×
اجتماعی
شناسه خبر : 213995
تاریخ انتشار :

گواهینامه‌های رانندگی ایران و عراق در هر دو کشور به رسمیت شناخته می‌شود

رئیس پلیس راهور فراجا از امضای تفاهم‌نامه‌ای میان ایران و عراق خبر داد که بر اساس آن گواهینامه‌های رانندگی پایه سوم صادره از سوی هر کشور در کشور مقابل به رسمیت شناخته می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سردار سید تیمور حسینی در این باره گفت: طبق این تفاهم، اتباع ایرانی و عراقی که قصد اقامت موقت زیر شش ماه را در کشور مقابل دارند، می‌توانند بدون نیاز به دریافت گواهینامه رانندگی کشور میزبان، با گواهینامه ملی خود رانندگی کنند. به عنوان مثال، شهروند ایرانی با گواهینامه پایه سوم ایران می‌تواند در عراق رانندگی کند و بالعکس. در این حالت، گواهینامه فرد باید به زبان عربی ترجمه شود. همچنین، برای گواهینامه‌های دو زبانه یا گواهینامه‌هایی که شامل زبان عربی هستند، امکان استفاده مستقیم وجود دارد.

تبدیل گواهینامه برای اقامت بیش از شش ماه

وس افزود: برای اقامت بیش از شش ماه، متقاضیان موظف به دریافت گواهینامه کشور میزبان هستند. روند تبدیل گواهینامه نیز تسهیل شده است. اتباع ایرانی در عراق و اتباع عراقی در ایران می‌توانند با ارایٔه گواهینامه ملی خود و انجام آزمایش‌های جسمانی و پزشکی، گواهینامه جدید دریافت کنند، بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های عملی یا نظری. این رویکرد باعث کاهش زمان و هزینه برای متقاضیان خواهد شد.

توسعه همکاری با سایر کشورها

سردار حسینی این را هم اعلام کرد که این اقدام بخشی از برنامه گسترده‌تر پلیس راهور برای تسهیل تردد اتباع ایرانی در سایر کشورها است.
وی افزود: ما تاکنون این نوع همکاری را با بیش از ۷۰ کشور برقرار کرده‌ایم و تلاش داریم با هماهنگی وزارت خارجه و وزارت کشور، این توافقات را با کشورهایی که بیشترین تعامل را با اتباع ایرانی دارند، گسترش دهیم. این همکاری‌ها شامل کشورهای همسایه، کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر مقاصد پر رفت و آمد اتباع ایرانی می‌شود.

همکاری‌های مشترک ایران و عراق

به گفته رییس پلیس راهور فراجا، علاوه بر موضوع گواهینامه‌ها، ایران و عراق در زمینه‌های دیگری مانند مدیریت ترافیک و امنیت جاده‌ای نیز همکاری خواهند داشت بنابر این تفاهم نامه، کشور عراق از دانش فنی و تجربیات پلیس راهور ایران بهره‌مند خواهد شد. این همکاری‌ها شامل انتقال دانش فنی، اجرای طرح‌های مدیریت ترافیک در حوزه‌های جاده‌ای و شهری، و آموزش نیروهای عراقی در زمینه فناوری‌های جدید مدیریت ترافیک است.

اهمیت این توافق در ایام خاص

سردار حسینی درباره اهمین این تفاهمنامه گفت: یکی از نکات مهم این تفاهم‌نامه، نقش آن در ایام خاص مانند اربعین حسینی است. با توجه به حجم بالای تردد زایٔران ایرانی به عراق در مناسبت‌های مذهبی، این تسهیلات می‌تواند مشکلات ترافیکی را کاهش داده و رضایت‌مندی زایٔران را افزایش دهد. پلیس راهور برنامه‌هایی را برای کنترل و مدیریت تردد زایٔران در مسیرهای پر تردد ارایٔه خواهد داد.

شرایط خاص برای سایر کشورها

وی افزود: طبق قوانین عمومی بین‌المللی، اتباع خارجی در صورت اقامت کوتاه‌مدت در ایران نیز می‌توانند با گواهینامه ملی خود رانندگی کنند، مشروط بر اینکه گواهینامه ترجمه رسمی شده باشد. در مواردی که گواهینامه دو زبانه باشد، این ترجمه الزامی نیست. اما برای اقامت بیش از شش ماه، مشابه تفاهم‌نامه با عراق، فرآیند تبدیل گواهینامه اجرا می‌شود.

ریٔیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه این تفاهم‌نامه گامی مهم در راستای تسهیل ارتباطات و همکاری‌های مشترک بین دو کشور محسوب می‌شود و نمونه‌ای از اقدامات مؤثر برای تسهیل تردد اتباع ایرانی و ارتقای تعاملات بین‌المللی است، افزود:  بر اساس این توافق، اتباع هر دو کشور می‌توانند با گواهینامه پایه سوم خود تا شش ماه در کشور مقابل رانندگی کنند و در صورت اقامت بیشتر، فرآیند ساده‌ای برای تبدیل گواهینامه در نظر گرفته شده است. این توافق همچنین زمینه‌ساز همکاری‌های عمیق‌تر در حوزه‌های مدیریت ترافیک و امنیت جاده‌ای خواهد بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
X
آگهی تبلیغاتی