×
فرهنگی
شناسه خبر : 214017
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 23:31
بررسی راه‌کارهای تقویت همکاری‌های ایران و عراق در حوزه فلسفه و علوم انسانی اسلامی

بررسی راه‌کارهای تقویت همکاری‌های ایران و عراق در حوزه فلسفه و علوم انسانی اسلامی

هیأتی از مجمع عالی حکمت اسلامی ایران به ریاست آیت‌الله شیخ غلامرضا فیاضی رئیس این مجمع همراه با حجت‌الاسلام غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی ایران در عراق، میهمان بیت‌الحکمه بغداد بودند. این دیدار با هدف بررسی راهکارهای تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه فلسفه و علوم انسانی اسلامی انجام شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: قحطان نعمه الخفاجی، رئیس هیأت امنای بیت‌الحکمه، بر نقش تاریخی این مجموعه در پیشبرد علوم اسلامی و فلسفی  اشاره کرد و گفت: بیت‌الحکمه همواره به عنوان نماد علمی و آموزشی تمدن‌ اسلامی و به خصوص در عصر طلایی تمدن اسلامی شناخته شده و امروز نیز آماده است تا با همکاری مراکز علمی ایران، گام‌های نوینی در راستای توسعه دانش و پژوهش بردارد.

وی همچنین از همکاری‌های پیشین رایزنی فرهنگی ایران در بغداد با بیت‌الحکمه قدردانی و به برگزاری نشست‌های مشترکی مانند «گفت‌وگوهای فلسفی ایران و عراق» و همایش‌های علمی درباره اندیشه‌های علامه طباطبایی اشاره کرد.

آیت‌الله فیاضی، رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی نیز در سخنانی، بر ضرورت احیای همکاری‌های علمی میان دو کشور تأکید کرد و افزود: مجمع عالی حکمت اسلامی آماده است تا با مشارکت در ترجمه آثار فلسفی، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک و تبادل اساتید، میراث مشترک فلسفی ایران و عراق را به نسل‌های آینده منتقل کند.

حجت‌الاسلام اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق نیز در بخشی از این نشست اظهار کرد: این مرکز طی سال‌های گذشته همکاری‌های ارزنده‌ای با رایزنی فرهنگی ایران در بغداد داشته است.

وی ابراز امیدواری کرد که این تعاملات در آینده با امضای تفاهم‌نامه همکاری و توافق‌نامه علمی میان دو نهاد، گسترش بیشتری یابد تا روند همکاری‌های علمی و فرهنگی در خدمت تفکر و دانش دو ملت برادر ادامه یابد.

محمدباقر خراسانی، مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی، نیز از آمادگی این نهاد برای مشارکت در طرح‌های مشترکی مانند تألیف کتاب‌های درسی فلسفه اسلامی، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی و حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در حوزه مطالعات تطبیقی خبر داد.

در ادامه، مظفر الربیعی، مدیر رسانه و روابط عمومی بیت‌الحکمه، گزارشی از فعالیت‌های اخیر این مؤسسه ارائه داد و به برنامه‌هایی مانند «پروژه ترجمه متون فلسفی ایران به زبان عربی» و «نشست‌های ماهانه با حضور اندیشمندان دو کشور» اشاره کرد.

این برنامه با تأکید طرفین بر لزوم تدوین سند راهبردی همکاری و پیگیری عملیاتی برنامه‌های مشترک به پایان رسید.

همچنین، مقرر شد نمایندگان دو نهاد مجمع عالی حکمت اسلامی و بیت‌الحکمه بغداد در ماه‌های آینده، جلسات فنی را برای تنظیم محتوا و زمان‌بندی برنامه‌های مشترک برگزار کنند.

نشست دیگری با حضور آیت‌الله شیخ غلامرضا فیاضی، رئیس هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی و استاد برجسته فلسفه، حجت‌الاسلام والمسلمین عسکری سلیمانی امیری، استاد فلسفه و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و محمدباقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

در این نشست که حجت‌الاسلام اباذری رایزن فرهنگی و محمدجواد نجفی مسئول بخش علمی ـ دانشگاهی رایزنی فرهنگی کشورمان، حضور داشتند، گفت‌وگوها حول محور همکاری‌های علمی و فرهنگی، توسعه  آموزش فلسفه اسلامی در عراق و تعاملات میان موسسات علمی دو کشور متمرکز بود.

همچنین، شرکت کنندگان بر اهمیت ترویج حکمت اسلامی و نقش آن در تقویت بنیان‌های فکری و معرفتی تاکید کردند و در ادامه، ظرفیت‌های علمی موجود در عراق و ایران بررسی و پیشنهاداتی برای گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی ارایه شد.

برگزاری دوره‌های مشترک، تبادل اساتید و دانشجویان، و تألیف و ترجمه متون علمی از دیگر مباحث مطرح‌شده در این دیدار بود.


نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید