×
اجتماعی
شناسه خبر : 214072
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/06 ساعت 10:54
جزییات قانون «افزایش سن بازنشستگی»؛ سنوات بیمه‌شده چقدر افزایش می‌ِیابد؟

جزییات قانون «افزایش سن بازنشستگی»؛ سنوات بیمه‌شده چقدر افزایش می‌ِیابد؟

براساس این قانون، بیمه‌پردازانی که بیش از 28 سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی اضافه نمی­‌شود. بیمه‌پردازانی که از 25 تا 28 سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به­ ازای هر سال تا زمان بازنشستگی 2 ماه اضافه می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به دنبال تصویب قانون برنامه هفتم توسعه، درحالی میزان «سن بازنشستگی» افزایش یافت که روز گذشته آیین‌نامه اجرایی آن از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای اجرا ابلاغ شد.

براساس آمارهای جمعیتی ارائه‌شده از سوی جمعیت‌شناسان،‌ ایران در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) حدود ۱۰ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال سن داشته است که در ۳۵ سال آینده یعنی سال ۲۰۵۰ (۱۴۲۹) درصد سالخوردگی جمعیت ایران به ۳۳ درصد افزایش خواهد یافت.

این آمارها اما در حالی مطرح می‌شود که به دلیل کاهش منابع ورودی و افزایش تعهدات جهت پرداخت مستمری‌ها، صندوق‌های بازنشستگی با چالش‌های عمده‌ای روبرو می‌شوند که همین موضوع هم اثر قابل توجهی بر نحوه تضمین رفاه سالمندان در آینده دارد.در این میان اما، افزایش سن بازنشستگی به عنوان یکی از راهکارهای برخی کشورها برای کاهش هزینه‌های مالی عنوان شده است. به‌گونه‌ای که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که در یک دوره ۲۰ ساله از سال ۱۹۹۵ تا پایان دسامبر ۲۰۱۵، ۵۰ کشور از جمله آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه، یونان و... به منظور کاهش هزینه‌های مالی، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند و اکثر کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در میانه قرن حاضر دارای حداقل سن بازنشستگی ۶۷ سال خواهند بود. تعدادی از کشورها نیز با ایجاد پیوند مستقیم بین افزایش سن بازنشستگی با روند تکاملی امید به زندگی، از این سن نیز فراتر خواهند رفت.

چند سالی است که در ایران نیز کارشناسان حوزه رفاه و تامین اجتماعی یکی از مهم‌ترین اصلاحاتی که می‌تواند منجر به کاهش بحران صندوق‌های بازنشستگی شود را افزایش سن بازنشستگی متناسب با سن امید به زندگی مطرح کرده‌اند که درنهایت، در جریان تدوین و تصویب قانون برنامه هفتم توسعه، قانونگذاران ماده ۲۹ این قانون را به گونه‌ای تدوین کردند که به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق­‌ها در انجام تکالیف محول شده از ابتدای سال اول اجرای برنامه، سنوات بیمه‌پردازی افزایش یابد که بعد از گذشت حدود ۸ ماه از زمان ابلاغ قانون برنامه هفتم، روز گذشته آیین‌نامه اجرایی افزایش سن بازنشستگی از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا ابلاغ شد.

براساس این قانون، بیمه‌پردازانی که بیش از ۲۸ سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی اضافه نمی­‌شود. بیمه‌پردازانی که از ۲۵ تا ۲۸ سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به­ ازای هر سال تا زمان بازنشستگی ۲ ماه اضافه می‌شود.

بیمه‌پردازانی که از ۲۰ تا ۲۵ سال تمام سابقه بیمه‌­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه‌­پردازی آنان برای بازنشستگی به ­ازای هر سال تا زمان بازنشستگی ۳ ­ماه اضافه می‌شود.

بیمه‌پردازانی که از ۱۵ تا ۲۰ سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به­‌ازای هر سال تا زمان بازنشستگی ۴ ماه اضافه می‌شود.

بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین کمتر از ۱۵ سال تمام سابقه بیمه‌­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه‌­پردازی آنان برای بازنشستگی پنج سال اضافه می­‌شود.

البته مطابق تبصره یک این قانون،‌ اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق‌­الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه­‌پرداز­ در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد. در هر حال حداکثر سنوات الزامی بیمه‌­پردازی برای بازنشستگی برای مردان ۳۵ سال و برای زنان ۳۰ سال خواهد بود.

همچنین طبق تبصره ۲، اصلاحات فوق در قوانین مربوط به صندوق‌­های بازنشستگی به استثنای صندوق­هایی که حداقل سنوات الزامی بیمه‌­پردازی برای بازنشستگی بیمه‌­شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره ۱ بیشتر است به صورت دائمی خواهد بود. همچنین طبق تبصره ۳  ایثارگران، معلولان و شاغلان در مشاغل سخت و زیان­‌آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

مطابق تبصره چهار قانون مذکور نیز، اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی­ربط می‌توانند علاوه بر زمان‌های مذکور در اجزای (۲) تا (۵) این بند تا سقف سن مقرر در قوانین مربوط حسب مورد به خدمت ادامه دهند. چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می‌توانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور در اجزای ۲ تا ۵ با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس­‌جمهور براساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، همچنین طبق تبصره ۶، افرادی که بنا به تقاضای خود مایل به بازنشستگی بدون رعایت موعد فوق‌­الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوط و بدون رعایت اجزای ۲ تا ۵ بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان متناسب با سنوات مندرج در اجزای مذکور (به نسبت سنوات بیمه‌­پردازی آنها به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی برای بازنشستگی آنها) برقرار می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
حمله به انستیتو پاستور جنایتی جنگی علیه بشریت است
نورنما | سازنده یِ بزرگترین پلِ خاورمیانه
اژه‌ای: هیچ ارفاق و اغماضی در قبال عناصر مخل امنیت مردم وجود ندارد
سپاه: حمله به سفارت آمریکا در ریاض ارتباطی به ما ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 15 فروردین 1405+ جدول
ترامپ و انگاره جنگ بدون راهبرد
انتقاد از پیشنهاد ترامپ برای حذف کمک هزینه انرژی خانوارهای کم‌درآمد
پهپاد MQ1 نیروهای تروریستی آمریکایی -صهیونیستی در استان اصفهان سرنگون شد
جبران خسارات جنگ را وظیفه خود می‌دانیم
تهدید ترامپ، دیپلماسی و تکلیف اپوزیسیون
پدافند هوایی: امکان شکار جنگنده‌های نسل پنجم دشمن فراهم شده است
آغاز فعالیت بازارهای فرابورس از امروز
آغاز مرحله چهارم طرح کالابرگ از امروز /کدهای ملی 0، 1 و 2 خرید کنند
آخرین آمار شهدا و مجروحان جنگ در یک ماه اخیر
طرح ترافیک تهران همچنان اجرا نمی‌شود
دو عضو دیگر تیم تروریستی در تهران به دار مجازات آویخته شدند
ستاد حقوق بشر حمله به هواپیماهای غیرنظامی حامل دارو را محکوم کرد
نگذارید فرار کنند!
افشاگری بزرگ؛ جنگی برای آمریکا یا برای خاندان ترامپ؟
گزارش دیلی‌میل از کاهش اعتماد کارکنان پنتاگون به وزیر دفاع آمریکا
ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس؛ 10 مسیر مسدود است
چه کالاهای به سبد کالابرگ الکترونیکی اضافه شدند؟
روزنامه آمریکایی: واقعیت‌های جنگ با ایران با تصورات ترامپ همخوانی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 فرودین 1405 +جدول
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 15 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
باران و برف در اغلب مناطق کشور
آغاز آموزش مجازی در سال 1405 از امروز+جزییات
آمار سئوال برانگیز وزارت دفاع آمریکا از تلفات ارتش این کشور در جنگ با ایران
پلتفرم ایکس صفحه جدید سردار موسوی فرمانده نیروی هوایی سپاه را بست
بولتون: ترامپ دنبال «اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است
انتقاد از حمله آمریکا به پل B1 در ایران؛ «هیچ توجیه نظامی معقولی وجود نداشت»
اظهارنظر تند رئیس ستاد ارتش آمریکا پس از اعلام استعفا
تلهٔ بزرگ خارک: چرا 50 هزار تکاور آمریکایی، «گروگان‌های آیندهٔ» تهران هستند؟
مقام اسبق آمریکایی: دولت‌های قبلی عواقب حمله به ایران را می‌دانستند
البرادعی: کسانی که به تسلیم ایران فکر می‌کنند از فرهنگ و باورهای مردم آن اطلاعی ندارند
خواهش سناتور آمریکایی از ایران:با خلبان ما بشردوستانه رفتار کنید
نشست شورای امنیت درباره قطعنامه تنگه هرمز باز هم به تعویق افتاد
افزایش بی‌سابقه قیمت بلیط‌های جام جهانی
سی‌ بی‌ اس: سرنشینان بالگرد آمریکایی در علمیات نجات جنگنده اف- 15ای زخمی شدند
پزشکیان: ملت‌های دوست و برادر در هنگامه سختی‌ها و تنگناها یکدیگر را باز می‌یابند
طوفان سهمگین شهر گوئیانگ در جنوب غربی چین را درنوردید
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی