×
سیاسی
شناسه خبر : 213935
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 10:19
برای نصرالله، فلسطین نه یک شعار، بلکه یک اعتقاد بود

سیدعباس عراقچی*

برای نصرالله، فلسطین نه یک شعار، بلکه یک اعتقاد بود

سید حسن نصرالله در عصری که بسیاری از رهبران جهان عرب و اسلام در برابر فشارهای خارجی سر فرود می‌آوردند، با ایستادگی و عزت، تفکر مقاومت را به یک معادله راهبردی در سطح منطقه تبدیل کرد. او باور داشت که مشروعیت هر جنبش نه در تسلیحات و حمایت‌های خارجی، بلکه در همراهی مردم و در ریشه‌های اجتماعی آن نهفته است.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر خارجه همزمان با سفر به بیروت به منظور شرکت در مراسم وداع با دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان نوشت: امروز، دشمنان مقاومت شاید تصور کنند که با فقدان سید حسن نصرالله، مسیر او متوقف شده است. اما آنان همچون همیشه، در شناخت واقعیت‌ها دچار خطای محاسباتی هستند.

«مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» (سوره احزاب، آیه ۲۳)

امروز، جهان اسلام و تمامی آزادگان، در فضایی آکنده از اندوه و شکوه، پیکر پاک سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین را بر روی دست‌های خود تشییع می‌کنند. وداعی که نه‌تنها بدرقه دو فرمانده بزرگ مقاومت، بلکه تجدید بیعت با راه، اندیشه و آرمان‌هایی است که آنان برای آن جانفشانی کردند. خیابان‌های لبنان و جهان اسلام، شاهد سیل خروشان مردمی است که با چشمانی اشکبار اما اراده‌ای استوار، شهادت این دو رهبر را نه پایان راه، بلکه نقطه‌ای تازه در استمرار مبارزه علیه ظلم و اشغالگری می‌دانند. پیکرهای آنان آرام می‌گیرد، اما مکتبشان همچنان زنده است و در قلب‌های میلیون‌ها انسان آزاده، مسیر مقاومت را روشن نگاه خواهد داشت.

سید حسن نصرالله در عصری که بسیاری از رهبران جهان عرب و اسلام در برابر فشارهای خارجی سر فرود می‌آوردند، با ایستادگی و عزت، تفکر مقاومت را به یک معادله راهبردی در سطح منطقه تبدیل کرد. او باور داشت که مشروعیت هر جنبش نه در تسلیحات و حمایت‌های خارجی، بلکه در همراهی مردم و در ریشه‌های اجتماعی آن نهفته است. بر همین اساس، حزب‌الله را از یک گروه چریکی به یک بازیگر تأثیرگذار در صحنه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی لبنان و جهان اسلام بدل ساخت. این هنر او بود که نه‌تنها یک جنبش نظامی، بلکه یک گفتمان تمدنی و اخلاقی را در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی عرضه کرد.

سید حسن نصرالله باور داشت که مشروعیت هر جنبش نه در تسلیحات و حمایت‌های خارجی، بلکه در همراهی مردم و در ریشه‌های اجتماعی آن نهفته است.تحولات تاریخی مقاومت؛ از آزادسازی لبنان تا تغییر موازنه قوا

تحولات لبنان در دو دهه پایانی قرن بیستم، عرصه‌ای برای نمایش عمق استراتژیک نصرالله بود. در سال ۲۰۰۰، زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی ناچار شد بدون هیچ مذاکره‌ای از جنوب لبنان خارج شود، جهان دریافت که توازن قوا در منطقه به نفع محور مقاومت تغییر کرده است. این نخستین بار در تاریخ بود که اسرائیل مجبور شد بدون هیچ امتیازی از سرزمینی که اشغال کرده بود، عقب‌نشینی کند. این پیروزی نه با ابزار دیپلماتیک، بلکه با مقاومت فعال و پایداری مردم لبنان حاصل شد.

شش سال بعد، در تابستان ۲۰۰۶، اسرائیل با حمایت قدرت‌های جهانی، جنگی را بر لبنان تحمیل کرد تا معادلات گذشته را تغییر دهد. اما با رهبری هوشمندانه نصرالله، حزب‌الله نه‌تنها در برابر ارتش تا بن دندان مسلح اسرائیل ایستادگی کرد، بلکه معادله‌ای نوین در بازدارندگی نظامی منطقه به وجود آورد. از آن زمان، هیچ تجاوزگری از سوی رژیم صهیونیستی بدون محاسبه هزینه‌های سنگین صورت نمی‌گیرد.

در جهان سیاست، بسیاری از بازیگران، فلسطین را تنها به عنوان یک کارت دیپلماتیک می‌نگرند. اما برای نصرالله، فلسطین نه یک شعار، بلکه یک اعتقاد بود. او همواره تأکید داشت که مسأله فلسطین، نه فقط یک نزاع سرزمینی، بلکه مسئله‌ای انسانی، اخلاقی و تاریخی است که به شرافت امت اسلامی گره خورده است. حزب‌الله تحت رهبری نصرالله، یکی از ستون‌های اصلی حمایت از مردم فلسطین و مقاومت آن‌ها در برابر اشغالگری بود.

او با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حزب‌الله، نه‌تنها در حوزه نظامی، بلکه در زمینه‌های دیپلماتیک و رسانه‌ای نیز به حمایت از فلسطینیان پرداخت و توانست رژیم صهیونیستی را در عرصه جهانی منزوی کند. نصرالله، مقاومت فلسطین را نه‌تنها در برابر اشغالگران، بلکه در برابر خیانت برخی جریان‌های منطقه‌ای محافظت کرد و باعث شد که آرمان فلسطین همچنان زنده بماند.

ورود حزب‌الله به درگیری با رژیم صهیونیستی که کوتاه زمانی بعد از نبرد طوفان الاقصی و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، برگ زرین دیگری در تاریخ مقاومت لبنان محسوب می‌شود. این اقدام، نه از سر واکنشی مقطعی، بلکه بر اساس یک راهبرد بلندمدت صورت گرفت که هدف آن، تحلیل توان تهاجمی اسرائیل و جلوگیری از تداوم نسل‌کشی در غزه بود. نصرالله با تصمیمی دوراندیشانه، نشان داد که مقاومت، مفهومی مقطعی نیست، بلکه یک جریان تاریخی است که همواره در مسیر عدالت حرکت می‌کند.

نصرالله با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حزب‌الله، نه‌تنها در حوزه نظامی، بلکه در زمینه‌های دیپلماتیک و رسانه‌ای نیز به حمایت از فلسطینیان پرداخت و توانست رژیم صهیونیستی را در عرصه جهانی منزوی کند.

یکی از شاخصه‌های بارز حزب‌الله که آن را از بسیاری از گروه‌های نظامی و سیاسی منطقه متمایز می‌کند، مردمی بودن آن است. حزب‌الله صرفاً یک نیروی نظامی یا یک تشکل سیاسی نیست، بلکه جنبشی ریشه‌دار در متن جامعه لبنان است. همین مردمی بودن، رمز بقا و موفقیت آن است. هرگاه که دشمنان مقاومت تلاش کرده‌اند تا با ترور رهبران آن یا فشارهای خارجی، این جنبش را تضعیف کنند، بدنه مردمی حزب‌الله خود را بازسازی کرده و نیرومندتر از قبل به مسیر خود ادامه داده است. این حقیقت، گواه آن است که جنبش‌هایی که مشروعیت خود را از مردم می‌گیرند، هرگز با ابزارهای سرکوبگرانه دشمنان از میان نخواهند رفت.

سید حسن نصرالله را نمی‌توان صرفاً یک فرمانده نظامی یا یک سیاستمدار توصیف کرد. او یک متفکر راهبردی بود که توانست الگویی نوین از مقاومت ارائه دهد؛ مقاومتی که از یک تاکتیک نظامی به یک منظومه فکری، اجتماعی و سیاسی تبدیل شده است. میراث نصرالله، فراتر از نبردهای میدانی، در نگاه عمیق او به آینده مقاومت و استقلال منطقه‌ای نهفته است.

امروز، دشمنان مقاومت شاید تصور کنند که با فقدان سید حسن نصرالله، مسیر او متوقف شده است. اما آنان همچون همیشه، در شناخت واقعیت‌ها دچار خطای محاسباتی هستند. مردانی چون نصرالله، نه در جسمشان، که در اندیشه‌شان زنده‌اند. این راه، راهی است که با خون مجاهدان ترسیم شده و با عزم ملت‌های آزادی‌خواه استمرار خواهد یافت. آینده از آن ملت‌هایی است که عزت را بر ذلت، ایستادگی را بر تسلیم، و امید را بر یأس ترجیح می‌دهند.

*وزیر امور خارجه


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قطعنامه چین و روسیه برای تمدید اسنپ‌بک رأی نیاورد +جزییات رای گیری
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
X
آگهی تبلیغاتی