×
بین الملل
شناسه خبر : 214222
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 10:14

ترامپ: پوتین توافق صلح را می‌پذیرد/مکرون:ما خواهان صلح هستیم

کنفرانس خبری مشترک امانوئل مکرون با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه در کاخ سفید برگزار شد و رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار با همتای فرانسوی خود تأکید کرد: «عدم دستیابی به یک توافق صلح پایدار در اوکراین می‌تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود.»

نورنیوز-گروه بین الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه شامگاه دوشنبه در کاخ سفید دیدار کردند.

ترامپ در این دیدار مجددا تأکید کرد که مذاکرات خوبی با روسیه برای پایان یافتن جنگ اوکراین داشته است.

او افزود: «عدم دستیابی به یک توافق صلح پایدار در اوکراین می تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود.»

ترامپ در حالی که در کنار رئیس جمهور فرانسه نشسته است، گفت: «بر مبنای انسان دوستانه، ما باید این مشکل بسیار خونین و وحشیانه را حل کنیم.»

او افزود: «اگر حل نشود می تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود. نقطه ای وجود خواهد داشت که در آن دو کشور متوقف نمی شود. در حال حاضر چنین مشارکتی از کشورهای دیگر وجود دارد. این واقعاً می تواند به یک جنگ بسیار بزرگ منجر شود، جنگ جهانی سوم، و ما نیز اجازه نمی دهیم این اتفاق بیفتد.»

ترامپ اضافه کرد که اگر او در انتخابات پیروز نمی‌شد، شانس دستیابی به توافق صلح صفر بود.

رئیس جمهور آمریکا گفت به‌خاطر دولت «جو بایدن» هیچ راهکاری برای بازگشت سرمایه آمریکا وجود ندارد.

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا پس از دیکتاتور خواندن زلنسکی، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه را دیکتاتور خطاب می کند یا خیر، گفت: «من از این کلمات ساده استفاده نمی کنم.»

پوتین توافق صلح را می‌پذیرد

رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که پوتین نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین را به عنوان بخشی از توافق صلح می پذیرد.

ترامپ گفت: «بله، او آن را می‌پذیرد. من این سوال را از او پرسیده‌ام. ببینید، اگر ما این معامله را انجام دهیم، او خواهد پذیرفت. پوتین به دنبال جنگ جهانی نیست.»

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازگشت سرزمین‌های اوکراینی تحت کنترل روسیه به اوکراین گفت: «این امر آسان نیست. درباره آن صحبت خواهیم کرد.»

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره حمایت آمریکا از حضور نیروهای اروپایی در اوکراین گفت: «بله از این طرح حمایت خواهیم کرد. هرچند اروپا نیاز به حمایت آمریکا ندارد. پس از توقف جنگ، روسیه کاری نخواهد کرد، مشکلی شکل نخواهد گرفت.»

ترامپ افزود: «به زودی با پوتین دیدار خواهم کرد. نمی‌توانم زمان دقیق آن را مشخص کنم. اما درحال رایزنی درباره آن هستیم.»

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد: «فرصت مناسبی برای رسیدن به توافقی خوب ایجاد شده است. جان انسان‌ها غیرقابل جایگزین است. این جنگ باید متوقف شود.»

وی در پاسخ به سوالی درباره کارایی ناتو افزود: «اگر به درستی از ناتو استفاده شود، این ائتلاف، پیمان خوبی است.»

 توافق اقتصادی با روسیه هستیم

ترامپ همچنین در پاسخ به سوالی درباره همکاری اقتصادی بین آمریکا و روسیه گفت: «به‌دنبال توافق اقتصادی با روسیه هستیم. آن‌ها منابع باارزش بسیاری دارند. آن‌ها نیز به ما نیاز دارند. در صورت دستیابی به چنین توافقی، صلح جهانی قوت خواهد گرفت.»

او تصریح کرد: «اما برای رسیدن به چنین توافقی، باید جنگ در اوکراین متوقف شود.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال اعمال تعرفه علیه اتحادیه اروپا گفت: «این تعرفه، تقابلی است. هر مقداری که آن‌ها بر ما اعمال کنند، ما نیز همان مقدار تعرفه بر آن‌ها اعمال خواهیم کرد. این عادلانه خواهد بود.»

او در پاسخ به سوالی دیگری درباره احتمال سفر خود به مسکو گفت: «اگر جنگ اوکراین پایان یابد من به روسیه سفر خواهم کرد. پوتین نیز به واشنگتن خواهد آمد.»

ترامپ افزود: «به باور من جنگ اوکراین ظرف چندین هفته پایان خواهد یافت. اگر باهوش باشیم، این جنگ متوقف خواهد شد. اگر باهوش نباشیم، این جنگ ادامه خواهد یافت و می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.»

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره رد شدن پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس موقت در اوکراین توسط روسیه گفت: «هیچ گفت‌وگویی با روسیه صورت نمی‌گرفت و تازه دولت من این گفت‌وگو را آغاز کرد. بایدن هرگز حاضر به گفت‌وگو با پوتین نشد. با آتش‌بس، به صلح خواهیم رسید. جنگ اوکراین هرگز نباید آغاز می‌شد.»

ضرورت تضمین برای داشتن یک صلح مستحکم 

مکرون نیز در اظهاراتی گفت: «ما در هدف صلح مشترک هستیم، اما از ضرورت تضمین برای داشتن یک صلح مستحکم بسیار آگاه هستیم.»

رئیس جمهور فرانسه و دیگر رهبران اروپایی ابراز نگرانی کرده اند که مذاکرات صلح آمریکا با روسیه هم اوکراین و هم اتحادیه اروپا را به حاشیه خواهد برد.

او اصرار داشت که هرگونه توافق صلح باید شامل تضمین های امنیتی طولانی مدت برای اوکراین باشد و گفت که فرانسه «نقش» خود را دارد و ممکن است با اعزام نیروهای حافظ صلح موافقت کند.

مکرون افزود: «هرکدام باید نقش خود را ایفا کنیم و متحد باقی بمانیم.»

او در پاسخ به سوالی درباره سرمایه‌های بلوکه شده روسیه گفت: «همه این دارایی‌ها بخشی از مذاکرات است.»

رئیس جمهور فرانسه همچنین در پاسخ به سوالی درباره رضایت خود با بازگشت سرمایه «از دست رفته آمریکا» تصریح کرد: «باید سرمایه از دست رفته اوکراین بازگردد. روسیه باید به اوکراین غرامت بپردازد.»

این اظهارات با واکنش ترامپ روبرو شد.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ گفت: «بگذارید صریح بگویم. اروپا به اوکراین وام داده است. سرمایه اوکراین بازخواهد گشت.»

اما مکرون سریعا ادعا کرد: «ما ۶۰ درصد کمک‌های ارائه شده به اوکراین را مستقیم پرداخت کرده‌ایم.»

ترامپ ذره‌ای قانع نشد و گفت: «اروپا پول خود را پس خواهد گرفت.»

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از گفت‌وگوی آمریکا و روسیه در مورد اوکراین حمایت کرد اما از واشنگتن خواست تا از اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین به عنوان یک تضمین امنیتی به کی‌یف حمایت کند.

مکرون گفت: ما خواستار یک توافق سریع هستیم، نه یک توافق شکننده.

وی روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده را «یک فرصت بزرگ» نامید و با اشاره به ازسرگیری تماس‌ها میان روسیه و آمریکا و گفت‌وگوهای سه‌شنبه گذشته میان مقام‌های دو کشور در عربستان سعودی گفت: دلیل خوبی برای تعامل دوباره ترامپ با پوتین وجود دارد.

مکرون درباره تجارب اروپایی‌ها در مذاکره با روسیه اظهار کرد: اسلاف ما در سال ۲۰۱۴ با پوتین مذاکراتی درباره صلح داشتند اما از آنجایی که ضمانتی وجود نداشت، خصوصا ضمانت‌های امنیتی نبود، پوتین آن توافق صلح را نقض کرد.

مکرون که پیشتر اعزام نیروی صلحبانی به اوکراین را مطرح کرده بود، گفت که حمایت آمریکا از اعزام چنین نیرویی امری حیاتی است.

وی افزود: بسیاری از همتایان اروپایی من آماده مشارکت هستند اما ما به حمایت آمریکا نیاز داریم.

مکرون تصریح کرد: به نظر من، ما نباید بگوییم که هرگز نیرو اعزام نمی‌کنیم زیرا این مساله چکی سفید صادر می‌کند که هر گونه تعهدی نقض شود.

دولت‌های ترامپ و جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا اعزام نیرو به اوکراین را رد کرده‌اند.

رئیس جمهور فرانسه در بخش دیگری از کنفرانس خبری مشترک خود با ترامپ گفت که صلح میان کی‌یف و مسکو نباید به معنای «تسلیم اوکراین» باشد و اوکراین «در سال‌های اخیر برای استقلال و حاکمیت خود و همچنین امنیت جمعی ما جنگیده است.»

مکرون: ما خواهان صلح هستیم

مکرون در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس نیوز به «بلر هاوس» در برنامه «گزارش ویژه» گفت: «ما خواهان صلح هستیم. و فکر می‌کنم ابتکار رئیس‌جمهور ترامپ بسیار مثبت است. اما پیام من این بود که مراقب باشد، زیرا ما به یک راه‌حل اساسی برای اوکراین نیاز داریم.»

او ادامه داد: «فکر می‌کنم ورود رئیس‌جمهور ترامپ قواعد بازی را تغییر داده است. و من فکر می‌کنم که او از ظرفیت بازدارندگی ایالات متحده برای تعامل مجدد با روسیه برخوردار است. ما ابتدا به یک آتش بس قابل تایید و مذاکرات جامع نیاز داریم.»

مکرون در گفت‌وگو با «برت بایر» مجری سیاسی ارشد فاکس نیوز، گفت امکان برقراری آتش‌بس بین روسیه و اوکراین در هفته‌های آینده وجود دارد.

رئیس‌جمهور فرانسه توضیح داد: «یک آتش‌بس در هوا، دریا و زیرساخت‌ها.»

او افزود: «اگر این آتش‌بس رعایت نشود، بهترین گواه بر این خواهد بود که روسیه در این زمینه جدی نیست.»

مکرون همچنین پیشنهاد داد که در طول آتش‌بس، مذاکراتی درباره تضمین‌های امنیتی، سرزمین‌ها، مناطق «اشغالی» و بازسازی انجام شود.

او گفت: «ما با نخست‌وزیر بریتانیا سخت کار کردیم تا پیشنهادی مشترک ارائه دهیم که نشان دهد آماده‌ایم نیروهایی اعزام کنیم. اما نه برای حضور در خط مقدم یا درگیری، بلکه برای استقرار در مناطقی که در یک پیمان مشخص می‌شود، به‌عنوان یک حضور نمادین برای حفظ این صلح و اعتبار جمعی ما با حمایت و پشتیبانی آمریکا.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی؛ تنش‌ها افزایش یافت
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
X
آگهی تبلیغاتی