×
اقتصادی
شناسه خبر : 214231
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 11:17

در مراسم رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی؛

وزیر جهاد کشاورزی: با سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشک دارو و واکسن مدیریت می‌شود

در نشست شورای مدیران ستادی و استانی سازمان دامپزشکی کشور با حضور غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور و جمعی از مدیران ستادی و استانی این سازمان، سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی رونمایی شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با به‌کارگیری سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بخش دام، طیور و آبزیان و همچنین قاچاق دارو و واکسن در صنعت دامی کاهش می‌یابد که سلامت فرآورده‌های خام دامی و پیشگیری از مخاطرات ورود بیماری‌ها را در پی خواهد داشت.

به‌کارگیری این سامانه به مراقبت از بهداشت عمومی و تحقق امنیت غذایی کمک خواهد کرد.

در این مراسم، وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای حفظ امنیت غذایی جامعه با تلاش و جدیت و بدون اغماض باید از سلامت فراورده‌های خام دامی مراقبت کرد و از مخاطرات و ورود بیماری‌ها پیشگیری شود.

نوری به اهمیت راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی برای مدیریت مصارف دارو و حتی واکسن در جمعیت دامی کشور و تاثیرات آن در بهداشت عمومی اشاره کرد و افزود: برای امنیت غذایی برخی از تکالیف ‌در قوانین نوشته شده اما برخی قوانین هم نانوشته است که باید به قدر دانش و تجربه به مسوولیت خود عمل کنیم.

وی گفت: وقتی به عنوان یک مقام مسئول از مردم به مصرف محصولات تولیدی و عرضه شده با اطمینان خاطر دعوت می‌کنیم، باید با حداکثر ملاحظه از این اعتماد مردمی مراقبت کرد.

وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با مردم و ارتباط سازنده و محترمانه با مردم افزود: هر چقدر با مردم بیشتر و موثرتر ارتباط داشته باشید و بر مدار اخلاق و احترام متقابل باشد مطمئن باشید امور مدیریتی عالی پیش خواهد رفت.

در این مراسم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم  گفت: با رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ‌در جمعیت دامی کشور و همچنین میزان مصرف و استفاده دقیق واکسن و مواد بیولوژیک امکان‌پذیر خواهد شد.

رفیعی‌پور افزود: در حال حاضر ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که تضمین آن بر عهده دو سازمان‌ دامپزشکی و حفظ نباتات است.

وی با بیان این که اگر یک قلم واکسن طیور موجود نباشد میزان تولیدات طیور کشور به ۱۰ درصد میزان کنونی کاهش خواهد یافت، ادامه‌داد: امروز هیچ مشکلی در تأمین دارو یا واکسن دامپزشکی دیده نمی‌شود و من در مورد ۱۷میلیون تن فرآورده خام دامی تضمین می‌دهم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این سازمان افتخار دارد که عضو پیوسته وزارت جهاد کشاورزی است، اضافه‌کرد: در تلاشیم در این دوره کمبودها در حوزه‌های مختلف شامل نیروی انسانی، مالی و فنی در سازمان رفع شود.

وی با بیان این که سازمان دامپزشکی با بیش از ۱۰۰ سال عمر تشکیلاتی چند هدف اصلی را پیگیری می‌کند، گفت: نخستین هدف، تامین بهداشت و تضمین سلامت جمعیت دامی کشور با ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی و ثابت و با پشتیبانی ۵۰ هزار نفر نیروی متخصص که کل اعتبارات آن کمتر از چهار همت (چهار هزار میلیارد تومان) است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به دیگر اهداف سازمان اشاره کرد و افزود: در حوزه مواد غذایی وظیفه ما تأمین و تضمین سلامت ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی است و در حوزه مبادلات بین‌المللی نیز بدون نظارت و امضای دامپزشکی هیچ محصولی به کشورهای مقصد صادر یا از کشورهای مبدا وارد ایران نخواهد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این که با رونمایی از سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی دامپزشکی، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ‌در جمعیت دامی کشور و همچنین میزان مصرف و استفاده دقیق واکسن و مواد بیولوژیک امکان‌پذیر خواهد بود، تصریح کرد: از آنجا که موضع بهداشتی ایران از گذشته دور تاکنون در یک منطقه خاص قابل توجه بوده و از مرزهای شرقی، جنوب شرقی و جنوب غرب واردات انواع و اقسام بیماری‌ها به عنوان یک تهدید و مخاطره وجود دارد؛ در واقع ایران سد حمایتی اتحادیه اروپا در قبال این تهدیدهاست و به نوعی باعث شده که افراد مقیم در اتحادیه اروپا آسوده خاطر باشند.

به گفته وی، در چنین شرایطی ایران در معرض انواع بیماری‌های وارداتی از جانب همسایگان است که شرایط کنترل بهداشتی خوبی ندارند و سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران سدی در مقابل بیماری‌ها است.

رفیعی‌پور بیان‌داشت: امسال در مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت دام حضور خواهد یافت و از کشورهای اروپایی خواهد خواست تا سهم ایران که سد مقابل ورود بیماری‌ها شده را بپردازند.

وی از وزیر جهادکشاورزی خواست تا در روز افتتاحیه این نشست بین‌المللی که با حضور وزرای کشاورزی کشورهای مختلف و رؤسای سازمان‌های دامپزشکی ۱۸۹ کشور عضو برگزار می‌شود، حضور یابد.

این مقام مسئول با استناد به دستاوردهای سفر پیشین خود به آن مجمع و سپس اصلاحیه شیوه‌نامه موجود که منجر به ثبت و تولید همزمان دارو یا واکسن شد، بیان‌داشت: در گذشته هر دارویی در دنیا تولید می‌شد ثبت دارو بین یک تا پنج سال طول می‌کشید، با شیوه‌نامه اصلاحی، دیگر هیچ کمبود دارو در حوزه دامپزشکی نداریم، این در حالی است که وزارت بهداشت به‌تازگی ۳۰۰ نوع کمبود دارو را اعلام کرده اما در حوزه دامپزشکی کمبود دارو صفر درصد است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر ضرورت اصلاح و اجرایی شدن تعرفه‌های دامپزشکی بعد از ۱۲ سال تاکید کرد و تدبیر و اقدامات لازم در زمینه ارتقای سطح کیفی و کمی پیشگیری از بیماری‌ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در زمینه تملک سرمایه تا تجهیز آزمایشگاه و مراکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور را ضروری دانست.

به گزارش ایرنا، وی از وزیر جهادکشاورزی درخواست کرد تا موضوع بیمه اجباری و غیر از بیمه اجباری به گونه‌ای که امکان تعامل بین سازمان دامپزشکی کشور و صندوق بیمه محصولات کشاورزی را به حداکثر کارایی خود برساند، مورد توجه قرار دهد


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تبریک رئیس مجلس به کسب رتبه‌ی نخست تیم ایران در المپیاد نجوم 2025
نورنما | سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد
برگزاری چهارمین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی در شهریور 1404
چند کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟
آغاز طرح تبدیل رایگان خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز +لینک ثبت نام
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
آیا ایران به بازرسان اجازه بازگشت می‌دهد؟
افزایش ابتلا به کرونا در بیماری‌های تنفسی کشور
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی کالاهای اساسی ادامه دارد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
سرژ اوریه تا سه ماه از فعالیت فوتبالی محروم شد+علت محرومیت
واکنش سخنگوی وزارت خارجه درخصوص تعرض به قضات دیوان بین‌المللی کیفری
غرامت سنگین فسخ قرارداد شش بازیکن مس رفسنجان
جزییات قتل خانوادگی در یوسف آباد تهران
واریز زودتر از موعد یارانه نقدی مرداد ماه+دهک های مشمول
یارانه شیرخشک به داروخانه‌ها پرداخت شد
برنامه درمان سه‌ماهه برای سرژ اوریه
معنای خروج نیروهای آمریکا از عین الاسد چیست؟
مهاجم ترکیه‌ای چقدر برای جدایی از پرسپولیس دریافت کرد؟
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
رزمایش «اقتدار1404» با عملیاتی شدن جدیدترین موشک‌های ارتش در اقیانوس هندپایان یافت+فیلم
انگلیس تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرد
تنش‌های تازه میان مایکروسافت و چین در سایه‌ حملات سایبری
ایران پیشتاز دماهای بالا؛ چهار شهر در صدر داغ‌ترین نقاط جهان در 24 ساعت گذشته
هند و روسیه دلار را از 90 مبادلات تجاری خود حذف کردند
وضعیت فعالیت مراکز معاینه فنی تهران در روزهای تعطیل مشخص شد
شکسته شدن رکورد معاملات شمش طلا در بورس کالا
مجارستان آماده میزبانی دیدار سرنوشت‌ساز ترامپ، پوتین و زلنسکی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 30 مرداد 1404 +جدول
نداجا پهپاد «باور 5» هدف خود را منهدم کرد+فیلم
عارف: نباید یک نفر و یا شورا خلاف نگاه بزرگان برای فرهنگ و هنر کشور تصمیم‌ بگیرد
کاهش بی‌سابقه آب، نیروگاه‌های کارون 3 و 4 را از مدار خارج کرد
اتصال کارت سوخت به کارت بانکی بزودی اجرایی می شود
سرلشکر موسوی: پیشرفت‌های دفاعی نشان‌دهنده خودباوری و تکیه بر توان داخلی است
رئیس‌جمهور اوکراین: بدون توافق امنیتی، دیداری با پوتین در کار نخواهد بود
اعلام محدودیت‌های ترافیکی همزمان با مراسم عزاداری 28 صفر در تهران
تیم نجوم و اخترفیزیک ایران قهرمان جهان شد
وزیر جهاد کشاورزی: برنج کیفی قیمت‌گذاری می‌شود
قاچاقچی ارز به کشور بازگردانده شد
نورنما | مگسی که گلف‌باز انگلیسی را پولدار کرد
قیمت خودرو امروز 30 مرداد 1404 + جدول
غیرمحبوب ترین سیاستمدار و منفورترین رهبر خارجی از نظر مردم آمریکا
وزارت دفاع: دشمن با هر ماجراجویی در منطقه، سیلی محکمی خواهد خورد
پزشکیان به ملاقات رئیس جمهور اسبق رفت
سایه‌ای سنگین‌تر از جنگ
تمجید رهبر کره شمالی از مشارکت نیروهای کشورش در جنگ اوکراین
دوپینگ مثبت شد؛ محرومیت سنگین برای سه کشتی‌گیر ایرانی
ایران فدای جاهم
آغاز پرداخت تسهیلات 300 میلیون ریالی به اعضای بازنشسته موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان
زنگ خطر بی‌آبی در ترکیه به صدا درآمد
X
آگهی تبلیغاتی