیرات آن در بهداشت عمومی اشاره کرد و افزود: برای امنیت غذایی برخی از تکالیف ‌در قوانین نوشته شده اما برخی قوانین هم نانوشته است که باید به قدر دانش و تجربه به مسوولیت خود عمل کنیم.

وی گفت: وقتی به عنوان یک مقام مسئول از مردم به مصرف محصولات تولیدی و عرضه شده با اطمینان خاطر دعوت می‌کنیم، باید با حداکثر ملاحظه از این اعتماد مردمی مراقبت کرد.

وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با مردم و ارتباط سازنده و محترمانه با مردم افزود: هر چقدر با مردم بیشتر و موثرتر ارتباط داشته باشید و بر مدار اخلاق و احترام متقابل باشد مطمئن باشید امور مدیریتی عالی پیش خواهد رفت.

در این مراسم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم  گفت: با رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ‌در جمعیت دامی کشور و همچنین میزان مصرف و استفاده دقیق واکسن و مواد بیولوژیک امکان‌پذیر خواهد شد.

رفیعی‌پور افزود: در حال حاضر ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که تضمین آن بر عهده دو سازمان‌ دامپزشکی و حفظ نباتات است.

وی با بیان این که اگر یک قلم واکسن طیور موجود نباشد میزان تولیدات طیور کشور به ۱۰ درصد میزان کنونی کاهش خواهد یافت، ادامه‌داد: امروز هیچ مشکلی در تأمین دارو یا واکسن دامپزشکی دیده نمی‌شود و من در مورد ۱۷میلیون تن فرآورده خام دامی تضمین می‌دهم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این سازمان افتخار دارد که عضو پیوسته وزارت جهاد کشاورزی است، اضافه‌کرد: در تلاشیم در این دوره کمبودها در حوزه‌های مختلف شامل نیروی انسانی، مالی و فنی در سازمان رفع شود.

وی با بیان این که سازمان دامپزشکی با بیش از ۱۰۰ سال عمر تشکیلاتی چند هدف اصلی را پیگیری می‌کند، گفت: نخستین هدف، تامین بهداشت و تضمین سلامت جمعیت دامی کشور با ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی و ثابت و با پشتیبانی ۵۰ هزار نفر نیروی متخصص که کل اعتبارات آن کمتر از چهار همت (چهار هزار میلیارد تومان) است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به دیگر اهداف سازمان اشاره کرد و افزود: در حوزه مواد غذایی وظیفه ما تأمین و تضمین سلامت ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی است و در حوزه مبادلات بین‌المللی نیز بدون نظارت و امضای دامپزشکی هیچ محصولی به کشورهای مقصد صادر یا از کشورهای مبدا وارد ایران نخواهد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این که با رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ‌در جمعیت دامی کشور و همچنین میزان مصرف و استفاده دقیق واکسن و مواد بیولوژیک امکان‌پذیر خواهد بود، تصریح کرد: از آنجا که موضع بهداشتی ایران از گذشته دور تاکنون در یک منطقه خاص قابل توجه بوده و از مرزهای شرقی، جنوب شرقی و جنوب غرب واردات انواع و اقسام بیماری‌ها به عنوان یک تهدید و مخاطره وجود دارد؛ در واقع ایران سد حمایتی اتحادیه اروپا در قبال این تهدیدهاست و به نوعی باعث شده که افراد مقیم در اتحادیه اروپا آسوده خاطر باشند.

به گفته وی، در چنین شرایطی ایران در معرض انواع بیماری‌های وارداتی از جانب همسایگان است که شرایط کنترل بهداشتی خوبی ندارند و سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران سدی در مقابل بیماری‌ها است.

رفیعی‌پور بیان‌داشت: امسال در مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت دام حضور خواهد یافت و از کشورهای اروپایی خواهد خواست تا سهم ایران که سد مقابل ورود بیماری‌ها شده را بپردازند.

وی از وزیر جهادکشاورزی خواست تا در روز افتتاحیه این نشست بین‌المللی که با حضور وزرای کشاورزی کشورهای مختلف و رؤسای سازمان‌های دامپزشکی ۱۸۹ کشور عضو برگزار می‌شود، حضور یابد.

این مقام مسئول با استناد به دستاوردهای سفر پیشین خود به آن مجمع و سپس اصلاحیه شیوه‌نامه موجود که منجر به ثبت و تولید همزمان دارو یا واکسن شد، بیان‌داشت: در گذشته هر دارویی در دنیا تولید می‌شد ثبت دارو بین یک تا پنج سال طول می‌کشید، با شیوه‌نامه اصلاحی، دیگر هیچ کمبود دارو در حوزه دامپزشکی نداریم، این در حالی است که وزارت بهداشت به‌تازگی ۳۰۰ نوع کمبود دارو را اعلام کرده اما در حوزه دامپزشکی کمبود دارو صفر درصد است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر ضرورت اصلاح و اجرایی شدن تعرفه‌های دامپزشکی بعد از ۱۲ سال تاکید کرد و تدبیر و اقدامات لازم در زمینه ارتقای سطح کیفی و کمی پیشگیری از بیماری‌ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در زمینه تملک سرمایه تا تجهیز آزمایشگاه و مراکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور را ضروری دانست.

به گزارش ایرنا، وی از وزیر جهادکشاورزی درخواست کرد تا موضوع بیمه اجباری و غیر از بیمه اجباری به گونه‌ای که امکان تعامل بین سازمان دامپزشکی کشور و صندوق بیمه محصولات کشاورزی را به حداکثر کارایی خود برساند، مورد توجه قرار دهد


نظرات

آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 21 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
راهبرد آمریکا در مذاکرات؛ کاشت ترس برای برداشت امتیاز!
مردان جدی بگیرند؛ 35 سالگی، نقطه شروع یک بیماری خطرناک
ماده شیمیایی که باعث وارونه شدن جنسیت ژن بیان می‌شود!
میوه‌های قاتل سرطان را بشناسید
«پلاکت»؛ فرآورده‌ای با عمر کم و فواید زیاد
چه خوراکی‌هایی برای شادابی و درخشندگی پوست مفید هستند؟
درباره ورزش‌هایی که برای بیماران قلبی مضر است، چه می دانید؟
پیوند شگفت‌انگیز آهن و انسولین
سازمان ملل نگران کرانه باختری شد!ً
ابوعبیده: سرنوشت تاریکی در انتظار مزدوران رژیم صهیونیستی است
مهاجم جدید پاراگوئه‌ای در چادرملو
اسامی داوران جشنواره فجر اعلام شد
ایران ونزوئلا نیست؛ آنان باهوش هستند
مداخله خارجی در ایران بر پایه تحلیل‌های اشتباه خواهد بود
پایان یک گروگان‌گیری میلیاردی در کرمان
خاندان سلطنتی انگلستان همچنان در صدر اخبار مربوط به پرونده اپستین
شرایط فوق‌العاده فروش سایپا اعلام شد+ قیمت و نوع خودرو
فیدان: ایران در پی سلاح اتمی نیست/نظام ایران را نمی‌توان تغییر داد
اسرائیل به‌دنبال تسریع در تصویب قانون اعدام اسرا
سپاه: مردم در راهپیمایی 22 بهمن، انسجام ملی را به جهان نشان می‌دهند
توصیف مانچینی از بازی برابر تراکتور؛ سخت و سرنوشت‌ساز
بهره‌برداری از طرح‌های توسعه شبکه همراه اول در استان هرمزگان
تماس تلفنی فیدان با عراقچی درباره مذاکرات هسته‌ای
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم کارواش
هیئت دولت: حضور در راهپیمایی 22 بهمن ضامن امنیت و آرامش است
پزشکیان: از ابتدا اعلام کرده‌ایم به‌دنبال جنگ نیستیم اما قرار نیست سر خم کنیم
واریز مستمری بهمن‌ماه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
غرب بندرعباس به شدت لرزید
دیدارهای مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی در عمان
جروزالم پست اذعان کرد: سراسر اسرائیل در تیررس موشک‌های ایرانی است
سردار رادان: مردم و نیروهای مسلح «کودتای ترکیبی» دشمن را خنثی کردند
ونس: در مذاکرات با ایران هیچ خط قرمزی وجود ندارد
المالکی: عراق آمادگی دارد از منافع خود با ایالات متحده دفاع کند
رسیدگی ویژه به آسیب‌دیدگان و خانواده جانباختگان حوادث دی‌ماه در دستور کار قرار گیرد
آمریکا یک نفتکش را در اقیانوس هند توقیف کرد
میان آمریکا و ارمنستان توافق هسته‌ای امضا شد
قائم پناه: تولید خودرویی با 80 درصد قطعه ایرانی افتخار آمیز است
از آب‌های سرزمینی ایران فاصله بگیرید
مسیر مخابرات؛ شبکه فیبرنوری و هوشمندسازی صنعت نفت
محسن رضایی: دشمنان خواهند فهمید که چه اشتباه بزرگی مرتکب شده‌اند
عنایتی استعفا داد
حکم قطعی شکوری‌راد، قربان بهزادیان‌نژاد و حسین کروبی اجرا شد
خطیب‌زاده: ایرانیان، مرز خود را با جریان‌های خیانت‌محور روشن کنند
توافق پنهانی نتانیاهو و ترامپ درباره منطقه
با عقب‌نشینی، لبنان روی نقشه کشورهای مستقل باقی نخواهد ماند
سکویی که به جای صدا، تصویر می‌سازد
اتحادیه اروپا از مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد
بازداشت علی شکوری راد تایید شد
لندن وارد جنگ اوکراین شد؛ اعزام نیروی انگلیسی به کی‌یف