×
اقتصادی
شناسه خبر : 214095
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/06 ساعت 13:05
وزیر جهاد: شایعات رسانه‌ای صحت ندارد/کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم

وزیر جهاد: شایعات رسانه‌ای صحت ندارد/کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیازهای اساسی کشور برای دولت گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کاملاً الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد. این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالاهایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است. این سیاست‌ها در جهت حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.

وزیر جهاد کشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.

وی با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالاهای اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از ۲۰ درصد است. این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم. دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.

نوری در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیماً مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند؛ برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیماً ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحدهای تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیرهای غیرضروری منحرف کنند.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود ۶۰ درصد از ارز ترجیحی به کالاهای واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، درحالی‌که ۴۰ درصد آن برای کالاهای مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود. در حوزه کالاهای واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.

وی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالاهایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آن‌ها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت ۴۸ هزار و ۲۵۰ تومان عرضه می‌شود.

نوری با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز ۳۵ درصد افزایش داشته است. البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی گفت: علیرغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده اما قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.

وی با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما صرفاً مجری آن‌ها هستیم. برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر در راستای کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است. میزان ارز ترجیحی از ۱۵ میلیارد دلار به ۱۱ میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالاها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.

نوری همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: تنها دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است. علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود